Gość: Rosemary IP: *.chello.pl 07.09.09, 14:51 Właśnie wróciłam z 2 tygodniowego urlopu w Club Oylum Prestige w Icmeler. Jeśli ktoś się tam wybiera to chętnie pomogę i służę radą :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
funia_only Re: Właśnie wróciłam z Club Oylum Prestige w Icme 07.09.09, 15:43 Bardzo różne opinie czytałam na temat tego hotelu. Jak jest Twoja opinia? Jak z plażą, basenem, czy dużo ludzi? Jak obsługa? Czy wodę mineralną w ramach All dają w butelce czy w kubeczkach? Ogólnie na co radzisz zwrócić uwagę w hotelu, tzn. na co trzeba uważać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosemary Re: Właśnie wróciłam z Club Oylum Prestige w Icme IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.09, 09:33 Hotel jest bardzo ładny i ciekawie urządzony. Są 3 baseny, dyskoteka, dwa bary, plac zabaw dla dzieci, zjeżdzalnia i w sumie coś około 5 budynków. Bardzo blisko do plaży - trzeba przejść obok jednego hotelu. Plaża przepiękna. O każdej porze znajdziesz wolny leżak. Jedyny minus to żwirek, ale szybko się przyzwyczaisz. Ludzi sporo, główie Rosjan i Anglików. Baseny bardzo ładne, czysta i ciepła woda. Dużo leżaków, nie powinno być problemu z wolnym miejscem. Obsługa bardzo miła i uczynna. I co najważniejsze bardzo przystojna, bo są sami chłopcy :) All jest do godziny 23. Woda jest z dystrybutorów. Jeżeli masz potrzebę, możesz nalać sobie do butelki. Można też kupić w sklepiku przy hotelu bo jest bardzo tania. Ogólnie miasteczko jest przepiękne. Turcy przesympatyczni i uczynni. Jak chcesz mogę ci podesłać zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
funia_only Re: Właśnie wróciłam z Club Oylum Prestige w Icme 08.09.09, 10:19 Uff.. To cieszę się, że Ci się podobało, czytałam różne opinie i trochę się przestraszyłam. Czy w sklepach jest drogo? Jeśli możesz podesłać jakieś zdjęcia, to chętnie, na maila na gazecie, z którego piszę. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosemary Re: Właśnie wróciłam z Club Oylum Prestige w Icme IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.09, 10:23 Nie wiem czemu ale twój mail mi się nie wyświetla. Możesz podać? Odpowiedz Link Zgłoś
funia_only Re: Właśnie wróciłam z Club Oylum Prestige w Icme 08.09.09, 10:31 funia_only@gazeta.pl Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosemary Re: Właśnie wróciłam z Club Oylum Prestige w Icme IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.09, 11:01 Dzięki. Zdjęcia wyślę ci dziś wieczorem. Jedziesz do tego hotelu czy dopiero zastanawiasz się który wybrać? Odpowiedz Link Zgłoś
funia_only Re: Właśnie wróciłam z Club Oylum Prestige w Icme 08.09.09, 11:22 Jadę. Wybieram się na 7+7 z Triadą od 14.09. A jak pogoda? Bo jak sprawdzam w internecie, to nie wygląda to zachęcająco... 23-24 stopnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosemary Re: Właśnie wróciłam z Club Oylum Prestige w Icme IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.09, 12:15 Zazdroszczę ci :) Chętnie pojechałabym tam jeszcze raz :) Najpierw masz wypoczynek czy objazd? Ja byłam 24.08 - 07.09. i przez te dwa tygodnie nie widziałam ani jednej chmury na niebie. Jest bardzo gorąco, na pewno powyżej 35 stopni. W poludnie jedyną możliwą rzeczą do zrobienia jest siedzenie w morzu albo basenie. W nocy jest także bardzo ciepło. Nie bierz grubych ubrań bo raczej nie będą ci potrzebne. Ja przez te 2 tygodnie ani razu nie potrzebowałam swetra czy choc bluzki z długim rękawem. Odpowiedz Link Zgłoś
funia_only Re: Właśnie wróciłam z Club Oylum Prestige w Icme 08.09.09, 12:25 I znowu dobre wiadomości ;) Co do kolejności to nie wiem jeszcze, nie wykupiłam gwarancji pierwszeństwa objazdu, więc to będzie loteria. Szczerze mówiąc, najpierw wolałabym pobyt, ale w sumie wszystko mi jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosemary Re: Właśnie wróciłam z Club Oylum Prestige w Icme IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.09, 13:14 Z praktycznych informacji, które mogą ci się przydać, to polecam ci wymienic dolary lub euro na liry. Co prawda w każdym sklepie mozna płacic każdą z tych walut, ale Turcy często zaokrąglają ceny, lub stosuja ciekawe przeliczniki wiec najkorzystniej wychodzą w praktyce liry. W pokoju w hotelu masz telewizor, klimatyzator i lodówkę, w łazience ręczniki (nie wolno wynosic na plaze) i suszarkę do włosów. Pokoje sprzątane sa codzinnie. Aczkolwiek zauwazylam, ze od kiedy zaczelismy zostawiac drobne napiwki dla sprzataczek to pokoje byly sprzatane bardziej starannie i reczniki wymieniane codziennie :) Śniadania wydawane są w godzinanch 7-9.30, lunch 12-13.30, podwieczorek (ciastka +owoce) 16-17, kolacja 19-20.30. All jest w godzinach 9-23. W tych godzinach możesz pić do woli wodę, lokalne napoje typu cola, fanta, sprite, kawy, harbaty, lokalne wino białe lub czerwone, lokalne piwo efes + wodka, whisky i inne alkohole. Bar przy basenie ze zjezdzalnią obok którego je się posiłki otwarty jest w godzinach 9-22. Bar przy basenie po drugiej strony otwarty jest do 23. Od 23 do 3 w nocy jest hotelowa dyskoteka. Przy głównej ulicy przy której jest hotel jest mnostwo hoteli, barów, restauracji, kanjepek, w których do późna w nocy gra muzyka. Także w wiekszości pokojów do ok. 2 w nocy słychać muzykę bądz z ulicy, bądz z hotelowego bary czy dyskoteki. W Turcji trzeba sie przestawic na nieco inny tryb zycia :) Tam najlepsza zabawa zaczyna się koło 19 kolacją, a pozniej toczy sie do 2-3 w nocy w knajpach i barach. Muzyka jest wszedzie :) W hotelu jest darmowa siłownia i sauna. Na plazy jest wydzielona strefa hotelu (opisana - latwo znalezc) na ktorej zawsze znajdą się wolne leżaki, a jesli nie ma, trzeba poprosic o pomoc pana plazowego - na pewno coś zorganizuje. Co prawda przy plazy nie ma all, ale jest bar z którego pan plazowy przyniesie wszystko co tylko sobie zazyczysz. Takze nie musisz nawet wstawac z lezaka zeby sie czegos napic lub zjesc :) Zastanawialaś się nad jakimis dodatkowymi wycieczkami? Ja byłam na horse safari, jeep safari, quad safari i tureckim wieczorze takze moge coś doradzic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sigo Re: Właśnie wróciłam z Club Oylum Prestige w Icme IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.09, 13:10 Witam. Czy spacerowalaś deptakiem z Icmeler do Marmaris? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sidoreczka Re: Właśnie wróciłam z Club Oylum Prestige w Icme IP: *.eurolot.com.pl 08.09.09, 13:20 Też byłam tam w tym samym czasie. Zgadzam sie z Rosmary. Hotel i miejscowość jest ok. My na poczatku dostalismy pokój w starym budynku na pierwszym pietrze (właściwie jest to piwnica) - standard 2*, nie więcej, ale zgłosiliśmy swoje żadania zmiany na recepcji i następnego dnia otrzymaliśmy pokój w nowej części na trzecim pietrze z widokiem na basen (pokój znacznie lepszy). Tak więc, jak coś nie pasuje warto zawalczyć o zmianę pokoju (taka rada). Jedzenia było mnóstwo, baseny wystarczające, położenie miejscowości przepiekne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosemary Re: Właśnie wróciłam z Club Oylum Prestige w Icme IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.09, 13:24 Sigo promenada jest faktycznie bardzo ładna i długa. Spacerowałam nią praktycznie codziennie wieczorem (wtedy najwiecej sie tam dzieje) ale tylko wzdłuż całego Icmeler. Dalej już mnie nogi bolały :) Ale jeśli ktoś chce wybrac się do Marmaris to polecam dolmusz. Małe busiki kursują głowną drogą przy której jest hotel co parę minut na trasie Icmeler plaża - Marmaris port. Wystarczy w dowolnym miejscy machnac reka i kierowca o ile ma jeszcze miejsca na pewno sie zatrzyma. Cena to 2 liry od osoby bez względu na długość trasy przejazdu. Także możesz spod samego hotelu pojechac w okolice portu gdzie kończy się promenada i gdzie jest najwiecej knajp, barow i sklepow. Dolmusz kursuja od 7 rano do 1.30 w nocy. Oprocz tego hotel organizuje darmowy przejazd do dyskoteki w Marmaris. Nazywa się to Disco Tour :) Trzeba danego dnia dac znac w recepcji, ze jest sie chetnym, o 22.45 podstawiają busik pod recepcje i zawozą do Marmaris. Powrót jest jakoś po 2 w nocy. Szczegółow nie znam bo nie korzystałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sigo Re: Właśnie wróciłam z Club Oylum Prestige w Icme IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.09, 14:47 Jeszcze jedno pytanko. Jak najlepiej płacić w Icmeler i Marmaris? Czy miałaś 100% gotówki ze sobą czy korzystalas z Kart Płatniczych. Mam karte płatnicza ( Nie Kredytowa) czy musze brać ze sobą calą kase w gótówce czy da sie i opłaca płacić na miescie Kartą Płatnicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosemary Re: Właśnie wróciłam z Club Oylum Prestige w Icme IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.09, 15:02 Ja wzielam dolary i na miejscu wymieniłam na liry, bo tak wychodzi korzystaniej. Raz musialam wypłacić gotówkę z bankomatu (visa). Nawet nie wychodzi to tak drogo jak myslałam. Ale to już zależy od banku. Przed wyjazdem najlepiej sprawdzić jaką dany bank pobiera prowizję za podwojne przewalutowanie (złotowki-dolary, dolary-liry) i po jakim kursie. Czy na miejscu możesz placić kartą nie wiem, bo nie korzystałam. Ale wątpię aby w małych lokalach było to możliwe. Z przypadkami kradzieży się nie spotkałam, a jeżeli już to raczej posądzałabym turystow z Polski czy Rosji niż Turkow. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik30 Re: Właśnie wróciłam z Club Oylum Prestige w Icme 09.09.09, 16:27 Jeśli to nie problem to poproszę również zdjecia na e-mail. Wybieram sie tam z mężem i dzieckiem 21.09.09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosemary Do funia_only i kowalik30 IP: *.chello.pl 09.09.09, 21:13 Wysłałam wam zdjęcia na mail gazety. Dajcie znac czy doszly. Odpowiedz Link Zgłoś
funia_only Re: Do funia_only i kowalik30 10.09.09, 08:50 Hmm, na razie nic nie mam ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosemary Re: Do funia_only i kowalik30 IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.09, 09:18 Do jakiej wielkości można przesyłać maile na gazeta.pl? Może nie przeszły. Masz inny mail? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia9 Do Rosemary IP: *.n1.isko.net.pl 10.09.09, 09:29 Hej, napisz proszę jak wygląda zejście do morza, tzn. czy jest od razu głęboko i czy potrzebne buty? No i jak z zakupami, czy trzeba jechać do Marmaris? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosemary Re: Do Rosemary IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.09, 10:42 Plaża jest żwirkowa, także chodzi się po niej trochę gorzej, ale na pewno szybko się przyzwyczaisz. Z powodu żwirku buty na plaże nie są potrzebne. Przez większość dnia jednak jest tam bardzo gorąco i żwirek bardzo się nagrzewa, także ciężko jest przejść po nim boso. Ja chodziłam na plażę w japonkach, które zostawiałam na brzegu, kiedy szłam się kąpać w morzu. Pomiędzy hotelem Oylum a plażą jest tylko jeden hotel, także jest bardzo blisko. Sama plaża bardzo ładna. Na wydzielonej części hotelu zawsze znajdą się darmowe wolne lażaki. Zejście do morza jest w miarę łagodne. Nie ma gwałtownych uskoków. Dzieci spokojnie mogą sie kąpać. Polecam wziąć z sobą dmuchamy materac, jeśli masz. Większość osób która nie wzięła kupuje na miejscu :) Z zakupami nie ma najmniejszego problemu. Hotel znajduje się przy głównej ulicy, na której jest mnóstwo sklepów, barów, knajp. Sklepy zarówno typu mini market ze wszystkim, jak i ubraniowe, z biżuterią itd. Na pewno znajdziesz w nich wszystko, czego potrzebujesz. Od promenady wzdłuż rzeki rozłożone są codziennie stragany z mnóstwem pamiątek, lokalnych specyfików. Polecam tam zajrzeć. Poza tym w środy w Icmeler jest bazar. We wtorki i czwartki w Marmaris. W Icmeler jest poczta, bank, kantor. Wypłata czy wymiana gotówki nie stanowi problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosemary Zdjęcia Oylum Prestige IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.09, 12:02 Jako że nie mogę przesłać zdjęć mailem, wrzuciłam je na fotosik. Tu macie link rosemary1.fotosik.pl/zdjecia/1.html Odpowiedz Link Zgłoś
funia_only Re: Zdjęcia Oylum Prestige 10.09.09, 12:20 Dzięki! ;) Wygląda bardzo fajnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosemary Re: Zdjęcia Oylum Prestige IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.09, 16:04 I jest bardzo fajnie :) Wrzuciałm dziś opinię i zdjęcia na holidaycheck także można tam zerknąć. Póki co jest weryfikowana, ale lada dzień powinna się wyświetlić. Jeśli chcecie zobaczyć zdjęcie jakiejś rzeczy, ktorej nie wrzucilam na fotosik piszcie - może będę akurat miała taką fotkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosemary Do funia_only IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.09, 15:06 Jeśli dobrze pamietam lecisz teraz w poniedzialek do Turcji. Super masz :) Czy w związku z tym mogłabym mieć do Ciebie pewną prośbe? Odpowiedz Link Zgłoś
funia_only Re: Do funia_only 11.09.09, 15:24 Jasne. Tylko nie wiem, kiedy trafię do hotelu, bo mam opcję 7+7 i nie wiem w jakiej kolejności. Ach, miałam spytać, czytałam, że w niektórych hotelach pobierają jakąś kaucję??? Którą zwracają przy wyjeździe? Czy w Oylub Prestige też?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosemary Re: Do funia_only IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.09, 15:39 Ok to napiszę do ciebie na maila. Z góry dzięki :) O kaucji też słyszałam przed wyjazdem ale ode mnie nic nie pobrali. Odpowiedz Link Zgłoś
funia_only Re: Do funia_only 11.09.09, 15:47 Tylko napisz w miarę szybko, nie ma mnie w weekend w domu i nie będę miała dostępu do maila, a w poniedziałek to nie wiem jak będzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosemary Re: Do funia_only IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.09, 15:55 Mail wlasnie ode mnie wyszedł. Wysłałam na gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gromel Re: Do funia_only IP: 82.160.51.* 07.06.10, 09:14 Czy nikt nie był tam w tym roku? Podobno jest po remoncie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Do funia_only IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.10, 19:24 hej, a czy w tym hotelu są w tv jakieś kanały z bajkami dla dzieci? (to dla nas ratunek na poranki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gieno! Re: Właśnie wróciłam z Club Oylum Prestige w Icme IP: *.media4.pl 05.07.10, 19:29 Opowiedz proszę coś o tym chotelu, warto jechać? Odpowiedz Link Zgłoś
brrrelok Re: Właśnie wróciłam z Club Oylum Prestige w Icme 07.07.10, 00:56 byliśmy w zeszłym roku (czerwiec), w drugim tygodniu (już wakacje w Polsce) zrobiło się tłoczno ale hotel jak dla mnie OK, POLECAM wszystkim :):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś