Gość: pietrek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 16:33 Witam! Mam pytanko: czy można zabrać do Turcji materac dmuchany, taki do pływania lub leżenia? Może głupie pytanie, ale mnie ciekawi:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a-ksie Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) 24.06.09, 16:42 Raczej można bo z takim wracałam i nie było problemów tylko po co skoro można kupić na miejscu za niewielkie pieniądze. U nas były w sprzedaży w hotelowym sklepiku. Odpowiedz Link Zgłoś
sanpja Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) 24.06.09, 18:29 Właśnie a zabawki dla dzieciaków typu rękawki,kółka,wiaderka, foremki, szufelki itp... też są tanie? Odpowiedz Link Zgłoś
masi77 Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) 24.06.09, 16:43 Pewno, że warto. Wiesz jak się na takim materacu zasuwa ze zjeżdżalni:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yupi Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) IP: *.rzeszow.vectranet.pl 24.06.09, 17:31 No nie.Targać coś takiego z sobą jak wszystko jest na miejscu i to za bezcen.Lepiej jakiś do dmuchania,nocami bywa niekiedy nudnawo.Ot ciekawe wojaże Polaków.Każdy musi być wyposażony jak na wojnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) IP: *.aster.pl 24.06.09, 20:59 "Targać coś takiego z sobą jak wszystko jest na miejscu i to za > bezcen" a tego to już nie rozumiem:( jak ktoś jeździ dwa razy latem, kupuje na miejscu za "bezcen" materac, więc w sezonie ma już dwa:), po 10 latach podróżowania może otworzyc hurtownie materacy w domu:) idąc dalej klapki, mozna na miejscu kupić t shirty też można kąpielowki to samo spodenki też na miejscu bikini dla żony w sklepie hotelowym sukienkę od Turka /kiedyś mieli niezłą bawełnę, nie wiem jak teraz/ itd, itd zostaje nam tylko krem do opalania zabrać z Polski, bo gdzieś tu na forum czytałam,że u nich drogie:( Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) 24.06.09, 22:34 Jak dla mnie - kupowanie na miejscu materaca, który sie posiada w domu jest bezsensownym wyrzucaniem pieniędzy, a to że niewielkich pieniędzy nie ma dla mnie znaczenia. To właśnie myślenie które ty reprezentujesz jest bardziej charakterystyczne dla Polaków. Ludzie z krajów Zachodnich i Skandynawii już dawno nauczyli sie racjonalnego gospodarowania pieniędzmi i miedzy innymi w tym tkwi tajemnica ich zamożności... Odpowiedz Link Zgłoś
daria21a Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) 24.06.09, 18:03 Hej jasne ze tak fajnie sie na falach plywa i opala:) ja zawsze biore ze soba:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) IP: *.aster.pl 24.06.09, 20:51 oczywiście,ze brać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinia Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) IP: *.pzeask.3s.pl 24.06.09, 21:00 A czy ktoś może powiedzieć ile kosztuje materac w Turcji. Dziękuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
somila Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) 24.06.09, 21:33 Brac ze sobą - mało miejsca zajmuje - a ile frajdy na miejscu ;) poprzednim razem nie miałam - miałam zamiar kupic na miejscu ale jakoś nie skusiłam sie na targowanie , więc tym razem by nie tracic czasu kupiłam w Polsce i w torbę, a teraz leży w szafie czekając na kolejny wyjazd lub na pogode w Polsce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fred Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) IP: *.enterpol.pl 24.06.09, 23:36 Najtańszy jaki widziałem kosztował 5 TRY, koło plaży Keykubat. Ja zostawiłem swój w Alanyi. Za taką kasę kupuję się tylko jednorazówki. Nie było żadnego sensu taszczyć do kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
a-ksie Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) 25.06.09, 10:23 Ja również widziałam za tyle w hotelowym sklepie do tego na miejscu pompują.Dodam ze jest ogromny wybór przeróżnych materacy foteli rękawków piłek. 10 złoty to nie majątek, ale każdy sam decyduje. Ja nauczyłam się jednego nie ma sensu brać za dużo rzeczy bo opłata za nadbagaż nie jest mała a czasem chce się kupić coś na miejscu. Choćby przepyszną chałwę;) Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) 25.06.09, 13:36 Nie ma sensu brać rzeczy, których się na miejscu nie potrzebuje. Akurat materac i inne dmuchane zabawki dla dzieci mam zamiar wziąć i z nich korzystać, a tak swoją drogą nie wiem co trzeba by było wpakować do tych walizek by przekroczyć 80 kg (za rodzinę 4-osobową). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna_poz Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) IP: 94.127.109.* 25.06.09, 13:48 braliśmy - zawsze bierzemy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonfun1 Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 15:08 ja zabieram różne takie zabawki jak parasol plażowy, płetwy itp bo przekroczyć te 40kg na 2 dorosłe osoby to jest ciężko :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-ksie Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) IP: *.171.96.77.static.crowley.pl 25.06.09, 21:25 Dla mnie nie było to takie trudne:P Muszę chyba sprawdzić ile waży moja walizka sama w sobie hihi Odpowiedz Link Zgłoś
anetta70 Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) 26.06.09, 10:10 A jeszcze ważniejsza jest pompka do dmuchania. Serio. Zawsze bierzemy ze sobą materac i pompkę i niejednej osobie w ten sposób pomogliśmy. Wyobraźcie sobie dmuchanie materaca w tych upałach. Masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Wa. Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) IP: 78.157.188.* 26.06.09, 11:16 z tym parasolem plażowym to chyba lekkka przesada:P Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) 26.06.09, 12:38 Wcale nie, wprawdzie mało wygodny w transporcie, ale na miejscu bezcenny... Można wtedy plażować w dowolnym miejscu. Ja jednak parasola nie biorę. Odpowiedz Link Zgłoś
ravensburger Re: Czy brać ze sobą materac dmuchany:) 30.06.09, 23:04 w turcji musisz liczyc ok 7 Euro najtanszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megan BRAĆ! IP: 83.14.37.* 17.07.09, 13:00 Ja zawsze biorę w podróż materac, nowiutki zajmuje w walizce bardzo mało miejsca. Kupiłam w Auchan za niecałe 7zł, a w Turcji trzeba za taki sam zapłacic 8-10 euro. Na konic wakacji zawsze go zostawiam przy hotelowym basenie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: BRAĆ! IP: *.99.192.213.cable.satra.pl 17.07.09, 16:54 popieram w 100% u nas niecale 10 zl a na miejscu ok 7-10 euro, duzo miejsca nie zajmie my swoj w tym roku też zostawiliśmy do wykorzystania przez innych ;) Odpowiedz Link Zgłoś