Gość: KOLUMB IP: *.centertel.pl / 194.9.223.* 08.09.05, 01:46 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alfaiomega wszystkowiedzacy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 10:00 kolejny wszystowiedzący i to w dodatku z szacownej firmy która łączy sie z Orangem. Do pracy sie weż a nie zajmuj odpowiadaniem na wszystkie pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolumb Re: wszystkowiedzacy???? IP: *.centertel.pl / 194.9.223.* 08.09.05, 15:34 Bujaj się wszyskowiedzacy waciaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfaiomega Re: wszystkowiedzacy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 16:58 Ja sie moge bujac, ale twoi szefowie nie beda zadowoleni gdy sie dowiedza ze z domeny sluzbowej bierzesz udzial w dyskusji uzywajac slow ogolnie uzananych za obrazliwe. orange was tego uczy? i ja jestem klientem idei. wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasia Re: KEMER-ITAKA-WRÓCIŁEM-07.09.PYTAJCIEO WSZYSTKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 23:39 Witaj Kolumb, dobrze trafic na specjalistę. Czy codzienne życie Turków mieszkających w Kemer różni się od naszego. Mam na myśli pracę, rodzinę, rozrywki, sposób traktowania kobiet... Jak wygląda wnętrze tureckiego domu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusza Re: KEMER-ITAKA-WRÓCIŁEM-07.09.PYTAJC IEO WSZYSTKO IP: 80.50.250.* 14.01.06, 12:46 Planuje w tym roku urlop w Kemer hotel Greenwood Resort(polozony w miejscowosci Goynuk).Bylam w Kemer 5 lat temu ,wrocilam zauroczona!Czy znasz ten hotel?Jesli tak jakie wrazenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxvy JEDNA KONKRETNA ODPOWIEDŹ IP: *.devs.futuro.pl 14.01.06, 14:46 Kemer to dziura, Alanya lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusza Re: JEDNA KONKRETNA ODPOWIEDŹ IP: 80.50.250.* 14.01.06, 15:15 Najwspanialsze jest to ze kazdemu czlowiekowi podoba sie co innego.Inaczej wszyscy spedzaliby urlop w Alani lub w Kemer lub np.w Pcimiu Dolnym.Fajnie ze,podoba Ci sie Alania a mnie Kemer ,bo to znaczy ze caly swiat jest piekny i kazdy znajdzie cos dla siebie.W Alanii przerazaja mnie molochy-hotele i plaze obok ktorych leca ulice .Ale sa tam piekne plaze ,jest gdzie pojsc poszalec i na pewno wiele ciekawych miejsc do zobaczenia.Ja po szalenczym tempie w ktorym zyje szukam ciszy? spokoju?uroku miejsc?ciekawych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxvy trochę przesadziłem IP: *.devs.futuro.pl 14.01.06, 16:48 Kemer jest ładniejszy od Alanyi, ale mniej ciekawy. Moze przesadzilem z ta "dziurą". Z tym że jest mało wyrazisty. Wybrzeze Egejsko-Likijskie jest takie "greckie", a Alanya "orientalno-azjatycka". Z tym że z Kemer (ani "grecki", ani "orientalny") sa najlepsze wycieczki fakultatywne - Olympos, Phaselis, Demre, Myra, Kekova, sama Antalya. Ja tez wielce za dyskotekami nie przepadam, ale lubie duze kurorty gdzie cos sie dzieje, np. Sousse w Tunezji, miasto Rodos na Rodos. We wrzesniu juz nie ma halasu. W zachodniej Alanyi, gdzie najladniej,też mozna znalezc spokoj. Kemer i okolice ma te wadę, że tam przewazaja niestety starsi ludzie. Bylem i w Alanyi , i w Kemer, nastepnym razem bym się wybral do Marmaris, Fethiye lub Bodrum (a przynajmniej poplynalbym tam z greckich wysp Dodekanezu). Na pewno nie do Side - w folderach widzialem , ze tam nie ma tak górskich krajobrazów. Sama Antalya jest za to piekna. To rzeczywiście, choc foldery turystyczne zwykle przesadzają, "perła na klifie", jak mówi katalog GTI. I tu ma na pewno rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusza Re: trochę przesadziłem IP: 80.50.250.* 14.01.06, 17:19 W 2005 roku wypoczywalam z mezem w Bodrum.Hotel Viva Belvedere,polozony na wzgorzu,z fantastycznymi krajobrazami.Poznalismy tam wspanialych ludzi z ktorymi podziwiajac wspaniale widoki i pijac cienkie wino gadalismy ,smialismy sie i bawili do pozna w nocy.Nie przeszkadzalo ze,plaza kamienista i daleko do najblizszej miejscowosci.Super wycieczki Kos,Efez,Pammukale.Wczesniej(5 lat temu) bylam w bajkowej kapadocji,zaliczylam rafting.Uwielbiam hotele z klimatem. Przegladajac katalogi wybieram miejsca i hotele ktore czyms mnie zauroczyly. Przewaznie na miejscu to sie sprawdza,ale najwazniejsze jest to z kim sie ten urlop spedza!!!Pierwszy raz na Krecie bylam w kiepskim hotelu(widoki byly super) ale zwiedzilismy ta wyspe wzdluz i wszerz,zaliczylam Samarie(potrzebne dobre buty i sila woli)Knossos,Matale(wieje!)slynna plaze z palmami(na zdjeciach wyglada bardziej imponujaco),widzialam wspaniale miejsca ale najwazniejsze bylo to ze moglam z kims podzielic sie wrazeniami.Rodos to Grecja w pigulce.Cudowne Lindos,po zwiedzaniu Akropolu ,grecka salatka w tawernie na dachu domu z ktorego rozciagala sie panorama na cala zatoke,smakowala jak nic w zyciu a wino bylo najlepsze na swiecie bo mialo smak przygody(!?).Miasto Rodos tajemnicze w nocy z tawernami gorujacymi nad starym rynkiem ,cale w kwiatach ,z historycznym wejsciem do portu gdzie kiedys wg.legendy stal kolos rodyjski(?).W dzien ,brakuje czasu(no i te temperatury!)zeby wszystko zobaczyc!Plaza na krancu wyspy gdzie stykaja sie dwa morza,Egejskie i Srodziemne,Dolina Motyli.W tym roku bedzie Kemer,bylam tam 5 lat temu i bylo wspaniale.Jade pozytywnie nastawiona!! A czy bedzie wspaniale zalezy tak naprawde od nas bo reszta jest tylko dodatkiem!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxvy Re: trochę przesadziłem IP: *.devs.futuro.pl 14.01.06, 23:03 Ja w tym roku planuję własnie Rodos, może ewentualnie wakacje łączone - tydzien Rodos, tydzien Marmaris lub Fethiye. Zyczę miłego wypoczynku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusza Re: trochę przesadziłem IP: 80.50.250.* 15.01.06, 12:52 Na pewno bedzie wspaniale.Radze wynajac samochod ,bo na Rodos jest wszedzie blisko,wiec mozna(bez drogich wycieczek oferowanych przez biura podrozy)na wlasna reke zwiedzic cala wyspe.Na pewno miasto Rodos(w dzien i w nocy),cudowne Lindos z uroczymi tawernami i Akropolem,Doline Motyli,plaze Prassonissi(laczy dwa morza srodziemne spokojne i egejskie z falami).W tym roku wahalam sie miedzy Grecja(Kreta,Kos,Rodos)a Turcja (Oludeniz,Bodrum,Kemer).Wszystkie hotele w Oludeniz ktore bralam pod uwage byly polozone kilka km od morza.Jest to dosyc uciazliwe na wakacjach z malym dzieckiem bo czlowiek jest uzalezniony od transportu .Poniewaz jedziemy na wakacje w wiekszym gronie,kazdemu sie co innego podoba.Szkoda ze nie znalazl sie nikt kto byl w Greenwood Resort w Kemer.Jedynym ale (przynajmniej dla mnie)tego regionu jest to ze ,wszedzie daleko!Kazda wycieczka to horror spedzania kilkunastu godzin w autokarze.Szkoda bo niestety Mlodzi nie pojada tym razem ani do Kapadocji ,ani do Efez,ani do Pammukale,zostanie nam tylko rejs (piekne krajobrazy)wypady do Kemer , atrakcje hotelu i pobliskiej okolicy.Ale bedzie slonce,cieple morze,piekne krajobrazy ,mam nadzieje ze fajne towarzystwo i tym razem totalne lenistwo(!?)w hotelu ze zjezdzalniami i plaza z nartami wodnymi.Zycze Ci super wakacji !pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxvy Szkoda że mało ofert Grecja + Turcja IP: *.devs.futuro.pl 15.01.06, 15:22 Ja czekam jednak jeszcze, moze Sopol w lutym, prezentując lato 2006, będzie miał cos lepszego niz rok temu (tydz.Rodos, tydz.Marmaris lub Fethiye), tzn. kiepsko dobrali rok temu hotel na Rodos. Co do Kemer to własnie lokalne wycieczki fakultatywne sa wielka atrakcja - plaza Olympos, Demre, Myra, Kekova, Phaselis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusza Re: Szkoda że mało ofert Grecja + Turcja IP: 80.50.250.* 15.01.06, 18:44 Planujemy wynajecie samochodu i zwiedzanie na wlasna reke .Z malym dzieckiem wycieczki zorganizowane sa troche uciazliwe.Mam dobre przewodniki z wytyczonymi jednodniowymi trasami wokol Kemer.Na pewno bedziemy sie starali polaczyc przyjemne z pozytecznym.Grupa ma to do siebie ze kazdy chce robic co innego i kazdy ma inny (swoj)sposob spedzania urlopu.Kekova i Demre sa w ofercie biura podrozy z ktorego lecimy,wiec na pewno skorzystamy(w miare blisko i dodatkowo rejs po zatokach).Caly czas zastanawiam sie nad Grecja.Inne klimaty i maz uwielbia tanczyc Zorbe.I moze bardziej bezpiecznie(!?)Czy moglbys polecic jakis hotel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxvy Re: Szkoda że mało ofert Grecja + Turcja IP: *.devs.futuro.pl 15.01.06, 20:27 co do Grecji i np. Rodos, to najlepiej szukac w ofercie TUI, scana i Neckermanna. A miejscowosc - Kalithea. Choc nie wiem, czy dobrze zrozumialem - jakis wypad do Grecji w ramach pobytu w Kemer? Trochę niewygodne, trzeba by do Fethiye lub Marmaris, żeby na Rodos.W miescie Rodos jest duzo tanich hotelikow miejskich.Będąc w Kemer, myslalem o greckiej wyspie Kastelorizo (Megisti), kilka km od miasta Kas. Ale troche skomplikowane sie tam dostac. Samochodem z Kemer trudno się dostać na plażę Olympos, ale ja w ogóle za najpiekniejszą uważam plaże Kaputas (środek Półwyspu Likijskiego) - proponuje w google w Grafice wpisac tę nazwę żeby zobaczyć. Może tam się można dostac samochodem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusza Re: Szkoda że mało ofert Grecja + Turcja IP: 80.50.250.* 15.01.06, 21:09 Oczywiscie albo Turcja albo Grecja.2 lata temu bylismy na Rodos wlasnie w miejscowosci Kalithea,lezy w srodku wyspy i jako osrodek wypadowy jest idealna. Niedaleko(okolo 2-3 km w strone Lindos) jedziilismy na wspaniala piaszczysta plaze.Zloty piasek, na zdjeciach z turkusowa woda dal niesamowite efekty swietlne.Z podrozy przywoze okolo 10 filmow, zdjecia robie dobra lustrzanka,ale teraz zastanawiamy sie nad aparatem cyfrowym Panasonicem,Samsungiem lub Sony.Ostatnio na urlopie w Bodrum padl rekord ilosci wykonanych zdjec przez jednego z turystow,na 2 godz.wycieczce po okolicy zrobil ich 450.Ja sama mam kilkanascie albumow z roznych podrozy malych i duzych. W dlugie zimowe wieczory jest co wspominac!Wracajac do Kemer,na miejscu pochodze po lokalnych biurach podrozy ktore maja duzo wiekszy wybor wycieczek niz Polskie i moze uda mi sie zobaczyc inne miejsca niz te najbardziej popularne i okrzyczane.Od zawsze marze o urlopie na dziko,dzisiaj tu jutro tam,jem gdzie chce i co chce,spie albo pod golym niebem albo w lux hotelu.Och ...bestroskie czasy studenckie!Tyle bylo pomyslow i planow a teraz laduje w 4* blisko plaza, wszystko w opcji,zawoza, odwoza,szkoda ze jeszcze rozna na plazy nie ma. Jak sobie przypomne jacy z mezem bylismy kiedys wariaci zal ze juz nam sie tak nie chce.Chociaz pierwszy wypad w Wielki Swiat do Paryza wspominamy do dzisiaj. Ale to juz inna bajka...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusza Re: Szkoda że mało ofert Grecja + Turcja IP: 80.50.250.* 15.01.06, 22:34 przepraszam oszukalam!Na Rodos bylam w Kolymbii a plaza nazywa sie Tsambika. Reszta bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: KEMER-ITAKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 13:23 w jakim hotelu byles? Odpowiedz Link Zgłoś