Dodaj do ulubionych

Byl ktos w hotelu Krizantem ?

IP: *.icpnet.pl 23.02.07, 18:26
Wlasnie wykupilam dla mamy na urodziny wycieczke do tego hotelu z Wezyra i
zastanawiam sie czy to dobry wybor. Prosze o info bo zwariuje.Chcialabym ,aby
wrocila zadowolona. Leci 17 maja, jaka pogoda w tym czasie?
Obserwuj wątek
    • crazydaisy2 Re: Byl ktos w hotelu Krizantem ? 23.02.07, 23:38
      www.travelzone.pl/?show=hotele&hotelID=2073
    • Gość: mikkka30 Re: Byl ktos w hotelu Krizantem ? IP: *.icpnet.pl 24.02.07, 15:20
      Dzieki. Ma ktos jeszcze jakies info?
      • Gość: magda30081 Re: Byl ktos w hotelu Krizantem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 14:59
        byłam w tym hotelu dwukrotnie. uważam że jest godny polecenia. od sezonu 2006
        ma 4gwaizdki. bardzo czysty, dobre jedzonko, sympatyczny personel. położony w
        dzielnicy obagol.
        więcej szczegółów zobacz mój opis np. na ocenyhoteli.pl lub na forum
        wakacje.pl. jeżeki masz pytania pisz, pozdrawiam magda:)
        • Gość: mikkka30 do magdy IP: *.icpnet.pl 25.02.07, 16:23
          Dzieki za wiadomosc! Troszke mnie uspokoilas. Jesli mozesz to napisz jaka jest
          plaza, co musi zabrac ze soba, czy sa jakies animacje i ile kaski musi miec na
          tydzien w al. oczywiscie w granicach rozsadku.Zjakiego biura najlepiej wziac
          wycieczki na miejscu i co warto wykupic?
          • Gość: magda30081 Re: do magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 17:03
            plaża jak na warunki alanyi jest całkiem fajna. szeroka, codziennie sprzątana,
            pasek - żwirek szary. zejście do morza kamieniste, w morzu można natknąć się na
            płyty betonowe.
            jeżeli chodzi o wycieczki fakult, my korzystalismy z usług lokalnego biura lena
            & pacho i byliśmy zawsze zadowoleni, byliśmy: pamukale, kapadcja, całodzienny
            rejs statkiem po morzu, hammam, rafting, aquapark.
            przy hotelu jest przystanek dolmuszy - mini autobusów którymi mozna dojechać do
            alanyi centum bazar za ok. 1 euro.
            zakupy - pamiątki, ciuchy można robić np. na bazarze, w sklepach jest tego
            pełno, w różnych cenach i jakości. poza tym w samym obagol też są sklepy,
            apteka, poczta, lekarz, kafejka internetowa, knajpki...
            jeżeli chodzi o ilość pieniędzy, to trudno doradzać:( jeżeli mogę coś doradzić
            to uważam że warto wziąść ze sobą euro i małą część wymienić na liry np. na
            dolmusz, napiwki. poza tym zdarzały się przypadki (tzn ja tak wytargowałam) że
            zaczynaliśmy od euro, potem były dolce a w końcu paciłam w lirach i ja i turcy
            byliśmy zadowoleni z "inteesu" :)
            pozdrawiam magda
            • Gość: mikkka30 Re: do magdy IP: *.icpnet.pl 26.02.07, 21:48
              Dzieki za wiadomosc. Mam nadzieje,ze mama bedzie zadowolona tym bardziej ,ze to
              jej pierwszy wyjazd gdzies dalej a raczej wylot. Mam nadzieje ,ze przezyje lot.
              Mam pytanko co do rafftingu, bo w czerwcu lece z dzieciakami i czy 6 latek
              nadaje sie na ten splyw, czy jest to zbyt niebezpieczne? pozdrawiam.pa
          • Gość: Czarna Woda Krizantem - Turcja IP: *.centertel.pl 11.05.07, 21:54
            Na tydzien przy all incl. jednej czy dwóch wycieczkach 150EUR wystarczy
            spokojnie. Dolmus do dworca autobusowego w centrum to 1,5lira. W sklepach często
            jest tak ze jeśli nie powiesz wydadzą ci w lirach gdy dasz EUR. 1EUR to mniej
            więcej 1,8lira -kurs zmienia się w ciągu dnia. Turcy przeliczają 1EUR - 2 liry.
            W sklepach często nie patyczkują się w wydawanie pełnej reszty - tak na naszą
            korzyść jak i niekorzyść.
    • Gość: magda30081 Re: Byl ktos w hotelu Krizantem ? IP: 80.50.95.* 27.02.07, 08:04
      były pontony,w których płynęli rodzice z dziećmi na oko około 6-10 lat. sama
      rzeka nie jest straszna, mozna spokojnie płynąć, są kapoki, kaski. "sternicy"
      wygłupiają się, ale nie w pontonach gdzie są dzieci
      • Gość: mikkka30 Re: Byl ktos w hotelu Krizantem ? IP: *.icpnet.pl 02.03.07, 20:40
        wie ktos jeszcze cos na temat tego hotelu i okolicy?
        • Gość: czajka Re: Byl ktos w hotelu Krizantem ? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 04.03.07, 21:30
          hotel jest super. najfajniejsze 3 gwiazdki w alanyi
          • Gość: mikkka do czajki IP: *.icpnet.pl 05.03.07, 21:30
            Ponoc ma od tego roku 4 gwiazdki. Jak z jedzonkiem i napojami ma opcje all.?
            Jesli mozesz napisac jakies przydatne informacje ,bylabym wdzieczna
            • Gość: mikka30 Re: do czajki IP: *.icpnet.pl 07.03.07, 13:34
              byl ktos jeszcze?
            • Gość: mikka30 Re: do czajki IP: *.icpnet.pl 07.03.07, 13:34
              byl ktos jeszcze?
            • Gość: Czarna Woda Re: do czajki IP: *.centertel.pl 11.05.07, 22:00
              w all inc. w barze w hotelu trzeba płacić właściwie tylko za zagraniczne
              alkohole i drinki. Napoje, kawa, wino (słabe) z dystrybutorow, cola, sprite,
              piwo, raki (ichniejsza wodka anyżowa) są z darmo zza baru. Na plaży w all inc.
              wchodzą tylko napoje z dystrybutorów, kawa i herbata. Piwo (Efes) płatne 3 EUR.
              W sklepie Migros Efes był bodajże po 1,75LIRA czyli 1EUR.

Obok Krizantema - idąc w lewo ok.100m - po minięciu - także po lewej stronie
              ulicy Mesut (typowo turystyczna ulica) jest fajny spożywczy sklep AFRA (żółty
              szyld) - mają niskie ceny i fajne towary.
              • Gość: mikka30 Re: do czajki IP: *.icpnet.pl 11.05.07, 22:26
                bardzo dziekuje, informacje napewno sie przydadza wylot niebawem. A sam chotel
                znosny?
                • Gość: mikkka30 Re: do czajki IP: *.icpnet.pl 11.05.07, 22:27
                  sorrki oczywiscie hotel
                • Gość: Czarna Woda Re: do czajki IP: *.centertel.pl 11.05.07, 22:36
                  w porządku - tu się rozpisałem:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=660&w=57992716&a=62266447
                • Gość: Czarna Woda Re: do czajki IP: *.centertel.pl 11.05.07, 22:46
                  nie wiem na ile Pani Mama jest wymagająca - ale luz, da się te pewne
                  niedogodności zaakceptować. W słońcu jest świetnie. Hotel z all.inc. + dwa kroki
                  plaża to jak miasto w mieście i nic więcej nie potrzeba. Kupić coś można zaraz
                  obok na Messut Caddesi. Ludzie w hotelu to w 70% starsi wiekiem turyści ok.50-tki.

0 - cały czas puszczają miedzynarodową muzykę - mają chyba kilka płyt, wieczorem
                  do 11-12 lubią podudnić.
                  • Gość: mikka30 Re: do czajki IP: *.icpnet.pl 14.05.07, 20:39
                    bardzo dziekuje, mam nadzieje ze bedzie zadowolona
    • Gość: mikkka30 Re: Byl ktos w hotelu Krizantem ? IP: *.icpnet.pl 11.03.07, 14:39
      Prosze piszcie cos o tym hotelu
      • Gość: mikkka30 Re: Byl ktos w hotelu Krizantem ? IP: *.icpnet.pl 17.03.07, 20:36
        leci ktos moze 17 maja z Poznania?
    • mikkka30 Re: Byl ktos w hotelu Krizantem ? 21.03.07, 09:43
      czy to taki zly hotel, czy biuro do d......,ze nikt nie pisze
      • Gość: mikkka30 Re: Byl ktos w hotelu Krizantem ? IP: *.icpnet.pl 29.03.07, 12:40
        a moze jednak ktos sie odezwie?
        • Gość: mikkka30 Re: Byl ktos w hotelu Krizantem ? IP: *.icpnet.pl 30.03.07, 19:05
          moze wybiera sie ktos z panstwa?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka