rossi_88 10.03.09, 18:07 hey :) mam trochę nietypowe pytanie, otóż w jakiej formie jest wiza turecka. Chodzi mi o to czy jest wydawana jako "luźny" dokument lub jako naklejka lub jako pieczątka w paszporcie ????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yooreck Re: wiza turcja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 10.03.09, 18:08 naklejka+pieczatka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TakiJeden Re: wiza turcja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 18:29 yooreck napisał: > naklejka+pieczatka Zapomniales o czterystu wykrzyknikach, bo do goscia trzeba glosnymi literami... Odpowiedz Link Zgłoś
grazynanowa Re: wiza turcja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 10.03.09, 18:58 Naklejka w postaci znaczka ,ktory wklejaja do paszportu i podbijaja pieczecia z data wjazdu.Dla osob ktore po raz pierwszy leca do Turcji ,najpierw kupic wize (w budkach z napisem WIZA)a dopiero pozniej ustawic sie w kolejce do kontroli paszportowej,w innym wypadku trzeba czekac ponownie w kolejce(w sezonie to czasami trwa!) mozna placic w dolarach 15 i w Euro 10) Obywatele Polscy maja prawo przebywac na wizie turystycznej 30 dni w Turcji. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: wiza turcja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 11.03.09, 08:20 Warto też dodać, że paszport powinien być ważny conajmniej pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: wiza turcja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.09, 14:19 Mam również paszport niemiecki czy ktoś się orientuje czy mogę się nim posługiwać i obejść się bez wizy? Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: wiza turcja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 11.03.09, 14:26 Obywatele niemieccy są zwolnieni z obowiązku zakupu wizy turystycznej w przypadku pobytu do 90 dni. > czy mogę się nim posługiwać i obejść się bez wizy? Czemu nie mógłbyś się nim posługiwać? O ile wszedłeś legalnie w jego posiadanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: wiza turcja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.09, 14:34 Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś