IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 11:38
Bylem w Stambule z zona na konferencji w czerwcu. Przez 5 dni zwiedzalismy miasto. Ogolnie moje zdanie o Turcji bylo kiepskie (nadwyrezylo sie jednym z pobytow na rivierze kilka lat temu). To miasto jest jednak zupelnie inne niz to co widzialem wczesniej ;-). Polecam goraco. Trzeba sie jednak nastawic na duzo chodzenia piechota - tramwaj jest owszem - jedna nitka. Miato 15 milionow - wiec korki sa tez calkiem duze. Na szczescie wiekszosc zabytkow "obowiazkowych" jest w starej czesci miasta i sa polozone blisko siebie.

Chetnie sluze pomoca ;-) (michal[AT]kreatywni.com.pl)

Zdjeca sa dostepne tu: www.kreatywni.com.pl/stambul/
Obserwuj wątek
    • Gość: wojtek Re: Stambuł IP: *.adsl.hansenet.de 11.07.06, 13:27
      Dzieki Michal za super zdjecia!Sam od razu sciagnolem na mojego IBooka :-)) Bylem tez w Istanbule pod
      koniec marca i niestety nie wygladal Istanbul tak ladnie jak 2 m-ce pozniej! tak czy owak oplaca sie tam
      pojechac.Musze konczyc!Czas obejrzec ponownie Wasze (po czesc juz "moje") zdjecia i odswiezyc
      wspomnienia! Marhaba :-)
    • Gość: Wrocławianin Re: Stambuł IP: *.chello.pl 12.07.06, 08:43
      Polecam wszystkim wycieczke do tego magicznego miasta !! ale nie łaźcie
      stadkiem za przewodnikiem, weźcie w ręke dobry przewodnik i pozwiedzajcie
      miasto sami !! zobaczcie cudowna Cysternę Bazyliki, jedno z najpiekniejszych
      miejsc jakie widziałem. Jesli chcecie doetchnąc odrobiną atmosfery orientu
      pojedzcie tam koniecznie !! Przepłyncie promem z Europy do Azji, taka podróz
      na inny kontynent tramwajem :), no i pójdzcie sie potargowac o cos na Wielki
      Bazar, chocby dla sportu o poduszke czy talizman za dwa dolary, ale poczujcie
      te emocje ... POLECAM !!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka