b32 08.02.07, 12:50 Witam Wszystkich! Czy ktoś, kto był w tym regionie, może napisać mi o nim kilka słów - czy ciekawy, jakie plaże, itp. A moze ktoś był w hotelu Alara Park, albo się tam w tym roku wybiera...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kate Re: Incekum-o regionie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 14:28 Ja bylam w Alara West, a Park widzialam kilk arazy w drodze do Alanyi, wyglada fajnie.Przez ulice musicie przejsc na plaze, my mielismy obok.Generalnie Incekum to mala wioska i nie ma tam nic ciekawego.Kilka sklepow,malo ciekawe bary, a wzdluz przebiega ulica.Ale plaze maja super:) Odpowiedz Link Zgłoś
b32 Re: Incekum-o regionie 09.02.07, 14:58 Bardzo dziękuję za te informacje, mam nadzieję, że będziemy zadowoleni. Cieszę się, ze plaże są ok, bo generalnie słyszałam, ze w Turcji pod tym względem jest kiepsko.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Incekum-o regionie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 15:44 Plaze sa piaszczyste i ok do tego super fale tam maja:) tylko piasek jest ciemniejszy jak w calej Turcji, no i musicie przejsc przez ulice.Ale region ok, cicha i spokojna okolica,plantacje bananow,meczety i te sprawy:).My bylismy zadowoleni z miejsca i calego kompleksu. Odpowiedz Link Zgłoś
b32 Re: Incekum-o regionie 12.02.07, 12:49 Znób bardzo dziekuję za informacje! I mam jeszcze takie pytanie, czym dostawaliście się do Alanii, miejscowymi busami? A jeśli tak, to czy wiesz w jakich godzinach najpóźniej można dostać się spowrotem z Alanii do Incekum? I jeszcze jedno, czy orientujesz się, jak daleko od Incekum jest miejscowość Okurcalar, w której jest ten duży aquapark? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Incekum-o regionie IP: *.chello.pl 12.02.07, 13:11 Do Alanyi jest 26km i tam jezdzilismy busami,czyli dolmuszami 2euro od osoby, jezdza czesto,nie wiem do ktorej dokladnie jezdza,ale slyszalam,ze najpozniej chyba po 12tej.A co do miejscowosci o ktora pytasz to nie wiem ile jest km.Najlepiej poszukac ,gdzies w wyszukiwarce w ktora to jest strone albo zapytac rezydentki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Incekum-o regionie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 17:32 Dobra rada za busika plać w dolarach,też śpiewają 2.My początkowo placiliśmy w euro aż przez przypadek powiedzieliśmy że mamy dolce i cena też 2.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KATE Re: Incekum-o regionie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 18:35 ZNAJOMI PLACILI W DOLARACH I PO 3DOLARY, WSZYSTKO ZALEZY OD KIEROWCY. Odpowiedz Link Zgłoś
iwter Re: Incekum-o regionie 12.02.07, 21:44 Pewnie tak,chciaż my jeżdziliśmy kilka razy i zawsze 2 $,wręcz byliśmy źli na siebie że początkowo płaciliśmy w euro.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
b32 Re: Incekum-o regionie 14.02.07, 19:17 Dzięki za cenną radę w sprawie opłaty za busiki. Słyszałam właśnie, ze w Turcji nie ma stałych cenników na nic i generalnie dobrze jest mieć przy sobie obie waluty. Zresztą, nie tylko w Turcji, znajomi wrócili własnie z Dominikany i doświadczyli podobnych historii, że coś kosztowało np. 4 euro i 4 dolary, mimo, że u nich euro również stoi wyżej od dolara. Skoro moje rozmówczynie są takie miłe, to zapytam o jescze jedną rzecz - czy można wybrać się na daleki spacer plażą i dojść np. do sąsiedniej miejscowości. Macie takie doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Incekum-o regionie IP: *.chello.pl 14.02.07, 19:59 Raczej daleko nie dojdziesz, bo sa skalki,albo plaza nalezy do innego hotelu.Dobrze miec obie waluty i najlepiej pyta,bo kazdy inaczyj liczy sobie ceny, raz dla nich euro jest rowne dolarowi, ale czesto sa inne ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Incekum-o regionie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 14:05 Sama nie spacerowałam zbyt daleko plażą,ponieważ było zbyt gorąco a dzieciaki chciały siedzieć tylko w basenie,morze było dla nich za słone.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
b32 Re: Incekum-o regionie 16.02.07, 12:17 Dziękuje wam za wszystkie informacje! Dobrze wiedzieć Iwonko, że byłaś z dziećmi, bo ja też się wybieram z moimi córkami - 5 i 10 lat. A w jakim wieku były Twoje dzieci, gdy byłas w Turcji, jak znosiły upały i czy byliście w hotelu z all? Czy były jakieś sensowne animacje dla dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obaś Re: Incekum-o regionie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 12:51 Polecam wątek tasiemcowy o Incekum, który niedawno tu był. Możesz tam wiele doczytać:-) A animacje w każdym hotelu inne, więc Iwonka chyba niewiele Ci pomoże. Ty chyba nie jedziesz do Incekum Beach, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Incekum-o regionie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 18:23 Moje dziewczyni miały 7 i 10 lat.Upały znosiły dobrze,pod warunkiem że były blisko basenu.Byliśmy w Incekum beach i oczywiście był all,z którego dziewczyny same korzystały tzn picie +frytki+owoce itd.Obaś ma rację że wszystko opisalam w tasiemcu o Incekum.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
b32 Re: Incekum-o regionie 20.02.07, 12:22 Dziękuję, jeszcze raz za Wasze odpowiedzi. Faktycznie nie jadę do Incekum, tylko do Alary. A "tasiemca" czytałam i tak dużo się dowiedziałam o tym hotelu, że pewnie kiedyś tam się wybiorę, bo mam nadzieję że, podobnie jak większość na tym forum, zakocham sie w Turcji i zagranicznych wczasach (to mój "pierwszy raz"!). Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Incekum-o regionie IP: *.chello.pl 20.02.07, 13:12 Ja mialam ten pierwszy raz w zeszlym roku i sie zakochalam:)!mi sie podobala ta miejscowosc,bo jest spokojnie,a do Alanyi zawsze moglismy sie przejechac.A plaza naprawde super i te widoki mhmm zazdroszcze:) Odpowiedz Link Zgłoś
b32 Re: Incekum-o regionie 21.02.07, 10:09 Mam nadzieję, że podzielę Twój zachwyt! A czy byłaś i polecasz szczególnie jeszcze jakieś inne regiony Turcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Incekum-o regionie IP: *.chello.pl 21.02.07, 11:18 Nie bylam w innym regionie,ale w przyszlym roku wybieramy sie do Turcji i zastanawiamy sie nad Bodrum lub ponownie riwiera turecka:) Odpowiedz Link Zgłoś
b32 Re: Incekum-o regionie 22.02.07, 12:11 Ja na początku też myślałam o Bodrum - urokliwe miasteczko, podobno to takie tureckie Santorini, ale cenowo trochę droższe od Riwiery. Myslę, ze jak zasmakuję w Turcji, to też w tamte rejony się wybiorę, moze nawet i w przyszłym roku. A z jakim biurem podrózy jeździsz? Odpowiedz Link Zgłoś
b32 Re: Incekum-o regionie 22.02.07, 20:51 Ja z Alfa Star, a wprzyszłym roku moze własnie spróbuję z Itaki. Chyba generalnie to biuro ma dobre opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
tasiaf Re: Incekum-o regionie 03.03.07, 15:04 Wszystkie sklepuy są w Avsallar jakies 5 min drogi jadąc taxi z Alary. Zawsze za tą trasę płacilam 1 euro za osobę. Odpowiedz Link Zgłoś