Dodaj do ulubionych

Czy brać ze sobą materac dmuchany:)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 16:33
Witam!
Mam pytanko: czy można zabrać do Turcji materac dmuchany, taki do pływania lub
leżenia? Może głupie pytanie, ale mnie ciekawi:)
Obserwuj wątek
    • a-ksie Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) 24.06.09, 16:42
      Raczej można bo z takim wracałam i nie było problemów tylko po co skoro można
      kupić na miejscu za niewielkie pieniądze. U nas były w sprzedaży w hotelowym
      sklepiku.
      • sanpja Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) 24.06.09, 18:29
        Właśnie a zabawki dla dzieciaków typu rękawki,kółka,wiaderka, foremki, szufelki
        itp... też są tanie?
    • masi77 Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) 24.06.09, 16:43
      Pewno, że warto. Wiesz jak się na takim materacu zasuwa ze zjeżdżalni:)
      • Gość: yupi Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) IP: *.rzeszow.vectranet.pl 24.06.09, 17:31
        No nie.Targać coś takiego z sobą jak wszystko jest na miejscu i to za
        bezcen.Lepiej jakiś do dmuchania,nocami bywa niekiedy nudnawo.Ot ciekawe wojaże
        Polaków.Każdy musi być wyposażony jak na wojnę.
        • Gość: kasia Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) IP: *.aster.pl 24.06.09, 20:59
          "Targać coś takiego z sobą jak wszystko jest na miejscu i to za
          > bezcen"

a tego to już nie rozumiem:(
          jak ktoś jeździ dwa razy latem, kupuje na miejscu za "bezcen" materac, więc w
          sezonie ma już dwa:), po 10 latach podróżowania może otworzyc hurtownie materacy
          w domu:)

idąc dalej
          klapki, mozna na miejscu kupić
          t shirty też można
          kąpielowki to samo
          spodenki też na miejscu
          bikini dla żony w sklepie hotelowym
          sukienkę od Turka /kiedyś mieli niezłą bawełnę, nie wiem jak teraz/
          itd, itd
          zostaje nam tylko krem do opalania zabrać z Polski, bo gdzieś tu na forum
          czytałam,że u nich drogie:(
        • jusytka Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) 24.06.09, 22:34
          Jak dla mnie - kupowanie na miejscu materaca, który sie posiada w domu jest
          bezsensownym wyrzucaniem pieniędzy, a to że niewielkich pieniędzy nie ma dla
          mnie znaczenia. To właśnie myślenie które ty reprezentujesz jest bardziej
          charakterystyczne dla Polaków. Ludzie z krajów Zachodnich i Skandynawii już
          dawno nauczyli sie racjonalnego gospodarowania pieniędzmi i miedzy innymi w tym
          tkwi tajemnica ich zamożności...
    • daria21a Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) 24.06.09, 18:03
      Hej jasne ze tak fajnie sie na falach plywa i opala:)
      ja zawsze biore ze soba:)
    • Gość: kasia Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) IP: *.aster.pl 24.06.09, 20:51
      oczywiście,ze brać:)

• Gość: Pinia Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) IP: *.pzeask.3s.pl 24.06.09, 21:00
      A czy ktoś może powiedzieć ile kosztuje materac w Turcji. Dziękuje i pozdrawiam.
      • somila Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) 24.06.09, 21:33
        Brac ze sobą - mało miejsca zajmuje - a ile frajdy na miejscu ;) poprzednim razem nie miałam - miałam zamiar kupic na miejscu ale jakoś nie skusiłam sie na targowanie , więc tym razem by nie tracic czasu kupiłam w Polsce i w torbę, a teraz leży w szafie czekając na kolejny wyjazd lub na pogode w Polsce ;)
      • Gość: Fred Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) IP: *.enterpol.pl 24.06.09, 23:36
        Najtańszy jaki widziałem kosztował 5 TRY, koło plaży Keykubat. Ja zostawiłem
        swój w Alanyi. Za taką kasę kupuję się tylko jednorazówki. Nie było żadnego
        sensu taszczyć do kraju.
        • a-ksie Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) 25.06.09, 10:23
          Ja również widziałam za tyle w hotelowym sklepie do tego na miejscu
          pompują.Dodam ze jest ogromny wybór przeróżnych materacy foteli rękawków piłek.
          10 złoty to nie majątek, ale każdy sam decyduje. Ja nauczyłam się jednego nie ma
          sensu brać za dużo rzeczy bo opłata za nadbagaż nie jest mała a czasem chce się
          kupić coś na miejscu. Choćby przepyszną chałwę;)
          • jusytka Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) 25.06.09, 13:36
            Nie ma sensu brać rzeczy, których się na miejscu nie potrzebuje.
            Akurat materac i inne dmuchane zabawki dla dzieci mam zamiar wziąć i z nich
            korzystać, a tak swoją drogą nie wiem co trzeba by było wpakować do tych walizek
            by przekroczyć 80 kg (za rodzinę 4-osobową).
    • Gość: joanna_poz Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) IP: 94.127.109.* 25.06.09, 13:48
      braliśmy - zawsze bierzemy:)
    • Gość: leonfun1 Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 15:08
      ja zabieram różne takie zabawki jak parasol plażowy, płetwy itp bo przekroczyć
      te 40kg na 2 dorosłe osoby to jest ciężko :P
      • Gość: a-ksie Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) IP: *.171.96.77.static.crowley.pl 25.06.09, 21:25
        Dla mnie nie było to takie trudne:P Muszę chyba sprawdzić ile waży moja walizka
        sama w sobie hihi
        • anetta70 Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) 26.06.09, 10:10
          A jeszcze ważniejsza jest pompka do dmuchania. Serio. Zawsze bierzemy ze sobą
          materac i pompkę i niejednej osobie w ten sposób pomogliśmy. Wyobraźcie sobie
          dmuchanie materaca w tych upałach. Masakra.
          • Gość: Marysia Wa. Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) IP: 78.157.188.* 26.06.09, 11:16
            z tym parasolem plażowym to chyba lekkka przesada:P
            • jusytka Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) 26.06.09, 12:38
              Wcale nie, wprawdzie mało wygodny w transporcie, ale na miejscu bezcenny...
              Można wtedy plażować w dowolnym miejscu.
              Ja jednak parasola nie biorę.
    • ravensburger Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) 30.06.09, 23:04
      w turcji musisz liczyc ok 7 Euro najtanszy.
    • Gość: Megan BRAĆ! IP: 83.14.37.* 17.07.09, 13:00
      Ja zawsze biorę w podróż materac, nowiutki zajmuje w walizce bardzo
      mało miejsca. Kupiłam w Auchan za niecałe 7zł, a w Turcji trzeba za
      taki sam zapłacic 8-10 euro. Na konic wakacji zawsze go zostawiam
      przy hotelowym basenie:)
      • Gość: ja Re: BRAĆ! IP: *.99.192.213.cable.satra.pl 17.07.09, 16:54
        popieram w 100% u nas niecale 10 zl a na miejscu ok 7-10 euro, duzo miejsca nie
        zajmie my swoj w tym roku też zostawiliśmy do wykorzystania przez innych ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka