Dodaj do ulubionych

czy warto do turcji z itaka???

22.06.09, 09:38
wiem ze juz kilkakrotnie przewijal sie ten watek, ale prosze o
najnowsze informacje, bo moze cos sie zmienilo ;-)
czy warto z tym biurem podrozy leciec do turcji???
Obserwuj wątek
    • kasia_p45 Re: czy warto do turcji z itaka??? 22.06.09, 09:51
      Myślę, że warto. Ja z nimi jade :))
      • Gość: Śmiszny Re: czy warto do turcji z itaka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 09:59
        Powinienes inaczej zadac pytanie: czy warto jechac z Kasia_p45? :-))
    • Gość: aga777 Re: czy warto do turcji z itaka??? IP: *.kwsa.pl 22.06.09, 09:58
      Ja byłam z ITAKĄ w Turcji w tym roku - nie mam żadnych negatywnych
      uwag, wszystko było zgodnie z umową, hotel super, rezydent bardzo
      miły.
      • Gość: dorota Re: czy warto do turcji z itaka??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.06.09, 22:30
        Witam .Wróciłam z Turcji z biurem ITAKA wszystko w jak najlepszym porządku , zgodne z umową .
    • Gość: Agnieszka Re: czy warto do turcji z itaka??? IP: *.astral.lodz.pl 22.06.09, 17:42
      ja leciałam do Turcji z ofert z biura
      Bumerang
      (nie pamiętam z jakiego organizatora) i musze przyznać ze
      pierwszy raz od wielu lat miałam spokojne i udane wakacje. Niepamięć bierze sie
      stąd że bardzo dużo podróżuję i nie chciałabym wypisywać pochlebnych opinii
      bezpodstawnie.
      • nene2000 Re: czy warto do turcji z itaka??? 22.06.09, 18:00
        nie tyle biuro ile hotel, miejscowość... takie rzeczy są ważne - biuro ci tylko
        załatwia to co kupiłeś
    • Gość: Andrzej z Zielonej Re: czy warto do turcji z itaka??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.06.09, 08:05
      Raczej nie! Byłem w tym roku w Bodrum na przełomie maja/czerwca.
      Biuro ma słabych rezydentów mozna się o tym przekonać w dniu wylotu.
      Wycieczki fakultatywne są ciekawe, bo wogóle ten teren jest ciekawy,
      ale zabieście sobie jedzenie, bo lunch boxy, które oczymacie to
      kpina. Jeśli znacie język angielski to wycieczki kupcie sobie w
      firmach lokalnych, będzie znacznie taniej. Nie liczcie na pomoc
      rezydentów, to raczej kasjerzy i nic wiecej. Hotel miałem dobry, ale
      sam go wybrałem, biuro go nie polecało. Słońce i krajobrazy to plus,
      ciemna chmura to ITAKA!
      • kama1978k Re: czy warto do turcji z itaka??? 23.06.09, 08:17
        A te lunch boxy to chyba ci ten dobry hotel przygotował. Nie wyobrażam sobie
        rezydentów pakujących jogurty i kanapki do pudełek .HIHI.
      • Gość: ala1 Re: czy warto do turcji z itaka??? IP: *.kwsa.pl 23.06.09, 08:35
        Ale w sumie to nie rozumiem, dlaczego ITAKA to dla ciebie
        taka "ciemna chmura"? Dlatego, że lunch boxy, które przygotowuje
        hotel są słabe? Dlatego, że rezydent sprzedaje wycieczki drożej niż
        biura lokalne? Przecież tak robi każde biuro podróży nie tylko
        ITAKA. Hotel jak piszesz dobry, więc chyba ta oferta ITAKI nie jest
        taka zła. Co do rezydentóe to też różnie można trafić - niektórzy są
        beznadziejni inni OK, jak w każdym innym biurze podróży nie tylko w
        ITACE.
        Żadne biuro nie jest idealne, dużo złych opinii można też znaleźć
        np. o Triadzie, Wezyrze itd. a jednak są ludzie, którzy jeżdżą z
        nimi co roku i są zadowoleni (znam takich osobiście). Zawsze można
        się do czegoś przyczepić jak się szuka dziury w całym.
      • Gość: Śmiszny To jakiś starocerkiewnosłowiański czy lokalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 09:22
        narzecze? "Zabieście", "oczymacie" - dawno się tak nie uśmiałem! To
        w Zielonej tak mówią? Może właśnie dlatego nie dostałeś lunch
        box'u? :-))))
    • Gość: Sroka67 Re: czy warto do turcji z itaka??? IP: *.aster.pl 23.06.09, 08:48
      Właśnie wróciliśmy, byliśmy w okolicach Bodrum. Dokładnie Ortakent , hotel
      Kriss. Polecam hotel, okolicę również. Spokojnie i bez tłumu. Co do Itaki . To
      mam zastrzeżenia do obsługi wycieczki na Kos. Właściwie zero organizacji, ze
      strony biura, mimo tego,że wycieczka wykupiona od rezydenta. Poza tym ok.Nam na
      nieszczęście trafił się kiepski rezydent, opowiadający niestworzone historie
      niemające niestety potwierdzenia w rzeczywistości. Z Itaką jeździmy często i
      ogólnie jesteśmy na tak:)
      • sandra00 Re: czy warto do turcji z itaka??? 23.06.09, 10:35
        po pierwsze żeby ktoś zaraz nie napisał uprzedzam że nie pracuję w
        biurze podróży , po drugie nie oceniam też wyczieczek fakultatywnych
        albo lnuch boxów , bo to nie jest przedmiotem tematu ! byłam
        dwukrotnie z Itaką w 2008 i 2009 roku w różnych okolicach i
        hotelach , wszystko było zgodnie z opisem i warunkami zakupy imprezy
        i to chyba najważniejsze , napewno w przyszłym roku znowu wybiorę to
        biuro , fakt wczasy trochę droższe niż u konkuretów no ale widać za
        co się płaci !!!
        • zewelinal aaaaaaaaaaaa??? 25.06.09, 10:47
          slyszeliscie o koczujacych turystach na warszawskim okeciu od
          godziny 15 dnia wczorajszego do teraz nie wiedza o co chodzi i
          wiecie jakie biuro podrozy ITAKA!!!!!!!!!!!!! wiem wiem wina
          przewoznika ale dlaczego zawsze trafia na itake, a przynajmniej
          itaka ma zawsze glosne opoznienia? akurat to opoznienie dotyczy
          krety, ja jestem zainteresowana turcja ale wazne ze to biuro z
          ktorego mi odpowiada oferta...
          ilu z was jest na forum ze mialo podobne przypadki z itaka albo
          innymi biurami????
          • Gość: jerry2006 Re: aaaaaaaaaaaa??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 11:14
            Dlaczego wybierasz z wiadomości co chcesz? "Koczujący na Okęciu
            wczasowicze są klientami dwóch biur podróży: Itaka i Grecos."
            i "Niestety, prawdopodobnie nie polecą bezpośrednio na Kretę, bo na
            tamtejszym porcie lotniczym trwa strajk – mówi Jakub Mielniczuk,
            rzecznik Państwowych Portów Lotniczych"
            • zewelinal Re: aaaaaaaaaaaa??? 25.06.09, 11:25
              to dlaczego inni przewoznicy potrafili doleciec??
            • zewelinal Re: aaaaaaaaaaaa??? 25.06.09, 11:26
              to nie sa jedyne dwa biura ktore maja tego typu wyjazd o pozostalych
              cicho
              • Gość: Turysta Re: aaaaaaaaaaaa??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 13:11
                Takie gadanie ma tyle sensu co zabieranie telewizora do kina, że niby co? Prezes
                Itaki na ochotnika zgłosił jego lot do strajku by wspomóc protestującą załogę
                lotniska...?
                • Gość: Tomek Re: aaaaaaaaaaaa??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 13:17
                  Ja z rodziną w zeszłym roku byłem w Side a wt ym wróciliśmy właśnie
                  z Turunc i nie mogę złego słowa powiedzieć na Itakę.Wszystko w jak
                  najlepszym porządku.
                  • Gość: Sylwia Club Side Antemis IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.09, 18:41
                    Nie straszcie tak Itaką, please... ja już wykupiłam bilety...
                    czy ktoś był w Turcji w AYTANTE Hotel Club Side Antemis i może coś
                    powiedzieć w temacie? a może ktoś leci z W-wy 8.07.09 ?

• Gość: tomgreen ITAKA - TAK, natomiast czynnik ludzki jest zawodny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.09, 14:14
                      BP ITAKA wywiązało się w moim przypadku z warunków uczestnictwa wzorowo.
                      Natomiast inne ustalenia z pracownikami, które nie mogą być gwarantowane na
                      piśmie, czyli ustalenia indywidualne odnośnie bliskości pokoju ze znajomymi w
                      jednym Hotelu - dot. kompleksu (np Joy Pegasos Planet w Incekum )- to muszę
                      powiedzieć - JEDNA WIEKA ŚCIEMA.
                      Na szczęście w recepcji można bez problemu rozwiązać problem.
                      Jednym słowem pracownicy są tylko zainteresowani sprzedażą bo z tego maja profity.
                      Szkoda bo więcej byłoby zadowolonych klientów, prawda? :-)
                      • Gość: Bk Re: ITAKA - TAK, natomiast czynnik ludzki jest za IP: *.chello.pl 03.07.09, 14:50
                        A u mnie bylo w porządku. W biurze zastrzegliśmy sobie żeby miec
                        pokoje koło siebie ze znajomymi oraz żeby były na I pietrze i tak
                        było.
                    • Gość: Tosia Re: Club Side Antemis IP: 83.142.203.* 07.07.09, 17:17
                      Hej,
                      ja byłam 2 tygodnie w Club Side Antemis, ale dzielnica Side -
                      Colakli, nie wiem czy to jest ten sam hotel i właśnie z
                      ITAKĄ.Ponieważ było to jeszcze poza sezonem nie mogę narzekać!.
                      Jedno ale, hotel na wtedy nie był przyotowany na przyjazd gości-
                      prawie wszyscy oczekiwali na pokoje(ja tylko 3 h i na szczęście
                      przylecielismy w ciagu dnia.Jedzonko b.dobre, all-napoje i aklohole
                      zaczęło szwankować, ale Polacy działali w tej sprawie.
                • sanpja Re: aaaaaaaaaaaa??? 07.07.09, 18:32
                  To ja dziękuję jak taki prezes ma decydować za mnie i za ponad 100
                  osób lecących tym lotem.
      • jolix Re: czy warto do turcji z itaka??? 04.07.09, 08:16
        Sroka67 napisał(a):
        > mam zastrzeżenia do obsługi wycieczki na Kos. Właściwie zero
        organizacji, ze
        > strony biura, mimo tego,że wycieczka wykupiona od rezydenta.

Ale to godne z opisem: rezydent tylko sprzedaje wycieczkę, czyli
        bilet na Kos.
        W analogiczny sposób postępuje się w Fethiye, Oludeniz z wyjazdem na
        Rodos :)
        • kasia_p45 Re: czy warto do turcji z itaka??? 04.07.09, 09:21
          No właśnie. Nawet w katalogu napisali jak wół: "Kos - wycieczka na
          uroczą grecka wyspę i zwiedzania na własna rękę miasta Kos" .
          Wniosek stąd taki, ze zapewniaja tylko transport (do promu i z
          promu) i bilet na prom. Dalej radź sobie człowieku sam :))
          • Gość: ja Re: czy warto do turcji z itaka??? IP: 62.61.47.* 04.07.09, 21:38
            świeżo wróciłam z ITAKą hotel PINE BAY RESORT wszystko super :)
            • Gość: gruber Re: czy warto do turcji z itaka??? IP: 83.238.216.* 05.07.09, 15:18
              Niedawno wróciliśmy z okolicy Bodrum z BP. Itaka. generalnie oki, jedyne
              zastrzeżenie to obsługa wycieczek fakultatywnych np. do Efezu czy na Dalyan
              .Itaka ma umowe z firma Akdem i to nie są przewodnicy tylko ludzie z ulicy w
              Polsce i nic nie potrafili powiedzieć ciekawego.A czasami wręcz popełniali
              zabawne wręcz wpadki i pomyłki .Ale ogólnie wycieczki ciekawe.Polecam mały
              hotelik Mar w Turgutreis- rewelacja!!
              • Gość: ja Re: czy warto do turcji z itaka??? IP: 62.61.47.* 05.07.09, 22:47
                gruber my wypozyczylismy z Akdem mercedesa z kierowca i sami zwiedzilismy Efez i
                Pammukale i było ok
                • sanpja Re: czy warto do turcji z itaka??? 07.07.09, 18:34
                  a można wiedzieć ile was to kosztowało?
                  • Gość: ja Re: czy warto do turcji z itaka??? IP: 62.61.47.* 07.07.09, 18:52
                    nas 2600 osoba dorosła 1500 dziecko tydzień all inc 5* hotel pine bay resort
                    moze duzo ale naprawde warto
                  • Gość: BEA Re: czy warto do turcji z itaka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 00:44
                    Tak warto. Właśnie z nimi wróciłam z Armonii Holiday w Akyarlar koło Bodrum.
                    Wszystko było ok. Wykupiliśmy wycieczkę go Pammukale w Itace też ok. A
                    Błękitnego Rejsu nie polecam strata całego dnia.
              • Gość: Piotrek Re: czy warto do turcji z itaka??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.08.09, 14:27
                Bo w pewnym sensie są to ludzie z ulicy. Żadne biuro podróży spoza
                Turcji NIE MA PRAWA tam świadczyć usług. Świadczą usługi lokalne
                biura podróży, z którymi polskie BP mają podpisane umowy. Cóż takie
                lokalne prawo, ale i przy okazji ochrona tureckich miejsc pracy.
                Często rezydentami są ludzie, którzy po prostu są zafascynowani
                kulturą, historią czy religią. Ale nie muszą mieć większej wiedzy,
                niż ta wyczytana z ogólnie dostępnych przewodników.
    • Gość: ines objazdówka do Turcji z Itaka??? IP: *.rzeszow.mm.pl 23.08.09, 14:44
      Chyba wszyscy z Was piszą o pobytach. Ja byłam na objazdówce 15 dniowej z Itaką.
      Hotele na trasie ponad standard(czyli 4 i 5*), wyżywienie rewelacyjne.
      Pilotka+przewodnik turecki - marni(ale to kwestia pecha, akurat na taki zestaw
      trafiłam w swoim terminie), pisałam już o tym w kilku wątkach. Przegięciem są
      również kwoty za wstępy(180 euro). Dopiero w trakcie objazdu zauważyłam jak
      strasznie tanie są wstępy do obiektów w Turcji.
      Generalnie teraz wybrałabym Rainbow na podobnej trasie, ale jeśli traficie na
      fajnego pilota i przewodnika to będziecie zadowoleni. Po prostu w sezonie ta
      wycieczka dochodzi do skutku co tydzień i pewnie brakuje im dobrych pilotów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka