m-tynka 11.08.05, 10:13 Właśnie wczoraj wróciliśmy, wyjazd był bardzo udany. Jeżeli macie jakieś pytania, to z chęcią odpowiem co i jak :) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michal_stolica Re: Yalikavak - GLORIA - wróciliśmy 11.08.05, 10:45 Napisz coś o samym Yalikavak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusianka Re: Yalikavak - GLORIA - wróciliśmy IP: *.bci.net.pl 11.08.05, 11:02 Uff jak się cieszę ,ze ktoś tam był!! Ja wylatuję wraz z rodziną 24 sierpnia i słyszałam niezbyt pochlebne informacje o tym hotelu.Mam nadzieję,ze to jednak nie do konca prawda.Ponieważ to nasz pierwszy wyjazd z dziećmi na zagraniczne wakacje jestem pełna obaw.Czekam na wszelkie informacje. Ale wygląda na to ,ze nie będzie aż tak źle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m-tynka Re: Yalikavak - GLORIA - wróciliśmy 11.08.05, 14:53 Hotel wygląda identycznie jak w katalogu Itaki,to co się nie zgadza to brak suszarki, która miała być. To co piszą ludzie o Glorii, to w sumie prawda, to że w kranie jest słona woda, że jedzenie monotonne (ale gdzie byś nie pojechała to jedzenie bedzie sie powtarzało), że wydzielaja jedzenie (chodzi oto że ciepłe posiłki naklada kucharz, a nie jak w innych hotelach robisz to samemu, ale zawsze możesz poprosić o dokładkę), plaża hotelowa niezbyt ciekawa, szerokości 2 m + pomost, ale sa liczne plaże przy restauracjach, gdzie kupisz wodę albo herbatę i możesz siedzieć wygodnie na wielkich poduchach lub leżakach cały dzień. My byliśmy naprawdę zadowoleni, gdyż pamiętaliśmy o tym, ze wycieczkę wykupiliśmy do hotelu 3* i nie spodziewalismy się luksusów. Żadnych nieprzyjemnych stworzonek nie widzieliśmy, pokoje byly czyste, nic nie śmierdziało. Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
m-tynka Re: Yalikavak - GLORIA - wróciliśmy 11.08.05, 14:27 Według Itaki Yalikavak to mała, biedna wioska rybacka, choc po autach jakie tam jeżdzą ciężko to stwierdzić:) Według nas jest to małe miasteczko,z ładnym portem, małym marketem i chyba bez żadnej dyskoteki. Wzdłuż morza usytuowanych jest pełno restauracyjek rybnych, które trzeba koniecznie odwiedzić podczas pobytu w Yalikavak, bo serwują tam przepyszne ryby szczególnie z grill'a. W każdy czwartek odbywa sie w centrum najwiekszy jarmark na półwyspie, gdzie można dostać wszystko zaczynajac od owoców, a kończąc na torebkach i ubraniach. Nie wiem co jeszcze napisać, jak coś jeszcze cię interesuje to pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusianka Re: Yalikavak - GLORIA - wróciliśmy IP: *.bci.net.pl 11.08.05, 14:51 A mogłabyś napisac cokolwiek o hotelu i o bezpieczeństwie??? Odpowiedz Link Zgłoś
m-tynka Re: Yalikavak - GLORIA - wróciliśmy 11.08.05, 14:57 obiektu cały czas pilnował ochroniarz, który nie wpuszczał nikogo innego poza gośćmi hotelowymi, bardzo śliskie były schody w basenie i wiele osób je "zaliczyło". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusianka Re: Yalikavak - GLORIA - wróciliśmy IP: *.bci.net.pl 11.08.05, 15:08 A jakz jedzeniem w glorii, czy nie przechodziłaś żadnych chorób żoładkowych. koniecznie napisz czy w pokojach jest czysto??? Odpowiedz Link Zgłoś
m-tynka Re: Yalikavak - GLORIA - wróciliśmy 11.08.05, 16:22 pokoje były czyste, codziennie sprzątane i co 2 dni wymieniane ręczniki i pościel. Śniadanie to jajka na miękko i twardo, parówki, mortadela, ser żółty, feta, płatki, dżemy i miód, kawa, herbata. Obiad: mięso, żadko ryba, ryż, sałatki, arbuz, melon. Na kolacje popdobny zestaw jak na obiad. Podczas naszego 2 tyg. pobytu dwa razy na kolację był kebap.Codziennie snack bar czyli frytki i hamburger.Żadne przypadłości żołądkowe nas nie dopadly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the3 Re: Yalikavak - GLORIA - wróciliśmy IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 11.08.05, 21:20 Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Najwiekszy bazar na półwyspie jest w Turgutreis.Jest on kilkakrotnie większy od tego w Yalikawak. Byłem w lipcu na obu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusianka Re: Yalikavak - GLORIA - wróciliśmy IP: *.bci.net.pl 12.08.05, 08:26 bardzo jestem Ci wdzięczna za informacje.Słyszałam złe opinie odnośnie tego hotelu ale teraz już się nie boję.jakbyś mogła mi napisac czy z plażą jest rzeczywiście problem i czy morze jest czyste,zeby sie dzieci w nim kąpały???? Ponieważ nigdy nie byłam na takim wyjeżdzie a jest to dla mnie kluczowa sprawa, czy są zupy i mleko w hotelu lub czy można ewentualnie wnosić na teren hotelu zywnośc??? Odpowiedz Link Zgłoś
m-tynka Re: Yalikavak - GLORIA - wróciliśmy 12.08.05, 15:02 Plaża hotelowa niezbyt ciekawa, szerokości 2 m + pomost, ale sa liczne plaże przy restauracjach, gdzie kupisz wodę albo herbatę i możesz siedzieć wygodnie na wielkich poduchach lub leżakach cały dzień, woda czysta, dno kamieniste, więc powinnaś zaopatrzyć się w odpowiednie obuwie. Na obiad i kolację serwowane są zupy - kremy, mleko jest również dostępne. Można wnosić bez problemu żywność, nikt tego nie sprawdza, a dodatkowo w pokoju jest mała lodówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
m-tynka Re: Yalikavak - GLORIA - wróciliśmy 12.08.05, 15:03 Przepraszam bardzo, widać w błąd wprowadziła mnie rezydentka. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etrusek Forum TURCJA-HOTELE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 15:30 Masz szanse jako pierwsza zamieścic opinię o tym hotelu. Zapraszam, pomóż innym. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20943&w=19425530 Odpowiedz Link Zgłoś