Dodaj do ulubionych

Turcja - Alanya - Hotel Santana

IP: *.ibd.gtsenergis.pl 21.04.09, 11:47
Witam
Kto był z Jet Turistic w Turcji - Alanya ??
Jakie wrazenia i wspomienia ??
pozd
Obserwuj wątek
    • jusytka Re: Turcja - Alanya - Hotel Santana 21.04.09, 16:29
      Ja byłam 5 lat temu i wybieram się tam w lipcu ponownie, co chyba jest najlepszą
      rekomendacją :)
      Jest to duży hotel, w którym zawsze coś się dzieje, ma piękny wielki basen.
      Ogólnie byłam bardzo zadowolona i jak czytam niektóre opinie o tym hotelu to się
      nadziwić nie mogę, jak można takie bzdury pisać.
      Dla mnie obecność Polaków była zaletą, mimo że znam angielski - łatwiej można
      nawiązać kontakty. Żal mi tych, którym tak bardzo przeszkadza obecność rodaków,
      niestety świadczy to o kompleksach.
      Jak masz jakieś konkretne pytania, chętnie odpowiem. A kiedy się tam wybierasz?
    • rzetka Re: Turcja - Alanya - Hotel Santana 21.04.09, 22:04
      Po pierwsze Hotel Santana znajduje się w Mahmutlar - 10 km za Alanyą.

Byłam tam w zeszłym roku we wrześnie. Wprawdzie był to w ogóle mój pierwszy
      wyjazd wakacyjny gdziekolwiek za granicę, ale wrażenia pozostały mi bardzo dobre.

Sam hotel jest ok.

Jedzenie w prawdzie jak cię mogę (nie podobało mi się że menu się powtarzało i
      po kilku dniach miałam już dosyć -ale to tylko moje odczucie).

Można nie wychodzić z hotelu i się nie nudzić. Baseny, zjeżdżalnie, bar,
      dyskotyka, sauna, plac zabaw dla dzieci. Nad może prowadzi tunel pod drogą.

Hotel baardzo duży. Sami Polacy, ale to chyba nie problem, bynajmniej nie dla
      mnie. Z poznanymi tam ludźmi jestem w stałym kontakcie.

Po prostu "cud malina"
    • Gość: pok Re: Turcja - Alanya - Hotel Santana IP: *.zus.pl 21.07.09, 12:35
      równiez byłem parę lat temu w tym hotelu i mimo nieciekawej okolicy
      (pełno budów) sam hotel zasługuje na swoje gwiazdki, bylismy z
      dwuletnim wtedy dzieckiem i byliśmy bardzo zadowoleni
      parę fotek mozna sobie zobaczyć na
      forum-wakacje.pl
    • Gość: m Re: Turcja - Alanya - Hotel Santana IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 10.09.09, 13:55
      JA też byłam pod koniec sierpnia początek września w Santanie i
      bardzo jestem zadowolona z pobytu, obsługa bardzo uprzejma, jedzenie
      dobre choć fakt - powtarzało się, ale jeśli ktoś co dziennie brał co
      innego to nie było na co narzekać:) Poznaliśmy super ludzi, jedynym
      małym minusem to była dzień w dzień na dyskotece i basenie ta sama
      muzyka;) Nie jakaś turecka tylko taka sama jak u nas w radiu:)
      BAseny codziennie "odkurzane" do 3-4 rano. POkoje sprzątane i
      wymieniane ręczniki co dzennie.
      Naprawde polecam ten hotel!!!
      • Gość: magda Re: Turcja - Alanya - Hotel Santana IP: *.171.91.10.static.crowley.pl 06.10.09, 15:28
        Witam,
        Bylam w Santanie we wrzesniu tego roku. Jadąc tam i czytając opinie umieszczone na róznych portalach byłam załamana i przerazona tym czego mogę sie spodziewać. Jechaliśmy większą grupą tzn w 3 rodzinki z 5 małych dzieci w wieku od 1,5 do 6 lat, więc bardzo ważne były dla nas warunki i jedzenie. NA miejscu okazało się, że opinie są często dużo przesadzone, fakt jedzenie niezwykle monotonne, ale dla dzieci zawsze coś się znalazło, prawdą jest że kelnerzy co chwilę zabierają talerze przez co jedzenie staje się mało apetyczne, bardzo mało owoców - praktycznie poza arbuzami jabłkami i melonami, które kilka razy nam podano nic nie było.Pokoje w miarę czyste i przestronne, nie wszystkie jednak sprzatane każdego dnia, nie zawsze wymieniane ręczniki, my dopłacalismy do widoku na morze i basen i uważam że było warto, minusem hotelu na pewno był fakt, iż hotel nie ma centralnej klimatyzacji na holach, animacje - z pełna odpowiedzialnością stwierdzam, że porażka totalna, bylismy na wakacjach już na wakacjach w innych miejscach więc mam porównanie - gdyby nie fakt, że my rodzice przejmowalismy inicjatywę na wieczornych dyskotekach to dzieci chyba nie miałyby czego wspominać, poza tym w odczuciu naszych trzech rodzin hotel i miejsce to nie jest dostosowane do rodzin z dziećmi i już tłumaczę dlaczego: po pierwsze brak przestrzeni dla dzieci, teren hotelu praktycznie poza basenami się już kończy, dzieci nie mają gdzie pobiegać, pograć w piłkę bo na kafelkach basenowych przecież sie nie da, mini zooo to kolejna porażka a plac zabaw to jeden zestaw z 3 slizgawkami i 2 bujawki wcisniete pomiedzy basenem a ogrodzeniem. Na plazy też nie ma szans aby dzieci pobiegały bo piasek tak gorący, że nie ma mozliwości, nie ma też szans aby dzieci kąpały sie w morzu bo dno przy brzegu fatalne, my dorosli musielismy bardzo uważać wchodząc do morza. Czy i komu polecilibysmy ten hotel? Polecilibysmy osobom starszym, nie znającym języków obcych bo tam wszyscy praktycznie mówią po polsku. Rezydenci cały czas na miejscu więc pod tym wzgledem super i na pewno takie osoby czułyby sie pewnie oraz młodym ludziom bez małych dzieci którzy za małe pieniądze chcę spedzić urlop w Turcji i korzystać z jej uroków.
        Poza tym wakacje były udane, bo przecież najważniejsze jest towarzystwo i nastawienie :-)))) ale jeśli ktoś ma wybór to warto wybierać hotele przy plaży Kleopatra na ktorą my dojeżdżalismy bo naprawdę warta jest polecenia i uwagi!!!!!!!!! :-))))
        a jesli ktoś ma jakieś pytania chetnie udzielę odpowiedzi bo wiem jakie to jest ważne, mój adres: magdabalicka@wp.pl
    • Gość: Roman Re: Turcja - Alanya - Hotel Santana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.09, 23:18
      Nie polecam nikomu tego hotelu. Mahmutlar to wiocha, nic sie tam nie
      dzieje! Wybierzcie coś w samej Alanyi, a nie w Mahmutlarza(12 km od
      Alanyi). PS. BYLE NIE Z JET TOURISTIC
    • olci-a11 Re: Turcja - Alanya - Hotel Santana 24.03.10, 17:44
      Witam!! Wyberamy się z rodzią tam na wakacje.Lecimy 11.08. Prosze o kontakt osoby które się tm wybierają w tym czasie. Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich!!
      • Gość: olci-a11 Re: Turcja - Alanya - Hotel Santana IP: *.dolsat.pl 26.03.10, 07:59
        Ludzie czy nikt nie leci do Turcji do hotelu SANTANA 11.08.10?
        • Gość: zuzanka Re: Turcja - Alanya - Hotel Santana IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.10, 09:29
          Witam My lecimy koiec czerwca do Santany opinie rozne na temat tego hotelu, duzo
          czytalam na www.oceniacz.pl i stawierdzam ze jest to jeden z hoteli ktory ma
          najwiecej opinie dobych i zlych, ale to chyba normalne. My rozniez lecimy z JET
          TURISTIC, bylismy w Bulgarii z Itaka i bylo fajnie choc rezydentka masakra
        • Gość: Monia Re: Turcja - Alanya - Hotel Santana IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.10, 17:43
          Witam leci ktoś do Santany 15.09?
          • Gość: Santana killer Re: Turcja - Alanya - Hotel Santana IP: 88.247.40.* 05.07.10, 09:51
            My jestesmy ostatni dzien w tym hotelu - na szczescie jutro wyjezdzamy. To co
            sie tu dzieje jest nie do uwierzenia !!! Na poczatek najwazniejsze info dla osób
            które już tu muszą spedzic wakacje.

Woda -nie pijemy w hotelu wody w żadnej postaci !!! - Woda w dystrybutorach, do
            koli fanty soków czy drinków to zwykla kranowa !!! Pojemniki z woda po prostu
            nie maja zawleczek i plomb(zabezpieczone folia alu leżą na zapleczu). A wode
            leja bezposrednio z kranu !!! (gwarantuje to powazną chorobe zoładka po około
            6-7 dniach od przyjazdu. W powazniejszych przypadkach ktorych nie brakuje
            wzywany jest darmowy lekarz - na poczatku leczenia pobiera oplate startowa
            25Euro od osoby która zawiera już leki (kroplowki, srodki przeciwbolowe). O
            rachunek i wyniki badania krwi bardzo ciezko sie doprosic.O pomoc rezydentek tez
            ogolnie maja wszystko w du..ie po godzinie 21.
            Dla hotelu to bardzo korzystna sytuacja ponieważ przez okolo 2 dni od poczatku
            epidemii ilosc ludzi na stolowce i w barze spada o polowe. Powszednim widokiem
            w niedziele i poniedzialek sa pawie na basenie. Rezydentki wciskaja ciemnote ze
            to nieprzyzwyczajony organizm na flore, ale chorują nie tylko Polacy ale także
            Turcy i animatorzy. Najbezpieczniejszym napojem w hotelu jest piwo, lub czysta
            wódka. Niestety od czasu do czasu kelnerzy strzelaja focha i maja problem do
            calego swiata ze marnie zarabiaja i nikt nie daje napiwkow i poprostu strajkuja.
            Uwaga na jednorazowwe kubki które zdarza sie ze sa ponownie myte !! Najlepiej je
            zgniatac.

Jedzenie na sniadania praktycznie jemy tylko jajka i nalesniki. Kawa z automatu
            jest nie pijalna w zadnej postaci (proponuje zabrac z polski kawe 2 w
            1/3w1).Obiady to tez jedna wielka porazkach(proponuje zupki chinskie instant z
            polski np zatesknicie za rosolkiem). Jedynie na kolacje mozna upolowac cos
            dobrego (mowie doslownie) bo kazda kolacja to walka o ogien -najpierw miejsca na
            stolowce a potem o cos dobrego do zjedzenia. Podsumowujac bylem w hotelach 3
            gwiazdkowych z wyzywieniem HB i jedzenie bylo znacznie lepiej.

Czystosc w hotelu
            Ogolnie na parterze hotelu jest czysto, w korytarzach i pokojach to juz nie jest
            tak rozowo.Wykladziny brudne, odpadajace kinkiety ktore trzymaja sie na kablach.
            W pokojach serwis okropny do momentu jak nie zostawimy pieniedzy dla
            sprzataczek. A i tak dostajemy pocerowane przescieradla i potargane reczniki.
            Z nowosci to od 3 dni woda w hotelowym basenie jest metna dziwnie to wyglada jak
            na 1,30 nie widac wlasnych stop !!! Prawdopodobnie filtry nie filtruja tej wody
            . Chloru w basenie jest wiecej niz w ACE :-)

Jedyny plus hotelu jest taki ze jest tani i tylko dlatego moge jakos zniesc to
            co dzialo sie w tym hotelu przez 2 tygodnie

Jesli masz mozliwosc podrozy do innego hotelu to powaznie bym sie nad tym
            zastanowil.
    • Gość: aga Re: Turcja - Alanya - Hotel Santana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.10, 11:00
      Witam!My wróciliśmy z Santany 30.06.2010,bylismy na 2 tygodnie, 2 rodziny
      ,dzieci 5,7 i 14 lat.
      Jak było?Pierwszy tydzień ok, w drugim zaczęły się choroby, wszyscy bez wyjątku
      się pochorowaliśmy, syn siostry najgorzej bo do wymiotów i biegunki dołączył
      angina, moja córcie anginę dostała zaraz po przyjeździe do Polski (w sumie
      dobrze że nie tam,tu przynajmniej nasz lekarz ją zobaczył).
      Magdama masz racje,tam "coś" było, też myślimy że to woda z dystrybutora,bo mój
      mąz już w pierwszym tygodniu zwrócił na to uwagę,że te beczki są przykryte folią
      aluminiową, i od tamtej pory kupowaliśmy wodę na mieście,ale nie załapaliśmy że
      oni ją do rozrabiania soków też używają...
      Z tego też powodu uważamy ten urlop za nie bardzo udany,bo parę dni spędziliśmy
      w hotelu i narobiliśmy sobie koszty na leki(dla mnie antybiotyk). Co do naczyń
      ,to rzeczywiście szklanki i kubki myte tylko wodą...żenada!!!
      Rezydenci są tam tylko do sprzedawania wycieczek, drogich,za rogiem hotelu
      kupisz je połowę taniej, nic nie reagują jak ich o coś prosisz.
      Ogólnie pochwalę tylko zespół animacyjny (ale nie waldka-on to prehistoria jakaś
      chodząca).Pozdrawiam Sare z zajęć dla dzieci- moja córcia Cię kocha:),oraz Sonię
      i "Aplausa". To w hotelu było jak tzreba,reszta porażka!!!
      Dziękuję,pozdrawiam i ODRADZAM HOTEL SANTANA !!!
      • Gość: Santana Killer Re: Turcja - Alanya - Hotel Santana IP: 88.247.40.* 06.07.10, 12:55
        To co piszesz zgadza sie w 100%. Woda w hotelu jest nie do picia !!! Warto na
        bezcłówce kupić w Polsce także kilka flaszek wódki na odtrucie bo duzo tansza
        niz w sklepach (w sklepie 0,7 najtanszej wodki to okolo 25 TL - 52 zł)Na
        lotnisku mozna juz litr kupic za 15 zł
        • Gość: aga Re: Turcja - Alanya - Hotel Santana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.10, 17:47
          My kupiliśmy ale...na zabrakło:(
    • Gość: gosc2 Re: Turcja - Alanya - Hotel Santana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 00:40
      Termin: 23.06-7.07. Pierwsza połowa turnusu: wielkie zatrucie. Wszyscy co pili
      wodę z dystrybutora mieli zagwarantowaną noc w toalecie. ( co innego jak ktoś
      pił przez cały urlop piwo- zero objawów zatrucia) Dzieci wymiotowały przy
      basenie oraz na scenie. Druga połowa: Narodu tak się nawaliło, że kolejka na
      kolacje była ogromna. O leżakach przy basenie nie było mowy. Niektórzy to nawet
      ręczników nie ściągali na noc tylko tak w kółko tam leżały. W barze także
      kolejki. Animacje bardzo dobre. Darty, boccia, siatkówka na plaży, piłka wodna,
      aerobik, wieczorne show. Animatorzy przyjaźnie nastawieni wobec ludzi. Wieczorem
      odbywały się dyskoteki z DJ Omarem. Hotel całkiem przyjazny pod warunkiem, że
      jest mało ludzi. W sezonie nastawieni są jednak na pieniądze. Polecam jeepy z
      Waldkiem, bo wycieczka wspaniała. To samo rafting, kupiony u rezydenta Tomka,
      dla którego lecą specjalne pozdrowienia z Polski.
      • Gość: Santana Killer Re: Turcja - Alanya - Hotel Santana IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.07.10, 18:46
        Ja nie piłem wody z dystrybutora i tez mialem zatrucie. Soki i cola a także
        drinki są robione z tej samej wody czyli kranówy i później nie ma siły trzeba
        cierpieć. A jak ktoś ma słaby organizm to kończy w klinice!!
        • Gość: wejac Re: Turcja - Alanya - Hotel Santana IP: 77.236.0.* 05.08.10, 10:49
          Witam
          Byłem w tym hotelu cztery lata temu było ok(stosunek ceny do jakości)
          Postanowiłem pojechać w tym roku (28.o7-04.08)
          Katastrofa brud, smród na każdym kroku.Zatrucia turystów a także obsługi
          (przykład ok 100 osób na kroplówce w szpitalu)i nie sądzę że to za sprawą innej
          flory bo z jakiej niby racji chorują również miejscowi.Po prostu totalny brak
          higieny na każdym kroku.
          Wróciliśmy do polski chorzy.Po stokroć nie polecam.
          • askula2 Re: Turcja - Alanya - Hotel Santana 05.08.10, 11:13
            Witam. Mogę jedynie potwiedzić wypowiedzi moich poprzedników
            dotyczące brudu i chorób w hotelu. Spędziliśmy w Santanie urlop
            23.06-07.07.2010. Byliśmy w dwie rodziny 4 dorosłych i 4 dzieci w
            tym wszyscy po kolei byliśmy chorzy. Wylądowałam z córką na
            kroplówce w klinice. To co się dzieje w tym hotelu to totalna
            porażka i naprawdę nie nastawiałam się na jakieś luksusy. Rezydenci
            twierdzili uparcie, że ogólnie na wybrzeżu panuje wirus i wszyscy
            chorują. Byliśmy na paru wycieczkach z Pacho Tours (obok hotelu).
            Polecam mimo, że sprzedawca wycieczek Kamil może nie wzbudzać
            zaufania wszystko było ok. Ludzie, których spotykaliśmy na
            wycieczkach z innych hoteli nie słyszali nic o żadnych chorobach,
            więc te zatrucia dotyczą tylko hotelu Santana. Jeśli ktoś ma wybór
            to zdecydowanie odradzam Santane.
            • Gość: Turek Re: Turcja - Alanya - Hotel Santana IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.08.10, 20:32
              Wreszcie ktoś się zainteresował sprawą santany:

krakow.gazeta.pl/krakow/1,35820,8224767,Pojechali_na_wczasy__trafili_do_szpitala.html
              • Gość: kowi Re: Turcja - Alanya - Hotel Santana IP: 92.7.207.* 22.08.10, 18:02
                Sprawa tego hotelu dopiero sie rozkreca. Szykuje sie zbiorowy pozew
                do sadu. Miejmy nadzieje ze to byl ostatni sezon hotelu Santana Club
                Polska. Opinie juz poszly w swiat i na tym napewno nie koniec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka