Dodaj do ulubionych

J&M Turunc

IP: 78.167.107.* 07.07.09, 21:47
Tekst linkaCzy ktos korzystal z tego biura podrozy w Turunc? Chcemy sie wybrac w rejs rzeka Dalyan.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tola Re: J&M Turunc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.07.09, 17:56
      Witam serdecznie >Byłam w Turunc w m-cu czerwcu. W miejscowym porcie jest firma ,która organizuje przejazdy do Dalyan.Wyjazd około godz 9,00 powrot w wycieczki około godz 19,00.Koszt przejazdu to kwota 25 lirów w tym wliczony lancz.Z portu płynie się statkiem , a pózniej przesiada się na łajby do Parku Krajobrazowego gdzie można spotkać żółwie .Następnie płynie się na kąpiele błotne ,oraz kąpiele termalne,w drodze powrotnej zatrzymujemy się na plaży .Polecam tą wycieczkę !
      • sanpja Re: J&M Turunc 08.07.09, 18:04
        A mogłabyś napisać coś więcej o innych wycieczkach ich organizatorach i cenach z
        tego hotelu?
      • Gość: krzysk Re: J&M Turunc IP: 78.167.107.* 08.07.09, 19:45
        Czy to biuro o ktorym piszesz to J&M? Pytam poniewaz w Turunc jest kilka biur.
    • sanpja Re: J&M Turunc 08.07.09, 18:04
      ale nie ma linka chyba?
      • Gość: Tola Re: J&M Turunc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.07.09, 20:15
        W porcie Turunc na statkach dochodzi do transakcji bezpośrednio u przewoźnika wydaje mi się , że jest to najtańsza transakcja .Pomyliłam się podając kwotę 25 lirów jest to kwota 25E.Nie wykupujcie wycieczek u rezydenta!są o wiele droższe aniżeli w miejscowych biurach,biur jest kilka w miejscowości Turunc maja zbliżone ceny.Wykupowałam wycieczkę na Rodos katamaranem jest to koszt 35E/os w biurze + 15 E samemu w porcie wykupuje sie opłatę portową .Biuro zabiera Ciebie z pod hotelu dowozi do Marmaris wyjazd z portu Marmaris o godz 9,oo powrot z Rodos o godz 16,30 (proszę zwrócić uwagę -katamaran odpływa bardzo punktualnie nie ma mowy o tym aby się spóźnić )W drodze powrotnej Biuro zabiera Ciebie z portu i powodzi pod hotel .Proponuje przejażdżkę z Turunc do Marmaris , Icmeler łodziami (przejazd w dwie strony to koszt 15 lira)
        Wycieczek jest duzo w miejscowym biurze!!!Pytajcie a odpowiem .
        • sanpja Re: J&M Turunc 09.07.09, 13:04
          a jest w tej cenie jakieś zwiedzanie Rodos?
          Bo jak mam wysiąść w porcie i zwiedzać sam port to dziękuję bardzo :)
        • sanpja Jeszcze 09.07.09, 13:06
          Nie wiem czy Pamukkale jest otwarte dla turystów? Założyłam tu
          wczoraj taki wątek to ktoś wziął i go usunął.
          Nie rozumię tego moderatora, czyżby pytanie nie dotyczyło Turcji?
          • sanpja Re: Jeszcze 09.07.09, 13:07
            Nie jednak nie usunął, wyszukiwarka mi tylko nie znalazła. Dopiero
            szukałam stronę po stronie i znalazłam.
            • Gość: Tola Re: Jeszcze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.09, 16:47
              No niestety każdy sam zwiedza i porusza się po Rodos !pozdrawiam
        • Gość: krzysk Re: J&M Turunc IP: 88.243.129.* 09.07.09, 18:03
          Tola pisze tak do ciebie pytajac sie o biuro J&M poniewaz jestem teraz w Turunc i bylem w tym biurze i pan zaoferowal nam Dalyan za 23 EU za doroslego 11,5 za dziecko 9lat i 3 za 5 lat. W sumie polowa ceny niz u rezydenta. Chcemy tylko sie dowiedziec czy to biuro jest wiarygodne. Pozdrawiam. K
          • Gość: Tola Re: J&M Turunc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.09, 20:16
            Super cena .Nie mam pojęcia czy to biuro w porcie tak sie nazywa ?podejdz do jednego z Panów w porcie ma na imie Dziordż z nim własnie się wybierałam. Dla wyjaśnienia napiszę :wydaje mi się ,że jest tam 3 Panów ,którzy oferują wyjazdy , zaobserwowałam iż do końca tak nie jest ,iż nie płyniesz z tym Panem u którego wykupowałeś wycieczkę ale oni komasują wszystkich na jeden statek?być może jest to jeden właściciel w sumie wycieczka bardzo udana.
            • sanpja Re: J&M Turunc 09.07.09, 20:30
              Tola a ten miejscowy port to jest przy hotelu czy w miasteczku.
              A nie wiesz czy jeśli kupuje się wycieczkę na rodos u rezydenta to
              zwiedzanie jest z przewodnikiem czy też na własną rekę?
              I jeszcze jedno pytanie - nie wiesz czy w Turuncu lub w Marmaris
              jest kościół katolicki?
              • Gość: bebe Re: J&M Turunc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 22:53
                > A nie wiesz czy jeśli kupuje się wycieczkę na rodos u rezydenta to
                > zwiedzanie jest z przewodnikiem czy też na własną rekę?

Na własną rękę
                • Gość: Tola Re: J&M Turunc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.09, 16:39
                  Z tego co mi wiadomo równiez wykupienie wycieczki u rezydenta , pobyt na wyspie Rodos jest samodzielny , ponieważ rezydentom nie wolno oprowadzać wycieczek , tak wspomiał nas rezydent.
                  W miasteczku jest port a wiec na nabrzeżu stoją stateczki i tam można wykupić wycieczkę do Dalyan .Z tego korzystałam .
                  Nie wiem czy w tych okolicach jest kościół katolicki .
                  pozdrawiam
            • Gość: krzysk Re: J&M Turunc IP: 88.243.129.* 10.07.09, 16:35
              Dzieki. Jutro idziemy zarezerwowac Dalyan. Napisz mi jeszcze czy podczas twojego pobytu tez tak codziennie przyjemnie wialo-wiatr przez caly dzien, po poludniu troche silniejszy, moznaby nawet poplywac na windserfingu jesliby tutaj byl. Jest super. Pozdrawiam K
              • Gość: Tola Re: J&M Turunc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.09, 16:42
                Byłam w okresie od 08.06-22.06.09 temperatura była codziennie 38 stopni było super !!!
                • Gość: Tola Re: J&M Turunc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.09, 16:48
                  Wiem , ze jesteś zdecydowany na wyjazd do Dalyan przygotuj się na zdrobienie zdjęć przez profescjonalistę fotografa , koszt takiego zdjęcia na łodzi i po wyjsciu z błotka wynosi 10l za sztukę ale jest bardzo ładnie wykonane z widokami z Dalyan , oczywiście nie musisz wykupować jak fotograf wykona te zdjęcia ( nie namawia do wykupu) ale szkoda nie kupić tak pięknie wykonane zdjęcia .pozdrawiam
                  • obciachowyturysta Re: J&M Turunc 10.07.09, 16:59
                    a czy w Hotelu są kantory? Czy trzeba szukać coś na mieście?
                    • Gość: Tola Re: J&M Turunc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.09, 20:09
                      Kantory są w każdym hotelu , jeżeli chodzi o miejscowość Turunc to najkorzystniej wymienia się na poczcie .pozdrawiam
                      • Gość: linnet07 Re: J&M Turunc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 20:23
                        A ja dodoam jeszcze że zeby znalezc poczte trzeba szukac wzrokiem
                        minaretu, a jak poczta zamkniet to gosc w atece nieopodal tez dobrze
                        wymienia. A w ogóle to zazdroszcze tym, co tam teraz sa, bo ja bym
                        chciala tem wrócic, a dopiero co byhlam.
        • kcri Re: J&M Turunc 13.07.09, 13:41
          Gość portalu: Tola napisał(a):

> W porcie Turunc na statkach dochodzi do transakcji bezpośrednio u
          przewoźnika wydaje mi się , że jest to najtańsza
          transakcja .Pomyliłam się podając kwotę 25 lirów jest to kwota 25E.

Witam, ja byłem w Turunc na własną rękę autem na początku czerwca
          30.05-06.06 i negocjowałem tam wycieczki u dwóch przewoźników
          bezpośrednio na ich statkach na przystani. Najniższa cena była u
          takiego wysokiego gościa z brodą i dłuższymi włosami (około 50-55
          lat na karku)- oferował rejs do Dalyan (ze wszystkimi atrakcjami
          jakie wymieniłaś) za 45 lir tureckich [YTL].
    • sanpja Tola 13.07.09, 10:14
      Powiedz jeszcze proszę czy jest tam dużo komarów i czy ewentualnie
      kupować jakieś offy?
      • Gość: TOLA Re: Tola IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.07.09, 17:32
        W tym czasie co byłam na poczatku czerwca tem.38 stopni nie było wogóle komarów a też przygotowałam się z off. Nadmienię , że będąc w tym samym czasie (rok wcześniej)na Riwierze Tureckiej było ich mnóstwo !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka