Dodaj do ulubionych

plaże w Turcji

06.03.07, 14:14
Poniewaz po raz pierwszy jadę na zorganizowane wakacje przez biuro podróży mam
pytanie czy na plażach trzeba korzystać z płatnych leżaków czy można leżeć na
własnym kocu itp...
Obserwuj wątek
    • Gość: sarr Re: plaże w Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 14:49
      za leżak płacisz,a na własnym kocu opalasz się gratis
      • Gość: Ilza Re: plaże w Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 15:07
        Najlepiej leżeć na osobistym ręczniku. Koc gryzie w dupkę i jest za duzy.
        • carmen1000 Re: plaże w Turcji 06.03.07, 15:30
          Korzystanie z leżaków nie jest obowiązkowe tylko trochę głupio to wygląda jak
          90% wyleguje się na leżakach a mniejszość na ręcznikach.
          Trąci to nieco skąpstwem.
          • Gość: sarr Re: plaże w Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 16:49
            nic nie głupio trzeba mieć swoje zdanie,
            i nie zależy od zasobności portela,że jak
            na ręczniku to skąpy lub biedny,a bogaty
            na leżaku.
            • exallegra Re: plaże w Turcji 06.03.07, 16:57
              może nie głupio ale za to niewygodnie na samym kocyku czy ręczniku
              • Gość: Ilza Re: plaże w Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 17:01
                Ależ oczywiście, że niewygodnie. To nie podlega dyskusji.
                Gdyby leżaki i parasole były dostępne za friko to - idę o zakład - nikt nie
                mordowałby się na piachu.
                Nie oszukujmy się moi Państwo.
                • Gość: dwain Re: plaże w Turcji IP: 85.99.57.* 06.03.07, 18:00
                  Alez Wy tu glupoty wygadujecie,zamiast wyrazic obiektywna opinie:)
                  Po pierwsze sprawdz co oferuje hotel,bo niektore z nich maja swoje prywatne
                  plaze i wtedy za lezak nie trzeba placic.Jesli nie-uczeszczasz poprostu na
                  plaze miejska i za lezak nalezy zaplacic-w zeszlym sezonie bylo to 2-2.5 YTL
                  • carmen1000 Re: plaże w Turcji 06.03.07, 19:21
                    Sama pierdoły piszesz.
                    • Gość: bartineta Re: plaże w Turcji IP: *.wirion.pl 06.03.07, 19:35
                      Mam pytanie ,nie bylam w Turcji wiec chcialabym się dowiedzieć czy gdy plaza
                      nie jest prywatna to muszę ze sobą zabierac na plazę ręcznik?Zawsze trafiam na
                      plaze prywatne wiec nie mialam z tym problemu , jak to jest?co z opcją all? czy
                      na takiej plazy ogólno dostępnej ona nie obowiązuje??proszę o odpowiedz.Dzieki
                • edyta.k9 Re: plaże w Turcji 07.03.07, 08:17
                  dzięki za informacje
                  • detroit Re: plaże w Turcji 07.03.07, 08:33
                    Oczywiście za leżak z parasolem należy zapłacić, no chyba że to wakacje all-inclusive. Ja na początku taszczyłem koc z hotelu i ręcznik, ale pod koniec pobytu gdy zrobiło sie na prawde gorąco to bezpośrednio na piachu i bez parasola nie dało się wytrzymac. Słońce paliło niemiłosiernie tak że zostałem zmuszony do kupowania parasola z leżakiem.
                    • Gość: milka Re: plaże w Turcji IP: 212.160.172.* 07.03.07, 09:20
                      Osobiście nie widziałam nikogo na kocyku - wszyscy leżeli na leżakach (plaża w
                      Avsallar, Side), w zależności od hotelu płatnych lub niepłatnych.
                      • des4 Re: plaże w Turcji 07.03.07, 11:04
                        Problem w tym, że większość plaż w Turcji jest żwirowych, więc leżenie na
                        kocu/ręczniku jes niezbyt komfortowe. Jeśli już to lepiej brać matę albo
                        piankową karimatę....
    • ewa3311 Re: plaże w Turcji 07.03.07, 18:26
      To zależy jedni właściciele pozwalają inni nie, aczkolwiek lepiej wykupić leżak
      ponieważ plaże są (w wiekszosci) żwirowe i leżenie na kocu nie należy do
      najprzyjemniejszych
      • Gość: zahir Re: plaże w Turcji IP: *.chello.pl 10.03.07, 13:18
        W Alani byliśmy 2 razy i na plaży Kleopatry zdecydowana większośc osób korzysta
        z leżaków. Tym niemniej całkiem sporo osób plażowało na ręcznikach i z własnym
        parasolem. Nie widziałam, aby ktoś zwracał im uwagę. Mimo wersji all za leżaki
        i parasol płaciłam dodatkowo. Podobnie z barem na plaży. Musisz spytać w biurze
        jak jest w Twoim hotelu ponieważ w niektórych leżaki, parasole i bar na plaży
        są wliczone w all.Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka