Gość: ani8a IP: *.prenet.pl 05.08.08, 00:05 j.w. co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pearl84-1 Re: Co kupić w Turcji na pamiętkę i dla rodziny? 05.08.08, 00:19 kup wszystkim koszulki Lacoste :D hehe i breloczki z okiem proroka;) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek1969 Re: Co kupić w Turcji na pamiętkę i dla rodziny? 05.08.08, 00:27 Polecam bardzo dobry miod z lasow piniowych,chalwe turecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belian z Ibelinu Re: Co kupić w Turcji na pamiętkę i dla rodziny? IP: 194.42.116.* 05.08.08, 08:11 chałwa turecka ipek, obrusy przy wjeździe na twierdzę w Alanyi, koszule tureckie, czapeczki baszy, szklaneczki do herbaty np. firmy Pasabag, ceramika Gural, herbatki rozpuszczalne i nie, kilogram brzoskwiń (wielkie, soczyste i bardzo słodkie), karty do gry z widokami z Turcji bądź Alanyi, zakładki do książek w formie tkanej,etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elcia Re: Co kupić w Turcji na pamiętkę i dla rodziny? IP: *.chello.pl 05.08.08, 18:29 Chciałabym się zapytac o miód może wiesz jaka jest nazwa po turecku i czy jest w słoiku,napewno jest pyszny . Pozdrawiam i dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutka Re: Co kupić w Turcji na pamiętkę i dla rodziny? IP: *.acn.waw.pl 05.08.08, 18:58 Najlepsze zakupy dla rodziny ( i tańsze) zrobisz w ich markecie np. ja byłam w Kipie to takie Tesco. Kupiłam herbatę Riza ( czarna sypana) oliwę z oliwek, orzeszki wszelkiego rodzaju, przyprawy do mięs, chałwę, kawę o smaku waniliowym, herbatę w torebkach z owoców granatu i wino z regionu Pamukkale. Na bazarku kupiłam na pamiątkę ręcznik plażowy - ogromny z napisem Bodrum za 15 lira - utargowany z 30. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Co kupić w Turcji na pamiętkę i dla rodziny? IP: *.aster.pl 05.08.08, 18:58 jest w słoikach, polecam orzechy w miodzie (koszt ok 10$ za 3 słoiki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Co kupić w Turcji na pamiętkę i dla rodziny? IP: *.aster.pl 05.08.08, 19:00 ps.zawsze możesz kupić koszulki lub inne ciuch DG, Armani lub Lacoste a już hitowe są takie jak widziałem czyli Lacosta z metką Pumy - Rosjanie kupują je hurtowo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grecho Re: Co kupić w Turcji na pamiętkę i dla rodziny? IP: *.szczecin.mm.pl 05.08.08, 20:04 Polecam mydło oliwkowe, oliwę, szklaneczki do herbatki, przyprawy, Nargile (fajkę wodną) oraz tytoń;). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kategra40 Re: Co kupić w Turcji na pamiętkę i dla rodziny? IP: *.stg.pl 05.08.08, 20:27 My kupiliśmy 2 lampy z tykwy - po powrocie żałowaliśmy że nie kupiliśmy 3 sztuk - wszystkim się strasznie spodobały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janika Re: Co kupić w Turcji na pamiętkę i dla rodziny? IP: 80.54.108.* 06.08.08, 10:18 Miód piniowy to çam balı Miód kwiatowy to çiçek balı Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Odradzam IP: 80.54.174.* 06.08.08, 13:58 Te wszystkie ich łachy typu Lacosta,Armani D&G to masakra. Kupiłam synowi koszulke jedna tak na probe zeby mogl najpierw przymierzyc w Hotelu.Tragedia,wygladał okropnie,zle uszyte ,marszcza sie pod pacha i choc materiał na oko ok to samo szycie doi ktu.Szkoda kasy ina te ich szmaty.Poszlismy drugi raz i juz mierzyl na miejscu,ta sama historia.Nie wiem jak moznja w cos tak koszmarnego ubrac faceta,no chyba ze jest krzywy badz garbaty wtedy pewnie nie widac tego .Reczniki maja ładne i w dobrym gatunku. Chałwa z orzeszkami fistaszki super.Kawa jak wszedzie,u nas tez taka jest.Czsem mozna kupic dobry sok z granatow w szklanych butelkach,naprawde smaczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Odradzam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 14:31 Nie do końca się z Tobą zgadzam. Zależy co kupujesz i za ile. Możesz kupić Polo za 5$ i za 25$. Oba pod marką Lacoste, ale uwierz, jakość jest zupełnie inna (ceny rzecz jasna po targowaniu). Masz rację, że większość najtańszych ciuchów jest bardzo słabej jakości. Po kilku praniach nie dość, że się zbiegną, to jeszcze odbarwią i generalnie nadają się na szmatę. Moja rada - zanim kupicie - trzeba obejrzeć, przymierzyć, zobaczyć jak jest wykończona, dotknać itd. Nie kupować w pierwszym napotkanym sklepie, ale poświęcić chwilę i zobaczyć co jest w innym. Będąc pierwszy raz w Turcji też dałem się namówić na kupno tanich polo. I myślałem, że to interes życia :) Ale do pierwszego prania. Zresztą wyjaśnił mi to jeden Turek w hotelu. Że to co kupiłem to zwykły szajs, a chcąc kupić polo dobrej jakości trzeba wydać 20-25$. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś