Dodaj do ulubionych

Yalikavak - GLORIA - wróciliśmy

11.08.05, 10:13
Właśnie wczoraj wróciliśmy, wyjazd był bardzo udany.
Jeżeli macie jakieś pytania, to z chęcią odpowiem co i jak :)
Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • michal_stolica Re: Yalikavak - GLORIA - wróciliśmy 11.08.05, 10:45
      Napisz coś o samym Yalikavak!
      • Gość: gusianka Re: Yalikavak - GLORIA - wróciliśmy IP: *.bci.net.pl 11.08.05, 11:02
        Uff jak się cieszę ,ze ktoś tam był!! Ja wylatuję wraz z rodziną 24 sierpnia i
        słyszałam niezbyt pochlebne informacje o tym hotelu.Mam nadzieję,ze to jednak
        nie do konca prawda.Ponieważ to nasz pierwszy wyjazd z dziećmi na zagraniczne
        wakacje jestem pełna obaw.Czekam na wszelkie informacje. Ale wygląda na to ,ze
        nie będzie aż tak źle!!!
        • m-tynka Re: Yalikavak - GLORIA - wróciliśmy 11.08.05, 14:53
          Hotel wygląda identycznie jak w katalogu Itaki,to co się nie zgadza to brak
          suszarki, która miała być. To co piszą ludzie o Glorii, to w sumie prawda, to
          że w kranie jest słona woda, że jedzenie monotonne (ale gdzie byś nie pojechała
          to jedzenie bedzie sie powtarzało), że wydzielaja jedzenie (chodzi oto że
          ciepłe posiłki naklada kucharz, a nie jak w innych hotelach robisz to samemu,
          ale zawsze możesz poprosić o dokładkę), plaża hotelowa niezbyt ciekawa,
          szerokości 2 m + pomost, ale sa liczne plaże przy restauracjach, gdzie kupisz
          wodę albo herbatę i możesz siedzieć wygodnie na wielkich poduchach lub leżakach
          cały dzień. My byliśmy naprawdę zadowoleni, gdyż pamiętaliśmy o tym, ze
          wycieczkę wykupiliśmy do hotelu 3* i nie spodziewalismy się luksusów. Żadnych
          nieprzyjemnych stworzonek nie widzieliśmy, pokoje byly czyste, nic nie
          śmierdziało.
          Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz.
      • m-tynka Re: Yalikavak - GLORIA - wróciliśmy 11.08.05, 14:27
        Według Itaki Yalikavak to mała, biedna wioska rybacka, choc po autach jakie tam
        jeżdzą ciężko to stwierdzić:) Według nas jest to małe miasteczko,z ładnym
        portem, małym marketem i chyba bez żadnej dyskoteki. Wzdłuż morza usytuowanych
        jest pełno restauracyjek rybnych, które trzeba koniecznie odwiedzić podczas
        pobytu w Yalikavak, bo serwują tam przepyszne ryby szczególnie z grill'a. W
        każdy czwartek odbywa sie w centrum najwiekszy jarmark na półwyspie, gdzie
        można dostać wszystko zaczynajac od owoców, a kończąc na torebkach i ubraniach.
        Nie wiem co jeszcze napisać, jak coś jeszcze cię interesuje to pisz.
        • Gość: gusianka Re: Yalikavak - GLORIA - wróciliśmy IP: *.bci.net.pl 11.08.05, 14:51
          A mogłabyś napisac cokolwiek o hotelu i o bezpieczeństwie???
          • m-tynka Re: Yalikavak - GLORIA - wróciliśmy 11.08.05, 14:57
            obiektu cały czas pilnował ochroniarz, który nie wpuszczał nikogo innego poza
            gośćmi hotelowymi, bardzo śliskie były schody w basenie i wiele osób
            je "zaliczyło".
            • Gość: gusianka Re: Yalikavak - GLORIA - wróciliśmy IP: *.bci.net.pl 11.08.05, 15:08
              A jakz jedzeniem w glorii, czy nie przechodziłaś żadnych chorób żoładkowych.
              koniecznie napisz czy w pokojach jest czysto???
              • m-tynka Re: Yalikavak - GLORIA - wróciliśmy 11.08.05, 16:22
                pokoje były czyste, codziennie sprzątane i co 2 dni wymieniane ręczniki i
                pościel. Śniadanie to jajka na miękko i twardo, parówki, mortadela, ser żółty,
                feta, płatki, dżemy i miód, kawa, herbata. Obiad: mięso, żadko ryba, ryż,
                sałatki, arbuz, melon. Na kolacje popdobny zestaw jak na obiad. Podczas naszego
                2 tyg. pobytu dwa razy na kolację był kebap.Codziennie snack bar czyli frytki i
                hamburger.Żadne przypadłości żołądkowe nas nie dopadly.
        • Gość: the3 Re: Yalikavak - GLORIA - wróciliśmy IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 11.08.05, 21:20
          Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Najwiekszy bazar na półwyspie jest w
          Turgutreis.Jest on kilkakrotnie większy od tego w Yalikawak. Byłem w lipcu na
          obu. Pozdrawiam
          • Gość: gusianka Re: Yalikavak - GLORIA - wróciliśmy IP: *.bci.net.pl 12.08.05, 08:26
            bardzo jestem Ci wdzięczna za informacje.Słyszałam złe opinie odnośnie tego
            hotelu ale teraz już się nie boję.jakbyś mogła mi napisac czy z plażą jest
            rzeczywiście problem i czy morze jest czyste,zeby sie dzieci w nim kąpały????
            Ponieważ nigdy nie byłam na takim wyjeżdzie a jest to dla mnie kluczowa sprawa,
            czy są zupy i mleko w hotelu lub czy można ewentualnie wnosić na teren hotelu
            zywnośc???
            • m-tynka Re: Yalikavak - GLORIA - wróciliśmy 12.08.05, 15:02
              Plaża hotelowa niezbyt ciekawa,
              szerokości 2 m + pomost, ale sa liczne plaże przy restauracjach, gdzie kupisz
              wodę albo herbatę i możesz siedzieć wygodnie na wielkich poduchach lub leżakach
              cały dzień, woda czysta, dno kamieniste, więc powinnaś zaopatrzyć się w
              odpowiednie obuwie. Na obiad i kolację serwowane są zupy - kremy, mleko jest
              również dostępne. Można wnosić bez problemu żywność, nikt tego nie sprawdza, a
              dodatkowo w pokoju jest mała lodówkę.
          • m-tynka Re: Yalikavak - GLORIA - wróciliśmy 12.08.05, 15:03
            Przepraszam bardzo, widać w błąd wprowadziła mnie rezydentka.
            pozdrawiam
    • Gość: etrusek Forum TURCJA-HOTELE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 15:30
      Masz szanse jako pierwsza zamieścic opinię o tym hotelu. Zapraszam, pomóż innym.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20943&w=19425530
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka