etrusek Club Voyage Sorgun Select (*****) - Side 01.01.06, 14:51 autor: piotr.przybysz@danfoss.com Generalnie bajka! Byliśmy tam i wcześniej na Majorce z Neckermannem. Same miłe wspomnienia i żadnych przykrych niespodzianek. Hotel pięknie położony, mieszkasz w perfekcyjnie utrzymanym parku, domki w super stanie i stylu jak lubię - dużo lnu, bieli i ciemnego drewna. Na terenie hotelu jest mnóstwo atrakcji- kilka basenów każdy w innym stylu, z inną muzyką lub bez, z animacją lub bez, ślizgawki lub bez, zależy jaki masz aktualnie kaprys. Opalać możesz sie na plaży (wszystko za friko) pod parasolem na leżaczku, albo na molo pod stylowym parasolem na stylowym leżaczku, albo przy basenie, albo na trawniczku. Sporty (za opłatą)- polecam parasailing- ciekawe widoczki z góry i fajna jazda motorówą, skutery wodne, windsurfing- kiepsko z wiatrem, ale sprzet jest, jak ktoś chce sie uczyć, to nie ma problemu (za opłatą). Dla dzieciaków- animacje, ślizgawki, kino, tureckie placki, mini klub, lody. Dla starszych - fajka wodna, drinki, piwo (tam jest tylko all inclusive), lokalne alkohole (jak dla mnie OK, wódeczka z colą smakuje jak nasza). Na terenie kilka restauracji a'la carte- do każdej możesz iść raz w trakcie turnusu- za friko. Warto do Tureckej, polecam. Istotne jest, by sobie to zarezerować (serwis telefoniczny) przed południem - liczba miejsc ograniczona. Codziennie wieczorem jakieś przedstawienia w hotelowym "coloseum" na świeżym powietrzu. Potem możesz balować w Pradze - bar &disco na powietrzu przy plaży- na uboczu tak by rodzinom z dziećmi nie przeszkadzać spokojnie zasnąć. Wszystko przemyślane i zorganizowane na 5+. Sporo Rosjan. Jedzenie - bez zarzutu. Obsługa- bardzo miła. Czysto. Zostaw napiwek na łóżku a znajdziesz je ozdobione kwiatkiem. Poza hotelem- bieda i nic ciekawego. Zaliczylismy wycieczkę do Side, Alany'i, Antaly'i - raczej dziko, kilka zakątków na starówce pachnących orientem, napeleni sklepikarze wciskają Ci tandetę. Po drodze obrazy ubóstwa i biedy. Meczety, stare ciężarówki forda, chude krowy, spalona trawa i cytusowe sady. Kebap na mieście - warto -"dają dużo w talerze", świeże, najlepszy sok pomarańczowy jaki piłem w życiu. Megafon z meczetu nie daje zapomnieć, że jesteś poza Europą. Dla mnie Turcja to przede wszystkim dobre miejsce do leniuchowania przy basenie. Odpowiedz Link Zgłoś
aras39 Re: Club Voyage Sorgun Select (*****) - Side 10.11.06, 14:53 Ten hotel przeszedł szczególnie moje oczekiwania nigdy w życiu nie byłem w takim hotelu choć zwiedziłem trochę świata i wiem mniej więcej jak to na świecie wygląda . Bez all axclusive praktycznie nie ma co tam jechać bo nie ma zabawy . Wszystko za free . Jedzenie przez cały dzień przekąski jakieś lody itp. Nocy bar amfiteatr z super komikami no po prostu bomba . Obsługi tak miłej nigdy w życiu nie widziałem ! Plaża przy samym hotelu . Piękne widoki z okna super położenie , a te domki w których się mieszka po prostu bajka ! Pokoje czyste łazienki zadbane . Jade tam na następne wakacje HOTEL NA +6 Odpowiedz Link Zgłoś