etrusek 19.01.06, 21:03 www.albaresorthotel.com Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosc_horrorum Re: Alba Resort (*****) - Colakli/Side 04.05.06, 19:42 autor: mati73 Było FANTASTYCZNIE! Nie wiem od czego zacząć. Hotel naprawdę godny polecenia. W skład całego kompleksu wchodzi kilka dwupiętrowych budnynków rozrzuconych po naprawdę dużym terenie. Poza budynkami mieszkalnymi, do dyspozycji gości jest kilka restauracji, kilka basenów w tym jeden ze zjeżdzalniami, plac zabaw dla dzieci (bardzo fajnie zaprojektowany z domkami w postaci grzybów, postaciami smerfów itp.) korty tenisowe, amfiteatr, zoo. Ponieważ byłam z dziećmi to kilka informacji pod tym kątem. Plaża: bardzo szeroka, czysta, piaszczysta, z możliwością zbierania muszelek . Ale ponieważ kompleks jest duży radzę niczego nie zapominać na plaże bo powrót do pokoju i z powrotem to około 15 minut i lekko "pod górkę". Morze: ciepłe :-), bardzo czyste, dno piaszczyste, bardzo długo można iść w morze a poziom wody ok. metra Jedzenie: bardzo dobre i bardzo duży wybór. Są specjalne bufety dla dzieci. W ramach all inclusiv płaci się jedynie za naleśniki (serwowane ok. godziny 16,00) oraz soki ze świeżych owoców (śniadania)i lody (za darmo w godzinach 15,00-16,00). Podczas pobytu przysługuje raz na tydzień wyjście do restaracji włoskiej i restauracji rybnej. Trzeba wcześniej dokonywać rezerwacji i upewnić się w jakich dniach są one otwarte. Zdecydowanie warto! Dla dzieci funkcjonuje mini club (po angielsku i po niemiecku). Hotel zatrudnia bardzo wielu animatorów i ciągle trwają jakieś zajęcia. Dla mojego 1,5 rocznego dziecka największą atrakcją było zoo składającego się z głównie z ptactwa (pelikany, flamingi, kaczki, gęsi, kury, koguty, bażanty, przepiórki etc) i możliwość uczestniczenia w ich karmieniu (to tak a propos ptasiej grypy :-) Do Side jest ok. 6km. Cena za taxi to ok. 12 euro (może zabrać ok. 6 osób) Tuż obok hotelu ok. 200 metrów jest bazar na którym można kupić wszystko na plaże (materace, wiaderka etc) oraz np. pampersy. Tuż przy recepcji znajduje się bar czynny non stop gdzie zawsze można dostać wrzątek (to odnośnie mleka do butelek dla dzieci). Życzę tylko aby w sezonie pojechało więcej Polaków. Jak my byliśmy to poza naszą grupą 10 osób (wliczając dzieci) były tylko jeszcze dwie osoby z Polski. 80% to Niemcy. W tej chwili hotel tonie w kwiatach i zieleni. Wszystko kwitnie itensywnie podlewane. Wszędzie słychać śpiew ptaków. Pogoda idealna tzn. 28 stopni, pełne słońce, błękitne niebo, bryza od morza. Nie warto brać ręczników plażowych bo codziennie odbiera się czyste, specjalnie na plażę. I jeśli jest taka możliwość (ja leciałam z Itaki i u mnie była) warto dopłacić (niewielkie pieniądze) za to aby mieć studio tzw pokój rodzinny (dwa pokoje z łazienką):-) Odpowiedz Link Zgłoś