andrzejb303 10.01.07, 19:28 proszę o radę czy hotel Alba Resort w Side / dzielnica Colakli / czy hotel Alara Star w Incekum. Czy plaże mają w tych rejonach piasek czy żwir ? / pytanie pod kątem dziecka / Pozdrawiam! Andrzejb Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: t33 Re: Alba Resort czy Alara Star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 20:01 Alba Resort cieszy się opinią jednego z najlepszych (w danej kategorii cenowej) ośrodków na riwierze. Poczytaj na holidaycheck.de lub tophotels.ru Pozdrawiam tom Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejb303 Re: Alba Resort czy Alara Star 11.01.07, 18:06 Dzięki, już poczytałem! o Alba Resort też poczytałem na forum. Może ktoś jeszcze doda coś o Alara Star... Andrzejb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Alba Resort czy Alara Star IP: *.chello.pl 11.01.07, 20:14 alara star ma super plaze:)!piaszczyste, sa male zatoczki przy calym resorcie hoteli i duza plaza.Wszedzie sa lezaki.Do tego to resort 3hoteli, wiec mozecie spacerowac po calym terenie i cudnych ogrodach.Jak masz pytania to smialo. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejb303 Re: Alba Resort czy Alara Star 12.01.07, 07:36 Ponieważ wybieram się z dzieckiem mam pytanie czy zejście do morza jest piaszczyste (tak jak nad naszym morzem) czy tez żwirek i muszę zabrać dla dziecka buty. Jakie atrakcje w Alara Star dla dzieci. Czy ma to znaczenie do jakiego Alara Star jadę? jest jakaś znacząca różnica? Za odpowiedz z góry dziękuje! Andrzejb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Alba Resort czy Alara Star IP: *.chello.pl 12.01.07, 09:11 Różnica jest cenowa:)!pokoje w Star maja troche ladniejsze i to wszystko.Plus jest taki,ze mozna korzystac z obiektow innych hoteli.My bylismy w Alara West,ale mielismy znajomych w Star i sie odwiedzalismy.Zejscie do plaży jest piaszczyste, poniewaz hotel jest połozony wyzej to trzeba schodzic w dol schodkami.My bylismy we wrzesniu to rodzin z dziecmi bylo troche mniej,ale non stop siedzeili z dzieciaczkami na plazy albo nad basenem.Jedzenie w calym kompleksie jest takie samo. W Alarze Star sa animacje, w tamtych 2hotelach nie ma,ale oczywiscie mozna tam chodzic z dziecmi.Wieczorem grupa miedzynarodowych animatorow zwoluje dzieciaki specjalnym okrzykiem ze wszystkich 3 hoteli i zabieraja je na mini disco.Mieli swietnych animatorow, ktorzy mieli super kontakt z goscmi.Ja osobiscie drugi raz wybralabym Alare West badz Alare.W naszym hotelu byla super obsluga, czego nie mozna powiedziec o Star.Tam barmani i kelnerzy dosc gburowaci.A w West czulismy sie jak w domu, wszyscy serdeczni i rozmawiali z goscmi.Drugi plus Alary West i Alary jest taki,ze maja wieksze ogrody.Zdjecia oddaja rzeczywistosc,wiec mozecie cos wybrac.Ale napewno kompleks tych hoteli wam sie spodoba.My bylismy zachwyceni.Jest duzo zieleni i blisko do plazy. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejb303 Re: Alba Resort czy Alara Star 12.01.07, 23:01 Mam jeszcze pytanie odnośnie basenów. Czy mają zjeżdżalnie do wody? Jakie jedzenie. Co można zwiedzić w okolicy? Pozdrawiam Andrzejb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Alba Resort czy Alara Star IP: *.chello.pl 13.01.07, 09:09 No wlasnie jak jedziecie z dziecmi to jest gorzej ze zjezdzalniami,bo nie maja w Alarze.Sa 4 baseny, w tym jeden kryty.Jedzenie maja super, nie mielismy zadnych sensacji zoladkowych,jedzenie z grilla,ryz , frytki,kebaby, dania sie nie powtarzaly,ale po 2tyg.mozna miec przesyt i teskni sie za polska kuchnia,do tego duzo owocow i slodkosci.Co do zwiedzania to Incekum to male miasteczko i jest tam kilka sklepow,meczety i plantacje bananow, nic wiecej nie ma do zwiedzania.Ale mozna dojechac dolmuszem do Alanyi 26km, szybko sie jedzie i tam zrobic zakupy i zwiedzac albo wykupic wycieczki np. do Aquaparku. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejb303 Re: Alba Resort czy Alara Star 13.01.07, 10:13 Bardzo Ci dziękuje za wiadomości. Mam jeszcze jedno pytanie. Gdzieś na forum przeczytałem, że w Alanyi jest kosciół katolicki. Czy coś słyszałaś na ten temat. Wydaje się to mało prawdopodobne, ale moze...? Pozdrawiam! Andrzejb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Alba Resort czy Alara Star IP: *.chello.pl 13.01.07, 12:11 Hmm wiesz co nie slyszalam nic na ten temat..duzo jest meczetow,ale kosciol katolicki, no nie wiem nie wydaje mi sie.Jak masz jeszcze jakies pytania to smialo. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejb303 Re: Alba Resort czy Alara Star 13.01.07, 17:15 Mam jeszcze pytanie do pokoi w hotelu. Co trzeba zrobić by mieć od strony morza. Jeśli nic nie można zrobić to jaki jest widok z drugiej strony? I drugie pytanie: Czy w wersji all barek jest w cenie czy też płaci się przy wyjeździe za jego "naruszenie" Andrzejb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Alba Resort czy Alara Star IP: *.chello.pl 13.01.07, 18:51 Niestety przy wyjezdzie placi sia za zawartosc barku.Mozesz poprosic o pokoj z widokiem na morze,ale zarowno w Alarze Star jak i West widok na morze jest z obu stron:)!tylko Star jest blizej drogi i widac tez jezdzace samochody,ale to zalezy w ktorym miejscu jest pokoj.A jesli chodzi o druga strone hotelu to jest widok na basen i morze, tylko wtedy slychac muzyke z animacji:)!Jesli widok wam nie pasuje to trzeba isc do recepcji i zapytac czy maja cos innego.Wiem, ze u nas w hotelu jedne malzenstwo tak zrobili,bo chcieli miec widok na basen. Odpowiedz Link Zgłoś
aniab_24 Alara 13.01.07, 22:09 Myślę o Alara West - ma dobre opinie i jest "przyjazny" dla kieszeni. Mam jednak pewne wątpliwości: jedziemy z dziećmi, młodszy synek będzie miał 2 latka. Z tego co czytam kompleks ten nie jest za bardzo przystosowany dla dzieci. Chodzi mi o brodziki, plac zabaw, którego tam ponoć nie ma. Podoba mi się położenie i plaża, ale rok temu na Krecie spędzaliśmy (niestety) większość czasu przy basenie, bo mały mógł się tam swobodnie bawić. Jak uważasz, czy wybór tego kompleksu będzie dobrym wyborem dla rodziny z dziećmi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Alara IP: *.chello.pl 14.01.07, 11:25 Wiesz co w naszym hotelu byly rodziny z maluchami 2 letnimi, a brodzik dla dzieci jest i z tego co pamietam to jest jakis niewielki plac zabawa obok hotelu,chyba jakies hustawki tam byly.A co do duzego basenu to wezcie jakies foteliki dmuchane albo kolka i nie ma problemu jesli chodzi o duzy basen.Tak przynajmniej robili inni rodzice i razem plywali z maluchami,a dzieci sie nie baly kapac w duzym basenie,a mialy duza radoche:)!do tego jest plaza trzeba zabrac jakies foremki i wiaderka i nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tabaluga Re: Alara IP: *.elsat.net.pl 19.03.07, 11:13 A jak jest z dostawkami?? Mam mieć pokój dla 3 dorosłych i maluszka. Czy dostawka jest wygodna, czy jest to normalne łóżko- bo mi się kojazrzy z łóżkiem polowym?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Alara IP: *.net.autocom.pl 15.01.07, 17:59 Byłem w Alarze West w 2006 roku. Na małych dzieciach nie znam się, ale leżąc na dużej plaży widziałem dużo malutkich dzieci (pamiętam bo czasem wkurzały mnie swoim krzykiem). Musicie iść wcześniej i wybrać leżaki przy morzu. Piaszczysta plaża łagodnie schodzi do morza, co nie zwalnia rodziców z czujności bo maluch może zachłysnąć się wodą. Przy basenie należącym do Alary West jest okrągły brodzik. Potwierdzam a wręcz jetem pewny że Alara West, Alara Hotel i ich otoczenie są "przyjazne" nie tylko dla kieszeni ale również dla oczu. Chcesz coś jeszcze to skontaktuj się na skype z europejczk1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Alara IP: 212.122.215.* 23.01.07, 23:22 Polecam! Zwiedzałem ten hotel jako pracoenik turystyki- dużo zieleni, także cienia. Gość jednego Hotelu jest gościem kompleksu. Ma 3 plaże bardzo urokliwe. w 3* opłaca sie zrobić dopłatę do pokoju rodzinnego wtedy macie 2 pokoje i jest przestronnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alykon Re: Alba Resort czy Alara Star IP: *.realestate.net.pl 17.04.07, 19:38 Witaj Andrzeju Nie wiem czy już wybrałeś, ale jeżeli sie wahasz to warto wziąć pod uwagę fakt, że w Albie Resort jest teraz plac budowy i chyba będzie przez całe lato (ogłoszenie na stronie hotelu, zdjęcia na holidaycheck.com) Tak wogóle to ciekawe czy Itaka o tym informuje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda10111 Re: Alba Resort czy Alara Star 17.04.07, 22:24 Witam! kurczę a skąd o tym wiesz? bo oczywiste że itaka o tym nie informuje, ja właśnie wybrałam już ten hotel i możesz coś więcej szepnąć na ten temat, co budują tam nowe budynki, tak? Byłam w tym hotelu w tamtym roku i właśnie kiedy chodzilśmy z mężem po ładnym ogrodzie wspominaliśmy że pewnie kiedyś tu po między tymi palemkami wybudują jeszcze parę budyneczków, ale nie sądziliśmy że tak szybko zaczną. Powiedz że to nie prawda, co? :) a może budują nowy basen? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kama1978k Budowa w Albie 17.04.07, 22:33 Hej. Budowa jest to prawda ale poza Hotelem. Z informacji na stronie i z Holidaycheck wynika że jest to budowa Hotelu Alba Royal, którego otwarcie z pewnych względów zostało przesunięte na przyszły rok. I to ten hotel własnie budują. Ja tez z rodziną wybieram sie do Alby ( 6.06 ). Noi teraz w zasadzie nie mamy juz innego wyjścia. Ja mam jedynie nadzieję że w sezonie te utrudnienia związane z budową nie będą dokuczliwe. Hałasu raczej się nie obawiam bo tam i tak proawdopodobnie bedzie głośno z powodu ogromu małych dzieci. Jedyne co może odstraszać to widok z okna. Miejmy jednak nadzieję że nikomu z nas nie zepsuje to wypoczynku. Staram sie myśleć pozytywnie :( Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda10111 Re: Budowa w Albie 18.04.07, 22:08 Kama, mam ogromną prośbę, jak tylko wrócicie daj znać jak to wszysto wygląda, my jedziemy tam drugi rok z rzędu, w połowie lipca z dwuletnim synkiem, rok temu mieliśmy świetne wakacje i mam nadzieję, że i teraz tak będzie i życzę tego wszystkim urlopowiczom w Albie. Odpowiedz Link Zgłoś
kama1978k Re: Budowa w Albie 19.04.07, 08:14 Oczywiście że dam znać. Wiem że lecicie drugi raz - pamietam Twój wątek. Nie wiem czy przypadkiem ktoś jeszcze przed nami nie wróci. Więc na jego relację także czekam. Wczoraj pojawił sie też wątek stricte o budowie w Albie i wiem że zainteresowani mieli zadać w tej sprawie pytanie w Itace. Mam nadzieję ze nie zepsuje nam to wszystko urlopu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasa Re: Alba Resort czy Alara Star IP: *.aster.pl 23.04.07, 07:51 Zdecydowanie ALBA!!! Sprawdziłam na własnej skórze :-))) Życzę trafnego wyboru i świetnej zabawy. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś