Dodaj do ulubionych

Triada nie wywiązuje się z umów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 19:52
Lecę na dwa tygodnie z Triady do turcji i w dzień powrotu będę musiał wyjechać
z hotelu o 1 w nocy na lotnisko. Więc to jest liczone jako nocleg . A gdzie
posiłek ?
Jedziemy większą grupą i jest to nie mała strata.
Pani z triady sama zaproponowała abym napisał po powrocie reklamację i napewno
napiszę . Nie chodzi tu o śniadanie czy ostatni nocleg ale o zasadę.
Napiszcie czy mieliście podobne sytuacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: <:)<<<<<<<=< Re: Triada nie wywiązuje się z umów IP: 213.76.165.* 28.06.09, 20:03
      Tak, to norma...
      Zamawiając czartery wcześniej, biuro prawdopodobnie nie zna ich
      godzin-profilaktycznie kasuje wszystkich za pełną umowę.
      Masz szansę na zwrot, tylko oby nie w talonach.
    • Gość: Tomo Re: Triada nie wywiązuje się z umów IP: *.merinet.pl 28.06.09, 20:37
      Nażryj się i nachlaj na zapas dzień wcześniej.
      Ręce opadają.
      "pierwszy i ostatni dzień imprezy są przeznaczone na przelot i
      transfery" - to cytat z umowy. Posiłek dostaniesz w samolocie.
      • Gość: grek Re: Triada nie wywiązuje się z umów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 23:50
        takich debili jak tomo nie brakuje
        w umowie pisze 14 śniadań ,14 obiadokolacji i 14 noclegów
        więc jebnij się w łeb.
        Albo jesteś z triady albo taki matoł z ciebie.
        to śpij baranie dwie noce na lotnisku to przecież też nocleg
        Płacę za to wszystko to tak ma być a nie jeden nocleg w drodze na lotnisko a
        śniadanie w samolocie ?
        Tomo jesteś tępym pajacem i na takich jak ty każde biuro zarabia.
        Częsiesz dupą i na wszystko się godzisz
        • Gość: andy Re: Triada nie wywiązuje się z umów IP: *.pzeask.3s.pl 29.06.09, 00:23
          Tomo po prostu lubi być wy..korzystany :) Lubi zapłacić za 14 i dostać 13. Wtedy
          się cieszy, że nie dostał 12
        • Gość: a-ksie Re: Triada nie wywiązuje się z umów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.09, 10:14
          Jeżeli tak dosłownie masz w umowie to możesz się odwoływać ja jednak
          zaobserwowałam, że niestety ale pierwszy i ostatni dzień to zarezerwowany jest
          na podróż i z 15 robi się 13. Powinniście dostać śniadanie ostatniego dnia albo
          za ostatni dzień Jeśli wyjeżdżacie w nocy to wydawane są przed wyjazdem w
          recepcji(tak było u nas)Mnie zdziwiło, że jeszcze w dniu wyjazdu do Turcji
          sprawdzałam na stronie Triady powroty i była godzina 17.35 ucieszyłam się ze
          jeszcze skorzystamy coś ostatniego dnia Niestety na lotnisku okazało się że
          powrót jest o 12 czyli 8 rano wyjazd z hotelu. Jeśli uda Ci się coś wywalczyć to
          napisz koniecznie bo osób w takiej sytuacji jest na pewno bardzo dużo
        • Gość: gość Re: Triada nie wywiązuje się z umów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 22:56
          Byłam kilka razy z róznymi biurami podróży i w zadnej umowie nie miałam zapisu o
          ilości posiłków. Z czystej ludzkiej ciekawości, jakie biura maja zapis o
          posiłkach w umowie - może ktoś, kto tak miał przeskanuje ten fragment umowy i
          zamieści na forum. Z góry dziękuję
      • Gość: elba49 Re: Triada nie wywiązuje się z umów IP: 188.33.20.* 29.06.09, 08:45
        Ty debilu jak masz coś do powiedzenia to powiedz a nie
        pisać "nażryj".Prostaku w dupie byłeś i gó... widziałeś a zabierasz
        głos .
        • justizory Re: Triada nie wywiązuje się z umów 07.07.09, 21:58
          a ja mam wykupiony wyjaz do Turcji na 15 dni od 26.08.2009. Wylot
          mam 26 sierpnia 15 minut przed północą i te 15 minut jest policzone
          jak cały dzień i jak tu sie nie wkurzyć
          • Gość: grek Re: Triada nie wywiązuje się z umów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 01:02
            po przyjeżdzie pisz reklamację
            czas nauczyć triadę przestrzegania umów

• Gość: Leszek Re: Triada nie wywiązuje się z umów IP: *.um.szczecin.pl 08.07.09, 14:42
              Witam! Ja też mam taką sytuację z biura Triady że po podpisaniu
              umowy zamiast 14 noclegów będzie tylko 13 , bo zmieniono godziny
              wylotów i przylotów. Triada tłumaczy - że zaczęto dobę hotelową .
              Ale jak znam słownik języka polskiego to słowo nocleg a doba
              hotelowa - mają inne znaczenie. Po powrocie oczywiście złożę
              reklamację.Proponuję to wszystkim którzy będą w podobnej sytuacji.
              • butterfly80 wezyr tez 08.07.09, 16:03
                wezyr robi tak samo, wczoraj wróciliśmy z Turcji, bylismy na 7 dni, w tym dwa dni zmarnowane na trasę (przecież do/z lotniska tez trzeba dojechać, min. 2 godziny na samym lotnisku zmarnować itp.) Nie zależało mi na tych posiłkach,a le co prawda, to prawda, zapłacone 7 dni, pobytu w Turcji 6 (wylot o godz. 4 rano, zatem z hotelu wyjechaliśmy równo o godz. 0.30). Nie tylko TRIADA robi ludzi na szaro... porównywaliśmy na miejscu 3 biura - pytalismy ludzi o transfery, godziny przylotu-odlotu,
                opiekę rezydentów, jakość hoteli względem ich ceny itp. Można śmiało stwierdzić, ze ITAKA, TRIADA I WEZYR to bardzo podobne biura; w przyszłym roku nie wybierzemy ani jednego z nich...
                UWAGA NA rezydentów!!! są w większości beznadziejni, do tego stopnia, ze nie wiedza gdzie dokładnie sie znajdują + uwaga+ pani w agencji powiedziała nam dziś, ze nawet pomyliła sie jedna rezydentka i zamiast w bodrum, 2 osoby wylądowały w Dalaman /spójrzcie na mapę Turcji jaka to różnica/
                udanych wakacji wszystkim życzę, nie przejmujcie sie tak bardzo biurem, a rokoszujcie sie TURCJA bo jest cudowna!
                • Gość: kamyk Re: wezyr tez IP: *.subscribers.sferia.net 08.07.09, 16:12
                  Ludzie kiedy wkońcu do was dotrze, ze pierwszy i ostatni dzień są
                  zarezerwowane na lot i transfery itp.
                  Szanowna koleżanko/go a o której przyleciałaś do Turcji, ze jesteś
                  taka zniesmaczona stratą ostatniego dnia... nie czasami około
                  południa byłaś w hotelu?
                  Godziny wylotu ustala przewoźnik i biuro raczej nie ma na to wpływu.
                  Coprawda nie latam z tymi biurami, więc nie wypowiem się na temat
                  organizacji, rezydentów. Bo to rzeczywiście zależy od jakości biura
                  i tworzy jego renomę. Latam z TUI i przeważnie jest tak ze
                  pierwszego dnia jesteśmy w hotelu późno około 19, a wyjeżdżamy 9-10.
                  Raz mieliśmy tylko wylot z Egiptu o godz 16, więc korzystaliśmy z
                  dobrodziejst hotelu do 13:) Ale za to wylatywaliśmy z Polski o
                  21:30, w hotelu byliśmy około 4 rano. No, ale to mnieliśmy naprawdę
                  szczęście, ze tak naprawdę odleciał nam 1 dzień no 1,5 :)
                  • sanpja Re: wezyr tez 08.07.09, 16:17
                    Nie dotrze - bo pierwszy i ostatni dzień - a nie pierwszy, drugi i
                    ostatni. Nie potrafisz liczyć?
                • Gość: Belian z Ibelinu Re: wezyr tez IP: 194.42.116.* 08.07.09, 16:23
                  To dotyczy niemal wszystkich polskich biur. Wystarczy popatrzec na
                  rozkład lotów linii Sky Airlines żeby zauważyć tę prawidłowość.
                  Najlepsze wyloty to Warszawa, Katowice i Łódź. Powodów może być
                  wiele. My np. mieliśmy opóźnienie w ubiegłym lotu ponieważ nie było
                  toru na nasz przelot no i automatycznie dwie godziny czekania.
                  Powiem wam szczerze, ża mam to generalnie w d... z tymi 13, 14, 15
                  dniami bo to co piszą w ofertach to nierzadko ściema, łącznie z
                  piękną plażą i podrasowanym kolorem morza. Nie chce mi się chodzić z
                  tymi reklamacjami. Faktem jest jednak to, że powinni uczciwie pisać,
                  że 14 dni to nie 15. Jednak biura, odwrotnie do pracodawcy jeśli
                  chodzi o delegację, wliczają w wycieczkę czas podróży. Dla mnie to
                  jest zwykły chłam marketingowy. Co do rezydentów. Dla mnie
                  najważniejsze jest pierwsze spotkanie, co i jak i dlaczego. Rezydent
                  ma pomóc jeśli jest problem z hotelem, pokojem i zdrowiem, no i
                  jakaś osóbka z biura powinna pomagać przy wylocie. Wracając do
                  wylotów, moim subiektywnym zdaniem najlepsze wyloty z Polski to od
                  godziny 11 do maks 17 a z Turcji od 13 do godziny przy założeniu, że
                  zwalniamy pokoje o 12 do 16-17. Później możemy już marudzić, A
                  najgorsze jest wtedy kiedy trzeba robić wypad z pokoju o 10 a wyjazd
                  o 18, wylot o 24. Winą należy obarczyć całą grupę polskich biur,
                  która negocjują czartery do Polski i z Polski. Ale oczywiście linie
                  mogą to zrzucić na kontrolerów lotu, kontrolerzy na rząd, a rząd to
                  już chyba na Żydów, Chińczyków i Amerykanów. Amerykani to tylko na
                  UFO.
    • sanpja Re: Triada nie wywiązuje się z umów 08.07.09, 16:17
      To jest ostatnio norma. W nocy są tańsze opłaty lotniskowe i
      wszystkie biura tak robią - zwalając winę na przewoźników.
      Oczywiście Triada odpisze ci negatywnie więc lepiej odrazu
      przespaceruj się do Rzecznika Praw Konsumenta - jego pieczątka może
      zdziałać cuda.
      Martwi mnie, że tyle postów jest na wszystkich forach i nikt się za
      to nie weźmie.
      Ja mam podobną sytuację z Itaką. Tyle tylko, że Itaka przesunęła mi
      wylot z godz. 8.00 na 22.50 i ja odrazu zagroziłam, że zrezygnuję -
      więc oni dali mi upust 255 zł.
      Jestem więc po części zadowolona.
      • Gość: grek Re: Triada nie wywiązuje się z umów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 19:52
        do kamyka i innych typków

To jest właśnie podejście polaczków. Zapłacone to co tam się upominać o swoje.
        Lepiej się nie oddzywać i wszystko ok.
        Ja nawet jakby miało to trwać rok będę dochodził swego i doprowadzę sprawę do końca.
        Już wiele razy miałem podobne sytuacje( nie tylko z biurami podróży) łącznie ze
        sprawą w sądzie i zawsze wygrałem więc możecie godzić się na wszystko .
        W d.....mam ten jeden nocleg czy ostatnie śniadanie ale skoro zapłaciłem i tak
        mam w umowie to postawię triadę do góry nogami i nie odpuszczę a ci co się godzą
        to zwykłe cioty.
        • Gość: 1 Re: Triada nie wywiązuje się z umów IP: *.toya.net.pl 13.07.09, 20:17
          Triada .12 sierpnia godz 16.40 wylot z Łodzi- w hotelu po transferze
          z Antaly około 22.00 i - brak kolacji ? - olewajka , jestem
          zmęczony ? - olewajka , krótki prysznic i do barku bo mam Ola. 26
          sierpnia godz 13.35 z Analy , po śniadanku i pakowaniu w busa i na
          lotnisko. 14 nocy zaliczone i do następnego razu .Jak się mam
          denerwować pierdołami i po sądach się włóczyć , to moja rada dla
          kolegów i koleżanek: wybierajcie BP lub lotniska z wyrachowaniem , a
          nie gdzie najtaniej !!!! NIkt Was nie zmusza do latania z Triadą ,
          Alfą ,Itaką . Są TUI czy Neckerman , a oni zawsze latają w dzień.Ot
          i wsio w temacie.A na koniec , to czy nie warto przeanalizować
          ofertę zanim się ją zaakceptuje ?
          • Gość: Kasia Re: Triada nie wywiązuje się z umów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 20:46
            Piszesz że lepiej latać z Neckermanem ja byłam w hotelu gdzie byli ludzie z
            Neckermana a ja byłam z Itaki.Oni zapłacili ponad 9000 zł za to samo co ja
            zapłaciłam 7600 zł.Pierwszego dnia byłam w hotelu o godz 16:00 ostatniego
            zabrali nas o 1:20 w nocy te kilka godzin za taką różnicę w cenie miało by być
            przewagą dla Neckermana.
        • Gość: ja Re: Triada nie wywiązuje się z umów IP: 195.136.118.* 14.07.09, 15:03
          zgadzam się z Tobą w 100 % grek, my też walczymy o swoje. Właśnie
          dostaliśmy negatywną odp. na reklamację i zaczynamy pisać odwołanie.
    • Gość: Kasia Re: Triada nie wywiązuje się z umów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 20:29
      My mieliśmy urlop od 26 06 do 10 07 i z hotelu byliśmy zabierani 10 07 o godz
      1:20 w nocy lot 5:00 do Warszawy.
      • Gość: branżowiec Re: Triada nie wywiązuje się z umów IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.07.09, 22:30
        ale pierdoły wypisujecie... TUI i Neckermann latają tymi samymi samolotami co
        inni. Neckermann lata z GTI i mają takie same godziny co klienci i GTI i Orbisu
        i Triady. W umowach nie masz zawartej ilości posiłków tylko nocy. A to że jesteś
        w hotelu o 5 rano bo tak leci samolot to sorry wiedziały gały co brały.
        kwaterując się o 5 rano tak samo trzeba zapłacić za nocleg od dnia poprzedniego,
        bo doba rozpoczyna się o 14 każdego dnia. Wiec albo czekaj do 14 na walizkach,
        albo się ciesz że od samego rana masz pokój. A z tym posiłkiem to niby kto w
        nocy ma na ciebie czekać? cała kuchnia ma być czynna bo jakiś jeden wsiur z
        rodziną przyjedża? żart jakiś chyba. świadczenia w hotelu są ograniczone poprzez
        godziny przelotu i już. a jak się to komuś nie podoba to namiot i wio na mazury
        pod namiot i suchy prowiant i wio na mazury.
        • Gość: grek Re: Triada nie wywiązuje się z umów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 16:19
          do branżowca od pieprzenia głupot

Jebnij się w ten pusty łeb . Albo jesteś z Triady albo taki pajac z ciebie.
          W umowie pisze baranie 14 śniadań i 14 obiadokolacji. A nie tylko ilość
          noclegów. Wylot mam ok ale dlaczego w ostatnią noc mam opuścić hotel o 23?
          Więc takich pajaców jak ty każde biuro robi w h... bo na wszystko się godzą .

I nie pisz słów typu wsiór bo jakby cię dorwał ktoś kto mieszka na wsi to chyba
          zostały by ci wczasy rehabilitacyjne .
          • Gość: Gorka Re: Triada nie wywiązuje się z umów IP: 195.144.18.* 15.07.09, 15:11
            Niestety, muszę się zgodzić, że większość ludzi nie chce dochodzić
            swego. Triada z tego korzysta i nęci cenami wiedząc, że odbije to
            sobie z nawiązką redukując długość pobytu i świadczenia z tym
            związane. Ja byłam z Triadą raz, pierwszy i ostatni. Wyciągnęłam
            wnioski ze swojego błędu bo jak czytałam na forum o podobnych
            przypadkach to jakoś nie mogłam w to uwierzyć...
          • Gość: branzowiec Re: Triada nie wywiązuje się z umów IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.07.09, 00:42
            to skoro podpisujesz umowe na 14 obiadokolacji a wylot masz ostatniego o 5 rano
            to chyba widzisz ze cos jest nie tak to po co podpisujesz? o 23 opuszcza pokoj
            bo pewnie tak masz transfer chyba logiczne? i nie jestem z triady jestem z biura
            ktore ma dobre opinie bo nasze umowy i warunki sa tak skonstruowane ze wiesz za
            co placisz, za co my odpowiadamy a co nie jest naszym obowiazkiem. i podpisujac
            umowe wiesz o ktorej masz wylot, o ktorej opuszczasz pokoj, i kiedy masz
            trasnfer. i problemu nie ma.

a co do wsiura to wsir nie jest mieszkancem wsi bo sam ze wsi jestem i bardzo
            sie z tego ciesze, wsiur to taki jak ty co do sandalow skarpetki zaklada a do
            restauracji idzie w koszulce na ramiaczkach i obcislych slipkach za malych o
            jeden rozmiar
            • Gość: grek Re: Triada nie wywiązuje się z umów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 16:51
              do branżowca czyli zwykłej cioty

jesteś ze wsi i takiego matoła zatrudniło biuro podróży ?
              co oferujecie ? wczasy w na Ukrainie?

Takie tępych pajaców to tylko lać po łbie ?
    • smolarcia Re: Triada nie wywiązuje się z umów 16.07.09, 17:58
      W ten poniedziałek wróciłam z mamą z Turcji byłam na 2 tygodnie w
      Marmaris również z Triady od 29.06.2009 do 13.07.09 i oczywiście
      oszukali nas o 1 dzień bo w hotelu na miejscu byłyśmy dopiero 29 po
      południu i mieliśmy zostać do południa w poniedziałek 13 lipca a o
      23:40 12 lipca w niedzielę już musiałyśmy opuścić hotel i podjechać
      busem na lotnisko Dalaman ale dobrze, że przynajmniej ostatnią
      kolację zjadłyśmy! Prawidłowo to lot powinnyśmy mieć o 20:30 13
      lipca a nie o 4:15 rano w poniedziałek :/
      • pilot_byd Re: Triada nie wywiązuje się z umów 17.07.09, 22:15
        TRIADA- hmmm - NIE POLECAM. Byłem z nimi na wycieczce 2 razy i NIGDY WIĘCEJ!!!
        Sposób na zarabianie w postaci skracania o 1 dzień pobytu to standard. Poprostu
        mają skalkulowaną cene na 6 noclegów nigdy nie 7.
        Pierwszy raz jak jechałem to wylot miał być o 8 rano lecz 2 dni przed wyjazdem
        dowiedziałem się że wykot jest przesunięty na 00.15 a spotkanie o 22.00. Cóż BP
        trada stwierdziło, że to się zdarza no i mam zagwarantowany pokuj od momentu
        przybycia do hotelu. Cóż samolot odleciało o 4 rano w otelu byłem o 11.30 .
        Skorzystałem 30 minut z doby.Niestety TRIADA nie chciala uwzględnić reklamacji!

Drugi raz sytuacja odwrotna o godzinie 20.00 2 dni porzed wyjazdem
        dowiedzieliśmy sie, że musimy opiścić hotel dnia następnego bo triada nie
        zapłaciła za 7 dni tylko za 6 i wróciliśmy dzień wcześniej bo lot został
        wcześniej zarezerwowany. Od 12 w południe do 2 w nocy siedzieliśmy w hotelu na
        walizkach bo w hotelu nie bylo dla nas pokoju.
        Skończyło się prokuraturą, UOKIK, Urząd Marszałkowski . Po roku walik dostaliśmy
        odszkodowanie.

TRIADA -0 NIGDY WIECEJ!!!!
        • mila9910 Re: Triada nie wywiązuje się z umów 18.07.09, 19:19
          Nie wiem jak Triada ale Alfa Star robi dokładnie tak samo...a więc obcina o
          przynajmniej jeden posiłek...Ja napisałam po przyjeździe reklamację, na chwilę
          obecną czekam na pismo z BP...co do posiłku, który powinno się otrzymać na
          drogę, to jak nasz rezydent podpowiedział" trzeba zakombinować"...dla mnie to
          nie jest rozwiązanie w hotelu o 5*, ale co BP to obyczaj. Ja w każdym razie z AS
          już się nie wybiorę nigdzie.
    • Gość: Nati Re: Triada nie wywiązuje się z umów IP: 94.246.136.* 18.07.09, 19:34
      Obcinanie dni to jeszcze nic ... w porównaniu ze zmianą hotelu i
      miejscowości. Byłam świadkiem jak po przylocie do Antalyi ludzie
      byli informowani o takich zmianach. I to nie były jednostki a kilka
      rodzin. Najgorsze było to, że niektórzy byli grupami a mieli zostać
      rozdzieleni. Jak tak można?
      • Gość: gość Re: Ponawiam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 20:36
        Byłam kilka razy z róznymi biurami podróży i w zadnej umowie nie miałam zapisu o
        ilości posiłków. Z czystej ludzkiej ciekawości, jakie biura maja zapis o
        posiłkach w umowie - może ktoś, kto tak miał przeskanuje ten fragment umowy i
        zamieści na forum. Z góry dziękuję
        • Gość: Cierpliwy Re: Ponawiam pytanie IP: *.toya.net.pl 19.07.09, 09:18
          Latam od 8 lat ( raz lub dwa razy do roku ) na wakacje przeważnie z
          Itaką lub Ecco , bez jakichkolwiek zastrzeżeń. W tym roku po raz
          pierwszy podkusiło mnie zaryzykować z Triadą do Turcji.I powiem
          szczerze ,że jak czytam te horrory związane z tym BP , to mnie krew
          zalewa.To ,że mi nie dadzą jakiegoś posiłku , to pal sześć , ale jak
          mi zmienią hotel
          ( polecony przez przyjaciół i dlatego z Triady) , to mnie chyba
          szlag trafi i wówczas nie odpowiadam za siebie . Drżyjcie rezydenci
          jak mnie w balona zrobicie ( mam 196 cm wzrostu i waże 115 kg !!!).
          • brrrelok Re: Ponawiam pytanie 19.07.09, 19:30
            Byłem z Triadą w Icmeler, było trochę malutkich niedociągnięć ale ogólnie OK
            pozdrawiam
    • Gość: gość_1 Re: Triada nie wywiązuje się z umów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 15:50
      Czy ktoś pisał już reklamacje? A może na miejscu rezydenci
      zaproponowali coś w zamian za ten 1 dzień straty?
      • Gość: ula Re: Triada to biuro jak każde inne IP: *.prenet.pl 11.08.09, 10:08
        byłam z Triadą w Turcji i na lotnisku okazało się że nasz hotel
        został zamknięty przez ichniejszy sanepid. Mieliśmy wykupiony hotel
        *** a dostaliśmy *****. Nie zawsze jest tylko źle , czasam dobrze.
        W ubiegłym roku byłam w Tunezji z biurem Selectours, samolot
        wylatywał z lotniska w Katowicach o 23-ciej i ta godzina w samolocie
        do północy to był pierwszy dzień moich wczasów.
      • alawal Re: Triada nie wywiązuje się z umów 11.08.09, 14:10
        Ja też miałam jeden dzień straty wczasów. Po powrocie napisałam reklamację i dostałam od Triady zwrot pieniędzy w wysokości 1/14 kwoty wartości wczasów, pomniejszonej o koszty transportu.
        Warto pisać reklamację!!!Nic się nie traci, można tylko zyskać!!!
        • Gość: piotr Re: Triada nie wywiązuje się z umów IP: *.zamosc.mm.pl 11.08.09, 22:59
          Witam. Czytając niektórych to ręce opadają poniżej poziomu zerowego.
          Ale cóż tacy są niektórzy Polacy. Ale do rzeczy -podpisując umowe w
          marcu kierowałem się godz wylotu i przylotu a że w grę wchodziło 5
          lotnisk ( przybliżona odległość od miejsca zamieszkania)wybór padł
          na Rzeszów Pierwotnie wylot ok 17 przylot o 16 czyli godz SUPER.
          Teraz okazuje że wylot jest o 00.20 dnia następnego a powrót o 23.20
          ale dzisiaj Pani (natabene naprawdę uprzejma i rzeczowa) że powrót
          może zakończyć się w Katowicach a póżniej bus do Rzeszowa. Już się
          cieszę DWIE nocki w podróży !!! ale atrakcja tym bardziej że rano 27
          do pracy.
          Jeśli do tego dojdzie w pierwszym tyg. objazd- czyli po lądowaniu
          start na wycieczkę to zapowiada się ciekawie.
          Nie należę do osób które wybrzydzają , marudzą itp ale COŚ JEST
          CHYBA NIE TAK !!!!
          W trakcie rozmowy z Panią na infolini zostałem potraktowany jak
          następny KTÓRY COŚ CHCE!!-na koniec stwierdziła że po powrocie
          proszę napisać reklamację NAPEWNO NIE ZAPOMNĘ.
          A ja tylko chcę realizacji umowy - TO takie dziwne ????
          Ja wiem że to czasami przewożnik, hotel itd zawala sprawę ale
          jeśli coś nie wychodzi zgodnie z umową to biuro które obraca moją
          kasą od dłuższego czasu POWINNO załatwić sprawę po "ludzku" ale to
          chyba jeszcze za wysokie progi dla naszych biur.
          Reasymując -chyba czas przejść na usługi biur zagranicznych
          (niemieckie, austriackie) lub własną inwencję.
          Pozdrawiam wszystkich wczasowiczów oraz życzę samego uśmiechu na
          wypoczynku.
          • Gość: L. Re: Triada nie wywiązuje się z umów IP: 77.252.138.* 12.08.09, 08:57
            Czytając posty przed wakacjami byłem przerażony. Wróciłem zachwycony, wszystko
            zgodnie z planem, fajny przewodnik ( pozdrowienia. dla p. Zosi ), przyjemne
            hotele, nawet w trakcie objazdu z basenami, a w Istambule hotel Lux. Samoloty o
            czasie, jedzenie dobre, widoki bezcenne. Nie wiem czy nie jestem w błędzie, ale
            wg słów przewodnika Turecka firma turystyczna wszystko organizuje na miejscu,
            Triada tylko dostarcza ludzi i pieniądze oraz przewodników i rezydentów. Tak
            więc nawet jak coś się dzieje z hotelem to i tak nic nie można na to poradzić.
            • Gość: Turystka z warszaw Re: Triada nie wywiązuje się z umów IP: 213.23.121.* 12.08.09, 13:25
              Niestety potwierdzam, negatywne opinie o TRIADZIE, naprawde nie
              zajmuja sie klientem i nie wywiązują z umów!!!!, maja wszystko w
              d..... jak kasa wpłynie na ich konto za wycieczke, to juz sie nie
              przejmują klientem.
              Rezerwowalam wakacje w Turcji juz w styczniu(na wyjazd w lipcu) byla
              to first minute, wszytsko ustalone, potwierdzenie na fakturze w
              jakim hotelu bedzie sie zakwaterowanym, wydaje sie ze bedzie super a
              w lipcu po przyjezdzie do Turcji na lotnisku w Alanyi dowiaduje sie
              ze nie ma dla mnie miejsca w hotelu i malo tego zostaje rozdzielona
              z moją Rodziną!!!!!
              Dzieci w innym hotelu a ich opiekun w innym!!! to granda! nie do
              pomyslenia!!!

Na miejscu nie ma rezydenta zeby ta sprawe wyjasnil bo z lotniska do
              hotelu towarzyszy nam jakis inny rezydent nie z Triady który na
              niczym sie nie zna!!!jakas durna pani Kasia która nic nie wie!!!
              nawet nie potrafi odpowiedziec na pytanie czy w Turcji wazne jest
              Polskie prawo jazdy!!!!!
              Zostawia nas samych w hotelu przy recepcji i Good bye radzcie sobie
              sami w srodku nocy!!!a hotel mówi nie mozemy Panstwu pomóc bo to
              biuro rezerwuje miejsca w hotelu i z nim mamy podpisana umowe a nie
              ze mna (czyl indywidualnym klientem)

UWAZAJCIE DRODZY PANSTWO!!!!!

Wydalam 20 tys na wakacje z cala rodzina w Triadzie a zostałam
              potraktowana jak SMIEC!!! i rozdzielona o rodziny na cale 2
              tygodnie. Sprawa skończy się w sądzie!

Jesli chcecie uniknąć stresu kupujcie wakacje w innych biurach!!!!

Jesli ktos chciałby znac wiecej pikantnych szcegółów, prosze o mail
              odpowiem na wszystkie pytania.

Turystka z Warszawy!!!
              • Gość: kisia_1 Re: Triada nie wywiązuje się z umów IP: 188.33.95.* 13.08.09, 07:31
                Urzekła mnie ta historia...
              • Gość: nina Re: Triada nie wywiązuje się z umów do turystki IP: *.prenet.pl 13.08.09, 09:37
                Czy to znaczy że dzieci mieszkały w innym hotelu niż opiekunowie ?
                Coś mi się wierzyć nie chce, a może dzieci mają po -naście lat i to
                ich sprawka żeby nie mieszkać z opiekunami :)dzieci potrafią :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka