Gość: przemcio IP: 83.2.140.* 25.08.07, 19:02 jakie ceny sa w turcji-mam na mysłi ceny w knajpach w nieście. jakie kieszonkowe sugerujecie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ag-ha Re: pieniążki 25.08.07, 20:41 Witam, pozwól, że wynotuje to, co zapisałam informacyjnie będąc w Turcji. Pamietaj, że ceny moga się różnić w zależności od miejsca. Na pewno warto robic zakupy w większych sklepach typu Migros. Niestety tam, gdzie mieszkałam nie było takowych :) lody (takie jak u nas Algida) od 0,40 - 2,00 LTR sok w kartonie 1,25 ltr Migros ayran (turecki jogurt) 1,45LTR /1l w Migrosie woda mineralna 0,70 LTR raki w knajpie 2 euro lub 4 LTR kawa po turecki 3 LTR sok ze świeżych pomarańczy 1 euro muzea od 2 do 5 LTR ( te w których byłam ) wino z granatów lub melona (nie wszędzie kupisz) 15 euro/butelka widokówki za 1 euro możesz mieć ich 10, 12 lub 15 szt. , musisz poszukać brzoskwinie 4 LTR /kg W knajpach ceny bardzo zróżnicowane. Myslę, że warto zorientować się na miejscu. Jest w czym wybierać. A gdzie ty jedziesz? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemcio Re: pieniążki IP: 83.2.140.* 26.08.07, 11:15 no wlasnie bije sie z myslami ale chyba do cesars resort Odpowiedz Link Zgłoś
ag-ha Re: pieniążki 26.08.07, 11:30 A po co się bić z myslami??? Pakować sie trzeba, nie zapomnieć o okularach przeciwsłonecznych, kremie do okalania, aparacie foto, kamerze, pozytywnym nastawieniu i heja!!! Udanego wypoczynku :) Odpowiedz Link Zgłoś