Gość: Kasiula Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 22:08 polecam wszystkim filmy na you tube. na niektorych naprawde jest fajnie wszystko pokazane. wedlug mnie hotel jest super. duzo atrakcji ale po polsku sie nie dogadamy . ale angielski owszem. gry w ciagu dnia i wieczorne przedstawienia. jak nie bedzie dzialac klima w pokoju to nie zglaszac zeby nie chodzila tylko zmieniac juz na poczatku sobie pokoj na nizszym poziomie (na 4 pietrze nie wyrabia) mysle ze odnajda sie tam osoby w kazdym wieku... pokoje dla rodzin z dziecmi idealne (tz jedno lozko podwojne w osobnym pokoju a w innym powieszczeniu 2 osobne lozka) jesli chodzi o numery budynkow to wszystkie fajne z tym ze chyba z budynku numer 3 najblizej wszedzie. osrodek ogromny. jesli wypozyczac jakies pilki to w budce przy basenie i sie placi kaucje ktora oni potem oddaja ... o wiecej pytac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
petro77 Re: Side - Hotel Joy Pegasos World 12.07.08, 11:37 Spędziliśmy 2 tygodnie w JPW. Było naprawdę super. Mieszkaliśmy w budynku nr 5 na parterze. Polecam bo wszędzie blisko. Faktycznie, słyszałem , że na 4 piętrze nie odczuwa się ,że jest klima. Na parterze nawet chłodno, gdy klima nie działa. Byliśmy z biurem ITAKA. Dziwi mnie fakt,że przy takiej ilości turystów z Itaki rezydent ma dyżur tylko we wtorek i piątek. Naliczyłem około 200 osób , które odlatywały do Polski w ciągu trzech dni. Poza tym uważamy,że nie ma się do czego przyczepić. Ci, którzy wybierają się do JPW niech nie biorą sobie do serca bzdur typu, że jedzenie słabe i w ogóle, że JPW to dziadowstwo. Wszystkich niezadowolonych odsyłam do wpisu"Damiano" powyżej lub polecam na Riwierze TITANIK w Antalyi z tym że za troche ponad 3 tysiące nikt tam Was nie wpuści. Polecam gorąco dla wszystkich chcących super wypocząć na Riwierze Tureckiej nad pięknym i bardzo dużym basenem lub morzem. Plaża jest szeroka i piaszczysta . Kończę i polecam. petro77 Odpowiedz Link Zgłoś
jaarekl Re: Side - Hotel Joy Pegasos World 12.07.08, 13:56 Cieszą mnie takie pozytywne opinie. Będę tam już za kilka dni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiula Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 20:04 jesli ktos mi powie ze nie pojechal by tam drugi raz to bym mu dala kopa w d**e . jeszcze tak milo spedzonych wakacji nie mialam...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.CNet2.Gawex.PL 12.07.08, 22:51 Widać małe masz porównanie, bo jak na 5* to słaby hotel.Chcieliśmy jechać do Titanica, ale pan z biura nas namówił na JPW. Z Itaką nie pojade już nigdy. Hotel faktycznie niezły, ale niezbyt zadbany (poza basenem, bo ten jest czysty). Nie polecam też Pammukale z Itaką bo chcą otruć ludzi na tej wycieczce starymi produktami na śniadanie w przydrożnej spelunie. Zresztą więcej opisałem w wątku: "Joy Pegasos World i organizacja Itaki" Kto chce niech przeczyta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damiano Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.08, 22:31 Też miło wspominam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CIEKAWSKI Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.kalisz.mm.pl 14.07.08, 22:41 Piszcie!!! Bo to dla nas ważne informacje!!!Wszystko i o wszytstkim!!!Pozdrawiam!!!Milego wypoczynku w JPW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.CNet2.Gawex.PL 14.07.08, 23:01 Dużo na ten temat napisałem w poście "Joy Pegasos World i organizacja Itaki" Jak chcesz to poczytaj i jak masz pytanie to pytaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rer Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.gprs.plus.pl 17.07.08, 10:20 witam Powiedzcie jak sprawa wygląda z zakupami, czy są jakieś fajne bazary, czy sklepy blisko i gdzie udać się na zakupy żeby kupić tanio i nie buble. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.08, 15:23 Na bazary można dojechać do Side lub Manavgat. Taksówka za ok 9Euro (można euro utargować) lub Dolmuszami- taka ichniejsza komunikacja autobusowa, tzn busiki od 10 do 20 miejsc. Jeżdżą co 10 do 15 min. koszt 1 Euro lub 1,5 $ na osobę. ... nie buble..- świetne hasło. W turcji są tylko podróby, ale niektóre z naprawde niezłej jakości bawełny. Trzeba szukać, ale też więcej zapłaćić. JEDNA UWAGA DLA WSZYSTKICH (nikt o tym nie pisał do tej pory) Czasami wieczorami nieciekawe zapachy. Doszliśmy do ich źródła dopiero po zerknięciu na Joy-a i okolicę z satelity na Google Earth-(ok 200 m na płn-zach). Sorry, ale wzorce pod Paryżem nawet nie są idealne, jednak polecam wszystkim ten hotel- było świetnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rer Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.swidnica.mm.pl 17.07.08, 18:21 Dzięki Greg. A może wiesz w jakie dni są w tych miastach bazary, bo słyszałem ,że w Manavgat tylko w poniedziałek. Może polecisz również jakieś ciekawe sklepiki .Dzięki Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.xdsl.centertel.pl 17.07.08, 20:24 Rezydentka informowała nas, że bazar w zakresie owoców, warzyw itp. to głównie w poniedziałek, ale to polecam jedynie jako trochę egzotyki do fajnych zdjąć, bo w holetu nie braknie Ci jedzenia :). Jeśli chodzi o odzież, obuwie itd. to w Side i Manavgat bez względu na dzień tygodnia można zrobić zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rar Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.gprs.plus.pl 18.07.08, 07:30 Dziekuję bardzo. Jężeli z praktyki masz jakieś ciekawe infirmacje na temat pobytu to napisz, chociaż na forum jest ich sporo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.kalisz.mm.pl 18.07.08, 15:58 JAK MOŻECIE TO NAPISZCIE SKĄD TE NIMILE ZAPACHY BO PATRZYLEM I NIE MOGE SIĘ POLAPAĆ W TEJ MAPIE.NAJLEPSZEGO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: just Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.citec.com.pl 22.07.08, 15:36 Zapachy pochodzą z pobliskiej oczyszczalni ścieków :( te kółeczka na mapie to osadniki ścieków. Pozdrawiam. Lęcę z rodzinką 20-go sierpnia z Katowic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.xdsl.centertel.pl 24.07.08, 18:24 Ja mówiłem, że niekiedy wieczorem ...... (dotyczy zapachów). Nie przejmujcie się i nie słuchajcie opinni niemców na portalu podanym przez Anię, którzy zaniżają oceny średnie. Wyolbrzymione problemy przez zadufanych w sobie niektórych naszych sąsiadów (nie wszystkich bo cześć niemców była zauroczona Joy-em). Naprawdę było SUPER- mieliśmy wspaniałe wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPTYMISTA!!!! Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.kalisz.mm.pl 25.07.08, 18:54 Te zapaszki mnie nie przerażają!Zależy kto na ile liczy jak bym zarabial cholera wie ile tysiączków to może też bym wybrzyzdal...podejrzewam że niejeden z WAS niema tak w domu...nażekać każdy umie!ale dobrze bawić się nie każdy potrafi!!! Do zobaczenia w krótce!MAM NADZIEJE ŻE WSZYSTKICH KTÓRYCH POZNAM PODCZAS POBYTU NIE BĘDĄ MARUDAMI TYLKO LUDŻMI DO TAŃCA I DO ...!! Milej zabawy i odpoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.streamcn.pl 25.07.08, 19:44 Zapaszki to pikuś ale kiepska klimatyzacja kiedy temperatury jak w piekarniku to był problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eudi Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.net81.citysat.com.pl 26.07.08, 12:36 my też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megan Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.aster.pl 30.07.08, 23:33 Właśnie wrócilismy z JPW. Generalnie ok. Hotel w stylu egipskich resortów. Duuży na prawdę. pkoój mielismy w budynku 5 zaraz przy lobby na 1. pietrze - logistycznie miejsce świetne. Jedzenie jest całkiem nieżłe aczkolwiek może nieco mało urozmaicone, co może byc zrozumiałe przy takim tłumie ludzi. W jadalni jest ok 10 miejsc gdzie jedzenie jest wystawione. Codziennie na zewnatrz jadalni są różności z grilla. Jest sporo owoców i ciast ale ciasta takie bardziej tureckie - słodkie i tłuste. Basen oblężony, plaża mniej i zawsze znajdowaliśmy na niej nieżle miejsca pomimo tego że zjawialismy sie tam tuż przez 14. Rezydentka Itaki jest raczej taka sobie, lepiej liczyc na siebie. Bazar - Kumkoy rewelacja. Dokechac trzeba dolmuszem (małe busiki lub większe - takie bardziej mini busy z napisem City Bus)do Side i tam od razu przesiadka (postój dolmuszy) do dolmusza do Kumkoy. Cena standardowa 1 euro od łba. Jeżeli kogoś onteresują wyroby skórzane to lepiej nie jechać na "wycieczkę" do Manavgat z Itaką (cena 21 $ od osoby) tylko umówić się z lidźmi w sklepie ze skórą w samym hotelu. Umawiaja sie na dowolną godzinę, na dowolny dzień i zawożą do własnego dużego sklepu. Naprawde nie ma obowiązku kupowania! W sklepie dostaje się osobistego sprzedawcę - mówiącego w języku klienta. To nawet lepiej bo angielski to oni niestety znaja słabo, lepiej niemiecki. Naprawde polecam - duuże znizki można wytargować. Klima działa w pokojach różnie - mam wrażenie z czsami mają klopot z prądem. Co przeszkadza - mnie przeszkadzała bardzo duża ilość Niemców, którzy zachowują się w wiekszości fatalnie - są głośni i niezbyt kulturalni. Polacy zachowują sie generalnie w porzadku i jest to naprawde miłe. Czysto jest do obłędu, na kolana powaliły mnie toalety (też na plaży) ciagle sprzatane i papier do wytarcia rąk na fotokomórkę. Generalnie hotel niezły, aczkolwiek bardziej 4 i 1/2 gwiazdki niż 5. Świetny dla rodzin z dziećmi - dużo atrakcji dla maluchów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.gprs.plus.pl 01.08.08, 08:32 Witaj Megan Wybieram się do JPW 6 sierpnia i mam do Ciebie kilka pytań: Jaka waluta jest najlepsza, czy wszędzie można płacić kartą, i jak sprawa zapupów. Co można ciekawego i opłacalnie kupić i gdzie się udać po ciekawe oferty, Jak to wygląda z umawianiem się na zakupy, z kim się umawia i gdzie.Byłbym wdzięczny jeszcze za dokładniejsze lokalizacje bazarów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megan Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.aster.pl 01.08.08, 22:04 Wszędzie można płacic euro, nawet jak płacisz karta kredytową to też możesz w euro - i dobrze bo wtedy jest tylko jedno przeliczenie z euro na złotówki. Bazary - bardzo duży podobno w Manavgat (nie byłam co prawda) jest w niedzielę i jeszcze jakis dzień. Informacje u redydentki lub w recepcji hotelu. Dojazd dolmuszem - stajesz przed hotelem i czekasz na busik bo rozkladów brak ale nie ma sie co przejmować, jeżdżą często i zwalniaja jak widzą klientów a nawet trabią że jadą i moga zabrać. Drugi bazar to Kumkoy - ciagnie sie na ulicy ok 5 km. Totalne saleństwo. Wszystkie dolmusze maja z przodu info dokąd jadą. Zgubić sie nie można, a poza tym zawsze ktoś udzieli informacji. Turca już nie jest taka tania jak kiedyś ale skóre kupować warta bo jakośc jest wprost nieprawdopodobna a na dodadek dopasują wszystko do figury idealnie. Wiem coś o tym bo sama jestem niewymiarowa (niewysoka i szczupła) i w Polsce zazawyczaj wszystko jest nieco za duże. W hotelu w drodze do jadalni jest sklepik ze skórą - tam się można dogadać co do terminu wizyty w sklepie głównym. Na bazarach targowanie obowiązkowe! No i te nieprawdobodobne jakościowo podróbki wszystkiego - dżinsy, koszulki, torby, buty. Szał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.swidnica.mm.pl 02.08.08, 09:44 Wielkie dzięki. Jeżeli masz jeszcze jakieś dobre rady to chętnie skorzystam, jeżeli temat wyczerpany to jeszcze razdziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donwitocorleone Re: Side - do donwito IP: *.master.pl 04.08.08, 20:37 Marek, Agnieszka i niespełna 2 -letni Aleksander 6 sierpnia lecimy na dwa tygodnie do Side - Hotel Joy Pegasos World. Dwa tydodnie na poznanie nowych zakątków świata i mamy nadzieję ciekawych ludzi:) W tamtym roku nasza trójka spędzała tydzień na greckim Rodos w Luca Cypria Resort, było naprawdę extra. Mamy nadzieję że i tym razem nie zawiedziemy się naszym wyborem. Jeśli lecisz z rodzinką (jak wspomniałeś 2+2) z Wrocławia to my też będziemy w tm samolocie. Jakby co to pisz na witek1@interia.pl pozdrawiam Agnieszka & Marek -29- Aleksander 26.10.2006 from Głogów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAchinl Re: Side - do donwito IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 23:31 Hotel i cala oprawa rewelecja,mlodzi ludzie na peweno odnajda sie w tym hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tscneo Re: Side - do donwito IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 23:27 Ponieważ często zaglądałem na to forum przed wyjazdem, wrzucę też parę słów od siebie po powrocie. Postaram się to zrobić bardzo analitycznie :-) Plusy hotelu: - wspaniałe położenie na ogromnym terenie z pięknym ogrodem, w wielu miejscach niemal pusto (można pobiegać czy pojeździć na rolkach) - tłum skupia się wokół basenów - fajna plaża i morze, przypominało Bałtyk z falami tyle że dużo cieplejszy - dobry pomysł z wyspą pośrodku basenu, super się tam siedziało wieczorami - jedzenie jak dla mnie bardzo dobre, pokazy gotowania i potrawy przygotowywane przy turystach dla mnie stanowiły główny punkt programu; warzywa z własnej plantacji hotelowej - łanie położona na plaży restauracja rybna - obsługa ok, nie spotkałem się z żadnym nieprzyjemnym zachowaniem - dużo skandynawów więc goście kulturalni, polacy również - bardzo fajne zróżnicowane baseny, bardzo czyste - przyzwoita oferta sportów na plaży (windsurfing, parasailingi i inne) - super 4 korty tenisowe, na których bez problemu można było grać rano czy w nocy - nie trzeba żadnych napiwków, trochę dawałem, ale nie miało to wpływu na jakość obsługi - urozmaicona oferta, dla dzieci to naprawdę raj :-)) Minusy hotelu: - kilma w budynku nr 5 gdzie mieszkałem działała w godzinach 13.00 - 5.00 rano (przynajmniej w moim pokoju), podobno w budynku 2 gdzie byli moi znajomi było lepiej - sprzątanie niedbałe, ale na szczęście zmieniane codzień ręczniki i co 2 dni pościel - w gorące dni zbyt ciepło w restauracji Minusy dla Itaki: - brak polskiego animatora dla dzieci to skandal przy tak dużej liczbie polaków - byłem na jednej wycieczce do delfinarum (mam małe dziecko), o ile delfinarium ok, to prowadząca wycieczkę - tragedia, na siłę chciała nas wieźć na lunch mimo protesów, nie mówiąc o tym że dopiero po wyjeździe powiedziała że jedziemy w inne miejsce niż mieliśmy jechać Jeśli kogoś interesuje mam wiele zdjęć z hotelu. Zainteresowanych proszę o kontakt na maila tschmielewski@gmail.com, chętnie wyślę. Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Opinie Joy Pegasos World 07.08.08, 16:09 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20943&w=83121187&a=83121187 Opinie Joy Pegasos World Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.streamcn.pl 11.08.08, 08:48 Zgadzam się ze szczegolowym za i przeciww hotelu JPW ale wydaje się,ze klimatyzacja włączana była dopiero o 14 a moze nieco po ,co przy takich tamperaturach jakie były w pirwszej polowie lipca było tragedią. Mieszkaliśmy w 2 na 4 pietrze , jak w piekarniku.To sprawiało ze nie mogliśmy naprawdę cieszyć się z pobytu. My byliśmy z dziećmi i dlatego dla każdego inne sprawy są wazne a inne mniej.Absolutnie lepiej było nam w hotelu Chrousso Village na Chalkidiki i Sandy Beach na Korfu mimo ze nie było tam takich bajerow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaisab Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: 91.199.30.* 13.09.08, 07:32 Mam pytaie organizacyjne,jak wyglądają sprawy z ręcznikami,czy lepiej zabrać ze sobą czy polegać na chotelowych,bo słyszałam że są straszne kolejki przy punktach wydających. Odpowiedz Link Zgłoś
max-inc Re: Side - Hotel Joy Pegasos World 13.09.08, 11:11 Byłem na poczatku lipca czyli już w sezoniei nie było duzych kolejek. Wymienialiśmy codziennie ręczniki. Przed 17tą oddawaliśmy po plażowaniu brudne (do tej godziny czynne) a rano idąc na plażę około10ej braliśmy czyste. Kolejka to najwyżej 2-3 osoby, ale samo wydawanie idzie sprawnie i szybko więc nawet jakby było wiecej to i tak długo się nie czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 12:34 z ręcznikami nie ma problemu bylismy duzą grupą na przełomie lipca i sierpnia więc nic nie zabieraj chyba że kupisz w Turcji bo mają super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.kalisz.mm.pl 15.09.08, 11:41 Witam nmie także interesuje latanie za motorówką- jeśli wiecie ile to kosztuje i gdzie można się zapisywać to piszcie prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tscneo Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 22:49 Latanie za motorówką czyli Parasailing kosztuje o ile pamiętam 30 E za około 12-15 min, jeśli się "fruwa" w pojedynkę. Jak np z dzieckiem (łączna masa do 140 kg) to 40 E. Nie trzeba się zapisywać. Na plaży są goście co to obsługują, z nimi się umawia i im płaci. Latało się super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewasto Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 23:35 Przelot jednej osoby 30E,dwóch 50E,ale uwaga jest limit wagowy,czyli najlepiej dorosły i dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWASTO Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 23:32 W hotelu dostajesz karty,które wymieniasz na ręczniki przy plaży.NIE MA żadnych kolejek!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: choinka Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.chello.pl 22.12.08, 18:26 Czy z ta klimatyzacją rzeczywiście są kłopoty ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taf48 Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: 160.44.247.* 30.12.08, 15:55 Proszę o informacje odnośnie morza . Jakie jest zejście do morza - piaszczyste czy kamieniste oraz jego głębokość ( jak daleko od plaży można wejść w morze " piechotę") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.streamcn.pl 30.12.08, 17:48 1.od 5do14 klimatyzacja nie działa zupełnie , poza tymi godzi . wydaje sie ze działa , w restauracji jest tylko przy wejsciu nawiew . To dla jednych są kłopoty dla innych niekoniecznie , to sam oceń lub sprawdż na miejscu. 2. Wejscie do morza względnie dobre,osoba niepływająca spokojnie może się kąpać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taf48 Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.08, 17:01 Dziękuję JJ za odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.kalisz.mm.pl 05.01.09, 20:17 to co teraz powiem to jest tylko i wylącznie moje zdanie na temat tego hotelu po pobycie .09.2008 -piwo dobre-wódkajak woda-jedzenie dobre-pokójjak na parteże to porażka!!!a wogóle to hotel stary i idzie na ilość a`nie na jakość !!!za tą cene można mieć hotel mlodszy i o wiele atrakcyjniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stella Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.globalconnect.pl 05.01.09, 22:39 Bylam tam w sieprniu, przezycia niesamowite. Zabawa znakomita. Idealne miejsce dla osob w roznym wieku. Duzo atrakcji dla maluchow, nad basenem oraz animacje wieczorami. Dla doroslych rozniwez, wystepy na amfiteatrze, dyskoteki na plazy, tenis, tenis stolowy, strzelanie z luku i broni. Jedzenie osobiscie mi sie smakowalo (wybredna jestem;)), raz sie zatrulam i do konca wyjazdu nic nie jadlam, dlatego trzeba zwrocic uwage na to co sie je. Ogolnie duzo wybor jedzenie, nie ma walk o miejsce na stolowce. Czysto, duzo miejsca i atrakcje. Piekne popisy roznych ciast o smiesnzych foramch (samochody, osmiornice). Animatorzy tak samo przesympatyczni (ale lepiej pilnowac nastoletnie corki prze dnimi hehe;). Jezeli chodzi o lezaki nad basenem, to polecam wstawac wczesniej i zajmowac recznikiem. Recznikow brac nie trzeba wszystko jest na miejscu dostaje sie karte i wymienia codziennie na swieze. Co to atrakcji wodnych jak paralotnie itp znajduje sie budka na plazy przy hotelu (sympatyczni panowie) to jest dosyc drogie do ok 40 euro (nie jestem pewna). Jezeli ktos ma jakies pytania dotyczace hotelu, lub chce obejrzec jakies dodatkowe zdjecia to stella_lirene@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stella Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.globalconnect.pl 05.01.09, 22:42 aha a co do napojow. Soki osobiscie tez mi nie smakowaly zbytnio (pomaranczowy,cytrynowy i jakis tam jeszcze)alkohol ok, tylko mogliby zainwestowac w orginalna cocacole lub fante bo te podrobki zbyt smaczne nie byly;p Odpowiedz Link Zgłoś
zarloczek Re:29.07-05.08 12.03.09, 18:52 Czy ktoś jedzie w tym terminie do tego hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BiJ Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: 91.199.30.* 14.09.08, 08:29 Co ciekawego można zobaczyć w okolicach Side,chodzi mi o wycieczki fakultatywne jak i na własną ręke.Interesuje mnie również parasailing-latanie za motorówką- w jakiej cenie i gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylagc Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 09:54 My też lecimy z Bydgoszczy z biura Nowa Itaka. Zaniepokoił mnie gość, który napisał, że wpłacił zaliczkę w styczniu, potem w maju resztę w 2008 roku i miał w czerwcu lecieć i 8 dni przed wylotem odpisała mu Itaka że nie ma samolotu i oddali pieniądze. Tylko że wtedy już było za późno aby coś w dobrej cenie wybrać. Czy znasz podobne przypadki aby tak w Bydgoszczy się stało. Kiedy rezerwowaliście? Ja się dziś dowiedziałam że jest samoloty już są wykupione na cały sezon przez biuro i na 17 tego zostało 20 miejsc w samolocie i nie odwołają. Ale kto ich tam wie, ja płaciłam mniej więc jak teraz ktos przyjdzie da cenę obecną to mogą znaleźć jakiś pretekst aby odmówić. Co myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wera Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.promax.media.pl 22.04.09, 10:56 Hej ! przypadkow podobnych nie znam ! i tak naprawde latam juz tyle lat po krajach arabskich i nie tylko to najgorsze co mnie spotkalo to jeden raz opoznienie 20 godzinne a raz zmiana hotelu ! nie martw sie bo nic takiego sie napewno nie zdazy !! a tak ile placisz za osobe do tego hotelu ? Zycze udanych wakacji ! POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
dolores70 Re: Side - Hotel Joy Pegasos World 22.04.09, 19:19 W zeszłym roku , też mieliśmy lecieć z Bydgoszczy i niestety lot został odwołany .Mieliśmy wybór albo wybieramy inną ofertę , albo lecimy z Warszawy.Wybraliśmy wylot z Warszawy ,bo zapóżno było żeby wybrać coś innego , zresztą oferty były przebrane. Biuro jednak stanęło na wsokości zadania i zarezerwowało nam parking w Warszawie i opłacono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jj Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.streamcn.pl 04.05.09, 12:15 Zależy czego oczekujesz, bo już z dyskusji widzisz ze jedni zadowqoleni inni nie. ja napiszę Ci ze fatalnie bo klimatyzacja w tych tem dla mnie jest bardzo istotna , inny napisze ze lubi upały i to ze klimatyzacja nie działa od 5-14 nie ma znaczenia bo wtedy siedzi na plaży itd . Pytaj konkretnie co Cię niepokoi.Czytam zejedni rodzice z maluchami zachwyceni , inni z ktorymi byłam twierdzili ze nigdy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.clubnet.pl 08.05.09, 20:26 Z żonką i dwulatkiem za tydzień tj. 15 maja wylatujemy i ciekawi mnie jedna rzecz o którą nikt na forum nie zapytał. Wcześniej zazwyczaj wybywaliśmy na urlop na jakieś wysepki więc koniecznie tachałem ze sobą zabawki do snorkellingu. A jak wygląda morze w okolicy hotelu?? Czy jest na co popatrzeć pod wodą? Czy jest sens zabierać płetwy itd...??? Wiem, że się wyrwałem z pytaniem trochę jak Filip ale każdy ma jakiegoś bizka więc z góry dzięki za info. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.chello.pl 11.05.09, 22:05 ja zabieram ABC mam nadzieję że bedzie na co popatrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eudi Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.net81.citysat.com.pl 18.05.09, 18:29 pod woda raczej nic nie zobaczysc - ale polecam parasaliling - piękny widok z góry :-) tu parę fotek z ubiegłorocznych wakacji w tym hotelu - było naprawdę SUPER www.zorzazpchr.eu/l/joy/index.htmlpozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.clubnet.pl 12.05.09, 23:15 To ja też chyba zabiorę ABC... Również lecimy 15 maja ale z Wrocławia. Do zobaczyska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Z wkładką czy bez IP: *.clubnet.pl 12.05.09, 23:24 3 dni przed wylotem pytanie czy dla rodzin z dzieckiem poniżej 2 lat rutynowo dedykowane są pokoje na parterze (bez balkonu więc dla mnie odpadają)?? Rok temu na Krecie spotkałem się z tym założeniem i zastanawiam się czy przy meldunku w Pegasos lepiej załączyć wkładkę do paszportu i koncertu życzeń... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Z wkładką czy bez IP: *.acn.waw.pl 20.05.09, 20:38 Ja miałem pokój na parterze z balkonem, jak większość rodzin. Wkładka nie ma sensu bo wszystko jest przygotowane z góry. Na recepcji odbiera się przygotowane karty do pokoji na dane nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eudi Re: Z wkładką czy bez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 10:04 pokoje są co prawda przygotowane , ale jak ci pokój nie pasuje to mozna wymienić ( jeżeli są wolne ), my dostaliśmy na 2 pietrze bez balkonu , ale udało się następnego dnia wymienić na pokój z balkonem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna1309 Re: Z wkładką czy bez IP: *.bredband.comhem.se 21.05.09, 10:08 Jezeli moge dolaczyc sie do rozmowy ,to z tego co mi wiadomo mozna osobiscie zadzwonic do hotelu i poprosic o odpowiedzni pokuj,Ale jezeli pokoj ma sie bez balkonu to szkoda narzekac ze sie go nie dostanie.Taki przypadek zdazyl sie laten 2006 roku kiedy pierwszy raz bylismy w tym hotelu. Znajomi zamowili pokuj z francuskim balkonem a potem mieli pretesje ze nie ma balkonu. Anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GREG Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 08:30 My lecimy z dziećmi 03.07. syn 6 miesiecy, córeczka 3 latka,leciu ktps w tym terminie wylot z Katowic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wienio Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 14:11 Polecam pełny wypas wszystko na miejscu basen, jedzenie nie do przejedzenia,morze piękna okolica,miła obsługa, wszystko w cenie (raj na ziemi) super Odpowiedz Link Zgłoś
krisi6 Re: Side - Hotel Joy Pegasos World 29.05.09, 18:49 ja lece 12 06 z katowic pierwszy raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD__ Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 00:36 Witam Leci ktos 10 czerwca z Katowic ? A moze ktos z dziecmi ;) ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krisi6 Re: Side - Hotel Joy Pegasos World 31.05.09, 13:48 ja plece 12 czerwca z katowic dzieci 7i4lata pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD__ Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 00:37 Witam ja lece 10 czerwca z katowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: 85.106.160.* 30.05.09, 08:36 Przed przyjazdem zapoznacie sie z nasza stronka lena-pachotour.pl.tl/_-ceny.htm A jak juz bedziecie na miejscu, to zapraszam na pyszna herbatke jablkowa! Pozdrawiam i zycze udanych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
maggiaz Re: Side - Hotel Joy Pegasos World 03.06.09, 15:26 Witam, lecimy do hotelu Joy Pegasos World 17.06.2009r.Mam pytanie, które z wycieczek poleca Pani dla rodziny z dziecimi 2,5 i 7 lat (chłopcy)? Myślę o tych wycieczkach jednodniowych,oczywiście bez bazarów. Z góry dziękuję za odpowiedź.Magda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD__ Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 18:23 To moze bedzie dane nam sie spotkac ;) ja lece 10.06 z katowic 2+1 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD__ Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 22:57 Juz za pare dni ...za dni pare :) Ciekawe czy tym razem poznamy kogos z Polski z dziecmi :) Do zobaczenia przed basenami lub na plazy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: 80.50.236.* 04.06.09, 23:33 jak wrócicie to napiszcie najświeższe wiadomości z JP bo my lecimy 01.07 i na pewno przyda się świeża opinia. Z gory dzięki i życzymy udanego wypoczynku. Pzd Odpowiedz Link Zgłoś
tomoza Re: Side - Hotel Joy Pegasos World 14.06.09, 16:08 Witam Ja również lecę 01.07 z Wrocławia (2+2). Jeżeli będziecie mieli najświeższe wieści z JPW to dajcie znać. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 08:36 AD na pewno poznacie a w jakim terminie lecicie i skąd? Ja lecę 19.06. z mężem i 12 letnim synkiem z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ad__ Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 14:45 10 czerwca lecimy ... wiec bedziemy tam jakis okres pewnie razem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volvoxc90 Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 11:07 a ja jade juz za tydzien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD__ Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 14:45 A ja lece juz w srode ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dodzix Re: Side - Hotel Joy Pegasos World 06.06.09, 09:16 Witam wszystkich! Proponuję,abyście wpisywali daty swoich wylotów oraz opinie o hotelu,również na stronie: hotele.oceniacz.pl/wyjazdy/9992/joy_pegasos_world.html Całkiem fajna stronka :) Pozdrawiam. PS.Ja lecę 31.07 i już się nie mogę doczekać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKool Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.aster.pl 21.06.09, 22:51 Dodzix - czy robisz lodzix ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.icpnet.pl 07.06.09, 17:47 ja byłam z rodziną w tym hotelu w ostatnim tygodniu maja. Hotel super przygotowany dla rodzin z małymi dziećmi, choć osoby bez dzieci też wypoczną.Animacje dla dzieci przez cały dzień,ale tylko w języku angielskim i rosyjskim.Pokoje czyste, ręczniki zmieniane codziennie, jedzenie bardzo bogate, każdy znajdzie coś dla siebie. Plaża mi do gustu nie przypadła, wolałam być na basenie. Trzeba wstać przed 8 aby zarezerwować sobie leżak przy basenie kładąc na nim ręcznik. Ogólne wrażenie bardzo pozytywne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD__ Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 10:14 Co bylo nie tak z plaza ? Tlok czy oigolnie brzydko ;) ? Piaseczek jest ?Bo zalezy mi na tym by dziecko sie pobawilo fajnie w robienie palacow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krisi6 Re: Side - Hotel Joy Pegasos World 07.06.09, 21:08 szukam osób które wylatują 12.06.09 z katowic do tego hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EtchKlenz Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.aster.pl 21.06.09, 22:49 Ja własnie wrocilem z tego hotelu - jedno slowo TRAGEDIA :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 09:25 Tragedia bo ... ? możesz rozwinąć? Odpowiedz Link Zgłoś
dodzix Re: Side - Hotel Joy Pegasos World 22.06.09, 21:29 No właśnie...ja też chętnie dowiem się dlaczego taka wielka TRAGEDIA??? A może nie ma co się martwić na zapas,biorąc pod uwagę fakt,iż overbooking (jak czytam na innych wątkach) jest bardzo popularny jeśli chodzi o JPW - to oczywiście taka ironiczna dygrsja:( bo wcale nie mam ochoty na jakieś zmiany hotelu na 5 dni przed wylotem :( Odpowiedz Link Zgłoś
bonbini Re: Side - Hotel Joy Pegasos World 23.06.09, 10:24 Po przylocie serdecznie zapraszamy do naszego biura po wszelkie informacje dotyczace nie tylko wycieczek ale takze Alanyi i okolic :) ul. Ataturka , Sahil apt. nr 126 aslan_hay@hotmail.com - Jestesmy tu dla Was! 00902425125650 - tel . stacjonarny 00905446697882 - tel. kom (wystarczy wyslac smsa a bedziemy sie z Panstwem kontaktowac prosto do pokoju hotelowego) Do zobacznia w Turcji! >>>Bonbini - Pacho Tour<<< -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD__ Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 13:24 A ja wrocilem wczoraj i jestem zadowolony ... Bylem tam od 10 do 24 czerwca i bylo bardzo fajnie. Po 19 czerwca dal sie jednak odczuc na posilkach tlok. Z minusow czasem doskwieral brak klimy w restauracji ... jednak miejsca na zewnatrz byly super (jezeli wybieralo sie te zacienione) Kelnerzy super , nie byli wcale natarczywi. Baseny super , choc brodzik ze "slizgawkami" zatloczony Jak macie jakies pytania to smialo pytajcie. Moja rodzina bardzo zadowolona. Jezeli sa tu osoby ,ktore tez wrocily 24 samolotem do Katowic piszcie ;) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maleńka Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: 85.222.87.* 26.06.09, 19:23 Witam, wybieram się do JPW 5 sierpnia i jak czytam wiekszosc postow jestem spokojna, ale powiedz mi cos o tej klimie. W jakich godzinach wlaczaja-jakimi liniami sie leci? gdy wykupilam wycieczke mielismy lecie liniami sun express, jakies 3 tyg.temu dostalam list ze zmienia sie przewoznik i lecimy liniami corendon? a co do hotelu czy duzo jest w nim polakow? itd. a jak z jedzonkiem - pisz jak najwiecej-pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD__ Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 22:16 Hej. Ja lecialem liniami corendon bylo ok. Jednak bez jedzonka (ale kazdy 2:25h wytrzyma) Klima w ktorych godzinach dokladnie dziala ? nie mam pojecia ... jednak jaki wentylator w niej dziala caly czas ;) Ja n gorac w pokoju nie nazekalem wiec nie umiem odpowiedziec na to pytanie dokladnie ... Polako bylo dosc duzo ... dalo sie ich uslyszec co chwile ... wiec bylo duzo ! Serdeczne pozrowienia dla nich wszyskich byliscie super ! (przynajmniej ci ktoych moja rodizna poznala) Jedznie super ... kazdy znajdzie cos dla siebie ... drugi tydzien byly juz nawet czeresnie Jednak tak jak mowie tlum po 19 czerca byl oduwalnie wiekszy. Na basenach mimo tlumu spokonie ( z wyjatkim brodzika ze zjezdzalniami ) Na plazy tez w miare super ... Pamietajcie ,ze w budce z napojami na plazy tej blizej sportow wodnych sa glownie napoje i owoce .... w tej dalej jest tez piwo oraz kebaby ;) jak chcecie to pytajcie o szczegoly z checia odpowiem aha jest SUPER kryty basen jak ktos chce sobie spojonie poplywac (przewaznie na nim pusto) Elegancka silownia. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
dodzix Re: Side - Hotel Joy Pegasos World 28.06.09, 09:07 Dzięki za super info :))) A powiedz jeszcze jak przydzielają pokoje? Domyślam się,że są z góry przypisane,ale czy jest możliwość jakiejś ewentualnej zmiany? Który budnek polecasz? Jakieś konkretne piętra itd ? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD_ Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 14:22 Hej pokoje raczej przydzielone z gory ... wszyscy ktorzy ze mna przyjechali dostali parter . Ja mialem blok 11 ;) w sumie ok . Szlo zmieniac pokoje ,ale to najlepiej zglosic sie w recepcji kolo 9-10 ... moze cie tez probowac odrazu jak dostaniecie pokoik mowic ,ze chcecie wyzej ... ale uwazajcie bo czasem u gory tez nie ma balkonow a goraco ! ;) Mysle ,ze teraz bedzie male pole manewru jesli idzie o pokoje bo duzo naprawde osob jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: 91.189.223.* 01.07.09, 17:22 Wróciliśmy dzisiaj z tego hotelu. Jesteśmy z zoną bardzo zadowoleni .Wspaniały hotel , piękne duże baseny, jedzenie bardzo dobre i urozmaicone. Chetnie odpowiem na pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maleńka Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: 85.222.87.* 01.07.09, 17:36 Witam, jestem ciekawa jak to jest z tą klimą(centralnie sterowaną)- czy da rade wytrzymac w nocy? bo nie mam ochoty trzymac glowy pod kranem z zimną wodą ;-). Jadę 5 sierpnia z Wawy z 6 letnią córka - czy dla niej znajdą sie tam jakies atrakcje? Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: 91.189.223.* 01.07.09, 20:07 Klima jest centralnie sterowana tzn. władze hotelu decydują w jakim okresie ma ona działać. W tym hotelu nie działa tylko kilka godzin około południa. Później działa znakomicie. Temperaturę każdy sobie indywidualnie ustawia. My ustawialiśmy na około 20 st. C tak że w nocy było dość chłodno. Można ustawić też mniej. Z działania klimy w tym hotelu byliśmy bardzo zadowoleni. Jeżeli masz jeszcze pytania chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.net.stream.pl 03.07.09, 18:40 w tych 223 odpowiedziech kilka razy o klimatyzacji pisałam ze w ubiegłym roku w katalogu było podane x ze dzieła do 18 godz . nie dziełała od 5 rano do 14. W restaauracji nie ma klimatyzacji tylko chłodny nawiew , ktoś trafnie napisał ze wszystkie potrawy mają smak potu , ale nie wszystkim to przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: 91.189.223.* 03.07.09, 21:55 Prawdą jest ,że w restauracji nie ma klimatyzacji tylko chłodny nawiew. Trzeba jednak powiedzieć ,że nikt w restauracji (jadalni) nie siedzi tylko wszyscy spożywają posiłki na wolnym powietrzu. Porobione są specjalne zadaszenia. Ja tam nie miałem odczucia,że wszystkie potrawy mają smak potu a na pot jestem szczególnie uczulony. Odpowiedz Link Zgłoś
dodzix Re: Side - Hotel Joy Pegasos World 03.07.09, 22:03 No i super:) Ja też zawsze jadam na dworzu,bo trzeba się porządnie wygrzać,bo przecież w Polsce słońce nas nie rozpieszcza ;) A może opowiesz coś tadeusz o wycieczkach fakultatywnych,gdzie byłeś,co warto,a co kieszkowate? Brałeś w hotelu wycieczki czy może gdzie w Side? No i jeszcze jedno takie malutkie pytanie bardziej mojego synka niż moje - czy są serwowane takie małe,pyszne pączusie o godz 16??? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: 91.189.223.* 04.07.09, 13:18 Ponieważ kilka lat temu byłem w Turcji na objazdówce więc wycieczki falkutatywne mnie nie interesowały. Jeżeli chodzi o różne pączki ,słodkie bułeczki to jest tego pod dostatkiem. Dla dzieci zarówno przed południem jak również po południu przeróżnego jedzenia jest moc. Hotel ten wybitnie jest dla rodzin z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
dodzix Re: Side - Hotel Joy Pegasos World 05.07.09, 19:58 Mam kolejne pytania pewnie tadeusza :) 1.Czy są stoły do ping-ponga? Pewnie są,ale czy są też rakietki? 2.Czy sejf w pokoju jest dodatkowo płatny? 3.Czy dla dzieci w Kids Klubach są dostępne dmuchane zabawki i inne do wody? Czy można je wypożyczać na 1 dzień? 4.W jakim byliście pawilonie?Czy też na parterze?Coś godnego polecenia? Pozdrawiam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: 91.189.223.* 05.07.09, 21:02 Widziałem grających w pinponga więc chyba rakietki też wypożyczają. Sejf jest w pokoju ale dodatkowo płatny. W Kids Klubach nie wypożyczają zabawek. Byliśmy w pawilonie na lewo od recepcji, mieszkaliśmy na I piętrze - widok na baseny. Godne polecenia to baseny - przestronne z bardzo ciepłą wodą zarówno dla dzieci (głębokość 40 cm i 95 cm) i dorosłych (gł. 150 cm). Jeżeli masz jeszcze inne pytania chętnie odpowiem. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
dodzix Re: Side - Hotel Joy Pegasos World 05.07.09, 21:58 My byliśmy rok temu w Joy Sarigerme,tam są fantastyczne baseny,więc mniej więcej wiem czego się spodziewać w tym Joy'u :) Przynajmniej ze zdjęć tak wynika:))) Jak coś mi się jeszcze przypomni to będę pytać,póki co to dzięki bardzo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dodzix Re: Side - Hotel Joy Pegasos World 10.07.09, 08:02 A komary latają wieczorami? Kupować coś anty moskitom ? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: 160.44.247.* 10.07.09, 08:16 Niestety komary wieczorem latają i kilka zdążyło mnie ugryźć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziara.1 Re: Side - Hotel Joy Pegasos World 13.07.09, 12:15 Witam Też jestem zainteresowana hotelem Joy Pegasos World i mam kilka pytań: 1. do Side jest 6 km, czy miasteczko Side jest ciekawe?, tzn. jest gdzie pochodzić, cos pooglądać, jakieś fajne sklepy? 2. czy ktoś kupował wycieczki fakultatywne od lokalnego biura? A jak tak to jakie? Jest coś fajnego oprócz raftingu? Co warto zobaczyć? 3. drinki podają w "szkle" czy w plastikach?;-) Alkohol jest "zjadliwy"?..... 4.Czy są pokoje "rodzinne", czyli 2 w jednym? 5. Zdarzają się "kłopoty żołądkowe"? 6 lat temu byłam w Turcji i mialam 5 dni wyjęte z zyciorysu-wolę się przygotować;-) 6. Dyskoteka w hotelu jest jakaś milutka?;-) Z góry dziękuję za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
madziara.1 l Joy Pegasos World-dyskoteka 13.08.09, 12:38 Czytałam w ofercie, że wstęp do dyskoteki jest płatny? Czy ktoś może chodził na dyskoteki w JPW? A jak ze sportami wodnymi na plaży? Jest parasailing, banan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tempest Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.aster.pl 10.07.09, 16:31 Kochana-komary jak wróble, ale nie przejmuj się latają tylko w godz.19-22-i z tego co zdążyłam się zorientować nie kąsają turystów z Europy wschodniej - także nie bój nic.... aha..pamietaj aby smarowac łydki terpentyną to pozwoli ci na romantyczny spacer Odpowiedz Link Zgłoś
dodzix Re: Side - Hotel Joy Pegasos World 10.07.09, 17:09 Oj ludzie...jak ja lubię takie pseudo inteligentne odpowiedzi :( Dziękuję Tadeusz za info :))) I pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tempest Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.aster.pl 10.07.09, 18:42 Twoje pytanie jest na poziomie mojej odpowiedzi albo jeszcze niżej. Tadeusz, powiedz mi proszę czy jest w toaletach papier toaletowy, jesli tak to jakiej grubosci? dzieki za info.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tempest Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.aster.pl 10.07.09, 18:55 dodziu - powiedz mi kiedy wyjezdzasz do owego hotelu - moze bedziemy w tym samym terminie ? Odpowiedz Link Zgłoś
dodzix Re: Side - Hotel Joy Pegasos World 10.07.09, 21:09 haha...temu panu już dziękujemy !!! zdecydowanie dziękujemy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
madziara.1 Re: Side - Hotel Joy Pegasos World 13.07.09, 15:08 Witam Też jestem zainteresowana hotelem Joy Pegasos World i mam kilka pytań: 1. do Side jest 6 km, czy miasteczko Side jest ciekawe?, tzn. jest gdzie pochodzić, cos pooglądać, jakieś fajne sklepy? 2. czy ktoś kupował wycieczki fakultatywne od lokalnego biura? A jak tak to jakie? Jest coś fajnego oprócz raftingu? Co warto zobaczyć? 3. drinki podają w "szkle" czy w plastikach?;-) Alkohol jest "zjadliwy"?..... 4.Czy są pokoje "rodzinne", czyli 2 w jednym? 5. Zdarzają się "kłopoty żołądkowe"? 6 lat temu byłam w Turcji i mialam 5 dni wyjęte z zyciorysu-wolę się przygotować;-) 6. Dyskoteka w hotelu jest jakaś milutka?;-) 7. czy na plaży też jest bar i czy można zjeść obiadek? Z góry dziękuję za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: 160.44.247.* 14.07.09, 11:30 Odpowiadam na Twoje pytania : 1.Przed wjazdem do Side są ruiny starożytne , dobrze zachowany amfiteatr. Jeżeli chodzi o zakupy to jest cała ulica plus boczne uliczki zabudowane butikami. 2. Wycieczek nie kupowałem bo kilka lat temu byłem na objeździe Turcji. 3.Drinki podają w plastikach , alkohole różne i dobre. 4."Kłopoty żołądkowe" - to zależy od organizmu człowieka. Nam z żoną nic nie było. Córka miała jednodniowe kłopoty. 5.Na plaży jest bar ,ale nie podają obiadków. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziara.1 Re: Side - Hotel Joy Pegasos World 14.07.09, 15:16 Dziękuję bardzo Tadeuszu. Na zdjęciach hotel wygląda okazale, ma chyba 2 zjeżdżalnie duże i 3 dla maluchów tak? To bardzo ważne bo syn liczy tylko na zjeżdżalnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: 160.44.247.* 14.07.09, 15:56 Hotel jest okazały w bardzo pięknym ogradzie tropikalnym. Zjeżdżalnie są tak jak napisałaś. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: 80.50.236.* 16.07.09, 23:01 wróciliśmy wczoraj sporą grupą, Super hotel super obsługa - żal wracać z raju do kraju Odpowiedz Link Zgłoś
tomoza Re: Side - Hotel Joy Pegasos World 18.07.09, 12:31 Witam Wszystkich Ja również wróciłem 15.07 z JPW. Powiem szczerze, że nie mam żadnych zastrzeżen co do tego hotelu. Siec hoteli JOY (JOY GROUP) to chyba największa sieć w Turcji. Wracałem z kilkoma osobami, którzy spędzili w innych hotelach tej sieci (np. JOY BELLA)i wszyscy byli zadowoleni. Mieszkalismy w budynku nr 2 na 3 pietrze (balkon francuski). Klima działała 24 h, a w nocy trzeba było nawet troche przykręcac. Jedzenie super, obsługa miła. Restauracja rzeczywiście bez klimy, ale na zewnatrz w cieniu znośnie. Na plazy od 11.30 są wydawane posiłki i napoje typu Pepsi, Fanta, Sprite i Piwo Efes (bardzo smaczne). Oczywiście w innych barach na terenie hotelu te napoje sa tez dostepne. Cały czas sa dostepne napoje w automatach sporządzane z proszku i wody, ale sa OK (ja dolewałem troche wody, żeby nie były takie słodkie). Cały czas dostepne sa też inne napoje alkoholowe : whisky, raki (anyżówka), wódka. Najwazniejsze jednak jest to, że większość ludzi siedzi na basenach, a nie na plazy. Njbardziej oblegany jest brodzik, ale to wiadomo dlaczego (dużo rodzin z małymi dziecmi). Żeby zająć dobre miejsca na basenach trzeba sie w miare wcześniej na nich zjawić (układa się reczniki na fotelach z materacami-ja zajmowałem już ok. 6.30 na brodziku). Woda w basenie cieplutka codziennie wieczorem baseny czyszczone i chlorowane (szczególnym oczkiem w głowie jest brodzik, ale to równiez wiadomo dlaczego ;). Na kolacji jest troche tłoku (zrobiono nawet przerwę w trakcie kolacji i nie wpuszczaja wtedy nowych osób, czekając na zwolnienie miejsc). Rafting proponowany przez Itake jest spokojny i bezpieczny i nalezy do tych łagodniejszych w Turcji. Jednak mimo tego sa niezłe emocje. Mógłbym tu pisać wiele o JPW, ale chyba lepiej jak ktoś będzie miał konkretne pytania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krog Pytanie do tomoza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 16:34 Dzięki za opis. Lecimy tam 7 osobową grupą 22.07. Mam kilka pytań, akurat moja rodzina ma pokój 2+1 (z dostawką); 1. Czy w pokojach są lodówki lub czy cały czas są dostępne bezpłatne chłodne napoje. 2. Czy jest tam internet bezprzewodowy (niestety taka praca :( ), czy tylko kawiarenka internetowa. I jeśli jest internet to czy bezpłatny czy płatny (jaka cena) 3. Czy warto brać z sobą cokolwiek cieplejszego 'ala bluzki z długim rękawem, etc? (wycieczki?) 4. Czy warto brać buty do kąpieli (tzn. czy są kamienie lub cokolwiek w morzu usprawiedliwiające branie tego "dodatkowego" ciężaru). Z góry dziękuje za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
tomoza Re: Pytanie do tomoza 18.07.09, 20:28 Witam 1. Jesli chodzi o lodówki to są w pokojach, ale ja ich nie włączałem (jak są to chyba działaja:)). Bar Room Serwis jest niestety płatny, ale prosze mi wierzyć nie będzie potrzebny - przynajmniej mnie nie był- tak jak pisałem cały czas sa dostepne napoje i procentowe i bezprocentow. Codziennie podczas sprzątania Panie zostawiaja 2-3 buteleczki 0,5 l wody mineralnej, dodatkowo w restauracji można brac po jednej 1,5 litrowej wodzie mineralnej, ale nikt tego nie kontroluje więc jeżeli będzie trzeba więcej można podchodzic kilka razy :) 2. Ciepłych rzeczy nie trzeba brać (znowu sadzę po sobie). Ja miałem jedną bluzę, żona i dzieci równiez po 1 sztuce i przywieźlismy je czyściutkie z powrotem. Jak znam życie i tak się weźmie dla świętego spokoju. Cały czas chodziliśmy w koszulkach na ramiączkach i bez rekawów. W tej częsci Turcji jest około 320 słonecznych dni w roku. 3. Jesli chodzi o internet to jest płatna kafejka internetowa, ale w holu hotelu jest bezprzewodowy internet, są tez wygodne kanapy więc nic tylko zamówić sobie drinka, wyciągnąć laptopa z WiFi i jazda :) (zobaczy Pan wieczorem kilkanaście osób, które siedza z laptopami) 4. Wejście do morza jest trochę kamieniste (morze wyrzuca mniejsze i większe kamienie więc na szerokości 2 metrów jest warstwa kamieni). Nie jest to jakiś problem, a ja przynajmniej nie widziałem aby ktoś pływał w morzu w takim obuwiu. Plaża jest piaszczysta. W przypadku kolejnych pytań prosze o kontakt Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krog Re: Pytanie do tomoza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 22:29 Wielkie dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: do kroga IP: 212.51.203.* 20.07.09, 08:22 Lodóweczki w pokjach schładzają OK, trzymałem w niej polskie kabanoski i wodę Odpowiedz Link Zgłoś
madziara.1 do tomoza i krisa:) 20.07.09, 09:59 mam pytanie o pokoje.Wybieramyy się z synem i moją mamą (opiekunka;- ). Czy są w tym hotelu pokoje rodzinne-czyli jakby 2 pokoje w jednym?:)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: do tomoza i krisa:) IP: 212.51.203.* 20.07.09, 13:25 My byliśmy 2+2 i mieliśmy dwa pokoje tzn. jeden duży z TV i łożem, drugi był przy korytarzyku odgrodzony tylko takim bufecikiem ,okno z tego małego było na holl hotelowy. Odpowiedz Link Zgłoś
madziara.1 Re: do tomoza i krisa:) 20.07.09, 15:21 upsssss to chyba trzeba dać łapóweczkę żeby mieć lepsze warunki? Odpowiedz Link Zgłoś
tomoza Re: do tomoza i krisa:) 20.07.09, 17:49 Witam Jesli chodzi o pokoje, to ja również mieszkałem w takim jak Kris. Jest to typowy pokój okreslany jako Family Room. Dosyć dobrze go widać na stronie internetowej www. joyhotels.com i wcisnąć po lewej stronie zakładkę Joy Pegasos World. Pokaże sie film video prezentujący ten hotel. Nie wiem czy są pokoje, w których są 2 pomieszczenia z drzwiami (bo o takie Tobie chyba chodzi), ale możesz "zapytać" w recepcji. Wszystko zależy od tego jakie jest obłożenie w hotelu. Znam osoby, które dały 10-20 Euro w paszport, ale raczej nic nie wskórały. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziara.1 Re: do tomoza i krisa:) 21.07.09, 10:05 oj to niedobrze! a własnie miałam się zapytać o walutę-euro czy dolary? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzisiu Re: do tomoza i krisa:) IP: 89.231.199.* 21.07.09, 21:53 Nie martw się pokój z telewizorem i dużym łożem jest zamykany od środka , łóżka mało skrzypiące , tylko w żeby trzeba coś żeby ciszej było i spokojnie teściowa lub mama może spać za drzwiami , i dobra rada nie dawaj w recepcji lepiej daj któremuś kelnerowi on za to będzie więcej nalewał napojów - pozdrawiam i życze miłego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
madziara.1 Side? 22.07.09, 09:18 mam jeszcze pytanie odnośnie samego Side. Czy to duża miejscowość? Jest gdzie pochodzić, cos do zobaczenia? Nie chciałabym 2 tygodnie spędzić w hotelu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Side? IP: *.el1.ftnet.pl 22.07.09, 09:53 Side jest fajne, częśc antyczna warta zwiedzenie, polecam Świątynię - piękne i urokliwe miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
madziara.1 Re: Side? 22.07.09, 11:26 ale to mała mieścinka prawda? Coś jak nasze mieścinki (Dziwnówek, Międzywodzie) nad morzem? Zastanawiam się na Kusadasi na wybrzezu egejskim, stąd moje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomoza Re: Side? 22.07.09, 15:17 Dokładnie masz rację. Side to mała mieścina z wielkimi cenami. No cóż, wykorzystują to, że w pobliżu jest mnóstwo hoteli z cudzoziemcami. Fakt, że część antyczna Side jest godna polecenia. Jest to jednak do "załatwienia" w jeden dzień (łącznie ze sklepami i ich nachalnymi właścicielami). Polecam Alanye, ale to trochę już dalej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
madziara.1 Re: Side? 23.07.09, 09:23 W Alanyi byłam 7 lat temu:)....Mam dylemat Turcja Egejska czy Riwiera Turecka???? sama nie wiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Side? IP: *.sk5.am.poznan.pl 23.07.09, 19:27 Czy w hotelu jest łażnia turecka? Kesli tak, to jakie tam panują obyczaje? majtki? kapielówki? nago? Gdybym chciał kupić skórzaną kurtkę w trakcie pobytu - są możliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adriano Re: Side? IP: *.sk5.am.poznan.pl 23.07.09, 19:45 Podobno jedną z atrakcji w Turcji jest łażnia turecka z peelingiem całego ciała, który powinno sie zaliczyć na początku przed opalaniem. Jak rozumieć "całe ciało"? i podobnie jak Jarek pytam o obyczaje tam panujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Side? IP: 80.50.236.* 25.07.09, 11:16 skórę bez problemu możesz kupić nawet w hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krog Trochę pojechaliście po bandzie z tymi porównaniam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 00:18 Gdzie Side a gdzie Dziwnówek, Międzywodzie czy nawet nasze sztandarowe Miedzyzdroje. Przecież to w ogóle nie ta liga. Boże jak wogóle to można porównywać. Pomijając fakt, że ta miejscowość ma ponad 2600 lat a zabytki, mające ponad 1800 lat (teatr na 20-tysięcy osób, agora, świątynia Apolla - wszystko z II w n.e.) czy raczej to co z nich zostało, byłyby jedną z największych chlub naszego kraju, w 20-tysięcznym Side jest całkiem sporo urokliwie położonych restauracji; nad samym morzem, portem-mariną czy m.in. wśród ruin sprzed 17 wieków. Nie wspominając o nawale sklepów. Stare antyczne Side nie jest może wielkie, ale jest bez wątpienia urokliwe, szczególnie nocą. A, że drogie .. no cóż bardzo rzadko zdarza się nam okazja spacerować nie wokół, ale dosłownie po zabytkach mających prawie 2000 lat czy w takim tyglu narodowościowym jaki jest w Side. Oczywiście jest to w pewnym sensie skandaliczne, poprzez takie traktowanie zabytki które wytrzymały taka próbę czasu, raczej nie wytrzymają następnego wieku - dwóch, ale tym bardziej warto je zobaczyć. Samo Side jest dużo większe niż cześć antyczna (napewno dużo większe niż wszystkie ww. miejscowości razem wzięte), ale raczej nie ma tam czego szukać, może jest troszkę taniej, ale przede wszystkim są to hotele i ich "miejscowe zaplecza" czyli sklepiki, stragany i restauracje. Przed wyjazdem gorąco polecam wirtualna wycieczkę po antycznym Side. www.digart.republika.pl/turcja/side_old_pan.html Na wszystkie opisane miejsca można spokojnie wejść, wszystkiego dotknąć i sfotografować, należy tylko zdążyć przed zachodem słońca, czyli byc najpóźniej przed 18.30-19.00. Potem na pewno jakiś turek was znajdzie i wszędzie oprowadzi (za 10$), nawet tam gdzie teoretycznie wchodzić nie wolno. Alanya jest dużo większa, ale nie tak historyczna jak Side. Ale ma tez swoją "lekturę obowiązkową" zabytków, jaskiń i drogich kafejek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adriano Re: Side? IP: *.sk5.am.poznan.pl 23.07.09, 19:50 Podobno jedną z atrakcji jest łaźnia turecka i peeling całego ciała, który powinno sie wykonać na poczatku pobytu przed opalaniem. No właśnie jak rozumieć "całe ciało" i podobnie jak Jarek pytam jakie tam panują obyczaje odnosnie ubioru. To jest miejsce koedukacyjne czy oddzielnie panowie i panie. Kiedy i jak sie płaci łaziebnemu - przeciez tam jest chyba wszędzie mokro, co z banknotami? Odpowiedz Link Zgłoś
anna.bagdach Re: Side - Hotel Joy Pegasos World 27.07.09, 10:08 ja lece do JPW we wrześniu z 1,5 rocznym synkiem. Mam pytanko apropo jedzenia - i sklepów- czy można bez problemu dostac tam coś dla takich maluszków tzn jakieś słoiczki, deserki ??? bedziemy lecieć z Warszawy liniami AirItaly - czy wiecie coś na temat tych linii??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: 160.44.247.* 27.07.09, 11:05 Hotel ten jest na uboczu miasteczka. Do centrum jest ok. 15 min. drogi spacerkiem. W mieście przeważają butiki - może w sklepach spożywczych coś jest ale nie wiem. Wprawdzie nie lecieliśmy liniami AirItaly , ale na forum opinie o tych liniach nie są najlepsze - podobno są duże opóźnienia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do anna.bagdach Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.09, 22:04 Witam, kiedy lecicie? Pytam ponieważ ja z mężem wlatujemy 16 września 2009. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuza2007 Re: Side - Hotel Joy Pegasos World 03.08.09, 14:02 Lecimy od 04.09-18.09. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krog Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 00:33 Na pewno masz all inclusive. Jedzenia będziesz miała w bród i na pewno znajdziesz tam coś dla swojego malucha. W opcji, podczas wszystkich posiłków jest bardzo duży wybór dżemów, miodów, serów, serków, placków, słodkich bułek, owoców, warzyw etc. Tylko wędlin brak, honor "ratuje" mortadela ;-). Widziałem mniejsze dzieci niż 1,5 roczne i wyglądały na zadowolone. Będzie OK i będziesz bardzo zadowolona. Jeśli coś byłoby nie tak poproś szefa kelnerów lub kuchni (pojawiają się często, poznasz ich po innych ubiorach) i poproś o co chcesz (angielski). Myślę, że Ci pomogą. Na pewno się postarają. Dla mnie najmniej spodziewanym i jednym z najmilszych akcentem tych wczasów była turecka otwartość i życzliwość. Trzeba tylko troszkę znać angielski. Oni wbrew temu co się pisze na forum, z reguły trochę znają. Akurat w sposób wystarczający na obsługę turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: 213.17.161.* 27.07.09, 14:05 Witam, my też lecimy 5 sierpnia mam nadzieję, że wyjazd będzie udany. 2 +2. Do zobaczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza2007 Joy Pegasos World-prośba o zdjęcia pokoi IP: *.catv.net.pl 27.07.09, 14:06 Cześć, mam prośbę czy może mi ktoś przysłać zdjęcia pokoju i łazienki w tym hotelu (oto mój e-mail asia1980@buziaczek.pl) Jedziemy we wrześniu (wczasy wykupione w biurze Itaka) z mężem i córką i muszę przyznać jak się troszkę naczytałam opinii to mnie przeraża to co opisujecie na temat standardu pokoi i łazienek. Zastanawiam się też jak jest z tą klimą bo jedni piszą że działała cały dzień a inni że w określonych godzinach... pytam ponieważ córka jest jeszcze mała i będzie spała w godzinach 13-16:00. Napiszcie proszę czy w tych godzinach jest strasznie gorąco w pokojach? A może są jakieś pokoje na terenie hotelu niezbyt mocno nasłonecznione. Proszę o pomoc i radę. z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
hala1410 Re: Joy Pegasos World-12,08,Wawa 04.08.09, 08:33 lecimy z mężem i dwoma coreczkami (2i6) z Warszawy 12 tego czy może ktoś na forum też w tym terminie ? pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Joy Pegasos World-12,08,Wawa IP: 213.17.161.* 04.08.09, 11:35 spotkamy się na miejscu. My lecimy jutro tj.05/08 i jesteśmy do 19/08. 2 + syn 11 + córka 6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Joy Pegasos World-12,08,Wawa IP: *.aster.pl 04.08.09, 19:13 Witam, no to zasuwamy razem :) my tez jutro tj.05.08 do 19-ego 2+córka 7 lat - do zobaczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Joy Pegasos World-12,08,Wawa IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.09, 17:42 A czy 16 września leci ktoś? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krog Pokoje w Pegasus. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 23:36 Dopiero co z niego wróciłem i jeśli tylko spełniasz jeden warunek - jedziesz wypocząć z dziećmi, napewno będziesz zadowolona. Hotel jest naprawdę pierwsza klasa, choć moloch ogromny, typowy resort nastawiony na zapewnienie maksymalnej rozrywki dla rodziców i dzieci. Jeśli chcesz dyskotek, podrywu panienek i chlania na umór (a i tacy rodacy w tym hotelu się trafiają i potem narzekają), na pewno są do tego dużo lepsze miejsca. Co do pokoi, to należy pamiętać, że jest tam kilka pawilonów. Ja byłem w 2, widziałem pokoje w 3 i pokoje są naprawdę bardzo w porządku. Duże jasne i przestronne pokoje główne, zadowalająca łazienka i całkiem sympatyczny pokoik dziecinny z dwoma łóżkami. Wszystko w miarę czyste, jak to w wakacyjnym hotelu z dość wysokim standardem, choć oczywiście regularne hotele 4+ czy hotele 4 i 5 gwiazdkowe na Lazurowym Wybrzeżu (jeśli kogoś stać) zapewniają wyższy standard. . Klimatyzacja - we wrześniu o nią raczej nie masz się co martwić. Klimatyzacja chodzi gdzieś od około 12 w południe do 6.00 (to napewno). Było spoko, a pamiętaj, ze byłem w najgorętszym czasie, problemy sprawia jedynie na 3 i 4 piętrze przy oknach od strony wschodniej, gdzie rano o ok. 7 - 8 robi się naprawdę dosyć ciepławo w pokoju. Ale spokojnie do wytrzymania, za to po 12 jest naprawdę bardzo OK. Od zachodu nie ma takiego problemu, klima daje radę i od okien pomieszczenie się nie nagrzewa. Przy czym pokoik dziecinny jest wyraźnie chłodniejszy. Pamiętać należy, ze wbrew pozorom w pewnym sensie ta klimatyzacje można regulować poprzez nachylenie kratek od nawiewu. Zdjęcia jak obrobię to Ci wyśle. Nasza grupa z dziećmi wróciła bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Pokoje w Pegasus. IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 17:54 Dziękuję za informację. Ja do 16 września - nie mogę się już doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza2007 Re: Pokoje w Pegasus. 06.08.09, 19:54 Wielkie dzięki za odpowiedź i świeże informacje:) Mam jeszcze jedno pytanie czy gdzieś blisko hotelu jest jakiś market gdzie można kupić kaszkę, pieluchy itd dla dziecka? I czy ceny w tych sklepach są jakieś "ludzkie::)))Z góry za zdjęcia i jeśli będę miała jakieś pytania to pozwolę sobie na e-maila wysłać zapytanie mam nadzieję że problemu nie będzie:)))???? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do krog :) - od xx Re: Pokoje w Pegasus. IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 20:09 Chciałam się zapytać jak jest faktycznie z wycieczkami fakultatywnymi? Czy faktycznie wykupując na miejscu w hotelu jest o wiele taniej? Pytam się ponieważ taki mi powiedziała Pani w biurze turystycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krog Re: Pokoje w Pegasus. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 20:55 zuza - hotel jest na uboczu, chyba w promieniu ok. 1-2 km nie ma innych sklepów ale sklep, nawet szumnie zwący się market jest w samym hotelu (nomen omen pod restauracją). Nie wiem czy tam były kaszki i potrawy dla dzieci, ale naprawdę w hotelu jest mnóstwo dzieci, w tym również bardzo małych, przy nas na plaży leżało dwa razy niespełna dwumiesięczne niemowlę. Hotel jest naprawdę perfekcyjnie zorganizowany i nie sądzę abyś miała najmniejsze problemy, choćby z dietą, dla dziecka. Potraw jest w bród, są płatki, musli, ziemne, ciepłe mleko jest chyba i kaszka. Oprócz tego jak napisałem, zawsze można zwrócić się z prośba do szef kuchni, nie sadzę aby odmówił przygotowania czegoś specjalnego. Największym zaskoczeniem in plus dla mnie była życzliwość obsługi hotelu, ich ciągłe uśmiechy i żarty. Oczywiście można obawiać się "zemsty wezyra" ale jeśli już jest ona znacznie lżejsza niż zemsta faraona, a hotel prezentuje naprawę wysoki standard, także jej ryzyko jest stosunkowo niewielkie (choć koleżanka od nas zachorowała ale o dziwo po wizycie w restauracji ala' carte). Zresztą tych wizyt, niby darmowych nie polecam, byłem we wszystkich i chyba tylko turecka jest warta zachodu. Owszem posiłki są darmowe, ale wcale nie lepsze niż w ogólnej restauracji, a za napoje trzeba dodatkowo wcale nie mało płacić. Co do wycieczek fakultatywnych to my byliśmy na raftingu i wieczorze tureckim. generalnie obie te wycieczki z czystym sumieniem mogę polecić (rafting dla dzieci co najmniej 8 letnich). Płaciliśmy za te wycieczki Itace, taniej byłoby napewno z Side, ale jeśli już polecałbym dogadać się z Leną z Alanyi (łatwo znaleźć ja na tym forum) U niej jest na pewno taniej. Ale z Itaki jest tez napewno duzo taniej niż np. na miejscu u Skandynawów czy Niemców. Także nie jest źle. Prawdziwym szokiem dla nas była natomiast cena zdjęć z parasailingu (lot spadochronem za motorówką). Dobrze, ze mieliśmy swój aparat i kamerę. Gości zażyczył sobie za 50 zdjęć na płycie (jak sam stwierdził "negatywów" - czyli podejrzewam RAWów) ......... 200 euro !!!!. Aż poprosiliśmy go aby napisał ta sumę na kartce. Zdjęcia mimo, że robione Nikonem D70 były marnej jakości (źle skadrowane). Ale choćby były nawet we złotych ramkach chyba nikt o zdrowych zmysłach nie da 200 Euro za zdjęcia na płycie. Ot ciekawostka. Ale np. za zdjęcia z nurkowania (ok. 30 sztuk) zapłaciliśmy 20 Euro. Nurkowania zbytnio nie polecam, kto był w Egipcie napewno się zawiedzie, chyba, że ktoś tak jak my, chce tego spróbować, obsługa jest przemiła i profesjonalna, cena do zaakceptowania, ale niestety widoki nie te, rybek i atrakcji mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krog Re: Pokoje w Pegasus. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 21:45 Jeszcze o Pamukkale, Hierapolis i Kapadocji. Oczywiście to są "lektury obowiązkowe" w Turcji, ale .. niestety nie w lipcu i sierpniu z 9 letnim dzieckiem. Po prostu zbyt gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
madziara.1 rafting i inne... 07.08.09, 14:46 Myślicie, że 6-cio latek nie da rady na pontonie? Moga Go nie wpuścić? To nie jest aż takie straszne (byliśmy na raftingu 8 lat temu z Alanyi). A jak można znaleźć tę Lenę od wycieczek? Ile km do Alanyi z Pegassosa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krog Re: rafting i inne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 19:58 Moja prawie 9 letnia córka była zadowolona, jej 7 letnia przyjaciółka troszkę mniej, ale trzymała się dzielnie, ale mieliśmy na pontonie gdzieś na oko 5 letniego chłopca i dziewczynkę i troszkę płakali. Kwestia indywidualna, choć głównym powodem płaczu nie był może sam rafting ale wzajemne oblewanie się lodowatą woda przez uczestników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do krog :) - od xx Re: rafting i inne... IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.09, 20:22 Mam pytanie czy jakbym podała adres e-mail, czy byłaby możliwość przesłania kilka zdjęć? Gdyż w internecie wszędzie są te same. :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krog Lena, zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 21:30 oto wątek Leny na tym forum: forum.gazeta.pl/forum/w,660,84324194,84324194,Alanya_Side_Lena_wycieczki_fakultatywne_.html choć jest ten jeden bardzo niepozytywny wpis (chyba nr 100) www.wkraj.pl/index.php?page=vr&start=28044 tu Polska reklama biura podróży w którym pracuje (Pacho Tours) jest tam tez chyba kontakt. Ja nie korzystałem, ale oferta która mi mailem przesłała, napewno była korzystniejsza od tej z której skorzystałem z Itaki - różnica w granicach 28E/38E. Co do zdjęć, wszystkie sa takie same ... bo ten hotel tak wygląda. Ale jak podasz maila i napiszesz co konkretnie chcesz zobaczyć, nie ma problemu, zdjęcia prześlę. Problem jest tylko z dużym pokojem, bo akurat na dwóch zdjęciach które posiadam, nie jest moja rodzina tylko inne osoby, ale jakoś je wytastuję i zdjęcia też mogę przesłać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do krog :) - od xx Re: Lena, zdjęcia IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.09, 22:27 leon7778@wp.pl Po troszeczku. Pokoje, obiekt, plaża :) Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
madziara.1 ręczniki 10.08.09, 15:49 Wiem, że to przyziemna sprawa, ale czy ręczniki są na plaży i na basenie bezpłatne? Nie chcialabym się ciągnąć z 3 ręcznikami niepotrzebnie;-)I jeszcze pytanie o internet-jest bezpłatne wifi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: ręczniki IP: 212.51.203.* 12.08.09, 19:53 na każdą osobę prtzy zakwaterowaniu dostajesz kartę którą sobie wymieniasz na ręczniki w budce między plażą a basenem, wifi jest w holu przy recepcji bezpłatne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _mr a może ktoś ze Szczecina się wybiera do JPW??? IP: *.btsnet.pl 12.08.09, 23:26 Odpowiedz Link Zgłoś
madziara.1 Re: a może ktoś ze Szczecina się wybiera do JPW?? 13.08.09, 10:15 Lecimy 9 września 3 osoby dorosłe + sześcioletni chłopczyk. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hariet-Pacho Tours Re: a może ktoś ze Szczecina się wybiera do JPW?? IP: 78.162.26.* 13.08.09, 10:38 Ponawiamy zaproszenie do naszego biura Oferujemy najwyzsza jakosc uslug turystycznych w korzystnych cenach. Po wszelkie pytania, pelna liste wycieczek wraz z cennikiem prosze pisac na adres aslan_hay@hotmail.com Tutaj mozecie nas znalezc bedac juz w Turcji: Ulica AtAtur/'>aturka (glowna ulica tutrystyczna w centrum Alanyi) Sahil Apt.126/A 07400 Alanya/Antalya A na ten numer mozecıe do nas zadzwonic: +90 544 6697882 (tel. kom - swietny na smsy) +90 242 5125650 (tel. domowy- polecamy z hotelu) Do zobaczenia na miejscu ekipa Bonbini - Pacho tour Odpowiedz Link Zgłoś
madziara.1 JPW-dyskoteka? 13.08.09, 12:39 Czytałam w ofercie, że wstęp do dyskoteki jest płatny? Czy ktoś może chodził na dyskoteki w JPW? A jak ze sportami wodnymi na plaży? Jest parasailing, banan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: JPW-dyskoteka? IP: 212.51.203.* 13.08.09, 19:13 dyskoteki są bezpłatne, super na plaży nad morzem. Banan i parasailing są na plaży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: JPW-dyskoteka? IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.09, 20:49 Czy wylatuje ktoś 16 września ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chye Re: rafting i inne... IP: 89.231.222.* 15.08.09, 10:00 Z Leną trzeba dobrze liczyć czy napewno się opłaca kupując w Itace masz posiłki opiekę rezydenta itp. w cenie a u Leny prawie za wszystko się dopłaca . Ja jak policzyłem to są naprade nie wielkie różnice cenowe i wybrałem Itake . Zycze miłego pobytu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: rafting i inne... IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.09, 13:23 Ja również lecę z Itaki. Jak było? Bo zauważyłam że co nie którzy narzekają. Fakt, że nigdy wszystkim się nie dogodzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dodzix Re: rafting i inne... 17.08.09, 07:48 W piątek wróciliśmy:( Hotel bardzo fajny. Praktycznie nie ma się do czego przyczepić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Dodzix Re: rafting i inne... IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.09, 12:12 Czyli jesteście zadowoleni? Ja powiem szczerze że do września nie mogę się już doczekać :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dodzix Re: rafting i inne... 18.08.09, 20:32 Ja będąc na Twoim miejscu również nie mogłabym się doczekać wyjazdu :))) My jesteśmy bardzo zadowoleni,nasz synek - 4 latka również. Dla dzieci było wszystkiego pełno - zjeżdżalnie,plac zabaw,hamaki,lody 2x dziennie,disco,nawet stoliki i krzesełka:) Jak coś to podaj maila to wyślę kilka fotek innych niż te co chodzą w sieci. Jak masz jakieś pytania to pytaj śmiało,bo nie wiem o czym pisać...tyle było fajnego:))) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza2007 prosba do dodzix... 18.08.09, 21:45 Witam, również wybieramy się do tego hotelu z dwuletnią córką ale we wrześniu. W związku z tym mam kilka pytań: 1.czy do mini clubu są wpuszczane takie dzieciaczki(oczywiście pod opieką rodziców)pytam ponieważ córka bardzo lgnie do dzieciaków i ciekawa jestem czy będzie miała szanse chociaż popatrzeć co one tam robią i jak się bawią?:))) 2.kolejne moje pytanie dotyczy hotelowej restauracji:czy spośród serwowanego menu znajdę coś dla córki (coś na obiad jakiś makaron, ziemniaczki czy też na śniadanko jakąś wędlinkę, a może wędlinę lepiej kupić w Polsce? (dodam że je już wszystko)? Co jest serwowane w poszczególnych godzinach? Czy słyszała Pani o jakiś zatruciach? 3.Jaki jest standard pokoi i jest z klimatyzacją w hotelu? 4.czy to prawda że rodziny z dziećmi dostają pokoje na parterze bez balkonów? Pytam ponieważ zalezy nam na balkonie (żeby ewentualnie na nim posiedzieć z drineczkami wieczorami jak córcia będzie spała:) 5.jeśli jest to możliwe to proszę o przesłanie zdjęć innych jakie krążą na forach oto mój adres: asia_1980@buziaczek.pl z góry dziękuję za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Re: prosba do dodzix... IP: 160.44.247.* 19.08.09, 11:24 1.Dwuletnie dzieciaki bez problemu sa wpuszczane do mini clubu. Wiek dziecka nie odgrywa tutaj żadnej roli. Mój dwuletni wnuk doskonale tam się bawił.Możesz być cały czas przy dziecku. 2.W hotelowej restauracji bez problemu znajdziesz coś dla dziecka. Wybór jest bardzo duży. Natomiast jeżeli chodzi o wędliny to jest coś takiego co przypomina naszą mortadelę.O zatruciach nie słyszałem i wydaje mi się , że tej klasy hotel szczególnie dba oczystość bo inaczej była by to dla niego katastrofa. Wiadomo ,że indywidualnie każdy ma inny żołądek i czasem zdarza się komuś tzw. "zemsta sułtana'. 3. Moja córka z dzieckiem dostała pokój z balkonem Wprawdzie nie do mnie było pytanie ,ale mam swoją wiedzę na temat tego hotelu więc staram się ją przekazać. Myślę , ze nie macie mi tego za złe (zuza2007 i dodzix). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza2007 Re: prosba do dodzix... IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.08.09, 13:08 Wielkie dzięki Panie Tadeuszu:) A czy ten pokój córki był parterze? Jak działa klima w pokojach (w jakich godz)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Re: do zuzy2007 IP: 160.44.247.* 19.08.09, 13:27 Pokój córki był na I piętrze i był balkon- w budynku obok recepcji. Na parterze tego budynku też były balkony. Jednakże nasi znajomi mieli pokój na parterze w innym budynku i balkonu nie było. Może dostaniecie pokój w budynku obok recepcji i wszystko będzie ok. Klima nie działa tylko w godzinach przedpołudniowych , poza tym działa doskonale. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Dodzix Re: rafting i inne... IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.09, 18:19 Mój e-mail: leon7778@wp.pl Czy korzystaliście z wycieczek? Jak tak jak wygląda to cenowo i gdzie byliście albo co polecacie? Jak coś to odpiszę na e-mail napawano jeszcze z pytaniami :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dodzix Re: rafting i inne... 19.08.09, 22:28 Tadeusz - nic dodać nic ująć,sama bym tego lepiej nie ujęła :) My byliśmy na rejsie po rzece Manavgat,nie wiem jaka jest jej cena,bo nasza była wliczona w koszt wczasów. Wycieczka bardzo spokojna i taka leniwa.Płynie się rzeką stateczkiem i dopływa się do morza,gdzie jest godzina wolnego.Na koniec jedzie się do Side. I tam również jest tylko godzinka. Side polecam zwiedzić samemu w jakiś wieczór. Piękne miasteczko,a za 1 Euro można dojechać busem spod hotelu. No i na tej wycieczce nie ominie Was wizyta w centrum skór i złota:( Jeśli chodzi o skóry to w hotelu znajduje sie sklep,który jest przedstwicielem tego centrum,do którego Was biorą. Mają tam wszystkie egzemplarze kurtek,ale nie wszystkie rozmiary. Ale do centrum wożą na własny koszt o każdej porze jaka Wam pasuje. I cenę dogadliśmy niemalże identyczną. Byliśmy również w delfinarium Sealanya bez aquaparku i było całkiem sympatycznie. Z tego co słyszałam od innych,na delfiny z dodatkowymi basenami nie warto jechać,bo po pierwsze delfinarium w Belek jest gorsze,a i aquapark kiepski. A jeszcze słówko o pokoju. My mieliśmy pokój w rewelacyjnym miejscu,bo w budynku nr 5,czyli najbliżej brodzika,na 2 piętrze z balkonem. Klma działała cały czas bez zarzutu,nie wiem jak w ciągu dnia,bo nie przebywałam w pokoju w godz od 10 do 17 :))) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Dodzix Re: rafting i inne... IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.09, 22:31 Mam prośbę: prześlesz mi parę fotek? Adres jest napisany we wcześniejszym e-mailu. Pozdrwaiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foam0 Re: rafting i inne... IP: *.aster.pl 21.08.09, 03:29 Witam, Własnie wrócilismy z Joy-a 19.08. - po prostu zaj....dla wszystkich, dla ludzi z małymi dziećmi, dla zakochanych nastolatków, dla rodziców z podrostkami, i dla rodziców z 6 i 7 latkami - super, super,super.***** jak najbardziej - pozdrawiam Foam0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: rafting i inne... IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.09, 21:14 Czy istnieje możliwość, aby przesłać kilka zdjęć? leon7778@wp.pl Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
rafal77.live Re: rafting i inne... 23.08.09, 21:37 witam jade z zona i dwojka dzieci 9 wrzesnia,mam pytanie dotyczace hotelu,jakie sa warunki higieniczne i jak dziala klimatyzacja ,czy jest wszystko dla malych dzieci tzn krzeselka lozeczko no wie pani ,czy ma pani moze zdjecia swierze nie takie jak chodza w necie prosil bym o wyslanie jak pani moze dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dodzix Re: rafting i inne... 24.08.09, 19:46 Hotel jest bardzo dobrze przygotowany jeśli chodzi o małe dzieci. Krzesełka małe,duże,średnie:) Łóżeczka małe i duże w zależności od wieku dziecka. Klimatyzacja działa tak jak powinna działać. Menu specjalnie dla dzieci,lody 2x dziennie,disco i zabawy,które są co prawda po ang,ale dzieci i tak się bawią ze wszystkich krajów. A zdjęcia mam,ale jeśli mam wysłać to potrzebuję jakiś adres mailowy :))) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dodzix Re: rafting i inne... 24.08.09, 20:44 A w ogóle to zapraszam na stronę hotele.oceniacz.pl/hotel/9992/joy_pegasos_world.html tam zamieściłam trochę zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miszcz Ciętej Ripo Re: rafting i inne... IP: 62.87.236.* 15.09.09, 09:05 Witaj, dużo zdjęć z tego hotelu możesz znaleźć na stronie: Joy Pegasos World :) pozdrawiam Miszcz Ciętej Riposty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi77 Re: rafting i inne... IP: 82.132.139.* 23.08.09, 21:24 witam ,ja lece z zona i dwojka dzieci we wrzesniu,mam pytanie odnosnie malych dzieci synek ma 18miesiecy,jak jest w hotelu a klimatycaja i czy dla tak malego dziecka nie jest zaglosno wieczorem,jak by pani mogla prosze przeslac mi fotki dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
zuza2007 Re: Side - Hotel Joy Pegasos World 22.08.09, 23:10 Witam, Wyczytałam gdzieś na forum że w łazienkach są nieodczepiane słuchawki prysznicowe czy to prawda? Dla niektórych pytanie to może być śmieszne ale pytam ponieważ kąpiel małego dziecka bez odczepianej słuchawki może być uciążliwa:(wielkie dzięki za odp Odpowiedz Link Zgłoś
dodzix Re: Side - Hotel Joy Pegasos World 23.08.09, 08:36 W naszym pokoju w budynku nr 5 prysznic był regulowany na 2 wysokościach, ściągana słuchawka i można były ustawić kilka,różnych strumieni wody. Także tak normalnie,nic na stałe:) Nasz 4latek kąpał się 2x dziennie i to bardzo chętnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandrex Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 13:35 Moze ktos do tego hotelu 26 sierpnia ? Odpowiedz Link Zgłoś
madziara.1 Hotel Joy Pegasos World-waluta 25.08.09, 10:53 Nie doczytałam:) Lepiej kupić dolary czy euro? Lena podaje ceny wycieczek w euro.... Odpowiedz Link Zgłoś
madziara.1 JPW-daleko do Alanyi?delfinarium? 25.08.09, 12:47 Mam pytanie-czy ktoś może na własną rękę był w Alanyi? Ile to kosztuje? Wiem, że z JPW jest ok 60 km do Alanyi. Tak szczególnie to interesuje mnie czy ktoś może był w delfinarium na własną rękę? Chcialabym się wybrać i popływać z delfinami ale Lena ma tylko wyjazd z aquaparkiem, a to już nam niepotrzebne:) Odpowiedz Link Zgłoś
madziara.1 Re: JPW-manavgat-wodospad? 25.08.09, 12:52 Czy ktoś może był na własną rękę z JPW? Odpowiedz Link Zgłoś
dodzix Re: JPW-manavgat-wodospad? 25.08.09, 21:26 My byliśmy w delfinarium Sealanya z Itaki. Wycieczka jest wdwóch opcjach,jedna z aquaparkiem druga bez. Ta bez kosztuje 29euro za osobę dorosłą,za dziecko chyba do lat 6 za darmo. Wyjazd o 9 rano,a o 13,30 byliśmy już w hotelu. Jadąc na własną rękę chyba nie wyjdzie taniej,bo na miejscu wstęp kosztuje 18euro,a pływanie z delfinami, i z biura i na miejscu 100euro. Odpowiedz Link Zgłoś
madziara.1 Re: JPW-manavgat-wodospad? 26.08.09, 10:06 Dziękuję bardzo za odpowiedź-wlaśnie poszukuję lepszego wyjścia (tańszego;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur 26 sierpień start IP: *.stargard.mm.pl 25.08.09, 23:54 hej Lece 26 sierpnia ze Szczecina. poniżej podaje mój nr. może przechylimy kilka drinków pozdrawiam 602397462 Odpowiedz Link Zgłoś
madziara.1 JPW-darmowe wifi 26.08.09, 10:40 Mam pytanie o darmowy internet. Czytałam, że w holu jest darmowe wifi. Czy jest z haslem czy bez? Odpowiedz Link Zgłoś
rafal77.live Re: JPW- 05.09.09, 21:27 witam ,czy ktos leci 9 wrzesnia do jpw,mam pytanie nie boicie sie ze bedzie brzydka pogoda to wrzesien,ja lece z zona i 2 dzieci,i mam obawy co do pogody?prosze o odpowiedz dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: JPW- IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.09, 20:50 My lecimy 16 września i śledzimy jaka będzie pogoda :) Ale najdłuższa jest prognoza ośmiodniowa. A czy się sprawdzi ??? Nikt nie wie. Pozostaje nam mieć nadzieję :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rafal77.live Re: JPW- 06.09.09, 22:05 witam ja tez sledze pogode i jestem troche roszczarowny,kupilem wczasy w lipcu ale w zwiazku z praca musielismy z zona przelozyc i zmienilismy date na wrzesien,nikt z biura nie powiedzial nam ze pogoda moze byc rozna ale trudno trzeba miec nadzieje ze bedzie cieplo i bedzie dobra zabawa i wypoczynek pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olin1980 Re: JPW- 06.09.09, 22:24 Także lecę do Joy'a 16-go,do Turcji po raz enty,wakacje spędzam zawsze o tej porze roku i uwierzcie mi-nie macie się czym martwić.Z pewnością będzie ciepło i spokojnie się poopalacie.Jeśli pada to najczęściej w nocy a jeśli są chmury to "przyklejone" do okolicznych gór a na plaży słońce. Odpowiedz Link Zgłoś
madziara.1 Re: JPW- 07.09.09, 14:05 lecimy 9 na 2 tygodnie ale o pogodę zupełnie się nie martwię! 7 lat temu bylismy w Turcji we wrześniu i mialam bąble na czole leżąc pod parasolem!!!!! Pogoda murowana:) Pozdrawiam i może do zobaczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: JPW- IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.09, 22:57 Mam takie pytanko: ile powinien ważyć bagaż 20 czy 30kg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: JPW- IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.09, 19:48 Byliście w JPW? Jak wrażenia ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dabapo Re: 26 sierpień start IP: *.147.78.85.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.12.09, 00:31 Lece do hotelu Joy Pegasus World w połowie maja 2010 z Katowic. Czy ktos wykupił juz pobyt w tym hotelu w sezonie 2010? Mam 2 synów w wieku 3 i 6 lat i szukam im rówiesników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urlopowicz Re: 26 sierpień start IP: *.3s.pl 30.12.09, 09:48 Witam czy z początkiem czerwca są w hotelu już wszystkie atrakcje typu animacje, mini klub i mini disco dla dzieci ? Z góry dziękuje za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaton76 Re: 26 sierpień start IP: *.3s.pl 14.01.10, 22:34 Czesc! Mam dzieci w podobnym wieku ale mu lecimy do JPW 18.06.2010 :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafik Re: 26 sierpień start IP: 217.145.59.* 18.01.10, 15:22 ja lecę z żoną i 13 letnią córką z Poznania 11.06.20010 Odpowiedz Link Zgłoś
delik-went Re: 26 sierpień start 14.02.10, 17:48 My stratujemy 11 sierpień 2010 z Katowic. Dwójka chłopaków w wieku 4 i 9 lat. Chętnie poznamy dziewczyny w podobnym wieku. Koledzy też mogą być. Nasi rodzice też szukają towarzyszy. jarekg@post.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mokro Re: 26 sierpień start IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.10, 21:00 A ja za 2 tygodnie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniunia Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.aster.pl 26.01.10, 08:42 tragedia brudne pokoje byliśmy w lipcu 2009 z bliźniakami 15 miesięcy dzieci złapały rota-virusa jak wszystkie dzieciaki w hotelu doba w szpitalu rezydentka się nie zainteresowała wszystko załatwialiśmy sami jedzenie ok ale nudzi się po tygodniu leżaki trzeba zajmować o 5:00 i tak nie ma gwarancji ze niemcy nie ukradną ręcznika ,drogo i jeszcze raz drogo 30E olejek do opalania faktor 50 Plusy zadbany i ładny teren wokół hotelu ciepłe morze i ładna plaża ale stojąca woda w brodziku pod prysznicem w pokoju zabija plusy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena - Pacho Tour Wycieczki fakultatywne w Side IP: 78.162.15.* 04.05.10, 08:47 Witam serdecznie! Przed przyjazdem zapoznacie sie z nasza stronka:)A jak juz bedziecie na miejscu, to zapraszam do pieknej Alanii!!!Pozdrawiam i zycze udanych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FoamO Re: Side - Hotel Joy Pegasos World IP: *.aster.pl 30.05.10, 11:33 trzeba było ośle jechać do Dubaju a nie do Turcji, a jesli chodzi o rota to i na Florydzie mozna chwycić...takie typki jak ty są najgorsze, gdzie by nie pojechali to zawsze beda nieszczesliwi...powinienes dostac zakaz wyjazdu z kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Side - Hotel Joy Pegasos World 22.07.-06.08 IP: *.ip.netia.com.pl 07.08.10, 18:14 Hotel ma tylko klimatyzowaną recepcje, część stołówki i korytarze przy sklepach (w budynku Głónym). W pokojach słabo wykończone wnętrza, płytki z lat 90. Panie Codziennie sprzątają, dadzą nowe ręczniki i papier toaletowy i 2 butelki wody do lodówki. Pokoje są w takich blokach które przypominają mi takie bloki dla wysiedęców, klatka schodowa zrobiona z takich pomostów ja mam 2,5 letnie dziecko wszędzie poprzeczne barierki przez które można wypaść idą do swojego pokoju. Klima - u mnie wyciągnął serwisant po 3 dniach awantury w recepcji pończochy z nawiewu, dopiero wtedy działała ale schładzała pokój o jakieś 10 stopni mniej niż na zewnątrz. Tam są nawiewy a nie klimatyzatory. Wszyscy Polacy wiecznie mieli problem z Klimą. Baseny są super każdego wieczora panowie odkurzają dno basenu z piasku, leżaki na nowo poukładane na następny dzień. Baseny i dla dzieci ze stołówką od 11 i dla dorosłych z drink barami. Plaża zaraz przy obiekcie wszystkie sporty wodne jakie się tylko wymarzy. Co do ITAKI - Banda złodziei i oszustów. Każdy kto dopłaca do pokoju żeby mieć wyższy standard i dodatkowy pokój dla dzieci nic nie zyskuje - ma identyczne rozwiązanie jak pozostali. (Wejście, zaraz z boku ścianka z 2 łóżkami dla dzieci, dalej łazienka nieduża i pokój na zamek małżeński z lodóweczką. Dodatkowe wycieczki to opłaca się brać u Turków - są tańsze i 100% zadowolenia. wiozłem nurkowanie na basenie a następnego dnia w oceanie - Karmiłem ławice ryb i goniłem potężne 3 żółwie niesamowite (mam z tego zdjęcie i film), znalazłem takiego turka - powiedział pokażę ci prawdziwą Turcje. Przyjechał białym VITO bez Klimy, wpakowaliśmy się ze znajomymi 11 osób do niego. Zabrał nas do Meczetu opowiedziało i jak. Potem nad wodospady piękny widok a na koniec wywiózł wysoko w góry gdzie spacerowały osły kozy nad jezioro gdzie miało 120m głębokości wprowadził na pomost pokazał tratwę skleconą z 6 beczek po oleju jakieś poręcze. Pokazał tam jest wyspa łap za linę i przeciągaliśmy się na drugą stronę na tym tytaniku, Ledwo się to utrzymywało na wodzie ale jaki widok. Potem posiłek i do hotelu. Super... A z ITAKI kupiłem wycieczkę na Qudy za siebie i dziecko zapłaciłem 65euro. Podjechał bus pod hotel wsiadłem jako jedyny POLAK reszta to same Niemcy i ruski. Pani nie mówiła nawet po angielsku nic nie rozumiałem kazali mi coś podpisać. Byłem przerażony jak zobaczyłem ten sprzęt, koła całe telepały, kierownica miała takie luzy że musiałem z nią walczyć, na bagażniku siedział mi Turek jako balast. Po 10km siadły mi hamulce i resztę drogi hamowałem silnikiem, po górzystym trudnym terenie omal nie skończyłem w rzece i na drzewie. Adrenalina 100%. Dojechałem z powrotem do hotelu to wyglądałem jak bym gładź szlifował. Nie da się ciuchów doprać - MASAKRA. W ziołem wycieczkę do delfinarium 150 Euro nic ciekawego, po za tymże dzieci nastały się w 47 upale przez 45minut. Potem zdjęcia z delfinkiem 30euro kąpiel 100euro. Katastrofa. Wziąłem wycieczkę na statek. - najpierw przymusowe zakupy w markecie uprzedzają że niewolno się targować dają nam gumki w odpowiednim kolorze i pani nabija na konto itaki. Potem statek niczego sobie płyną se po rzece gdzie syf totalny, wywieźli nas na taki cypel w samo południe gdzie z jednej strony rzeka a 150m z drugiej strony morze również zasyfione bo rzeka tam wpływa. a te 150m piasku to maskra biegłem dzieckiem na plecach żeby se stóp nie poparzyć. Leżak 1 euro albo stoisz na piasku i nuda nie wiadomo co zrobić. Po 1,5h zaprosili nas na statek dla i słabe jedzenie potem weszły 2 tancerki - Taniec Brzucha i do każdego faceta tak długo tańczyła aż da jej dolarki lub euro. I jak tu nie dać ja wszyscy patrzą. Aha napoje na statku są dodatkowo płatne 4 euro za kole 5 za piwo. Nikt z mojej ekipy nie był zadowolony z Klimy bo jej nie było w pokojach, ani z wycieczek które Itaka proponowała. Była taka rodzinka która wybrała się na 2 dniową wycieczkę do Kapadocji. Jechali 500km autokarem zwiedzali potem dostali jakiś wiejski hotel bez Klimy i z marnym jedzeniem. Poraszka. Rezydent to tyko gdzieś tam jest i nic po za tym. Kamil Żory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Side - Hotel Joy Pegasos World 22.07.-06.08 IP: 109.243.164.* 25.09.10, 22:28 Wróciłem dziś nad ranem (wrzesień 2010). Przedstawiam moją subiektywną ocenę. Jest to duży obiekt i obsługuje naraz około 3500 osób i to generuje pewne kłopoty. Polecam ale tym, dla których nie ma większego znaczenia jak jest w pokojach (klima od godz. 15 do ok 24, sprzątanie bez fajerwerków typu łabędzie z ręczników i raczej niezbyt dokładne - bez napiwków), tym, którym nie przeszkadzają pewne niedociągnięcia na stołówce (czasem braknie widelca lub noża, trafi się brudny kieliszek, do lepszych smakołyków ustawiają się kolejki). Jeżeli natomiast ktoś lubi dużo zajęć sportowych i animacji powinien być zadowolony - jest cała drużyna animatorów (również dla dzieci) i w większości znają się na swojej robocie, jest też sporo atrakcji dla dzieci - place zabaw, wieczorem mini-disco. Apartamenty zazwyczaj dwuizbowe (nie byłem we wszystkich ;) z 4 łózkami i łazienką ale na parterze i 3,4 piętrze bez balkonów. Przedłużenie ostatniej doby do godz. 21 kosztuje 45euro, nie jest to obowiązkowe. Co do wycieczek to się nie wypowiem - nie wykupiłem żadnej. Morze ciepłe, zejście do niego bez większych problemów - buty do pływania raczej zbędne, trzeba tylko przebrnąć prze ok 5 metrowej szerokości pas żwiru tuż przy brzegu i dalej jest piaszczyste dno, które schodzi dość szybko w dół więc umiejętność pływania pożądana. Plaża piaszczysta szeroka, piasek koloru beżowego z domieszką tego co wyrzuca morze i ludzie. Leżaki z materacami darmowe (ręczniki plażowe też), zamiast parasoli są duże plandeki z zielonego materiału. 1 bar przy plaży, serwują cole i pochodne, wodę mineralną, piwo, innych alkoholi w tym barze nie podają, do jedzenia kebab w bułce lub na talerzu styropianowym. Hotel skomunikowany jest alejkami o nawierzchni betonowej, którą od czasu do czasu jeżdżą hotelowe meleksy. Główną atrakcją jest duży basen z różnymi głębokościami i wyspami na środku, na których są dwa bary, scena dzienna i tarasy ze stolikami. Oddzielny brodzik ze zjeżdżalniami o różnej wysokości. Stołówka duża ale czasami brak miejsc - nowy właściciel zwolnił chyba zbyt wiele osób, po przejęciu hotelu i nie wyrabiają się ze sprzątaniem, szczególnie po dzieciach. Automaty do kawy często się psują i trzeba szukać sprawnych w innej części sali. Jedzenie dobre i zróżnicowane. Jak ktoś chce konwersować po norwesku lub szwedzku nie może lepiej wybrać - większość gości jest ze Skandynawii ale jest tam wiele narodowości. Dyskoteka położona jest na uboczu, przy plaży i nie przeszkadza chodzącym wcześniej spać. Lokalne alkohole podawane w barach są oczywiście rozcieńczone, żeby za szybko nie "odlecieć", szczególnie w tym słońcu - temperatury w połowie wrześnie codziennie powyżej 30stopni, w nocy trochę ulgi. Odpowiedz Link Zgłoś