edyta.k9 06.03.07, 14:14 Poniewaz po raz pierwszy jadę na zorganizowane wakacje przez biuro podróży mam pytanie czy na plażach trzeba korzystać z płatnych leżaków czy można leżeć na własnym kocu itp... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sarr Re: plaże w Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 14:49 za leżak płacisz,a na własnym kocu opalasz się gratis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilza Re: plaże w Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 15:07 Najlepiej leżeć na osobistym ręczniku. Koc gryzie w dupkę i jest za duzy. Odpowiedz Link Zgłoś
carmen1000 Re: plaże w Turcji 06.03.07, 15:30 Korzystanie z leżaków nie jest obowiązkowe tylko trochę głupio to wygląda jak 90% wyleguje się na leżakach a mniejszość na ręcznikach. Trąci to nieco skąpstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarr Re: plaże w Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 16:49 nic nie głupio trzeba mieć swoje zdanie, i nie zależy od zasobności portela,że jak na ręczniku to skąpy lub biedny,a bogaty na leżaku. Odpowiedz Link Zgłoś
exallegra Re: plaże w Turcji 06.03.07, 16:57 może nie głupio ale za to niewygodnie na samym kocyku czy ręczniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilza Re: plaże w Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 17:01 Ależ oczywiście, że niewygodnie. To nie podlega dyskusji. Gdyby leżaki i parasole były dostępne za friko to - idę o zakład - nikt nie mordowałby się na piachu. Nie oszukujmy się moi Państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwain Re: plaże w Turcji IP: 85.99.57.* 06.03.07, 18:00 Alez Wy tu glupoty wygadujecie,zamiast wyrazic obiektywna opinie:) Po pierwsze sprawdz co oferuje hotel,bo niektore z nich maja swoje prywatne plaze i wtedy za lezak nie trzeba placic.Jesli nie-uczeszczasz poprostu na plaze miejska i za lezak nalezy zaplacic-w zeszlym sezonie bylo to 2-2.5 YTL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartineta Re: plaże w Turcji IP: *.wirion.pl 06.03.07, 19:35 Mam pytanie ,nie bylam w Turcji wiec chcialabym się dowiedzieć czy gdy plaza nie jest prywatna to muszę ze sobą zabierac na plazę ręcznik?Zawsze trafiam na plaze prywatne wiec nie mialam z tym problemu , jak to jest?co z opcją all? czy na takiej plazy ogólno dostępnej ona nie obowiązuje??proszę o odpowiedz.Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
detroit Re: plaże w Turcji 07.03.07, 08:33 Oczywiście za leżak z parasolem należy zapłacić, no chyba że to wakacje all-inclusive. Ja na początku taszczyłem koc z hotelu i ręcznik, ale pod koniec pobytu gdy zrobiło sie na prawde gorąco to bezpośrednio na piachu i bez parasola nie dało się wytrzymac. Słońce paliło niemiłosiernie tak że zostałem zmuszony do kupowania parasola z leżakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: plaże w Turcji IP: 212.160.172.* 07.03.07, 09:20 Osobiście nie widziałam nikogo na kocyku - wszyscy leżeli na leżakach (plaża w Avsallar, Side), w zależności od hotelu płatnych lub niepłatnych. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: plaże w Turcji 07.03.07, 11:04 Problem w tym, że większość plaż w Turcji jest żwirowych, więc leżenie na kocu/ręczniku jes niezbyt komfortowe. Jeśli już to lepiej brać matę albo piankową karimatę.... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa3311 Re: plaże w Turcji 07.03.07, 18:26 To zależy jedni właściciele pozwalają inni nie, aczkolwiek lepiej wykupić leżak ponieważ plaże są (w wiekszosci) żwirowe i leżenie na kocu nie należy do najprzyjemniejszych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zahir Re: plaże w Turcji IP: *.chello.pl 10.03.07, 13:18 W Alani byliśmy 2 razy i na plaży Kleopatry zdecydowana większośc osób korzysta z leżaków. Tym niemniej całkiem sporo osób plażowało na ręcznikach i z własnym parasolem. Nie widziałam, aby ktoś zwracał im uwagę. Mimo wersji all za leżaki i parasol płaciłam dodatkowo. Podobnie z barem na plaży. Musisz spytać w biurze jak jest w Twoim hotelu ponieważ w niektórych leżaki, parasole i bar na plaży są wliczone w all.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś