Dodaj do ulubionych

Jet Touristic - Carodziejska Riwiera

01.09.08, 13:49
Witam, bardzo proszę o opinie na temat objazdówki po Turcji z jet
touristic. Będę wdzięczna za wszelkie info. Pozdrawiam duszekj
Obserwuj wątek
    • Gość: enaweli Re: Jet Touristic - Carodziejska Riwiera IP: *.icpnet.pl 01.09.08, 18:05
      Program jest dosyc męczący bo w trakcie objazdówki "robi" się 2848 km
      ale jestem zadowolona. Miałam szczęście ponieważ trafiła się nam super pilotka tj. Paulina. Dziewczyna moim skromnym zdaniem posiada dużą wiedzę na temat zwiedzanych obiektów. Bynajmniej mówi ciekawie i konkrety bez niepotrzebnego zasmiecania umysłu ;)
      Pierwsza pobudka o godz 4:00 i przejazd do miasta Konya (ok 5 godzin jazdy) i przedpołudniowe zwiedzanie. Nastepnie przejzad do Kapadocji, przejazd na tzw. panoramę kapadocji i do Doliny Wyobraźni. Wieczorem zakwaterowanie w miejscowości Urgup a nastepnie ok 20:00 wyjazd na fakultatywny wieczór turecki (warto - cena 20 E).
      Rano pobudka o 7:00 sniedanie i jazda do doliny Goreme, zwiedzanie wykutych w skale kościołów. Obiad, poxniej fabryka onyksu i wizyta u jubilera. Nastepnie jazda do Ankary. Wieczorem ok 19:00 zakwaterowanie w Ankarze, chętni mogą spacerować po mieście. Zaskakujący dla nas kobiet był fakt, iż wieczorem na ulicach Ankary brakuje przedstawicielek naszel plci - sami faceci!!! Masakra. Więc same baby niech się nie puszczają na spacer ;). Rano pobudka o 7:00 - zwiedzanie muzeum cywilizacji. Ok Południa jazda do Istambułu. W istambule kolacja a po jedzeniu dla chętnych "dwudniowy" fakultet Istambuł Nocą a w ramach tego oświetlony most Bosforski, Błękitny Meczet i Aya Sofia. Drugiego dnia w Istambule można się lekko zmęczyć ale naprawdę warto (Meczet, Pałac Topkapi i Aya Sofya. Po kolacji druga część fakultetu Istambuł Nocą a konkretnie palenie fajki wodnej ;) Kolejnego dnia pobudka chyba ok 4:00 i przejazd do Efezu i Maryemana. wieczorem zakwaterowanie w bardzo fajnej miejścowości Kusadasi - nam trafił się hotel blisko morza ;). Rano pobudka 7:00 i kierunek Pamukkale ;) wieczorem zakwaterowanie w wybranym hotelu w Alanii lub Side ;).
      Jak dla mnie było bardzo fajnie. Zaznaczam jednak, iż nie zaliczam się do ludzi wiecznie niezadowolonych i mających pretensje typu - za gorąco, za ciemno, jedzenie nie takie jak w polsce itp. Każdy normalny ludź da radę. Najwazniejsze pozytywne nastawienie no i jak jest fajna ekipa to nawet jak bedzie 50 stopni ciepła i coś tam nie pójdzie po myśli to i tak wrażenia będą niezapomniane ;)
      pozdrawiam i życzę samych przyjemności.
      • duszekj Re: Jet Touristic - Carodziejska Riwiera 02.09.08, 08:01
        Dzięki bardzo enaweli za reakcję. Właśnie przymierzam się z
        koleżanką na tą objazdówkę. Cenowo nieźle to wygląda i chciałyśmy
        pobyczyć się jeszcze 1 tydzień na plaży. Enaweli, czyli było super
        jednym słowem? A zostawałaś na pobycie czy nie? Pozdrawiam pa
        • Gość: enaweli Re: Jet Touristic - Carodziejska Riwiera IP: 195.216.115.* 02.09.08, 09:22
          Niestety zaczynałam pobytem a kończyłam objazdem. Niemniej było
          rewelacyjnie ;) Szczerze mówiąc myślę o powrocie do Alanii :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka