Gość: dave IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.09, 10:16 i od 19 go zapowiadają oziębienie i deszcz w bodrum:/ niezbyt dobra informacja dla wyjezdnych w tym niestety dla mnie:/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojtekk_37 Re: i po pogodzie:/ 16.05.09, 15:32 zaczyna mi sie to nie podobać, mam jeszcze 1,5 tyg. do wylotu a tu taka niespodzianka, brrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrea Re: i po pogodzie:/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 17:50 W Side to samo a wylatuję tam 20 maja. Mam nadzieję,że 1 do 2 dni tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gbxurilkio Re: i po pogodzie:/ IP: *.aster.pl 16.05.09, 19:09 super... lecę w nocy i 4 dni deszczu, a ja na tydzień tylko... k.... to trzeba mieć farta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: i po pogodzie:/ IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.09, 19:16 ej no spokojnie onet wcale takiej zlej pogody nie zapowiada a poza tym z godziny na godzinę emitują inna pogodę wiec spokojnie pewnie będzie ładnie tam się wszystko tak szybko zmienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Wa. Re: i po pogodzie:/ IP: 78.157.188.* 16.05.09, 19:53 Ludzie!!!! jak jest napisane deszcz,to oznacza jakąś godzinę kropienia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekk_37 Re: i po pogodzie:/ 16.05.09, 21:00 deszcz to przeżyję ale te temperatury niskie! +19 tylko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: i po pogodzie:/ IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.09, 21:16 człowieku mniej niż 26 w cieniu nie będzie. to masz jak w banku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oil Re: i po pogodzie:/ IP: *.jmdi.pl 16.05.09, 21:30 ja dziś wróciłam z Oludeniz i w ciągu 2 tygodniu 3 dni były deszczowe, w tym 1 to było istne urwanie chmury, lało jak scebra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: i po pogodzie:/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 21:48 nie chcę martwić, ale takie zalamanie pogody może potrwać i tydzień, padać nie musi cały czas, będzie ciepło, ale zachmurzenie i burze mogą potrwać tych parę dni...podobnie było w zeszłym roku po sąsiedzku na Rodos... Odpowiedz Link Zgłoś
grazynanowa Re: i po pogodzie:/ 17.05.09, 10:27 Na Riwierze Tureckiej jest bardzo goraco !!!! i raczej malo prawdopodobne ,zeby sie ochlodzilo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damapik7 Re:do grazynanowa IP: *.orneta.arkusnet.pl 17.05.09, 10:30 Czy mogłabyś będąc na Riwierze zweryfikować lokalną pogodą na najbliższe 7 dni ? Lecimy na tydzień i u nas pokazują że w Alanyi, Side ciągłe opady, BURZE i spadek temperatury od 20 maja ;((( Będę wdzięczna za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
grazynanowa Re:do grazynanowa 17.05.09, 11:11 Podaje linka ,ale prosze wziasc poprawke na to ,ze nawet jesli popada ,to i tak za chwile swieci slonce i jest bardzo goraca :)o tej porze roku ,raczej malo prawdopodobne, to zalamanie pogody :) Zycze udanego urlopu www.havadurumu.com.tr/en/turkiye/antalya_hava_durumu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re:do grazynanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 13:41 A ja podaję adres do tureckiej stacji meteo - fajne mapki: www.dmi.gov.tr/en-US/forecast-5days.aspx?g=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re:do grazynanowa IP: *.subscribers.sferia.net 17.05.09, 14:00 W ubiegłym roku jak byliśmy też były chmurki na mapkach, temperatura około 25 stopni. A te chmulki to poprostu było małe zachmurzenie, a temperatura przez cały wyjazd była ponad 30 stopni. No ale my byliśmy na początku czerwca, w tym roku lecimy 9. Nie zawsze to co na mapkach musi oznaczać, ulewy i pogodę typu dzsiaj za oknem :) czasami takie chmurki to wytchnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damapik7 Re:do grazynanowa IP: *.orneta.arkusnet.pl 17.05.09, 14:07 Dziękuję serdecznie i mam nadzieję że będzie jak piszesz czyli optymistycznie :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1talea Re:do grazynanowa 17.05.09, 15:44 Powiem szczerze , że w Turcji byłam kilka razy.Zawsze upały. No ale niemiło zaskoczyłam się w tym roku. Byłam dość wcześnie bo pod koniec kwietnia. I nie do wiary ale było zimno. Zmarzłam. A siedząc na plaży to żadna przyjemność jak raz słońce a za chwilkę chmury i leje. I potwornie wiało. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re:do grazynanowa 17.05.09, 16:05 Wniosek stąd takie, że najlepiej jeździć na wakacje w środku lata :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re:do grazynanowa IP: *.subscribers.sferia.net 17.05.09, 16:50 Ja osobiście wolę czerwiec albo wrzesień, czerwieć w pierwszej połowie. Wtedy nie ma takich wielkich tłumów, lato to okres wakacji i hotele, plaże itp. jest przepełnione... Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re:do grazynanowa 17.05.09, 16:07 A w tym czasie nad Bałtykiem było pięknie. Nawet się raz opalałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
grazynanowa Re: najpiekniejszy jest maj.... 17.05.09, 16:15 To prawda ,ze kwiecien w tym roku byl chlodny ,ale to naprawde wyjatkowe ja w dalszym ciagu twierdze ,ze najlepsze miesiace na urlop w Turcji (chodzi o Rywiere Turecka) to koniec kwietnia- maj ,albo koniec wrzesnia -pazdziernik ,pozostale miesiace sa upalne 40 St i wiecej . Odpowiedz Link Zgłoś
forgetmenot-travel Re: najpiekniejszy jest maj.... 17.05.09, 17:07 jesli chodzi o Bodrum to porownywalam kilka prognoz pogody i wyglada na to ze we wtorek, srode i czwartek rzeczywiscie moze sie chmurzyc a nawet pokropic....zreszta nawet teraz patrzac na niebo zanosi sie na burze...natomiast temperatura nie powinna az tak bardzo spasc...moze nie bedzie to ponad 30 jak ostatnio ale powinno sie utrzymac jakies 23-25...ale ponziej to juz upaly i tylko upaly... pozdrawiam forgetmenot-travel.com Odpowiedz Link Zgłoś
sanpja Re: i po pogodzie:/ 20.05.09, 08:49 19 stopni to jest temperatura uśredniona i w cieniu. Na plaży będzie ze 30. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati Re: i po pogodzie:/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.09, 13:08 Kurcze tą pogodę zapowiadają naprawdę nieciekawą , a za 2 dni wylot. Załamka:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hefalump Re: i po pogodzie:/ IP: *.orneta.arkusnet.pl 17.05.09, 18:25 Z każdą godziną pokazują coraz gorszą pogodę na nadchodzący tydzień :((((((((((((((((((((((((( deszcze i burze mają trwać od środy 20 do niedzieli 24 maja :((((((((((((((((((((((((( i po wczasach ... zachciało się Turcji :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: i po pogodzie:/ IP: 80.48.122.* 17.05.09, 22:59 :(((((((((( Będę a Alanyi od 20 maja do 27 maja. MASKARA !!!! Ale pech, tyle czekania i kasy a zapowiada się siedzenie w hotelu :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: i po pogodzie:/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 23:17 mam nadzieje ze od 3 czerwca bedzie ok... Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: i po pogodzie:/ 17.05.09, 23:22 Ja byłam w czerwcu i przez cały swój pobyt na niebie nie spotkałam ani jednej chmurki ... Przy takim upale, jaki tam wtedy panował mały deszczyk byłby całkiem przyjemny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
monjan właśnie wrócilam z Side 18.05.09, 10:07 cuuuudna pogoda!!!i ma już nie padać 29st w cieniu, odczuwalna ok 33 na słoncu, lekki wiaterek miły morze ok 20st mozna się kąpać, nawet dzieci w basenach też wieczorem ok 18st-na długi rękaw(polar cienki) i spodnie długie Odpowiedz Link Zgłoś
madzita2007 Re: właśnie wrócilam z Side 18.05.09, 10:28 Ludziska nie patrzcie na prognozy pogody bo nie sprawdzają się. My pojechaliśmy na tydzień, miało padać przez trzy dni a okazało się, że była piękna, słoneczna pogoda. Także podchodziłabym z dystansem do tego co pokazują prognozy. A nawet jeśli będzie padać to pewnie przez 10 minut i znowu wyjdzie słoneczko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graga123 Re: właśnie wrócilam z Side IP: *.telpol.net.pl 19.05.09, 13:50 oby tak było, bo to wszystko człowieka przeraza tak długo czekac byc pewny pieknej pogody ,a tu klapa i tyle wtedy tylko pozostaje bar Odpowiedz Link Zgłoś
sandra00 oj ..... czym wy się przejmujecie!! 19.05.09, 14:02 W zeszłym roku leciałam 28 maja do Side miesiąc przed wszystkie prognozy wskazywały że będzie lało , ludzie pisali zimno , a dwa tygodnie pobytu i przez 3 minuty lało a gorąco było tak że nikt z nas nie miał nawet przez chwilkę ubranych długich spodni albo swetra , nawet o 24 więc nie przejmijcie się to jest Turcja nie nasz bałtyk.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graga123 Re: oj ..... czym wy się przejmujecie!! IP: *.telpol.net.pl 19.05.09, 14:16 wiem wiem bo w zeszły roku tez byłam ale od 21 maja i bylo naprawde goraco no ale anomalie pogodowe sie zdazaja Wiec na zimno trzeba dmuchac Odpowiedz Link Zgłoś
4269m Re: oj ..... czym wy się przejmujecie!! 19.05.09, 15:09 www.zoover.pl/turcja/wybrzee-egejskie/bodrum/pogoda ja sprawdzam tu, mam nadzieję,że tak będzie wylot mamy dziś wieczorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2barb Re: oj ..... czym wy się przejmujecie!! IP: *.chelmnet.pl 20.05.09, 20:24 dziś wróciłam Antalyi i jest rzeczywiście chłodniej; czyli raz na parę minut pojawi się mała chmurka. \nawet padało: 30 sekund ;-) Odpowiedz Link Zgłoś