gunayden 27.04.09, 11:11 Wpiszcie Tu gdzie kupić, namiary na biuro i ich ceny tak będzie prościej i bez zaśmiecania forum. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Wycieczki fakultatywne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 07:36 Wybieram się do Kemer w czerwcu. Chyba wykupię coś w Ginza Travel bo wiem że to biuro polecają na forum. Planuję całodniową wycieczkę do Pammukale. Może ktos był z Ginzy i napisze jak to wygląda u nich? Odpowiedz Link Zgłoś
marilla43 Re: Wycieczki fakultatywne 13.05.09, 19:37 Gość portalu: ja napisał(a): >Planuję całodniową wycieczkę do > Pammukale. Może ktos był z Ginzy i napisze jak to wygląda u nich? >> Interesuje nas jeszcze Kapadocja i rafting :-) >> Rownież czekamy na informacje. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwato71 Re: Wycieczki fakultatywne IP: *.chello.pl 04.06.09, 20:35 mam przed sobą katalog GINZY z Kemeru Biuro godne polecenia porozumieć można się z łatwością po ros. lub ang. Warto kupić kilka wycieczek i liczyć na rabat {nie koniecznie wszystkie naraz} Profesjonalni przewodnicy spory zasób wiedzy .Byliśmy w 1. Demre 2.rafting 3. trzydniowa Kapadocja 4.Pamukale 5.Aqapark+delfinarium .Łacznie za 2+1 około 280 euro lipiec 2008 Dla porównania Itaka chciała okolo 700 euro Byliśmy z itaką na wieczorze tureckim (był w cenie) - najgorsza wycieczka żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BD Re: Wycieczki fakultatywne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.09, 08:17 BDByłam z nimi m.in. w Pammukale. Wszystko jest w jak najlepszym porządku, minus to przewodnik - mowi tylko w jezyku rosyjskim, badz angielskim i beda was wozic po fabrykach :) dywanow, onyxu, wina, recznikow itd. Troche to meczace, ale z tego co sie orientuje polskie biura rowniez tez tak robia. Milego zwiedzania! Pammukale to przepiekne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endycia Re: Wycieczki fakultatywne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.15, 21:52 Byliśmy z mężem z Ginza na 4 wycieczkach polecamy Pamukkale i Tahtali i rafting superrr biuro jak najbardziej wiarygodne i koszty dużo tańsze niż u rezydentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulanka Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.09, 19:08 Ja byłam w Alanii i korzystałam z biura Jolcia-Adams cudowne wycieczki polecam tanio symatycznie miło w polskiej atmosferze.Dziękujemy grupa z Wybrzeża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielo Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.09, 17:43 Jak chcecie mila polska atmosfere to polecam miedzyzdroje! hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomorzanka Re: polecam Lenę - IP: *.abaks.pl 06.06.09, 18:02 Prowadzę biuro podróży w Polsce - żeby sprawdzić jak działa Lena - dwa lata temu osobiście skorzystałam z polecanych przez nią wycieczek do Kapadocji i łażni tureckiej. Od tej pory polecam swoim turystom jadącym do Turcji skorzystanie z jej usług. Doskonała obsługa w biurze- bardzo dobre ceny,doskonali polscy przewodnicy- do Kapadocji , Pamukale, i chyba Aspendos - Side. Polecam strone : www.lena-pachotour.pl . Odpowiedz Link Zgłoś
mammaciusia ja też 21.06.09, 10:16 wróciliśmy z Turcji w środę byliśmy z Pacho Tours w Kapadocji i w Zielonym Kanionie rewelacja pisaliśmy do Leny jeszcze przed wyjazdem z Polski i mailem rezerwowaliśmy wycieczki wszystko dograne i dopięte na ostatni guzik wspaniały przewodnik- Turek ale bardzo dobrze mówił po polsku , mało tego- zabawny, dowcipny, udzielił dużo informacji i przez dwa dni wprowadził super atmosfere- polecam jak ktoś bedzie jechał prosic o wyjazd z przwodnikiem Oktail- tak miał na imię rezerwować lepiej jeszcze z Polski, bezpośrednio pisać czy wysyłać smsa do leny zawsze kilka euro taniej niż ci co kupowali tam w biurze czy u jakiegoś pośrednika tureckiego a i tak połowa ceny niz u rezydenta wycieczka spokojna, był czas na zwiedzanie i zdjęcia, bez zbędnych zakupów- w powrotnej drodze zatrzymaliśmy sie w sklepie ze skórami ale bardzo krótko naprawdę jestem zachwycona organizacją w przeciwieństwie do organizacji rezydenta i biura z którego kupowałam wycieczke do Turcji-GTI- jestem bardzo zawiedziona,ale to nie ten wątek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aldik2008 Re: ja też IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.09, 13:47 Za kilka dni wylatujemy do Turcji. Planujemy co najmniej 4 wycieczki, m.in. do Pomukale,Kapadocja. Dlatego też szukam biura, które nas nie zawiedzie. Zdania turystów są podzielone. Już sama nie wiem na które biuro się zdecydować. Czytałam wiele o Pacho Tours i Jolcia&Adams. Mam pytanie do osob, ktore jeździły z Pacho Tours. Czy to prawda, że hotel (wycieczka 2-dniowa do Kapadocji) jest tragiczny, że autobus w złym stanie technicznym a na statku (rejs statkiem) jest robactwo ? Odpowiedz Link Zgłoś
georgephil Re: ja też 17.10.09, 11:19 Hotel przy 2-dniowej wycieczce do Kapadocji był KATASTROFICZNY. Wybudowany wiele lat temu, bez remontu. A śniadania nie dało się zjeść. Za to przewodnik o imieniu Oktail to super gość na taką męczącą wycieczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alosza Re: polecam Lenę - IP: *.aster.pl 24.07.09, 12:18 Ja byłem z Leną i Pacho Tours tylko w łaźni tureckiej i akurat tego nie mogę polecić. W drugi dzień pobytu byłem w łaźni z innym biurem (nie będę robił reklamy) i było bardzo fajnie - łaźnia w centrum Alanyi, ja mieszkałem w centrum więc dla mnie super, czyściutko, fajny program (wszystko ok. 2-2,5godz), tam gdzie miało być gorąco było gorąco(sauna, łaźnia jacuzi), a gdzie zimno - było zimno (prysznic;), czekanie na masaż przy herbatce itp. itd. W ostatni dzień pobytu wzieliśmy sobie łaźnie w Lena Pacho Tours i było dużo gorzej - łaźnia ok. 20km od Alany, wchodząc uderza zapach "grzyba", sauna średnio nagrzana, w jacuzi super zimna woda, w łaźni temp. 20 stopni celcjusza;), wszystkie zabiegi w tempie może nie sprinterskim ale dość szybkim (1,5 godz to maks.). Fajną rzeczą była zabawa w błocie;) chodź też zimnym. Ogólnie jeśli chodzi o łaźnie turecką to nie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka ja nie do końca polecam Lenę 24.07.09, 19:23 Poznałam te panią 2 tygodnie temu, niestety nie chciała sie targować i nie spuściła zupełnie nic przy pakiecie wycieczek, więc z kilku zrezygnowaliśmy i dobrze, bo trochę dalej inny ajent Pacho Tour zaoferował nam te same wycieczki taniej, również z polskimi przewodnikami. Nie podobało misie również to, że w drodze do Kapadocji 3 godziny zbieraliśmy z rożnych hoteli, przy czym kierowca zupełnie nie orientował sie gdzie który jest, nawet z oddalonego o 60 km Side. Tak wiec w obie strony 5 godzin mieliśmy w plecy, bo nasz hotel był najdalej :( Przewodnik Jarek niestety przeważnie był milczący, choć całkiem sympatyczny. Niestety nie błyszczał wiedza na temat zwiedzanych miejsc :( Więcej szczęścia mieli ci którzy trafili na Oktaya - byli zadowoleni. Tak wiec żałowaliśmy, że zdecydowaliśmy sie na Kapadocję z tego biura :( Reszta wycieczek OK. Odpowiedz Link Zgłoś
donata39 Re: ja też 28.06.09, 20:55 Wróciłam z Alanii 24 czerwca.Byliśmy na 4 wycieczkach - Kapadocja,Pammukale,rafting i KAS-trzy miasta(Side ,Aspendos i wodospad).Wszystkie wycieczki bardzo udane i wszystkie kupione w biurze Pacho -u Leny.To wycieczki sprawiły,że zakochałam się w Turcji.Wycieczki profesjonalnie zorganizowane,wszystko było zapięte na ostatni guzik i odyło się tak jak Lena mówiła,że będzie.Obiecywała,że jako jedyne biuro nie mają żadnych sklepów w programie wycieczki KAS i rzeczywiście nie było! Przewodnik turecki Oktail ( wycieczkowicze przezywali go Koktail) bardzo dobrze i z humorem mówił po polsku,tak,że droga upływała w dowcipnej atmosferze.Myślę,że jestem wymagającym klientem i mogę biuro Pacho (przy głównej ulicy Alanii) polecić z czystym sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BK Re: ja też IP: *.chello.pl 28.06.09, 21:34 Dla tych co są w Side te same wycieczki można zakupić u Efkana "łysy Turek" bezpośrednio na miejscu. Jest to jeden organizator Pacho Tours (Lena). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aha Re: ja też IP: *.chello.pl 05.07.09, 07:46 Właśnie wróciliśmy z Side, wszystkie fakultatywne kupowane u Efkana, mistrzostwo, organizacja ceny jakies 30 procent tańsze niż u rezydenta Itaki ,/ darmowy rejs po Manavgacie z Itaki to zenada arogancka rezydentka , mimo ze byliśmy z małymi dziecmi zawieziono nas na skóry, biżuterię po 1 godzinie ,a zwiedzanie starozytnego Side 40 min., po naszych interwencjach pani pilot oswidczyła wyniosle ,że możemy zrezygnować z wycieczki... wysadzą nas w 40 st. 10 km od hotelu... i radzmy sobie sami./a wracajac do Efkana , profesjonalizm aż miło gosc pod katem naszych dziecizorganizował nam w sumie 4 wycieczki, byliśmy z całym towarzystwem 8 dorosłych + 8 dzieci małych , przewodnik po angielsku ale mnóstwo polskich słówek znał, i błyskawicznie chwytał polskie słówka, bawił nas przez całą droge ,opowiadał zwyczaje,byliśmy w delfinarium,aquaparku,raftingu, i specjalnej pokazujacej prawdziwe tureckie ,życie ugoszczono nas w prawdziwym domu ,pan rozumiał ,że czasem trzeba szybko postój bo dzieci siku.., do zoo pytajac ile mamy czasu na zwiedzanie...tyle ile potrzebujemy patrz ile sobie zyczymy, i dzieci wytrzymaja, jak nam po drodze przysnęły kierowca zwalniał, żeby się spokojnie zdrzemnęły , na farmę ryb pojechalismy, podsumowujac takiego profesjonalnego podejscia, normalnej zwykłej uprzejmosci, i zrozumienia że 3 letnie dzieci w upale albo marudzą albo spia, ITAKA moze sie uczyc od Efkana , polecam go spokojnie wszystkim rodzicom z dziećmi , facet nie naciąga, jest uprzejmy,i sprawił że nasze dzieci i my sami wspaniale sie bawilismy w Side. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halina Re: ja też IP: *.gdynia.mm.pl 29.06.09, 18:08 Nie tylko u Leny KAS jest bez schoppingu.My akurat wykupilśmy wycieczki w polskim biurze Mariolka i Wujek(najtańsze biuro w Alanii) i bylismy bardzo zadowoleni-możliwe,że bylismy w tym samym autokarze, bo też pamietam Oktaila:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za 05.07.09, 20:16 A w Bodrum gdzie kupie fakultety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka71 Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za IP: *.mofnet.gov.pl 06.07.09, 14:23 W Konakli polecam biuro "u Henryka" w centrum niedaleko meczetu. Henryk mówi dobrze po polsku. Wykupiliśmy u niego (czerwiec 2009) : rafting, jeep safari, rejs statkiem, hamam 2 razy i Kapadocje. Wszystko OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosa Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.07.09, 18:14 Mam pytanie czy wycieczki można kupować w dolarach??? Chodzi mi o biuro Trojanusa= Efkana w Side. Napiszcie też jak jest w innych biurach. Odpowiedz Link Zgłoś
kosa195 Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za 14.07.09, 18:47 na pewno nie kupować wycieczek u swoich rezydentów to wielka porażka a szczególnie w Grecos Holiday obok hoteli są małe biura podróży i tam jest 50 % taniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmmmmm Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za IP: 83.238.4.* 06.08.09, 11:41 ja jadę do Turgutreis (15 km od bodrum)gdzie tam mozna kupic wycieczki w lokalnych biurach podróży? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
croatia_croatia Podbijam - jakie biura w Turgutreis? 10.05.10, 13:18 Podbijam - jakie biura w Turgutreis? Albo w Bodrum oprócz Aliny Travel, której strony internetowej nie mogę namierzyć Odpowiedz Link Zgłoś
slawomirko Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za 02.05.12, 22:41 Jadę do Turgutreis 01.07.2012 i szukam jakiegoś biura które robi wycieczki fakultatywne z tego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewalina Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za IP: 213.43.45.* 02.05.12, 23:35 Polecam Metin Tour. Bylam z nimi dopiero wrocilam z weekendu majowego, bylam na wycieczce do Efezu i Dalyan - moim przewodnikiem byl Bilal -turek ktory studiowal i mowi bardzo dobrze po polsku. Wszystko bylo bardzo fajnie, no i przede wszystkim ceny sa bardzo konkurencyjne w stosunku do biur podrozy. Sa na internecie: www.metintour.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teadrop Bodrum-Yalikavak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.09, 14:13 Czy orientuje się ktoś, czy w samym Yalikavak jest biuro oferujące wycieczki fakultatywne? I czy warto skorzystać z jego oferty. A jeśli nie to proszę o polecenie i jakieś namiary na biura w Bodrum. DZięki z góry za pomoc! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Bodrum-Yalikavak 23.07.09, 22:16 Ponoć w Bodrum jest duzo biur... I podobno łatwo je znależć. Sama mam zamiar z nich skorzystać :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alosza Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za IP: *.aster.pl 24.07.09, 12:57 1.Kapadocja - byłem z bp Jolcia&Adams (65euro/os/2 dni -wiem że nie tanio ale warto) - bardzo polecam! Wycieczka rewelacja, świetna przewodniczka!!! - Eliza (fajnie opowiada, panuje nad grupą, wszystko było co do minuty, na wszystko było czasu w sam raz ani za dużo ani za mało, kto się spóźniał śpiewał piosenkę - było jedno spóźnienie;) fajny program, polecam noc turecką (dodatkowo płatna 20euro/os/drinki all inclusiw;) Jeden shoping-skury ale dość przyjemny, po drodze i nie zabierający dużo czasu. 2.Pamukkale - byłem z bp Jolcia&Adams (40euro/os/1dzień) - nie polecam! Nie polecam głównie z powodu braku czasu w Pamukkale (wszystko w wielkim pośpiechu) i słabej przewodniczki(imienia nie będę podawał) - może przez to ten brak czasu i przez wizytę w sklepie ze skurami w Antalyi. Tą wycieczkę można próbować kupić taniej w Pacho Tours lub innym lokalnym bp. 3.Hammam (łaźnia turecka) - kupowałem w bp jolcia&adams i lena pacho tours - (w obydwu 15euro/os) polecam Jolcie! odradzam Pacho Tours! Cena ta sama a łaźnie nie do porównania, tak jakby porównywać vw passata do trabanta, dla mnie nie ma porównania choć wiem że znajdą się też zwolennicy trabanta;) 4.Bout tour - kupowałem w bp jolcia&adams (14euro/os) - polecam, ale można kupić gdzie indziej, a ja teraz wybrałbym zamiast tego Alania Tour gdzie też jest statek i dużo innych rzeczy. Było fajnie (fajny, duży statek, załoga wporządku, lunch w cenie, napoje typu woda,cola,sprite też!) ale równie dobrze można kupić gdzie indziej jeśli jest lepsza cena! 5.Rafting - kupowałem w bp jolcia&adams (15euro/os) - polecam. Byliśmy z rapido rafting i było bardzo fajnie. 6. Alanya Tour - nie byłem ale wszyscy którzy byli z bp jolcia&adams i Elizą bardzo chwalili ze względu na fajny program(zamek, statek, góry) i oczywiście Elizę (jednak podstawa to dobry przewodnik!!!) Chyba wszystko, zaznaczam że jest to moja jak najbardziej subiektywna opinia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jania2 Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za IP: 85.14.126.* 02.09.09, 11:20 Ja tez byłam w czerwcu w Kapadocji z Jolcia&Adams i oczywiscie z pilotką Elizą.Wspaniała dziewczyna.Pytajcie tylko o nią.Wszystko dopięte na ostatni guzik, żadnego czekania,obiady bardzo dobre,hotel słaba czwóreczka ale i tak lepszy niżu Leny.Program był troche przekłamany bo w ofercie było zwiedzanie Doliny Gorenje i muzeum w niej a nie było to przwdą.Widzę jednak ,ze teraz Jolcia uaktualniła program.Wieczór kapadocki płatny dodatkowo 20 dolarów ale naprawdę warto.Zadnego pijaństwa mimo drinków,piwa i wina w opcji all,za to pokaz około 9 tańców regionalnych włącznie z tańcami wirujących derwiszy i tańcem brzucha.Na koniec dyskoteka dla nas.Za te cenę naprawdę warto.Kapadocja bajkowa. Natomiast wycieczka jednodniowa :wodospady Kurnschulu,Side i Aspendos tzw.K.A.S. polecam od Leny bo naprawdę nie ma zwiedzania żadnych fabryczek.(Jolcia ma je w programie niestety) W Łaźni byłam z biura Jolci-wtedy jeszcze 20 dolarów, w tej chwili zeszła na 15 dol.-warto,wszystko tak jak być powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea namiary! please!Alina Travel IP: 212.33.83.* 26.07.09, 18:21 Jakiś kontakt do tego biura adres tel??? Dzięki:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea namiary! please! IP: 212.33.83.* 26.07.09, 18:22 Jakiś kontakt do tego biura adres tel??? Dzięki:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: namiary! please! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 15:08 Dzięki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asaj.1 Wyceczki Fakult. Turcja-Side. Gdzie kupić, za ile? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 22:38 Napiszcie proszę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Wyceczki Fakult. Turcja-Side. Gdzie kupić, za IP: *.wroclaw.vectranet.pl 31.07.09, 20:10 hej. wlasnie wrocilam z Alanii, bylam na wycieczce w Kapadocji 2 dniowej od Leny i bylo super. przewodnik Oktail- koktail :DD na miliony pytan znal odpowiedz :)<< kierowca - kabaczek hheheh >> placilam 40Euro za wycieczke plus 18 Euro wieczor turecki w srodku + trzeba miec dodatkowo 14 euro na 2 lunche.. troche drogo ale warto.Dla porownania - Alfa Star Kapadocja 106 euro a osobno wieczor turecki 40-45 Euro !!! oszaleli. prosze sie tez nie sugerowac banialukami co mowia rezydenci " nie jestescie ubezpieczeni i ble ble ble" za przeproszeniem sranie w banie!! obojetnie gdzie co by sie nie stalo w srodku pobytu ubezpieczenie na obejmuje PLUS dodatkowo te biura ktore funkcjonuja na ulicy nie mialy by prawa prowadzic dzialalnosci gdyby rowniez tego nie zawieraly!! polecam tez rafting - chociaz myslalm ze bedzie wiecj akcji :P ale bylo ok, nie pamietam biura.. ale mieslimy smiesznego pontonowego, zwal sie Ipo, mega zabawny. co do wodospadow , Side antyczne miasto i okolic - nie warto brac wycieczek z biura!!. Wypozyczcie sobie samochod na 4 osoby ok 70-75 lirow, plus 50 lirow benzyna styknie, trzeba miec prawko international. na 4 osoby wyszlo taniej niz jakbysmy mieli osobno wykupywac wycieczki!! :D ehhh Turcja jest suuper!! pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
sirin_1 Re: Wyceczki Fakult. Turcja-Side. Gdzie kupić, za 05.08.09, 12:55 Tydzień temu wróciliśmy z Turcji. Byliśmy pierwszy raz i już wiem, że nie ostatni. Wyjeżdżając do Turcji chcieliśmy jak najwięcej zobaczyć i dobrze się pobawić, nie zależało nam tylko na plaży czy basenach. Jeszcze w Polsce z naszego biura podróży dostaliśmy namiary na Lenę z Pacho Tours i oczywiście zdecydowaliśmy się skorzystać z oferowanych przez Lenę wycieczek, bo ceny były zachęcające a i co się później okazało obsługa bardzo dobra. Było po prostu super! Byliśmy w łaźni tureckiej, coś wspaniałego, najlepiej pójść od razu w 1. dzień zanim zaczniemy się opalać. Byliśmy też na Jeepach, jeszcze nigdy tak się nie bawiłam jak tam, niespodziewany śmigus dyngus i kąpiel w rzece, cudownie!!! W Kapadocji (obowiązkowo z wieczorem tureckim ) mieliśmy bardzo dobrego przewodnika Oktaja, który zna swoją pracę i wykonuje ją bardzo dobrze. Polecam też Side - Aspendos i wodospady, wycieczkę prowadziła Polka, która też ma dużą wiedzę. Nasi sąsiedzi z hotelu też korzystali z miejscowego biura ale innego, chyba coś z Jolcią było w nazwie, znajomi też pojechali na wycieczkę do Side ale byli zawiedzeni, bo mieli po drodze wizytę w 2.sklepach i ktoś tam coś kupował a oni czekali 2 godziny na nich. Nasza wycieczka była zupełnie bez zakupów. :) Koniecznie jedźcie też na Zielony kanion - widoki zapierające dech w piersiach. Jesteśmy bardzo zadowoleni i z wycieczek i z pobytu, szkoda, że czas na wakacjach tak szybko leci. :( Odpowiedz Link Zgłoś
wiolus09 Re: Wyceczki Fakult. Turcja-Side. Gdzie kupić, za 06.08.09, 20:35 Prosiła bym o namiary na Lenke i jej biuro . Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
dixi78 Re: Wyceczki Fakult. Turcja-Side. Gdzie kupić, za 21.08.09, 09:55 Tu poczytaj: forum.gazeta.pl/forum/w,660,99146513,99168399,Re_Wycieczki_fakultatyw ne.html forum.gazeta.pl/forum/w,660,98596895,,Efkan_wlasciciel_biura_turystycznego_w_Side_.html?v=2 Też byłam w Side (29.07-12.08.09r), byłam na wycieczce w Kapadocji z tureckiego biura Trojanus (Efkan), za 55 euro od osoby. W autokarze (porządny, z działającą klimatyzacją) były osoby, które wykupywały wycieczkę w innych tureckich biurach i płaciły różną ceną (taniej niż 55 euro od osoby), więc tureckie biura i tak jakoś wspólpracują ze sobą, są pośrednikami, bo autokar był z Pacho Tur, a każdy w innym tureckim biurze wykupował tą samą wycieczkę i każdy za tą samą wycieczkę płacił inną cenę. W cenie była kolacja, nocleg i sniadanie. Takie same warunki hotelowe,żywnościowe w tym samym hotelu rzeczywiście mieli uczestnicy 2 dniowej Kapadocji od rezydenta z Triady, gdyż w hotelu, przy każdym stole była kartka z rezerwacją stołow i na jednym ze stołów pisało "Triada".My mieliśmy przewodnika Oktaya, więc na naszym stole pisało "mr Oktay". Oktay to Turek, ale mówił po polsku, bez problemu dało się go zrozumieć. Na wycieczkę do Pamukkale pojechaliśmy z innego tureckiego biura (Trojanus jak się okazało ma najwyższe ceny, gdyż biuro to prowadzi Turek, który mówi w j.polskim, a w innych biurach można porzoumieć się np po angielsku. Pojechaliśmy z biura mr Mamo (Capitan Boat), biuro tuż przed Trojanusem w Side. Płaciliśmy po 28 dolarów od osoby. Przewodniczką była Polka, też pani Ewa.W cenie była kolacja. Dodatkowo placilismy za wstęp na tarasy, 10 euro. Potwierdzam też to,że u rezydenta Itaki ceny były dwa razy wyższe niż w biurze tureckim, bo zrobiliśmy rozeznanie. Prawdopodobnie w Kapadocji nie byliśmy w jakimś Muzeum, ale nam na tym akurat nie zależało, byliśmy z małym dzieckiem (3,5 roku). Dziecko było za darmo, miało swoje miejsce siedzące w autokarze.A u rezydenta musiałoby albo 30% albo 50% zapłacić. Nie ma się czego obawiać jadąc z tureckiego biura. Chociaż rozumiem obawy, gdyż sami też się baliśmy czy wszystko będzie okej, czy będzie bezpiecznie, czy dojedziemy i szczęśliwie wrócimy. Wszystko było poprawnie zorganizowane, żadnej niebezpiecznej sytuacji nie było. Autokar sprawny, klimatyzacja chodziła cały czas. Zabierali nas spod hotelu i pod hotel odwozili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za IP: *.volia.net 11.08.09, 14:42 Myśmy byli z Biurem TEZ TOUR (to nie jest polskie biuro) na fajnej wycieczce MYRA-DEMRE+wycieczka jachtem. Przewodnik mówi po rosyjsku, bardzo kompetentna kobieta z wykształcenia historyk - mnóstwo ciekawych informacji, tylko trzeba co nieco znać rosyjski. Za (2+2) zapłaciliśmy 120$ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za IP: *.volia.net 11.08.09, 14:44 Dodam że biuro TEZ TOUR ma nowoczesne w pełni nowoczesne klimatyzowane autokary i busy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmhm czy są jakieś dobre biura w Oludeniz lub Feithe? IP: 94.254.176.* 20.08.09, 20:45 gdzie kupić fakultatywne w Oludeniz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: czy są jakieś dobre biura w Oludeniz lub Feit IP: 212.244.23.* 22.08.09, 16:05 Polecam biuro Focus.Byliśmy grupą 6 osób z dwójką dzieciaków w lipcu tego roku.Wszystkie wycieczki ,samochód ,hammam ,rejsy kupiliśmy od nich.Najlepsze ceny ,bardzo dobra organizacja.Pracuje tam Turek,który mówi po polsku.My wykupiliśmy naprawdę sporo wycieczek i mieliśmy jeden rejs gratis,a Hammam za symboliczne 2EURO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Fraszka Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.09, 12:15 Tylko u Leny-było fantastycznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa-Fraszka Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.09, 12:28 Myślę,że wybierając się z LENA nie stracicie z zyskacie Ja bylam w Kapadocji i Pamukale autokar byl na czas z klimą przewodnik OKTAY polskojęzyczny przemily z humorem program w 100% zrealizowany hotel w Kapadocji na miarę kasy jaką placiliśmy sporo czasu w Pamuklale tak,że zrobionych mamy mnostwo zdjęć Ci co marudzą to to przede wszystkim te osoby ktore za parę Euro chcieliby atrakcji i hoteli godnych milionerów a przecież Lena stawia sprawę jasno i Ty decydujesz Jak dla mnie rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
biomj Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za 25.08.09, 12:44 A byliscie w twierdzy Uchisar (mam na mysli wejscie do srodka i na szczyt?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWa Fraszka Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.09, 12:47 nie alem myślę,że jest to do dogadania się z Leną akurat nasza grupa wybrala inną wersje Odpowiedz Link Zgłoś
biomj Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za 25.08.09, 13:37 A to sa rozne wersje wycieczki? a mozesz w takim razie napisac co Wy mieliscie w programie (ew. ktore punkty mozna negocjowac)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzwoneczek Re: a z BELEK IP: *.cable.smsnet.pl 27.08.09, 23:48 z jakim biurem mozna pojechan na fakultety z Belek???bo z tego co wyczytałam to nie ma takiego(oprocz rezydentów) chyba że sie myle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC30 Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za IP: 83.238.166.* 11.09.09, 08:58 WITAM BYLEM W TRUCI Z TRIADA ALE WYKUPIŁEM WYCIECZKI W BIURZE LENY JEJ STRONA TO lena-pachotour POLECAM BO BYLIŚMY NA KILKU ICH WYCIECZKACH I ZOBACZYŁEM PRAWDZIWA TURCJĘ A NIE HOTELOWA POLECAM GORĄCO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosemary Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Icmeler IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.09, 09:10 Byłam pod koniec sierpnia z Triady w Icmeler w hotelu Oylum Prestige. Wycieczek jak większość nie wykupiłam w Triadzie, tylko w lokalnym biurze No Name znajdującym się przy głównej drodze parę metrów przed hotelem. Kupiłam Jeep Safari, Horse Safari, Quad Safari i wieczór turecki. Wszystkie wycieczki bardzo dobrze zorganizowane, obsługa bardzo miła. Zdecydowanie polecam. Pytać o Adama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arczi Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Icmeler IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 18:46 A jak oceniasz hotel Oylum Prestige ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Icmeler IP: *.114.119.53.plusnet.thn-ag2.dyn.plus.net 30.05.12, 22:47 Hej tak dla ostrzeżenia to odradzam biuro wycieczkowe POLONEZ!!!! Zakupilam z chlopakiem wycieczke stattkiem na ktorej mialo byc wszystko polski przewodnik alkohol (piwo,wodka,wino) jedzenie i miejsca do zwiedzania. Niestety zakonczylo sie to porazka bo wodka sie skonczyla dzien wczesnije a jedzenia bylo jak dla malego dziecka przewodnika nie bylo polecam wycieczki z hotelu albo z biura MILEJ ZABAWY Odpowiedz Link Zgłoś
spiederman Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Icmeler 31.05.12, 13:55 Jakie to ciekawe co piszesz Kasia ? jedna Kasia dostała jedzenie i picie, a druga Kasia nie:) jednych oszukuja innych nie ? ciekawe w jaką grę grają :) turecko-polską czy polsko-turecką :) czytając to forum można się poprostu dobrze pośmiać :))) udanych wakacji wszystkim życzę .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arczi Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 20:04 Mam zamiar wyruszyć w okolicę Alanya początek października i mam nadzieję że spotkam tam jeszcze turystów :DD Odpowiedz Link Zgłoś
anida63 Re:Bodrum 18.09.09, 23:01 15 ego pazdziernika jedziemy do Bodrum ) czy ktos moze polecic biuro,ktore nie zdziera za wycieczki fakultatywne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleander Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.09, 15:46 Dużo śledziłem przed urlopem komentarzy na forum ludzi którzy wrócili z wakacji i sam po powrocie z Alanyi chce się podzielić paroma uwagami.Zacznę od Kapadocji z Jolcią:ktoś na formu opisywał że wycieczka obejmowała muzeum Mevlany w Konyi i Goreme open air museum(słynne kościoły wykute w skale).W biurze sama Jolcia to potwierdzała.Wybrałem więc wycieczkę od Jolci zadowolony że najbogatszy program,cena może u konkurencji mniejsza ale stwierdziłem że lepszy program+wyżywienie - może być.Cena 70euro z wieczorem tureckim.Przez Konyę przejechaliśmy nawet się nie zatrzymując na tzw. siku, przewodniczka twierdziła że Konyi nie będzie bo "długie kolejki"za to NA PEWNO BĘDZIE MUZEUM W GOREME!!!Za to były długie postoje w sklepach z garnkami i skórami -NA TO BYŁ CZAS.Okazało się że Goreme muzeum też mieliśmy ominąć. Gdy przyszedł czas powrotu zapytałem przewodniczkę o co chodzi-próbowała mi wcisnąć że panorama na dolinę Goreme+kościół Jusuf Koc to właśnie było to...Kto nie widział niech sobie porówna zdjęcia z Jusuf Koc z kościołami w Goreme o.a.museum.Ogólnie wycieczka w porządku,atmosfera miła ale szkoda tylko że firma która na forum tak aktywnie się reklamuje robi klientów w balona.W zasadzie program lepszy ma konkurencja - mają też karawansaraj.Najlepszy program mają oczywiście biura podróży ale w Triadzie Kapadocja z wieczorem tureckim - 120euro - kpina. wszystko byłoby w porządku gdyby było wiadomo od początku co jest, czego nie ma,a Jolcia w ramach cięcia kosztów olewa i okłamuje klientów Mariolcia - drugi potentat turystyczny w Alanyi, wycieczka Kursunlu- Aspendos-Side - niby z polskim przewodnikiem.Nadchodzi dzień wycieczki przyjeżdża bus z turkiem angielskojęzycznym,jedziemy do Side i tam czekamy godzinę na autokar z drugą grupą w której jest ten polski przewodnik.Autokar przyjeżdża, wysiada jakiś Turek-skrzat dukający niby po polsku,ale w ten sposób że nie można było go zrozumieć. Powiedział kilka zdań przy ulicy kolumnowej w Side,powiedział to znaczy wymamrotał,a gdy ktoś go poprosił by mówił głośniej,odparł stanowczo - "NIE BĘDĘ MÓWIĆ GŁOŚNIEJ!"po czym oznajmił że 1,5h wolnego i tyle było jego oprowadzania!Potem spęd do autobusu - pół godziny na wodospady Kursunlu- pstryk,pstryk kilka zdjęć i szybko biegiem z powrotem - w Aspendos godzina chodzenia bez przewodnika,potem szybko do autobusu bo się kierowca niecierpliwi.Poprosiliśmy o podjechanie pod słynne akwedukty i tak się zwierz za kierownicą tym zdenerwował że puścił na full disco- turko,gaz do dechy i autobus raźno podskakuje po wertepach. Podsumowując-najlepsze wycieczki podczas pobytu to były te zorganizowane we własnym gronie.Jak macie jakieś pytania,chętnie odpowiem! Odpowiedz Link Zgłoś
proxima_zielonagora Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za 05.07.10, 10:21 Tak to jest gdy kupujemy z ulicznego biura, niestety nigdy nie mamy gwarancji co to za wycieczka i jaki jest program. Przekonujemy się w trakcie imprezy. Dlatego też uważam że najlepiej jest kupić wycieczkę od Rezydenta ,wtedy mamy gwarancję co kupujemy i z kim jedziemy, Fakt jest taki zapłacimy więcej ale przynajmniej mamy 100% gwarancję udanej wycieczki z profesjonalnym podejściem,. Miłego zwiedzania Turcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Selavı tour Wyceczki Fakultatywne Turcja. IP: 94.123.54.* 08.06.11, 20:37 Wıtam Od 15 lat prowadze biuro, selavı tour ktore miesci sie w centrum Alani i oba ktore organizuje lokalne wycieczki fakultatywne. Specjalizujemy sie glownie w obsludze polskich turystow, gdyz posiadamy polsko-tureckich przewodnikow. Zapraszam Was do skorzystania z naszej oferty, a jezeli jestescie Panstwo zainteresowani nasza oferta to prosze podac e-mail, a ja wyszle nasz program i cennik wycieczek wraz z mapka jak do nas trafic. (Na wycieczki zabieramy tez turystow z Side i okolic Side). Zapraszam serdecznie do biura na pyszna herbatke jablkowa! Zycze udanych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 21:41 Witam od 6.07.2011r. będę odpoczywała z rodziną i znajomymi w Konakli. Chcemy wykupić wycieczki do Kapadocji i Palmukale . Proszę o ofertę . Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka.live Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. 10.06.11, 08:12 zapraszam na moja strone : www.wujek-i-mariolka.com, znajdziecie tam katalog z wycieczkami, namiary na mnie, troche ogolnych informacji o Alani oraz promocje !!! Goraco pozdrawiam i zycze udanych wakacjii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. IP: *.dynamic81213104248.ttnet.net.tr 17.06.11, 18:39 ostrzegam osoby wybierające się na urlop na Riwierę Turecką przed biurami ulicznymi. My ze znajomymi gorzko się rozczarowaliśmy i zostaliśmy okłamani w żywe oczy. Skusiła nas wiadomo, cena, i zapewnienia w biurze że zobaczymy wszystkie atrakcje Kapadocji, w tym Konye i osławioną dolinę Goreme. Uważam te pieniądze które wyadliśmy za stracone, i teraz żałujemy że nie pojechaliśmy z naszym biurem podróży, które oferowało bogaty program i nocleg w porządnym hotelu 4gwiazdkowym na terenie Kapadocji z wyzywieniem. Zamiast tego nocowaliśmy w jakimś hostelu gdzie strach było się wykąpać nie mówiąc już o tym żeby coś tam zjeśc. Obwieziono nas po sklepach a Kapadocję iwidzeliśmy tylko z okien autobusu. Jednym slowem stracilismy 2 dni naszych wakacji, wydawalo nam się że zaoszczędzimy, a tak naprawdę wróciliśmy rozczarowani i zli że daliśmy się skusić niską ceną, wiadomo, ta cena est kosztem czegoś, kosztem naszych wrażeń i naszej wycieczki. Autokar którym jechaliśmy nie wiem kiedy miał przegląd , w każdym razie modliliśmy się żebyśmy dojechali cali z powrotem do Alanyi. Ludzie, takiej wycieczki nawet nie zareklamujecie, oszukają was że wszystko jest w programie tak jak w ofercie waszego biura podróży a zobaczycie tylko sklepy. Zyczę udanego urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
lelex Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. 20.07.11, 15:20 Przepraszam, ale w twoim tekście nie mogę znaleźć nazwy tego "biura ulicznego", które was oszukało - rozumiem, że to dla ciebie bez znaczenia, bo twoje "ostrzeżenie" brzmi tak, jakbyś w ten sposób wypróbowała po kolei wszystkie "biura uliczne" na całej Riwierze Tureckiej. I każde z osobna cię podle oszukało ... Bo przecież bezpodstawnie nie oczerniałabyś po chamsku wszystkich jak leci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alanka Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 19:24 Piszesz bardzo dziwne rzeczy, w Kapadocji nie ma hotelu 4 *, w którym nocowaliby turysci z objazdówek. Byłam w Kapadocji 3 razy -raz z Triady, za ciężkie pieniądze, i 2 razy z Pacho Tours i niczym, ale to niczym te wycieczki sie nie róznily - te same 2*hotele, to samo wyzywienie, ta sama trasa, zabytki i nawet sklepy te same na shoping. Nawet z Pacho było lepiej o tyle, że jak wszyscy wyszli ze sklepu szybciej to pojechaliśmy dalej i nie było poganiania w innych miejscach, a z Triady pilotka zdecydowała, że stoimy 2 godziny - to siedzieliśmy pod sklepem 2 godziny, bo bylismy w kilku miejscach ze sklepami i wszyscy byli już bez kasy, więc ten ostani shoping to juz zupełnie był bez sensu.. Piszesz tak, jakbyś sama sprzedawała wycieczki w hotelu jako rezydentka - one zwykle takie bzdury opowiadaja. A jak wiesz shoping jest w kazdej wycieczce, bez względu na to, gdzie ja wykupisz i piloci maja w ty,m swój udział. Odpowiedz Link Zgłoś
asoadam Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. 22.07.11, 18:40 Shoping - możesz ominać jadąc z biurem AlanyaOnline, gdzie w opcji jest zaznaczone bez sklepów lub jak My jadąc grupa 7 osób busem - shoping był na nasze życzenie. Więc są sposoby by miec radoche z wyjazdu. Wejdz osbie na ich stronę u sprawdż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alanka Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 23:54 Wiem, to możesz i ominąć i u Leny, tyle, ze w określone dni, bo z Pacho jeżdza duże autokary i musi być taki sam program dla wszystkich, Pewnie, że jak biuro ma 7 chętnych to własciwie może zrobić całkiem inny program, tylko czy to się opłaci. Wiele własnie przez takie małe obroty zbankkrutowało, ale w koncu to zmartwienie biur. Odpowiedz Link Zgłoś
asoadam Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. 24.07.11, 23:43 Ja byłem zadowolony z usług biura AlanyaOnline, a czy to sie opłacało to jak piszesz zmartwienie biura, po mojej stronie było tylko zadowolenie. Pisałem z innymi biurami o oferty ale Alanye mogę tylko porównac z Mariolką /porównanie tylko ofert/, Lene pozostawiam bez komentarzy - odniosłem wrażenie "bierz co Mam i się ciesz". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. IP: *.wum.edu.pl 16.04.13, 12:01 Ja polecam POLTURK TOURS Polsko-Tureckie Biuro Podróży z siedzibą w Alanyi. Organizujemy wycieczki fakultatywne i objazdowe po Turcji z polskim przewodnikiem. Więcej informacji oraz bogaty wybór wycieczek w przystępnych cenach znajdziecie na www.polturk.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. IP: *.is.net.pl 09.06.11, 21:16 Jadę do Alanyi a dokładnie do dzielnicy Mahmutlar proszę użytkownika Selavı tour o przesłanie oferty wycieczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.11, 20:05 Witam jak jest możliwość to prosze o przesłanie oferty wycieczek wraz z cenami w sierpniu bedę z rodziną w Alany Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
metintour Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. 21.07.11, 15:50 prosze o przeslanie swojego adresu mail, wtedy wyslemy Pani oferte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata stepien Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.11, 17:16 Proszę o podanie informacji dotyczących wycieczek fakultatywnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. IP: *.piaseczno.vectranet.pl 03.06.12, 13:47 witam serdecznie prosze o oferty wycieczek gdyz jestem zainteresowana wyjazdem z Państawa biurem. Dzięuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
18ania95 Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. 14.04.13, 16:41 poprosze o mapke cennik i program Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sensakura Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. IP: *.wum.edu.pl 15.04.13, 10:17 proszę o maila donya@onet.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magellan Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za IP: *.229.151.102.dynamic.ttnet.com.tr 22.01.12, 21:05 żal mi turystów; zwłaszcza polskich; jeden przez drugiego przekrzykuje; gdzie lepiej kupić wycieczkę; prawda jest taka; że nie można byc jednocześnie młodym i mądrym; otóż w Alanii są tylko 2 firmy przewoźnicy; które są potentatami tutaj i nawet jeśli kupicie u rezydenta wszyscy traficie w rezultacie u tych samych przewoźników; także lepiej dla Was będzie; jeżeli po prostu nastawicie się na luz; wypoczynek; orientalny; prawie ucywilizowany kraj; a wówczas każda wycieczka będzie przecudowna; życzę udanego wypoczynku w kraju; o którym napisano w bibli Eden. Odpowiedz Link Zgłoś
anka.kh Re: Icmeler - biuro 'No Name' 28.09.09, 20:48 Dalyan 17 euro z lunch'em , Kleopatra 20 euro z lunch'em, Efez 38 euro ze śniadaniem i lunch'em, Pamukale 35 euro ze śniadaniem i lunch'em Odpowiedz Link Zgłoś
1_nataliaaa5 Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za 27.12.09, 13:07 Orientuje sie ktos moze o jakis biurach w ktorych mozna wykupic wycieczki z przewodnikami mowiacymi po polsku w okolicach Kiris lub Kemer??? Odpowiedz Link Zgłoś
eleonora77 Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za 07.01.10, 22:04 Podobnie jak kilka postów wyżej podpytuję czy ktoś się orientuje jak wygląda sytuacja w Belek? Czy jest tam jakieś lokalne biuro z ofertą wycieczek fakultatywnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.N. Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za IP: 81.21.200.* 04.02.10, 19:28 Podbijam pytanie Orientuje sie ktos moze o jakis biurach w ktorych mozna wykupic wycieczki z > przewodnikami mowiacymi po polsku w okolicach Kiris lub Kemer??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek64 Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za IP: 88.228.53.* 04.10.10, 17:57 tylko ginza trwvel Odpowiedz Link Zgłoś
polo2727 Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za 30.12.09, 19:41 bardo prosze o opinie,porady nt, pobytu w hotelu Holiday Garden Resort w miejscowości Ocurcalar oraz o lokalnych biurach sprzedajacych wyciedzki fakultatywne- jakie za ile ew opinie o wycieczkacj Dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manisa Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za IP: *.229.166.63.dynamic.ttnet.com.tr 08.02.13, 15:24 W Turcji najbogatszą ofertę ma firma Metin Tour, byłam ja, potem znajomi i w okolicach Alanyi i w Bodrum i było naprawdę ok strona www.metintour.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.13, 15:31 Nie ma to jak robić sobie samemu reklamę :) no niestety "IP: *.229.166.63.dynamic.ttnet.com.tr " wszystko zdradza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manisa Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za IP: *.229.166.63.dynamic.ttnet.com.tr 08.02.13, 15:38 bo jestem w Turcji ponownie i może zostanę tu na stałe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie kupić, za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.13, 16:12 Jak ktoś mądry powiedział, "dobra ściema nie jest zła" :D aczkolwiek... bujać to My, ale nie nas :P Odpowiedz Link Zgłoś