zewelinal 22.06.09, 09:38 wiem ze juz kilkakrotnie przewijal sie ten watek, ale prosze o najnowsze informacje, bo moze cos sie zmienilo ;-) czy warto z tym biurem podrozy leciec do turcji??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia_p45 Re: czy warto do turcji z itaka??? 22.06.09, 09:51 Myślę, że warto. Ja z nimi jade :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śmiszny Re: czy warto do turcji z itaka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 09:59 Powinienes inaczej zadac pytanie: czy warto jechac z Kasia_p45? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga777 Re: czy warto do turcji z itaka??? IP: *.kwsa.pl 22.06.09, 09:58 Ja byłam z ITAKĄ w Turcji w tym roku - nie mam żadnych negatywnych uwag, wszystko było zgodnie z umową, hotel super, rezydent bardzo miły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: czy warto do turcji z itaka??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.06.09, 22:30 Witam .Wróciłam z Turcji z biurem ITAKA wszystko w jak najlepszym porządku , zgodne z umową . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: czy warto do turcji z itaka??? IP: *.astral.lodz.pl 22.06.09, 17:42 ja leciałam do Turcji z ofert z biura Bumerang (nie pamiętam z jakiego organizatora) i musze przyznać ze pierwszy raz od wielu lat miałam spokojne i udane wakacje. Niepamięć bierze sie stąd że bardzo dużo podróżuję i nie chciałabym wypisywać pochlebnych opinii bezpodstawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nene2000 Re: czy warto do turcji z itaka??? 22.06.09, 18:00 nie tyle biuro ile hotel, miejscowość... takie rzeczy są ważne - biuro ci tylko załatwia to co kupiłeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej z Zielonej Re: czy warto do turcji z itaka??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.06.09, 08:05 Raczej nie! Byłem w tym roku w Bodrum na przełomie maja/czerwca. Biuro ma słabych rezydentów mozna się o tym przekonać w dniu wylotu. Wycieczki fakultatywne są ciekawe, bo wogóle ten teren jest ciekawy, ale zabieście sobie jedzenie, bo lunch boxy, które oczymacie to kpina. Jeśli znacie język angielski to wycieczki kupcie sobie w firmach lokalnych, będzie znacznie taniej. Nie liczcie na pomoc rezydentów, to raczej kasjerzy i nic wiecej. Hotel miałem dobry, ale sam go wybrałem, biuro go nie polecało. Słońce i krajobrazy to plus, ciemna chmura to ITAKA! Odpowiedz Link Zgłoś
kama1978k Re: czy warto do turcji z itaka??? 23.06.09, 08:17 A te lunch boxy to chyba ci ten dobry hotel przygotował. Nie wyobrażam sobie rezydentów pakujących jogurty i kanapki do pudełek .HIHI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala1 Re: czy warto do turcji z itaka??? IP: *.kwsa.pl 23.06.09, 08:35 Ale w sumie to nie rozumiem, dlaczego ITAKA to dla ciebie taka "ciemna chmura"? Dlatego, że lunch boxy, które przygotowuje hotel są słabe? Dlatego, że rezydent sprzedaje wycieczki drożej niż biura lokalne? Przecież tak robi każde biuro podróży nie tylko ITAKA. Hotel jak piszesz dobry, więc chyba ta oferta ITAKI nie jest taka zła. Co do rezydentóe to też różnie można trafić - niektórzy są beznadziejni inni OK, jak w każdym innym biurze podróży nie tylko w ITACE. Żadne biuro nie jest idealne, dużo złych opinii można też znaleźć np. o Triadzie, Wezyrze itd. a jednak są ludzie, którzy jeżdżą z nimi co roku i są zadowoleni (znam takich osobiście). Zawsze można się do czegoś przyczepić jak się szuka dziury w całym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śmiszny To jakiś starocerkiewnosłowiański czy lokalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 09:22 narzecze? "Zabieście", "oczymacie" - dawno się tak nie uśmiałem! To w Zielonej tak mówią? Może właśnie dlatego nie dostałeś lunch box'u? :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sroka67 Re: czy warto do turcji z itaka??? IP: *.aster.pl 23.06.09, 08:48 Właśnie wróciliśmy, byliśmy w okolicach Bodrum. Dokładnie Ortakent , hotel Kriss. Polecam hotel, okolicę również. Spokojnie i bez tłumu. Co do Itaki . To mam zastrzeżenia do obsługi wycieczki na Kos. Właściwie zero organizacji, ze strony biura, mimo tego,że wycieczka wykupiona od rezydenta. Poza tym ok.Nam na nieszczęście trafił się kiepski rezydent, opowiadający niestworzone historie niemające niestety potwierdzenia w rzeczywistości. Z Itaką jeździmy często i ogólnie jesteśmy na tak:) Odpowiedz Link Zgłoś
sandra00 Re: czy warto do turcji z itaka??? 23.06.09, 10:35 po pierwsze żeby ktoś zaraz nie napisał uprzedzam że nie pracuję w biurze podróży , po drugie nie oceniam też wyczieczek fakultatywnych albo lnuch boxów , bo to nie jest przedmiotem tematu ! byłam dwukrotnie z Itaką w 2008 i 2009 roku w różnych okolicach i hotelach , wszystko było zgodnie z opisem i warunkami zakupy imprezy i to chyba najważniejsze , napewno w przyszłym roku znowu wybiorę to biuro , fakt wczasy trochę droższe niż u konkuretów no ale widać za co się płaci !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zewelinal aaaaaaaaaaaa??? 25.06.09, 10:47 slyszeliscie o koczujacych turystach na warszawskim okeciu od godziny 15 dnia wczorajszego do teraz nie wiedza o co chodzi i wiecie jakie biuro podrozy ITAKA!!!!!!!!!!!!! wiem wiem wina przewoznika ale dlaczego zawsze trafia na itake, a przynajmniej itaka ma zawsze glosne opoznienia? akurat to opoznienie dotyczy krety, ja jestem zainteresowana turcja ale wazne ze to biuro z ktorego mi odpowiada oferta... ilu z was jest na forum ze mialo podobne przypadki z itaka albo innymi biurami???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry2006 Re: aaaaaaaaaaaa??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 11:14 Dlaczego wybierasz z wiadomości co chcesz? "Koczujący na Okęciu wczasowicze są klientami dwóch biur podróży: Itaka i Grecos." i "Niestety, prawdopodobnie nie polecą bezpośrednio na Kretę, bo na tamtejszym porcie lotniczym trwa strajk – mówi Jakub Mielniczuk, rzecznik Państwowych Portów Lotniczych" Odpowiedz Link Zgłoś
zewelinal Re: aaaaaaaaaaaa??? 25.06.09, 11:25 to dlaczego inni przewoznicy potrafili doleciec?? Odpowiedz Link Zgłoś
zewelinal Re: aaaaaaaaaaaa??? 25.06.09, 11:26 to nie sa jedyne dwa biura ktore maja tego typu wyjazd o pozostalych cicho Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta Re: aaaaaaaaaaaa??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 13:11 Takie gadanie ma tyle sensu co zabieranie telewizora do kina, że niby co? Prezes Itaki na ochotnika zgłosił jego lot do strajku by wspomóc protestującą załogę lotniska...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: aaaaaaaaaaaa??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 13:17 Ja z rodziną w zeszłym roku byłem w Side a wt ym wróciliśmy właśnie z Turunc i nie mogę złego słowa powiedzieć na Itakę.Wszystko w jak najlepszym porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Club Side Antemis IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.09, 18:41 Nie straszcie tak Itaką, please... ja już wykupiłam bilety... czy ktoś był w Turcji w AYTANTE Hotel Club Side Antemis i może coś powiedzieć w temacie? a może ktoś leci z W-wy 8.07.09 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomgreen ITAKA - TAK, natomiast czynnik ludzki jest zawodny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.09, 14:14 BP ITAKA wywiązało się w moim przypadku z warunków uczestnictwa wzorowo. Natomiast inne ustalenia z pracownikami, które nie mogą być gwarantowane na piśmie, czyli ustalenia indywidualne odnośnie bliskości pokoju ze znajomymi w jednym Hotelu - dot. kompleksu (np Joy Pegasos Planet w Incekum )- to muszę powiedzieć - JEDNA WIEKA ŚCIEMA. Na szczęście w recepcji można bez problemu rozwiązać problem. Jednym słowem pracownicy są tylko zainteresowani sprzedażą bo z tego maja profity. Szkoda bo więcej byłoby zadowolonych klientów, prawda? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bk Re: ITAKA - TAK, natomiast czynnik ludzki jest za IP: *.chello.pl 03.07.09, 14:50 A u mnie bylo w porządku. W biurze zastrzegliśmy sobie żeby miec pokoje koło siebie ze znajomymi oraz żeby były na I pietrze i tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tosia Re: Club Side Antemis IP: 83.142.203.* 07.07.09, 17:17 Hej, ja byłam 2 tygodnie w Club Side Antemis, ale dzielnica Side - Colakli, nie wiem czy to jest ten sam hotel i właśnie z ITAKĄ.Ponieważ było to jeszcze poza sezonem nie mogę narzekać!. Jedno ale, hotel na wtedy nie był przyotowany na przyjazd gości- prawie wszyscy oczekiwali na pokoje(ja tylko 3 h i na szczęście przylecielismy w ciagu dnia.Jedzonko b.dobre, all-napoje i aklohole zaczęło szwankować, ale Polacy działali w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
sanpja Re: aaaaaaaaaaaa??? 07.07.09, 18:32 To ja dziękuję jak taki prezes ma decydować za mnie i za ponad 100 osób lecących tym lotem. Odpowiedz Link Zgłoś
jolix Re: czy warto do turcji z itaka??? 04.07.09, 08:16 Sroka67 napisał(a): > mam zastrzeżenia do obsługi wycieczki na Kos. Właściwie zero organizacji, ze > strony biura, mimo tego,że wycieczka wykupiona od rezydenta. Ale to godne z opisem: rezydent tylko sprzedaje wycieczkę, czyli bilet na Kos. W analogiczny sposób postępuje się w Fethiye, Oludeniz z wyjazdem na Rodos :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: czy warto do turcji z itaka??? 04.07.09, 09:21 No właśnie. Nawet w katalogu napisali jak wół: "Kos - wycieczka na uroczą grecka wyspę i zwiedzania na własna rękę miasta Kos" . Wniosek stąd taki, ze zapewniaja tylko transport (do promu i z promu) i bilet na prom. Dalej radź sobie człowieku sam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: czy warto do turcji z itaka??? IP: 62.61.47.* 04.07.09, 21:38 świeżo wróciłam z ITAKą hotel PINE BAY RESORT wszystko super :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruber Re: czy warto do turcji z itaka??? IP: 83.238.216.* 05.07.09, 15:18 Niedawno wróciliśmy z okolicy Bodrum z BP. Itaka. generalnie oki, jedyne zastrzeżenie to obsługa wycieczek fakultatywnych np. do Efezu czy na Dalyan .Itaka ma umowe z firma Akdem i to nie są przewodnicy tylko ludzie z ulicy w Polsce i nic nie potrafili powiedzieć ciekawego.A czasami wręcz popełniali zabawne wręcz wpadki i pomyłki .Ale ogólnie wycieczki ciekawe.Polecam mały hotelik Mar w Turgutreis- rewelacja!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: czy warto do turcji z itaka??? IP: 62.61.47.* 05.07.09, 22:47 gruber my wypozyczylismy z Akdem mercedesa z kierowca i sami zwiedzilismy Efez i Pammukale i było ok Odpowiedz Link Zgłoś
sanpja Re: czy warto do turcji z itaka??? 07.07.09, 18:34 a można wiedzieć ile was to kosztowało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: czy warto do turcji z itaka??? IP: 62.61.47.* 07.07.09, 18:52 nas 2600 osoba dorosła 1500 dziecko tydzień all inc 5* hotel pine bay resort moze duzo ale naprawde warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEA Re: czy warto do turcji z itaka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 00:44 Tak warto. Właśnie z nimi wróciłam z Armonii Holiday w Akyarlar koło Bodrum. Wszystko było ok. Wykupiliśmy wycieczkę go Pammukale w Itace też ok. A Błękitnego Rejsu nie polecam strata całego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: czy warto do turcji z itaka??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.08.09, 14:27 Bo w pewnym sensie są to ludzie z ulicy. Żadne biuro podróży spoza Turcji NIE MA PRAWA tam świadczyć usług. Świadczą usługi lokalne biura podróży, z którymi polskie BP mają podpisane umowy. Cóż takie lokalne prawo, ale i przy okazji ochrona tureckich miejsc pracy. Często rezydentami są ludzie, którzy po prostu są zafascynowani kulturą, historią czy religią. Ale nie muszą mieć większej wiedzy, niż ta wyczytana z ogólnie dostępnych przewodników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines objazdówka do Turcji z Itaka??? IP: *.rzeszow.mm.pl 23.08.09, 14:44 Chyba wszyscy z Was piszą o pobytach. Ja byłam na objazdówce 15 dniowej z Itaką. Hotele na trasie ponad standard(czyli 4 i 5*), wyżywienie rewelacyjne. Pilotka+przewodnik turecki - marni(ale to kwestia pecha, akurat na taki zestaw trafiłam w swoim terminie), pisałam już o tym w kilku wątkach. Przegięciem są również kwoty za wstępy(180 euro). Dopiero w trakcie objazdu zauważyłam jak strasznie tanie są wstępy do obiektów w Turcji. Generalnie teraz wybrałabym Rainbow na podobnej trasie, ale jeśli traficie na fajnego pilota i przewodnika to będziecie zadowoleni. Po prostu w sezonie ta wycieczka dochodzi do skutku co tydzień i pewnie brakuje im dobrych pilotów. Odpowiedz Link Zgłoś