Dodaj do ulubionych

Oceńcie mój budżet

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 16:51
Mam już wykupiony wyjazd do Alanyi w sierpniu na dwa tygodnie. Takie mniej
więcej planuje mieć wydatki (na 1 osobę). Oceńcie czy to wystarczy i gdzie
ewentualnie dało by sie obciąć koszty. Nie zależy mi na tym żeby wydać dużo
kasy:) Ale "dziadować" na wakacjach tez bym nie chcial.

Podstawowe wydatki: ok. 270 TL, 540 zł, 135 euro, 172 USD

1.Woda – ok. 1L dziennie, cena ok. 1 TL, w sumie ok. 15 TL (wszystko w milionach)
2.Leżaki – ok. raz dziennie, cena ok. 5 TL, w sumie ok. 65 TL
3.Piwo – ok. 3 dziennie, cena ok. 3 liry, w sumie ok. 130 TL
4.Kebab – co drugi dzień, cena ok. 5 TL, w sumie ok. 35 TL
5.Dolmusze – w sumie ok. 25 TL
6.Pocztówki i znaczki – 2-3, cena ???

Dodatkowe koszty: ok. 120 euro, 153 USD

1.Kapadocja – ok. 50 euro
2.Łaźnia – ok. 25 euro
3.Rejs statkiem – ok. 25 euro
4.Dyskoteka (Auditorium) – 20 euro

Zakupu pamiątek, biżuterii czy ciuchów raczej nie planuje...

Obserwuj wątek
    • Gość: analityk Re: Oceńcie mój budżet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 17:24
      Jak widać najwięcej wydajesz na piwo. Nie bardzo więc rozumiem po cholerę
      jechać do Turcji ?
      • Gość: Ad Re: Oceńcie mój budżet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 17:29
        ale Analityk się wysiliłeś , dawno takich śmiesznych wypocin nie czytałem tu . Masz jakieś kompleksy ?? "Pij mleko będziesz wielki ".
        Ps.
        Uważam , ze budżet jest ok .
        • Gość: Zico Re: Oceńcie mój budżet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 21:09
          Jakbys byl dobrym analitykiem to pewnie zauwazylbys ze najwiecej wydam na
          wycieczki. Wyżywienie mam wykupione a jade tez poimprezowac bo młody jestem:)
          Stad stosunkowo drogie piwo na pierwszym miejscu...
          • Gość: analityk Re: Oceńcie mój budżet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 07:26
            Przyznaję się do błędu ! Nie rozumiem tylko (bo pewnie jestem kiepskim
            analitykiem) dwu rzeczy:
            1. młody to imprezuje (czyli stary nie)
            2. jak impreza - to piwko
            Ja też lubię piwo i imprezy - ale umiem też imprezować na trzeźwo...czego i
            Tobie życzę
            Miłego wypoczynku !
            • Gość: iva Re: Oceńcie mój budżet IP: *.wroclaw.mm.pl 02.08.06, 10:13
              Super myślenie!!!A już sądziłam,że jestem osamotniona w swoich
              założeniach.Ciekawe w jakim jesteś wieku?Pozdrawiam
              • Gość: Zico Re: Oceńcie mój budżet IP: 217.30.157.* 02.08.06, 10:34
                Analityk dzięki. Ja też nie lubie przesadzać z alko bo głowa potem boli a na
                wakacjach szkoda na to czasu:)A ciut starsi tez powinnni sie cieszyc urokami
                zycia i imprezowac:) Iva mam 21 lat, a ty?? I jakie założenia miałaś na myśli??
                Pozdro
    • Gość: sunflower111 Re: Oceńcie mój budżet IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.06, 17:31
      A skąd znasz takie dokładne ceny np. leżaków? Nie możesz, aż tak dokładnie
      zaplanować wydatków.Ja np miałam napisane w katalogu, że leżaki kosztują 2,5
      euro, a kosztowały więcej. Zaoszczędziłam jednak chodząc do knajpki na plaży
      gdzie leżaki były za darmo:-)Najwięcej kasy wydałam chyba na Dolmusze, bo miałam
      5 km do plaży. A bezpłatny transfer oferowany przez hotel to lipa, ponieważ
      zawozli nas chyba na najbżydszą i najgorszą częśc plaży.Jeśli szukasz tańszych
      cen, proponuję zaoszczędzić trochę na wycieczkach i nie wykupywać ich w polskim
      biurze a w lokalnych tureckich.
      Dla porównania:
      Jeep Safari: polskie biuro 32 euro (ceny katalogowe obiżono na miejscu)/
      tureckie 18 euro
      Rejs 12 wysp 25 euro/ 8 euro
      Łaźnia turecka 14 euro/11 euro
      • Gość: Zico Re: Oceńcie mój budżet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 20:06
        Dokładnie nie wiem, ale na takie ceny sie nastawiam a biore je z różnych
        wypowiedzi na tym forum. Na szczescie mam hotel przy samej plaży, ale jazdy
        dolmuszami i tak nie unikne bo Alanya to chyba spore miasto(?) Dzieki za rade
        dot. wycieczek
        • Gość: ania w. Re: Oceńcie mój budżet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 17:05
          Jeśli masz hotel w ścisłym centrum to nie wydasz grosza na dolmusze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka