Gość: mika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 22:14 Chcę się tam wybrac od 13 -09-2007 Czy był tam ktoś może??? i może co nieco napisac jak wrażenia??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: e320d Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 20:41 Witam Bardzo przyjemny hotel.Jedzenie i picie all bez problemu. Basen fajny ,łóżka bez materacy do morza kawałek. Siłownia,boiska do tenisa koszykówki ping pong. Animacje średnie. Pokoje czyste sprzątane kidy chcesz. Hotel wozi codziennie do Bodrum a w Soboty do Turgutrais na bazar Jak masz konkretne pytania to pisz.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 22:55 moje pytania : 1)jak daleko jest do tej plaży w rzeczywistości...i czy faktycznie jest jakieś trudne podejście? 2)Co wchodzi w wersję all oprucz jedzonka i picia oczywiście - czy jakiś aerobik, siłownia- czy są dodatkowo płatne? 3)jakiego typu animacje były? 4)Czy te busiki do Bodrum i Turgutrais są jakoś specjalnie oznakowane- że na powrotną drogę można je poznać? i o jakich godz. jeździły? 5)Co się znajduje w okolicy samego hotelu? czy są jakies sklepiki, restauracje?? 6)Co warto zobaczyć w Bodrum? 7)Czy wycieczka na Kos lepiej z biura podróży czy lokalnego? 8)Czy pokoję w całym hotelu są porównywalne? czy lepiej wybrać jakieś konkretne piętro? Na którym mieszkałeś? czy każdy pokój ma widok n amorze? i n awyspe Kos? 9) Jak daleko jest od lotniska- jak długo trwa transfer? 10) O której się kończy doba hotelowa? 11) Z jakiego biura leciałeś? :) z góry dziękuję za udzielenie informacji- będę bardzo wdzięczna:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? IP: *.magma-net.pl 27.08.07, 16:29 Mika - to się pewnie spotkamy na miejscu, bo my właśnie zarezerwowaliśmy wyjazd od 13.09 na 2 tygodnie. Wylot z Wrocławia. :) Jedziemy to tego hotelu po raz pierwszy. Jeśli chcesz obejrzeć fotki, które zrobili inni turyści i przeczytać opinie, zajrzyj tutaj: www.holidaycheck.pl/hotel-oceny+hoteli_Hotel+Feye+Pinara-ch_hb-hid_30269.html Pozdrawiam, Anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika do anka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 22:09 to miło będzie kogos spotkac z forum;)...ja niestety tylko tydz. brak urlopu;/...A mogę wiedzieć z jakiego biura i ile płacicie za ta wycieczke? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E320D Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 20:48 Witam 1.Z hotelu z górki ok 150 m 2.Wszystko w cenie oprócz łaźni tureckiej i masaży 3.Animacje przy basenie od 10 aerobic w basenie lub przy i rzutki Po obiedzie piłka wodna,ping pong lub jakieś zabawy w wodzie Po kolacji w amfiteatrze występy dzieci a ok 22 rozrywka dla starszych (występy animatorów czsami denne lub występy gości zaproszonych)CAły czas lata fotograf . 4.Bus hotelowy to zwykłe auto które zawozi do wyznaczonego miejsca i czeka (do Bodrum jedzie ok 10 wraca o 16 a do Turgutrise jeździ w Soboty na targ i wraca po następnych) 5.Hotel mieści się w Akyalar to wieś nic oprócz hotelu obok i domów.Turgutrise jest ok 5 km.Zakupy najlepiej zrobić w Turgutrise w Migrosie zapłac w euro a resztę dostaniesz w lirach po dobrym kursie. 6.Bodrum- przywiozą Was na targ (jak Chcesz coś kupić napisz co powiem Ci ile +/-) Tam 2 godz. później zamek (warto) Ruiny amfiteatru widać z busa na piechotę daleko ( w czerwcu jak byliśmy było 42 stopnie) i to tyle. 7.Na Kosie nie byliśmy.Widać z hotelu.Ludzie co byli mówili że drogo (auto z pełnym bakiem 40 euro,obiad dla 3 osób 40 euro ) 8.Pokoje identyczne ale hotel zbudowany w prostokąt koto ma pokój na parterze od wewnętrznej strony widzi klatkę schodową tego co ma widok na morze (my taki dostaliśmy 109 ) to lepiej go zamienić (pokoje 3xx i 4xx) ładny widok.Prysznice bez brodzika oddzielone kotarą od łaźienki (dla niektórych na forum to była straszna rzecz więc uprzedzam) 9.Z lotniska jest ponad godzina jazdy Pinara była ostatnia 10.Doba hotelowa kończy się o 12 .Bagaże zostają przy recepcji i można iść dalej na basen . 11.Exim Pozdrawiam i życzę miłego pobytu (Masz pytania pisz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 22:03 hej! nie wiem czy dobrze zrozumiałam z tym busem do Bodrum...to on Cię obwozi po tej miejscowości, że można cos zwiedzic przy okazji? i np jak sobie idziesz na targ- to na powrót szukasz tego busika i cie zabiera spowrotem?? jeśli chodzi o exim (bo też jadę z tego biura) jaka była opieka rezydenta? czy jego praca polegała n asprzedaży wycieczek...czy jakiś wporządku?? Za te pokoje (te z widokiem )trzeba jakoś extra dopłacic w formie napiwku(jesli tak to ile??) czy poprostu powiedziec jaki sie chce?? jeśli chodzi o ceny to np. ile za jakieś buty (podróbki oczywiscie pumek??) czy jedzonko było dobre??? czy było dużo słodyczy? ( te ich ciasteczka ) Czy posiłki były urozmaicone czy powtarzały sie? A alkohole lokalne- jakieś znośne?? Ile kosztują zabiegi w łaxni tureckiej??? Sama nie wiem o co chcę jeszcze zapytać;) Aha a możesz napisać ile płaciłes w czerwcu ( Był to tydz. czy 2 tyg) ja płace 1899 i wydaje mi sie drogo jak na tydz. wiec nie wiem czy warto ?? płaciłam już mniej za lepsze hotele. No ale nasze lato zrobiło swoje. jak możesz zagladaj tu jeszcze czasem...bo pewnei jeszcze bede miała pare pytań...wiec miło jak odpowiesz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e320d Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 18:20 Witam Bus wiezie na targ i tam czeka Ty masz czas wolny .Targ jest w centrum więc jedziesz przez miasto i oglądasz.Pokój wymienili bez problemu tyle że popołudniu (przyjechaliśmy ok 5 rano).Poproś o pomoc rezydenta chyba że znasz angielski .Rezydent jak zawsze od wycieczek ale nieupierdliwy.Na targu ostro targuj (za buty chcieli ok 30 euro ale nie targowałem się bo nie byłem zainteresowany ,klapki ok 10 lirów,torebki chcą ok 60 euro a kupisz za max 20 euro) Śniadania monotonne obiad i kolacja urozmaicone czsem się coś powtarza,słodkiego dużo i różne.Alkohole(tureckie) to wódka,whisky,gin,wino i piwo.Łaźnia nie znam ceny.Siłownia gratis . My płaciliśmy w czerwcu 1639 za 2 tygodnie od osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 21:41 jeszcze pytanie odnośnie lotu...bo też z eximu leciałes tak, czy był catering w czasie lotu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e320d Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 20:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e320d Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 20:18 Jedzenia brak dają tylko kawę lub sok.W drodze powrotnej na strefie nie ma picia.Są dwa bufety z cenami z kosmosu o,5 l wody 3 euro, Kawałek pizzy,frytki i cola w promocji 10 euro) celnicy nie ryli zbytnio można spróbować z piciem. W samolocie sprzedają fante,cole po 1 euro za puszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 22:04 aha a czy siłownia jestw hotelu i też darmowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? IP: *.magma-net.pl 29.08.07, 09:36 Mika - płaciliśmy 2,7 tys. za 2 tyg. All Inclusive. Jeździmy z Eximem od kilku lat i zawsze możemy liczyć na fajne zniżki, nawet od cen "last-minute", ale tym razem... nic. Wszystko przez to, że Polacy masowo wyjeżdżają za granice i biura mają takie obłożenie, że po co mają dawać zniżki, skoro i tak wszystko sprzedadzą. W pierwszych dwóch tygodniach września np. do Egiptu już nie ma miejsc w samolotach... Do cen z czerwca nie ma co porównywać, bo czerwiec to jeszcze tzw. niski sezon i ceny zawsze są niższe, niż we wrześniu a nawet w październiku. Więc 1,9 tys. za tydzień to - uważam - cena do przyjęcia. Hotel ma dość dobre opinie, jest nieduży (a to oznacza mniejszy syf na stołówce i brak kolejek do posiłków), blisko plaży i podobno czysty. Jeżeli dodać do tego piękną pogodę, to niczego więcej nie trzeba.:) - Jeśli chodzi o catering - z tego, co czytałam na stronie Eximu - przy lotach do Bodrum nie karmią i nie poją, niestety. Trzeba coś kupić dopiero na bezcłówce, bo przecież z zewnątrz nie wniesie się napoju w opakowaniu większym, niż 100 ml. Kurczę, debilny to przepis, już soczki dla małych dzieci są w większych buteleczkach. W dodatku we Wrocławiu strefa bezcłowa ogranicza się do jednej, biednej i słabo zaopatrzonej Baltony. www.eximtours.pl/news/read/news/32 Z innych info, które mi się udało pozyskać: w Feye Pinara nie ma lodówek w pokojach (w katalogu Exim napisał, że są). www.eximtours.pl/news/read/news/11 A podobno siłownia jest i to bezpłatna - zresztą pisał o tym Kolega parę postów wyżej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e320d Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 20:19 Potwierdzam brak lodóweki w pokoju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 20:50 Anka a wiesz cos na temat wypadu na KOS?? co warto zobaczyć i jak sobie lepiej zorganizowac z lokalnego czy z fakulteta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 20:55 a co do eximu to jexdziłam z nimi do Tunezji i tez zawsze wracałam zadowolona - nie miałam niemiłych niespodzianek z ich strony...a co do cateringu to tez miało nie być a miło nas zaskoczyli i był...wiec myślałam ze może i tym razem;)...no i co do miejsc to jest faktycznie jest masakra...nie ma juz w czym wybierać, choć jeszcze 2 tygodnie zostały...wszyscy nagminnie wyjeżdzaja...ale mam nadz. że hotelik i miejsce okaże się dobrym wyborem;)...aha ja lecę z poznania...i nasza ławica też jest słabo zaopatrzona i ceny też mają niezłe pół litrowa woda 6 zł pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? IP: *.magma-net.pl 02.09.07, 14:46 Do Bodrum jedziemy po raz pierwszy, więc co do wypadu na Kos nie podam żadnych interesujących szczegółów. Z tego, co poczytałam w necie, nie opłaca się wykupywać wycieczki na Kos u rezydenta, tylko poszukać jakiegoś lokalnego biura. Wtedy jest o połowę taniej. Tym bardziej, że tak naprawdę owa "wycieczka" na Kos obejmuje właściwie tylko koszt przepłynięcia na grecką wyspę a potem zwiedzać i tak trzeba na własną rękę. Myślimy też o tym, by wybrać się do Pamukkale - znajomi, z którymi jedziemy byli już w Turcji kilka lat temu i bardzo nam polecają wycieczkę do wapiennych tarasów. :) No i na pewno nie odmówię sobie wizyty w wodnym miasteczku. Będziemy o wycieczkach decydować już na miejscu - po zorientowaniu się w ofertach. Wiem, że w lokalnych biurach można wytargować spore zniżki przy zakupie kilku wycieczek. Z drugiej strony chcemy to jakoś tak rozplanować, by nie poświęcać na zwiedzanie całego tygodnia, bo chcemy troszkę poleżeć i pomoczyć nogi w morzu.:) -- Co do Eximu: jeździliśmy już z nimi m.in. do Tunezji i Egiptu. Trudno im zarzucić coś poważniejszego. No może to, że w tym roku mieli wpadkę z czarterem do Tunezji - nasze Mamy miały w czerwcu wylot z Wrocławia do Monastiru. W ostatniej chwili Exim dołożył międzylądowanie w Krakowie. Samolot przyleciał do Wrocławia opóźniony i potem przez to stał przez trzy godziny na lotnisku w Balicach, oczekując na wolny korytarz powietrzny. Podobno dopiero po awanturze podano pasażerom picie, w międzyczasie trochę się można było zdenerwować, bo nie było wiadomo, dlaczego samolot nie odlatuje. To była właściwie najpoważniejsza wpadka biura, z którą miałam do czynienia. Odpuściliśmy sobie reklamacje, bo Mamy wróciły z Prima Life Imperial Parku zachwycone i stwierdziły, że pobyt w tym hotelu wynagrodził im w 100% niedogodności podróży.:) Zresztą, jesteśmy osobami, które nie jadą na wakacje szukać dziury w całym, więc nie zajmujemy się podczas wyjazdów szukaniem uchybień w działalności biura czy rezydenta. Po co sobie psuć humor?:) Będzie dobrze.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? IP: *.magma-net.pl 02.09.07, 14:48 Jeśli mogę mieć pytanie do tych, co już w Feye Pinara byli: wiem, że lodówek w pokojach nie ma, ale czy jest możliwość ich wypożyczenia za opłatą? I jeśli tak, to ile ta przyjemność kosztuje? Zależy nam o tyle, że na bezcłówce zakupujemy małe co nieco, by świętować urodziny i imieniny, które nam wypadają w trakcie wyjazdu. :))) Głupio by było raczyć się ciepłą wódeczką. :P:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 13:58 Hotel przeciętny w kategorii 3.Jedzenie od 29.08.07 pogorczyło sie do tego stopnia że wszyscy masowo mieli problemy żołądkowe.Dzieci cierpiały najbardziej wymioty + biegunka. Hotel oszczedza bardzo na plaży frytki wydawane są do godz.15.00 potem płatne ,przesywają zegarki nawet o 40 minut zeby skrócić czas wydawania napojów w barze przy plaży.Słabe owoce;Miejscowi korzystają z leżaków i pryszniców na plaży -wszyscy ich tolerują i jest to utarty zwyczaj.Ogólnie hotel słaby.Jedynym pluzem jest piękny widok na morze, droga na plaże bardzo ciężka ,powrót z plaży trwa z dziećmi około 15 minut nachylenie drogi około 45 st.przy hotelu.Moge przesłać kilka zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mili Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 18:49 hej ania- chętnie obejzałaam bym kilka fotek. wybieram się tam już w czwartek. mój mejl to mili81@op.pl Naprawde standard hotelu taki sredni? ogladałam fotki ze stronki hotelowej i nawet mi sie podobały. jak długo jedzie sie z lotniska do hotelu. Z jakiego biura byłaś? I jaki miałaś pokój...bo ponoć nie wszystkie maja widok n amorze...i czy kolacje są urozmaicone? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 12:05 około 1 h zajmuje dojazd zdjęcia przeslę ci z domu Ja miałam pokój z widokiem na morze najlepsze zakwaterowanie jest od 3 piętra mało dostaje sie komarów. Unikać pokoów 100 itp.oblężenie insektów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 15:16 mam jeszcze pytanie - czy w łazienkach są suszarki do włosów??...i czy fajnie jest prowadzony aerobik i gdzie sie odbywa przy basenie czy na plazy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 18:37 i czy pokoiki są ładne...i jak wyglądają łazienki...może masz jakieś fotki?...dzięki z góry, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? IP: *.magma-net.pl 11.09.07, 10:22 Bierzemy Raida do kontaktu i jakieś smarowidła, gdyby rzeczywiście komary dawały się we znaki.:) Kurczę, to już tylko 2 dni. :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 22:44 a ja własnie dziś z tamtąd wróciłam:)...jestem zadowolona choć hotelik nie dokońca była adekwatny temu wszystkiemu co o nim napisano lub pokazano w necie n ajego stronce...ale przywiozłam niezapomniane przeżycia a to rekompensuje inne niedogodności- jak ktoś m apytania odpowiem;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonij Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? IP: *.icpnet.pl 13.04.08, 10:28 A jaki adres www ma ten hotel? Będę wdzięczna za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
ewatr Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? 30.04.08, 15:21 Czy ktoś od września był w Feye Pinara? Jeśli tak to proszę o jakieś aktualne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
mili81.pl Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? 03.05.08, 23:48 www.feyepinara.com.tr/ Odpowiedz Link Zgłoś
ewatr Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? 04.05.08, 19:24 Stronka jest super- ktoś już pisał, że fotograf zrobił kawał dobrej roboty, a ponoć nie do końca jest tak wspaniale ... Mam nadzieję, że ktoś jeszcze się odezwie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? IP: *.slowackiego.trustnet.pl 09.07.08, 00:07 Wróciłam z Feye Pinara 3 lipca. Dla mnie hotel super. Pokoje milismy świeżo po remoncie- super. Jedzenie bez zastrzezeń - dla mnie było pyszne. Rezydentki Eximu bardzo życzliwe i pomocne. Nie piszę tutaj o wycieczkach fakultatywnych, tylko o pomocy w naprawdę istotnych sprawach. Mnie (a własciwie mojemu męzowi) przytrafił się pobyt w szpitalu - wszystkie trzy rezydentki bardzo się zaangażowały i były naprawdę bardzo pomocne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona07 Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? IP: *.mpwik.com.pl 17.07.08, 08:58 Witam.Napisz czy komary były i jakie piętro ma najlepsze pokoje bo słyszałam że od 501 - 511 i 601 - 611? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e. Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? IP: *.aster.pl 31.08.08, 23:39 kto się wybiera do Bodrum do Feye Pinara 25.09-02.10?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? IP: *.subscribers.sferia.net 07.09.08, 18:12 Ja wylatuję 18.09, na 2 tygodnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? IP: 213.76.146.* 10.09.08, 14:59 ja sie wybieram na 2 tygodnie od 25 wrzesnia do 10 pazdziernika :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dantes2 Re: Feye Pinara- Bodrum- ktoś był??? IP: *.chello.pl 18.09.08, 13:07 Ja właśnie wróciłem. Myślę, że będziesz zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś