Dodaj do ulubionych

Incekum-o regionie

08.02.07, 12:50
Witam Wszystkich! Czy ktoś, kto był w tym regionie, może napisać mi o nim
kilka słów - czy ciekawy, jakie plaże, itp. A moze ktoś był w hotelu Alara
Park, albo się tam w tym roku wybiera...?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kate Re: Incekum-o regionie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 14:28
      Ja bylam w Alara West, a Park widzialam kilk arazy w drodze do Alanyi, wyglada
      fajnie.Przez ulice musicie przejsc na plaze, my mielismy obok.Generalnie
      Incekum to mala wioska i nie ma tam nic ciekawego.Kilka sklepow,malo ciekawe
      bary, a wzdluz przebiega ulica.Ale plaze maja super:)
      • b32 Re: Incekum-o regionie 09.02.07, 14:58
        Bardzo dziękuję za te informacje, mam nadzieję, że będziemy zadowoleni. Cieszę
        się, ze plaże są ok, bo generalnie słyszałam, ze w Turcji pod tym względem jest
        kiepsko.Pozdrawiam!
        • Gość: Kate Re: Incekum-o regionie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 15:44
          Plaze sa piaszczyste i ok do tego super fale tam maja:) tylko piasek jest
          ciemniejszy jak w calej Turcji, no i musicie przejsc przez ulice.Ale region ok,
          cicha i spokojna okolica,plantacje bananow,meczety i te sprawy:).My bylismy
          zadowoleni z miejsca i calego kompleksu.
          • b32 Re: Incekum-o regionie 12.02.07, 12:49
            Znób bardzo dziekuję za informacje! I mam jeszcze takie pytanie, czym
            dostawaliście się do Alanii, miejscowymi busami? A jeśli tak, to czy wiesz w
            jakich godzinach najpóźniej można dostać się spowrotem z Alanii do Incekum? I
            jeszcze jedno, czy orientujesz się, jak daleko od Incekum jest miejscowość
            Okurcalar, w której jest ten duży aquapark?
            • Gość: Kate Re: Incekum-o regionie IP: *.chello.pl 12.02.07, 13:11
              Do Alanyi jest 26km i tam jezdzilismy busami,czyli dolmuszami 2euro od osoby,
              jezdza czesto,nie wiem do ktorej dokladnie jezdza,ale slyszalam,ze najpozniej
              chyba po 12tej.A co do miejscowosci o ktora pytasz to nie wiem ile jest
              km.Najlepiej poszukac ,gdzies w wyszukiwarce w ktora to jest strone albo
              zapytac rezydentki.
              • Gość: iwona Re: Incekum-o regionie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 17:32
                Dobra rada za busika plać w dolarach,też śpiewają 2.My początkowo placiliśmy w
                euro aż przez przypadek powiedzieliśmy że mamy dolce i cena też 2.Pozdrawiam
                • Gość: KATE Re: Incekum-o regionie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 18:35
                  ZNAJOMI PLACILI W DOLARACH I PO 3DOLARY, WSZYSTKO ZALEZY OD KIEROWCY.
                  • iwter Re: Incekum-o regionie 12.02.07, 21:44
                    Pewnie tak,chciaż my jeżdziliśmy kilka razy i zawsze 2 $,wręcz byliśmy źli na
                    siebie że początkowo płaciliśmy w euro.Pozdrawiam
                    • b32 Re: Incekum-o regionie 14.02.07, 19:17
                      Dzięki za cenną radę w sprawie opłaty za busiki. Słyszałam właśnie, ze w Turcji
                      nie ma stałych cenników na nic i generalnie dobrze jest mieć przy sobie obie
                      waluty. Zresztą, nie tylko w Turcji, znajomi wrócili własnie z Dominikany i
                      doświadczyli podobnych historii, że coś kosztowało np. 4 euro i 4 dolary, mimo,
                      że u nich euro również stoi wyżej od dolara.
                      Skoro moje rozmówczynie są takie miłe, to zapytam o jescze jedną rzecz - czy
                      można wybrać się na daleki spacer plażą i dojść np. do sąsiedniej miejscowości.
                      Macie takie doświadczenia?
                      • Gość: Kate Re: Incekum-o regionie IP: *.chello.pl 14.02.07, 19:59
                        Raczej daleko nie dojdziesz, bo sa skalki,albo plaza nalezy do innego
                        hotelu.Dobrze miec obie waluty i najlepiej pyta,bo kazdy inaczyj liczy sobie
                        ceny, raz dla nich euro jest rowne dolarowi, ale czesto sa inne ceny.
                        • Gość: iwona Re: Incekum-o regionie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 14:05
                          Sama nie spacerowałam zbyt daleko plażą,ponieważ było zbyt gorąco a dzieciaki
                          chciały siedzieć tylko w basenie,morze było dla nich za słone.Pozdrawiam
                          • b32 Re: Incekum-o regionie 16.02.07, 12:17
                            Dziękuje wam za wszystkie informacje! Dobrze wiedzieć Iwonko, że byłaś z
                            dziećmi, bo ja też się wybieram z moimi córkami - 5 i 10 lat. A w jakim wieku
                            były Twoje dzieci, gdy byłas w Turcji, jak znosiły upały i czy byliście w
                            hotelu z all? Czy były jakieś sensowne animacje dla dzieci?
                            • Gość: Obaś Re: Incekum-o regionie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 12:51
                              Polecam wątek tasiemcowy o Incekum, który niedawno tu był. Możesz tam wiele
                              doczytać:-) A animacje w każdym hotelu inne, więc Iwonka chyba niewiele Ci pomoże.
                              Ty chyba nie jedziesz do Incekum Beach, prawda?
                            • Gość: iwona Re: Incekum-o regionie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 18:23
                              Moje dziewczyni miały 7 i 10 lat.Upały znosiły dobrze,pod warunkiem że były
                              blisko basenu.Byliśmy w Incekum beach i oczywiście był all,z którego dziewczyny
                              same korzystały tzn picie +frytki+owoce itd.Obaś ma rację że wszystko opisalam
                              w tasiemcu o Incekum.Pozdrawiam
                              • b32 Re: Incekum-o regionie 20.02.07, 12:22
                                Dziękuję, jeszcze raz za Wasze odpowiedzi. Faktycznie nie jadę do Incekum,
                                tylko do Alary. A "tasiemca" czytałam i tak dużo się dowiedziałam o tym hotelu,
                                że pewnie kiedyś tam się wybiorę, bo mam nadzieję że, podobnie jak większość na
                                tym forum, zakocham sie w Turcji i zagranicznych wczasach (to mój "pierwszy
                                raz"!).
                                Pozdrawiam serdecznie!
                                • Gość: Kate Re: Incekum-o regionie IP: *.chello.pl 20.02.07, 13:12
                                  Ja mialam ten pierwszy raz w zeszlym roku i sie zakochalam:)!mi sie podobala ta
                                  miejscowosc,bo jest spokojnie,a do Alanyi zawsze moglismy sie przejechac.A
                                  plaza naprawde super i te widoki mhmm zazdroszcze:)
                                  • b32 Re: Incekum-o regionie 21.02.07, 10:09
                                    Mam nadzieję, że podzielę Twój zachwyt! A czy byłaś i polecasz szczególnie
                                    jeszcze jakieś inne regiony Turcji?
                                    • Gość: Kate Re: Incekum-o regionie IP: *.chello.pl 21.02.07, 11:18
                                      Nie bylam w innym regionie,ale w przyszlym roku wybieramy sie do Turcji i
                                      zastanawiamy sie nad Bodrum lub ponownie riwiera turecka:)
                                      • b32 Re: Incekum-o regionie 22.02.07, 12:11
                                        Ja na początku też myślałam o Bodrum - urokliwe miasteczko, podobno to takie
                                        tureckie Santorini, ale cenowo trochę droższe od Riwiery. Myslę, ze jak
                                        zasmakuję w Turcji, to też w tamte rejony się wybiorę, moze nawet i w przyszłym
                                        roku. A z jakim biurem podrózy jeździsz?
                                        • Gość: Kate Re: Incekum-o regionie IP: *.chello.pl 22.02.07, 12:34
                                          Z Itaka.
                                          • b32 Re: Incekum-o regionie 22.02.07, 20:51
                                            Ja z Alfa Star, a wprzyszłym roku moze własnie spróbuję z Itaki. Chyba
                                            generalnie to biuro ma dobre opinie.
      • tasiaf Re: Incekum-o regionie 03.03.07, 15:04
        Wszystkie sklepuy są w Avsallar jakies 5 min drogi jadąc taxi z Alary. Zawsze
        za tą trasę płacilam 1 euro za osobę.
        • b32 Re: Incekum-o regionie 05.03.07, 14:51
          Hej! A byłaś w jakiej Alarze?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka