Gość: mika IP: 217.98.12.* 18.07.08, 11:37 Prosze o rade, gdzie znajde ladne piaszczyste plaze? Mozecie polecic dobry hotel dla rodzin z dziecmi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kukaczek Re: Turcja egejska - gdzie ładne plaże?? IP: *.imz.pl 18.07.08, 11:38 Zapomnij o ładnych plażach bo takowych w Turcji nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Turcja egejska - gdzie ładne plaże?? IP: 217.98.12.* 18.07.08, 12:02 ale zawsze mozna znalezc te "ladniejsze" czyli nie tylko żwir i kamienie... W maju bylismy w Side i plaża była znośna czyli dało sie z dzieckiem bawić, budowac zamki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: Turcja egejska - gdzie ładne plaże?? 18.07.08, 12:03 Owszem, są, tylko trzeba wiedzieć, gdzie ich szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Turcja egejska - gdzie ładne plaże?? IP: 217.98.12.* 18.07.08, 12:07 no własnie - gdzie ich szukac i czy sa przy nich hotele? Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: Turcja egejska - gdzie ładne plaże?? 18.07.08, 12:32 No i tu jest problem - najładniejsze plaże Turcy zachowują dla siebie :) Jest to głównie wschodnia część Morza Śródziemnego (Anamur, Kizkalesi) i tam nie docierają turyści z Polski. Ładne plaże są też w okolicach Cesme nad Morzem Egejskim, ale zdaje się, że tam też prawie nie ma ofert z polskich biur, może niemieckie coś mają. Z tych łatwiej dostępnych - ładne są niektóre plaże w okolicach Alayi, ale zatłoczone, niezłe - w Side, wg mnie słabe w okolicach Bodrum. Niektórzy zachwalają lagunę w Oludeniz, ale tam nie byłam, chociaż słyszałam też głosy bardzo krytyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 Re: Turcja egejska - gdzie ładne plaże?? 18.07.08, 12:44 Plaża w Oludeniz jest przepiekna. Owszem nie jest to plaża typu "bałtyckiego" bo jest z drobnego żwiru, dno jest jednak piaszczyste... Plażą z prawdziwego zdarzenia jest Patara, jakieś 1,5 godz. jazdy z Fethiye, ciągnie się kilkanaście km i jest to prawdziwy piasek. częśc plaży to rezerwat żołwi, a reszta wciaż nie jest jeszcze skomercjalizowana... podobno piaszczysta plaża jest w Dalyan, ale tam nie byłem.... -- Ludzie dzielą się na ludzi, ludziska i kwakwarakwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Turcja egejska - gdzie ładne plaże?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 17:01 Witam tak to prawda bardzo ładna plaza jest w Dalyan polecam .I wiele słyszałam tez o plazach w Oludenis widziałam zdjęcia znajomych -znajomych naprawdę jest pięknie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przewodnik Re: Turcja egejska - gdzie ładne plaże?? IP: 88.248.13.* 18.07.08, 17:32 images.google.com.tr/images?hl=tr&q=fetiye%20%C3%B6l%C3%BCdeniz&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi images.google.com.tr/images?um=1&hl=tr&q=patara+plaj%C4%B1&btnG=G%C3%B6rsellerde+Ara images.google.com.tr/images?um=1&hl=tr&q=dalyan+plaj%C4%B1&btnG=G%C3%B6rsellerde+Ara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Turcja egejska - gdzie ładne plaże?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 22:01 Mam pytanie czy na tą plażę Patara można dotrzeć jakoś samemu z Oludeniz bądź Fethie np. dolmuszem? I ile to kosztuje ewentualnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: Turcja egejska - gdzie ładne plaże?? IP: 83.2.123.* 18.07.08, 17:32 A jakie plaże są w Icmeler - wie ktoś może? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania w. Re: Turcja egejska - gdzie ładne plaże?? IP: *.gdynia.mm.pl 18.07.08, 17:51 w Icmeler drobny żwir Odpowiedz Link Zgłoś
kiper.sc Re: Turcja egejska - gdzie ładne plaże?? 18.07.08, 19:48 Nie za specjalne, ale lepsze o niebo niż w Marmaris. Jeśli chodzi o Dalyan to plaża na prawdę super. Żadnego kamyczka w morzu, na dnie sam piaseczek. W Oludeniz jeszcze nie byłam:( Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: Turcja egejska - gdzie ładne plaże?? 18.07.08, 21:48 Byam tylko na lagunie w Oludeniz i powiem Wam, że jest tam pięknie i woda jest niesamowita, ale.....przy samym wejściu do morza są baardzo duże kamienie i to wielkości średnio przepiórczego jajka ;) Ciężko jest wejść i wyjść z wody, ale są miejsca całkowicie bez kamieni i z samym piaskiem. Oczywiście po kilku krokach już piaszczyste dno i szybko głębia. Plaża w Dalyanie tam gdzie chodzą żółwie (ale mało kto je widział) jest piaszczysta i bardzo szeroka. Woda też czysciutka i ciepła. Można wejść kilkanaście metrów i cały czas człowiek się nie zamoczy. W Marmaris niestety ciemny pisek i wąsko, woda pozostawia wiele do życzenia. Chociaż są miejsca lepsze i gorsze. I potwierdzam Isabeau plaża w Anamur to najpiękniejsza jakie widziałam w Turcji, i pusta była! :D Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: Turcja egejska - gdzie ładne plaże?? 18.07.08, 22:17 Wkleiłam kilka zdjęć z Oludeniz i Dalyan oraz Anamur, zapraszam: fotoforum.gazeta.pl/5,2,pariss1.html Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Anamur 19.07.08, 08:57 Fajne zdjęcia! I pomyśleć, że już za 1,5 tygodnia będę tam leżeć na plaży :) Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: Anamur 20.07.08, 10:51 Fajnie masz Isabeau. Jedziesz do jakiegoś konkretnego sprawdzonego hotelu czy pensjonatu? Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: Anamur 20.07.08, 10:55 Jadę na sprawdzony kemping - oddalony nieco od centrum, tuż przy plaży, z ogrodem i restauracją :) Potem ruszam dalej - na wschód. Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: Anamur 20.07.08, 13:48 A pamiętasz ile mniej więcej kosztuje bilet z Alanii do Anamur? Plaża na Twoim zdjęciu tez jest przepiękna. Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: Anamur 20.07.08, 15:57 Bilet Alanya - Anamur to było mniej więcej 20 lirów (2 lata temu), ale dokładne obecne ceny będę znała po powrocie. Postaram się zrobić więcej zdjęć, żeby w pełni oddać uroki tamtejszych plaż :) Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Do Pariss1 20.07.08, 19:27 Czy możesz odezwać się na priva - mam dla Ciebie propozycję/prośbę? isabeau@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lesku1 Re: Turcja egejska - gdzie ładne plaże?? 19.07.08, 12:47 ja polecam miejscowosc didim , piekna i piaszczysta plaze o nazwie "altinkum" almatur ma to w swojej ofercie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwa Re: Turcja egejska - gdzie ładne plaże?? IP: *.chello.pl 19.07.08, 12:50 mozna pojechac do ayvaliku do hotelu kalif Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trufla Re: Turcja egejska - gdzie ładne plaże?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.08, 20:29 Polecam Hotel Armonia Holiday Resort w Turgutreis. Byłam tam z rodziną 4 dzieci (1,5 lat, 3 - latka, 9 i 11 lat)Wszystkie zdrowe i zadowolone. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś