Dodaj do ulubionych

Alba Resort czy Alara Star

10.01.07, 19:28
proszę o radę czy hotel Alba Resort w Side / dzielnica Colakli / czy hotel
Alara Star w Incekum. Czy plaże mają w tych rejonach piasek czy żwir ? /
pytanie pod kątem dziecka / Pozdrawiam! Andrzejb
Obserwuj wątek
    • Gość: t33 Re: Alba Resort czy Alara Star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 20:01
      Alba Resort cieszy się opinią jednego z najlepszych (w danej kategorii cenowej)
      ośrodków na riwierze. Poczytaj na holidaycheck.de lub tophotels.ru

Pozdrawiam
      tom
      • andrzejb303 Re: Alba Resort czy Alara Star 11.01.07, 18:06
        Dzięki, już poczytałem!
        o Alba Resort też poczytałem na forum. Może ktoś jeszcze doda coś o Alara
        Star...
        Andrzejb
        • Gość: Kate Re: Alba Resort czy Alara Star IP: *.chello.pl 11.01.07, 20:14
          alara star ma super plaze:)!piaszczyste, sa male zatoczki przy calym resorcie
          hoteli i duza plaza.Wszedzie sa lezaki.Do tego to resort 3hoteli, wiec mozecie
          spacerowac po calym terenie i cudnych ogrodach.Jak masz pytania to smialo.
          • andrzejb303 Re: Alba Resort czy Alara Star 12.01.07, 07:36
            Ponieważ wybieram się z dzieckiem mam pytanie czy zejście do morza jest
            piaszczyste (tak jak nad naszym morzem) czy tez żwirek i muszę zabrać dla
            dziecka buty. Jakie atrakcje w Alara Star dla dzieci. Czy ma to znaczenie do
            jakiego Alara Star jadę? jest jakaś znacząca różnica?
            Za odpowiedz z góry dziękuje!
            Andrzejb
            • Gość: Kate Re: Alba Resort czy Alara Star IP: *.chello.pl 12.01.07, 09:11
              Różnica jest cenowa:)!pokoje w Star maja troche ladniejsze i to wszystko.Plus
              jest taki,ze mozna korzystac z obiektow innych hoteli.My bylismy w Alara
              West,ale mielismy znajomych w Star i sie odwiedzalismy.Zejscie do plaży jest
              piaszczyste, poniewaz hotel jest połozony wyzej to trzeba schodzic w dol
              schodkami.My bylismy we wrzesniu to rodzin z dziecmi bylo troche mniej,ale non
              stop siedzeili z dzieciaczkami na plazy albo nad basenem.Jedzenie w calym
              kompleksie jest takie samo. W Alarze Star sa animacje, w tamtych 2hotelach nie
              ma,ale oczywiscie mozna tam chodzic z dziecmi.Wieczorem grupa miedzynarodowych
              animatorow zwoluje dzieciaki specjalnym okrzykiem ze wszystkich 3 hoteli i
              zabieraja je na mini disco.Mieli swietnych animatorow, ktorzy mieli super
              kontakt z goscmi.Ja osobiscie drugi raz wybralabym Alare West badz Alare.W
              naszym hotelu byla super obsluga, czego nie mozna powiedziec o Star.Tam barmani
              i kelnerzy dosc gburowaci.A w West czulismy sie jak w domu, wszyscy serdeczni i
              rozmawiali z goscmi.Drugi plus Alary West i Alary jest taki,ze maja wieksze
              ogrody.Zdjecia oddaja rzeczywistosc,wiec mozecie cos wybrac.Ale napewno
              kompleks tych hoteli wam sie spodoba.My bylismy zachwyceni.Jest duzo zieleni i
              blisko do plazy.
              • andrzejb303 Re: Alba Resort czy Alara Star 12.01.07, 23:01
                Mam jeszcze pytanie odnośnie basenów. Czy mają zjeżdżalnie do wody? Jakie
                jedzenie. Co można zwiedzić w okolicy?
                Pozdrawiam Andrzejb
                • Gość: Kate Re: Alba Resort czy Alara Star IP: *.chello.pl 13.01.07, 09:09
                  No wlasnie jak jedziecie z dziecmi to jest gorzej ze zjezdzalniami,bo nie maja
                  w Alarze.Sa 4 baseny, w tym jeden kryty.Jedzenie maja super, nie mielismy
                  zadnych sensacji zoladkowych,jedzenie z grilla,ryz , frytki,kebaby, dania sie
                  nie powtarzaly,ale po 2tyg.mozna miec przesyt i teskni sie za polska kuchnia,do
                  tego duzo owocow i slodkosci.Co do zwiedzania to Incekum to male miasteczko i
                  jest tam kilka sklepow,meczety i plantacje bananow, nic wiecej nie ma do
                  zwiedzania.Ale mozna dojechac dolmuszem do Alanyi 26km, szybko sie jedzie i tam
                  zrobic zakupy i zwiedzac albo wykupic wycieczki np. do Aquaparku.
                  • andrzejb303 Re: Alba Resort czy Alara Star 13.01.07, 10:13
                    Bardzo Ci dziękuje za wiadomości. Mam jeszcze jedno pytanie. Gdzieś na forum
                    przeczytałem, że w Alanyi jest kosciół katolicki. Czy coś słyszałaś na ten
                    temat. Wydaje się to mało prawdopodobne, ale moze...?
                    Pozdrawiam!
                    Andrzejb
                    • Gość: Kate Re: Alba Resort czy Alara Star IP: *.chello.pl 13.01.07, 12:11
                      Hmm wiesz co nie slyszalam nic na ten temat..duzo jest meczetow,ale kosciol
                      katolicki, no nie wiem nie wydaje mi sie.Jak masz jeszcze jakies pytania to
                      smialo.
                      • andrzejb303 Re: Alba Resort czy Alara Star 13.01.07, 17:15
                        Mam jeszcze pytanie do pokoi w hotelu. Co trzeba zrobić by mieć od strony
                        morza. Jeśli nic nie można zrobić to jaki jest widok z drugiej strony? I drugie
                        pytanie: Czy w wersji all barek jest w cenie czy też płaci się przy wyjeździe
                        za jego "naruszenie"
                        Andrzejb
                        • Gość: Kate Re: Alba Resort czy Alara Star IP: *.chello.pl 13.01.07, 18:51
                          Niestety przy wyjezdzie placi sia za zawartosc barku.Mozesz poprosic o pokoj z
                          widokiem na morze,ale zarowno w Alarze Star jak i West widok na morze jest z
                          obu stron:)!tylko Star jest blizej drogi i widac tez jezdzace samochody,ale to
                          zalezy w ktorym miejscu jest pokoj.A jesli chodzi o druga strone hotelu to jest
                          widok na basen i morze, tylko wtedy slychac muzyke z animacji:)!Jesli widok wam
                          nie pasuje to trzeba isc do recepcji i zapytac czy maja cos innego.Wiem, ze u
                          nas w hotelu jedne malzenstwo tak zrobili,bo chcieli miec widok na basen.
          • aniab_24 Alara 13.01.07, 22:09
            Myślę o Alara West - ma dobre opinie i jest "przyjazny" dla kieszeni. Mam jednak
            pewne wątpliwości: jedziemy z dziećmi, młodszy synek będzie miał 2 latka. Z tego
            co czytam kompleks ten nie jest za bardzo przystosowany dla dzieci. Chodzi mi o
            brodziki, plac zabaw, którego tam ponoć nie ma. Podoba mi się położenie i plaża,
            ale rok temu na Krecie spędzaliśmy (niestety) większość czasu przy basenie, bo
            mały mógł się tam swobodnie bawić. Jak uważasz, czy wybór tego kompleksu będzie
            dobrym wyborem dla rodziny z dziećmi?
            • Gość: Kate Re: Alara IP: *.chello.pl 14.01.07, 11:25
              Wiesz co w naszym hotelu byly rodziny z maluchami 2 letnimi, a brodzik dla
              dzieci jest i z tego co pamietam to jest jakis niewielki plac zabawa obok
              hotelu,chyba jakies hustawki tam byly.A co do duzego basenu to wezcie jakies
              foteliki dmuchane albo kolka i nie ma problemu jesli chodzi o duzy basen.Tak
              przynajmniej robili inni rodzice i razem plywali z maluchami,a dzieci sie nie
              baly kapac w duzym basenie,a mialy duza radoche:)!do tego jest plaza trzeba
              zabrac jakies foremki i wiaderka i nie ma problemu.
              • Gość: Tabaluga Re: Alara IP: *.elsat.net.pl 19.03.07, 11:13
                A jak jest z dostawkami?? Mam mieć pokój dla 3 dorosłych i maluszka. Czy
                dostawka jest wygodna, czy jest to normalne łóżko- bo mi się kojazrzy z łóżkiem
                polowym??
            • Gość: janusz Re: Alara IP: *.net.autocom.pl 15.01.07, 17:59
              Byłem w Alarze West w 2006 roku. Na małych dzieciach nie znam się, ale leżąc na
              dużej plaży widziałem dużo malutkich dzieci (pamiętam bo czasem wkurzały mnie
              swoim krzykiem). Musicie iść wcześniej i wybrać leżaki przy morzu. Piaszczysta
              plaża łagodnie schodzi do morza, co nie zwalnia rodziców z czujności bo maluch
              może zachłysnąć się wodą. Przy basenie należącym do Alary West jest okrągły
              brodzik. Potwierdzam a wręcz jetem pewny że Alara West, Alara Hotel i ich
              otoczenie są "przyjazne" nie tylko dla kieszeni ale również dla oczu. Chcesz coś
              jeszcze to skontaktuj się na skype z europejczk1.
              • Gość: krzysiek Re: Alara IP: 212.122.215.* 23.01.07, 23:22
                Polecam! Zwiedzałem ten hotel jako pracoenik turystyki- dużo zieleni, także
                cienia. Gość jednego Hotelu jest gościem kompleksu. Ma 3 plaże bardzo urokliwe.
                w 3* opłaca sie zrobić dopłatę do pokoju rodzinnego wtedy macie 2 pokoje i jest
                przestronnie
        • Gość: alykon Re: Alba Resort czy Alara Star IP: *.realestate.net.pl 17.04.07, 19:38
          Witaj Andrzeju
          Nie wiem czy już wybrałeś, ale jeżeli sie wahasz to warto wziąć pod uwagę fakt,
          że w Albie Resort jest teraz plac budowy i chyba będzie przez całe lato
          (ogłoszenie na stronie hotelu, zdjęcia na holidaycheck.com)
          Tak wogóle to ciekawe czy Itaka o tym informuje
          pozdrawiam
          • jagoda10111 Re: Alba Resort czy Alara Star 17.04.07, 22:24
            Witam! kurczę a skąd o tym wiesz?
            bo oczywiste że itaka o tym nie informuje, ja właśnie wybrałam już ten hotel i
            możesz coś więcej szepnąć na ten temat, co budują tam nowe budynki, tak?
            Byłam w tym hotelu w tamtym roku i właśnie kiedy chodzilśmy z mężem po ładnym
            ogrodzie wspominaliśmy że pewnie kiedyś tu po między tymi palemkami wybudują
            jeszcze parę budyneczków, ale nie sądziliśmy że tak szybko zaczną. Powiedz że
            to nie prawda, co? :) a może budują nowy basen? ;)
            • kama1978k Budowa w Albie 17.04.07, 22:33
              Hej. Budowa jest to prawda ale poza Hotelem. Z informacji na stronie i z
              Holidaycheck wynika że jest to budowa Hotelu Alba Royal, którego otwarcie z
              pewnych względów zostało przesunięte na przyszły rok. I to ten hotel własnie
              budują. Ja tez z rodziną wybieram sie do Alby ( 6.06 ). Noi teraz w zasadzie
              nie mamy juz innego wyjścia. Ja mam jedynie nadzieję że w sezonie te
              utrudnienia związane z budową nie będą dokuczliwe. Hałasu raczej się nie
              obawiam bo tam i tak proawdopodobnie bedzie głośno z powodu ogromu małych
              dzieci. Jedyne co może odstraszać to widok z okna. Miejmy jednak nadzieję że
              nikomu z nas nie zepsuje to wypoczynku. Staram sie myśleć pozytywnie :(
              • jagoda10111 Re: Budowa w Albie 18.04.07, 22:08
                Kama, mam ogromną prośbę, jak tylko wrócicie daj znać jak to wszysto wygląda,
                my jedziemy tam drugi rok z rzędu, w połowie lipca z dwuletnim synkiem, rok
                temu mieliśmy świetne wakacje i mam nadzieję, że i teraz tak będzie i życzę
                tego wszystkim urlopowiczom w Albie.
                • kama1978k Re: Budowa w Albie 19.04.07, 08:14
                  Oczywiście że dam znać. Wiem że lecicie drugi raz - pamietam Twój wątek. Nie
                  wiem czy przypadkiem ktoś jeszcze przed nami nie wróci. Więc na jego relację
                  także czekam. Wczoraj pojawił sie też wątek stricte o budowie w Albie i wiem
                  że zainteresowani mieli zadać w tej sprawie pytanie w Itace. Mam nadzieję ze
                  nie zepsuje nam to wszystko urlopu. Pozdrawiam
    • Gość: Kasa Re: Alba Resort czy Alara Star IP: *.aster.pl 23.04.07, 07:51
      Zdecydowanie ALBA!!! Sprawdziłam na własnej skórze :-))) Życzę trafnego wyboru
      i świetnej zabawy. Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka