alicja.trzos Re: Co polecacie na lato? 05.02.09, 09:36 wiesz to zależy od tego ile masz kasy :p co prawda teraz jest tyle różnych ciekawych opcji że chyba nikt nie powinien mieć problemu ze znalezieniem czegoś dla siebie. Z pewnością warto odwiedzić turcję, wyspy kanaryjskie a co jeszcze? to zależy od tego co lubisz, czy chcesz leżeć plackiem na słoneczku czy raczej aktywnie spędzać czas. Ja to chyba sama powinnam się już za czymś rozglądać bo zaczyna mi się nudzić takie siedzenie w kraju ale zajrzę do oferty itaki i myślę że coś mi tam już wpadnie w oko, pozdrawiam i życzę więcej zdecydowania :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Co polecacie na lato? 05.02.09, 15:24 alicja.trzos napisała: > wiesz to zależy od tego ile masz kasy :p co prawda teraz jest tyle różnych ciek > awych opcji że chyba nikt nie powinien mieć problemu ze znalezieniem czegoś dla > siebie. Z pewnością warto odwiedzić turcję, wyspy kanaryjskie a co jeszcze? to > zależy od tego co lubisz, czy chcesz leżeć plackiem na słoneczku czy raczej ak > tywnie spędzać czas. Ja to chyba sama powinnam się już za czymś rozglądać bo za > czyna mi się nudzić takie siedzenie w kraju ale zajrzę do oferty itaki i myślę > że coś mi tam już wpadnie w oko, pozdrawiam i życzę więcej zdecydowania :) > > Na Kanarach juz bylam...a w Turcji nie. Chcialabym cos o niezbyt wilgotnym klimacie (sauny)tylko cos gdzie da sie oddychac w srodku lata. Z jednej strony moga byc gory z drugiej morze.. Zeby nigdzie nie bylo za daleko. Osrodek ma byc w miare duzy (conajmniej 4 *)i najlepiej z All-wypasem :)..basenami itd.. A cenowo tak powiedzmy max do 4 tys na osobe.. No i zeby mieli tam choc ze 2 - 3 ciekawe fakultety. Reszte czasu chce spedzic na lezeniu, plywaniu i spacerowaniu...A wieczory... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Co polecacie na lato? 06.02.09, 17:09 kasia_p45 napisała > Chcialabym cos o niezbyt wilgotnym klimacie (sauny)tylko cos gdzie > da sie oddychac w srodku lata. Z jednej strony moga byc gory z > drugiej morze.. Zeby nigdzie nie bylo za daleko. Osrodek ma byc w > miare duzy (conajmniej 4 *)i najlepiej z All-wypasem :)..basenami > itd.. A cenowo tak powiedzmy max do 4 tys na osobe.. No i zeby mieli > tam choc ze 2 - 3 ciekawe fakultety. Reszte czasu chce spedzic na > lezeniu, plywaniu i spacerowaniu...A wieczory... :))) Te kryteria spełnia Alania,może Side no i Kemer jak na pierwszy raz.Optymalny okres to przełom maja do końca czerwca.Jeszcze nie ma parówy i zielono.Srodek lata to raczej Likia lub riwiera egejska.Najbardziej gorąco jest na anatolijskiej dobrze na likijskiej i całkiem "chłodno" na egejskiej.Tak tam rozkładają się temperatury wody i powietrza.Co do hoteli to radzę poczytać forum hotele.No i wybrać.Doradzanie w tym temacie jest ryzykowne.Gwiazdki są lokalne,ale znacznie wyżej od gwiazdek w krajach arabskich. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Co polecacie na lato? 06.02.09, 18:49 Ok to skupmy sie na Turcji Egejskiej dlatego, ze w gre wchodzi pierwsza polowa sierpnia... Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Co polecacie na lato? 05.02.09, 12:48 kasia_p45 napisała: > Jak w temacie ... Na początek riwiera anatolijska.Alania gwarna i tłoczna gdzie jest gdzie bywać.Side spokojne i świetny punkt wypadowy do dalszych wycieczek typu Kapadocja.Zresztą tyle jest miejsc terminów lub wybrzeży czy miejscowości w Turcji godnych uwagi.Więcej zdecydowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiek Re: Co polecacie na lato? IP: *.n1.isko.net.pl 05.02.09, 13:23 Oludeniz!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Co polecacie na lato? 06.02.09, 19:22 kasia_p45 napisała: > Jak w temacie ... Radzę likijską,choć droższa.Mniej wieje w sierpniu.Masz góry z morzem.Mniej fakultetów,albo raczej mniej atrakcyjne.Ale jest pięknie.Odpada raczej Kapadocja czy Pammukale,zbyt daleko.To wielki kraj,choć na mapie nie wygląda.# razy większy od Polski.Albo pośrodku,powiedzmy Marmaris.Jest nawet opcja na Rodos wyskoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
tacomabelle Re: Co polecacie na lato? 06.02.09, 19:38 Pammukale jak najbardzie z Turcji Egejskiej i Likijskiej...bliżej niż z Alanyi...elementarna geografia się kłania... Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Co polecacie na lato? 06.02.09, 19:54 tacomabelle napisała: > Pammukale jak najbardzie z Turcji Egejskiej i Likijskiej...bliżej > niż z Alanyi...elementarna geografia się kłania... Zgodzę się w 100% z egejskiej.Ale likijskiej?Nigdy też nie pisałem o Alanni jako punkcie wypadowym.Tym może być Side lub Kemer.Ale nie uwierzę że bliżej jest przykładowo z Feytche.Góry,to nie centymetr na mapie.Zresztą wszystko zależy od obranej trasy a są dwie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Co polecacie na lato? 07.02.09, 00:06 A z jakim biurem najlepiej jechac?.. ktore biuro najlepiej sie sprawdza w Turcji?? Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Co polecacie na lato? 07.02.09, 14:03 kasia_p45 napisała: > A z jakim biurem najlepiej jechac?.. ktore biuro najlepiej sie > sprawdza w Turcji?? Każde byleby nie Triada.Ta dopiero raczkuje na tym terenie.Podobno mają dobre objazdówki.Osobiście bym nie ryzykował.Reszta i ranking biur jak na E. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Co polecacie na lato? 07.02.09, 14:12 A co myslisz o Itace czy GTI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ki71 Re: Co polecacie na lato? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.09, 08:48 Ja lecę w sierpniu na wybrzeże egejskie znajomi byli w sierpniu i super nie odczuwa tam się upałów i plaze piaszczyste. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotawilk1 Re: Co polecacie na lato? 09.02.09, 02:07 Ja polecam zdecydowanie Side lub Alanye,plaze ladne bez kamlotow. Kocham Turcje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Co polecacie na lato? IP: *.icpnet.pl 09.02.09, 10:21 cole z frytkami Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Co polecacie na lato? 09.02.09, 20:43 Gość portalu: aa napisał(a): > cole z frytkami ID.Kręgosłup z ośmiornicy (jak ma).Poza tym braku złośliwości.Szkoda? Wypnij się na pełnię,akurat jest. Może klimaterium,lub inna zaraza. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Co polecacie na lato? 09.02.09, 20:53 cola z frytkami tez sie nada :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenkam1 Re: Co polecacie na lato? IP: *.111.194.202.static.crowley.pl 10.02.09, 09:43 OLUDENIZ! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Co polecacie na lato? 10.02.09, 22:42 A cos wiecej o tym miejsu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szurumburum Zenua IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 07:48 Kasia45 i janan: konferujecie w kolko to samo po raz enty; ktory to juz Wasz watek? Ile mozna? Ciagle dyskusje z cyklu o wyzszosci swiat Bozego Narodzenia nad swietami Wielkiej Nocy, ciagly problem gdzie jechac albo co to Oludeniz - chyba juz sie dowiedzialas Kasiu z poprzednich watkow??? Na jakims akordzie jestescie? Punkty Wam za te rozmowki daja? Spelniacie sie? Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Zenua 11.02.09, 14:25 Gość portalu: Szurumburum napisał(a): Spadłeś z nurków czy tam foto(tego ruszać nie nada),a może słoneczko przyprażyło berecik zbyt mocno.Albo co gorsza pozostał azot pod czerepkiem.To po nurkach,koniecznie nawiercić,żeby zeszło,ten rauszyk.A co do qw..y nędzy cię to obchodzi.Bili cię żeby czytać.Nie właż do cudzego ogródka.Nikt cię tu nie zapraszał.Czego się ukrywasz.Zaloguj się,przynajmniej będzie wiadomo że spad z Egiptu (pamiętaj o IP,po co tu wchodziśz.Jak cię nosi,to strzel sobie baranka o futrynę.może przejdzie. > rozmowki daja? Spelniacie sie? Oczywiście przez monitor.Takie dziwne obyczaje teraz nastały.Trzeba z postępem.Nie z beretem.Ty lepiej rozważaj męczeńską śmierć embrionów i życie poczęte.Nie cudze wspomnienia czy spełnienia.Nic ci do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szurumburum Re: Zenua IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 18:36 O, jak milo! Tak Cie boli moja anonimowosc? Chcesz sie umowic na klaty, czy jak? A moze spamowac mi tu chcesz? Z drugiej strony juz mnie przeciez namierzyles, a raczej moja antenke! Ale jak do niej doszedles? Mozesz sie pochwalic, bo to naprawde very interesting?! Sam za to w swym udowadnianiu mysli, ze "prawdziwa cnota krytyk sie nie boi" dales pokaz najczystszego lewactwa (czytaj: prostactwa polanego cynizmem i okraszonego, tu sie zdziwisz, ksenofobia i nietolerancja), z czego raczej Twoi bliscy nie powinni byc dumni (choc moze kiedys zaoszczedza na ksiedzu). Ale moze nie tylko udzielasz sie na forum Wybiórczej, tylko bezposrednio w niej - coz, jesli tak, to przechodze na druga strone rzeki... Howgh! P.S. Poki co forum jest publiczne, o prywatnych ogrodkach nic mi nie wiadomo. Masz jakies inne w tej kwestii wiesci? Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Zenua 11.02.09, 19:03 Gość portalu: Szurumburum napisał(a): > jesli tak, to przechodze na druga strone rzeki... Howgh! .....Tylko nie zapomnij denara na przewożnika,przez Styks.Może cię zgubić po drodze i nie dotrzesz do Hadesu.Lepiej wracaj do kraju i na wierzenia faraonów,tam ci to lepiej wychodzi > P.S. Poki co forum jest publiczne, o prywatnych ogrodkach nic mi nie > wiadomo. Masz jakies inne w tej kwestii wiesci?. Jak cię to nie siali na tym wątku to i zbiory niekonieczne,esteto.Co ci do tego jaka jest wymiana poglądów z kim i dlaczego.Nic nie wniosłeś z konkretów.I to jest ten kamyczek.Ty takich niuansów nie pojmujesz więc życzę powodzenia po drugiej stronie tej rzeki.Nie ma możliwości wymiany poglądów.Zostań u siebie.Sam nie będę zniżał się do nie kumatych drukowanego.Odpowiedz czy dialog byłby na zasadzie mówił dziad do obrazu a obraz ani razu.Lepiej przewertuj gdzie ja to niby wymieniłem "Olendiz" w swoich tekstach.Z tego zakładam że z percepcją drukowanego masz nie lada problemy.A sio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szurumburum Re: Zenua IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 19:15 Mowisz do mnie po starocerkiewnoslowiansku, wiec wybacz, ale nie za bardzo kumam z tym Egiptem i faraonem. Mialem kiedys mrowki faraona, wiec jesli ta wiedza na cos moze Ci przydac, to prosze. Coz, pewnie juz zauwazyles, ze ja miec maly rozumek, co sie rozumie, ze nie miec tak wybujalej fantazji na Twoja. Zastanawiam sie, co trzeba zazyc, by takie bezinteresowne mundrości plesc - ja nawet na swoich lekach tak nie potrafie. Ale ja nie czytac Wybiorczej... Howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Zenua 11.02.09, 19:53 Gość portalu: Szurumburum napisał(a): > Kasia45 i janan: konferujecie w kolko to samo po raz enty; ktory to > juz Wasz watek? Ile mozna? Ciagle dyskusje z cyklu o wyzszosci swiat > Bozego Narodzenia nad swietami Wielkiej Nocy, ciagly problem gdzie > jechac albo co to Oludeniz - chyba juz sie dowiedzialas Kasiu z > poprzednich watkow??? Na jakims akordzie jestescie? Punkty Wam za te > rozmowki daja? Spelniacie sie? A co cie to obchodzi?.. Nasz sprawa :D Odpowiedz Link Zgłoś
09goha15 Re: Zenua 12.02.09, 10:45 kasia_p45 napisała: > Gość portalu: Szurumburum napisał(a): > > > Kasia45 i janan: konferujecie w kolko to samo po raz enty; ktory > to > > juz Wasz watek? Ile mozna? Ciagle dyskusje z cyklu o wyzszosci > swiat > > Bozego Narodzenia nad swietami Wielkiej Nocy, ciagly problem gdzie > > jechac albo co to Oludeniz - chyba juz sie dowiedzialas Kasiu z > > poprzednich watkow??? Na jakims akordzie jestescie? Punkty Wam za > te > > rozmowki daja? Spelniacie sie? > > A co cie to obchodzi?.. Nasz sprawa :D *****Nie przejmuj sie gupimi tekstami ci co to piszą po prostu nie mają co robic i opluwają każdego mój syn mówi na nich złe sieciuchy - pleciuchy a ma dopiero 8 lat !!!!!precz z siecichami!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
09goha15 Re: Co polecacie na lato? 12.02.09, 10:49 A i jak ktoś ma dzieci to polecam stronę sieciaki.pl fajna strona o bezpieczenstwie w necie i o takich jak te sieciuchy pleciuchy..Naprawdę warto!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
09goha15 Re: Co polecacie na lato? 12.02.09, 10:50 09goha15 napisała: > A i jak ktoś ma dzieci to polecam stronę sieciaki.pl fajna strona o > bezpieczenstwie w necie i o takich jak te sieciuchy pleciuchy..Naprawdę warto!! > !!!! ******Sorki że nie na temat ale naprawdę polecam!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
09goha15 Re: Co polecacie na lato? 12.02.09, 10:59 A tak dokładnie to to są BEŁKOTY-i pasuje jak w sam raz haha!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś