Dodaj do ulubionych

Kursy angielskiego w Warszawie

• delfina72 Re: Kursy angielskiego w Warszawie 19.09.13, 12:41
      Hej, ja bym mogła polecić Lang Ltc na Niepodległości, właśnie dzisiaj się zapisałam na kurs. chodziłam w zeszłym roku do grupy w której z zasadzie tylko mówiliśmy, czasami tylko jakieś ćwiczenia uzupełniające... warto wspomnieć o tej potrzebie przy zapisach!
    • delfina72 Re: Kursy angielskiego w Warszawie 19.09.13, 14:41
      hej, polecam szkołę Lang fajne ceny i super poziom! sprawdźcie sobie
    • oddelfon Re: Kursy językowe 01.10.13, 11:58
      Też chcę związać się z jedną szkołą
    • rojb.erek Re: Kursy angielskiego w Wa-wie metodą Colina Rosa 23.10.13, 18:17
      witam,
      wiecie coś może o metodzie Colina Rosa? chodzi ktoś z Was na taką formę nauczania w Warszawie? będę bardzo wdzięczna za opinie.
      pozdrawiam.
    • 67kinga Re: Kursy angielskiego w Warszawie 24.10.13, 17:20
      Mike Mills English jest spoko, sympatyczni nauczyciele. Fajna mała szkoła, wszyscy się znają i w grupie czuje się bardzo swobodnie, a to jest ważne bo z przyjemnością chodze na zajęcia i nie staram się jakoś wykręcić żeby nie iść :D
    • rojb.erek Re: Kursy angielskiego w Wa-wie metodą Colina Ros 24.10.13, 18:44
      no własnie podobno już ponad rok jak sie pojawiła ta metoda a mi zalezy na opiniach ludzi którzy się uczą tą metodą. na ich stronie sa opinie ale nie do konca wierzę by były obiektywne.
      jeśli coś o niej wiecie to będę wdzięczna za info
      pozdrawiam
    • caroli.neczka Re: Kursy angielskiego w Warszawie 04.11.13, 11:46
      warto szukać szkół z metodą callana, ważne jest też, żeby mieć kontakt z native speakerami, żeby ucho się oswoiło z płynnym angielskim
    • ping2 Re: Kursy angielskiego w Warszawie 07.11.13, 14:47
      Native speaker to rzeczywiście ważna rzecz w kursie
    • karol-cia15 Re: Kursy angielskiego w Warszawie 13.11.13, 19:21
      Mowa jest zawsze gorsza niz pisanie bo blokujemy się tym, że źle wypowiemy, coś pomylimy, wiesz coś na zasadzie "Kali chcieć jeść" ale nie ma się co czaić :P Może weź też pod uwagę szkołę Speak Up.
    • irek5511 Re: angielski 15.11.13, 21:57

Szybki i Przyjemny kurs angielskiego za darmo poziom podstawowy zawiera kilka godzin nagran + eBook.
      Bardzo przyjemny sposób nauki poprzez słuchanie i powtarzanie dialogów i poszczególnych słów.
      Zapraszam.:)
      www.youtube.com/watch?v=GC-DLbV_1-w
    • kse-non Re: Kursy językowe 02.12.13, 13:40
      Najważniejsze trafić na bardzo dobrego native speakera
      • 1zaripel2 Re: Kursy językowe 02.01.14, 11:32
        Polecam zapoznać się ze stroną www.myspeakshop.pl wybieracie lektora, datę rozmowy, godzinę i w dogodnym dla siebie terminie szlifujecie język.
    • tirri ale się porobiło na tym forum 23.12.13, 17:48
      super dyskusja między paroma naganiaczami - żenada
    • ferry02 Re: Kursy angielskiego w Warszawie 19.01.14, 19:03
      To fakt, drugi języka za pół ceny
    • antoni62 Re: Kursy angielskiego w Warszawie 16.02.14, 22:10
      Dokładnie warto popytać znajomych. Ja tak trafiłam na szkołę Długi Język. Kolega był tam na kursie indywidualnym z włoskiego. Ja właśnie kończę kurs konwersacyjny z angielskiego. Polecam
    • konrad1983i Re: Kursy angielskiego w Warszawie 07.04.14, 16:16
      Ostatnio na polskim rynku pojawił się nowy kurs i który według mnie bije na głowę supermemo i etudora.Cały kurs składa się z interaktywnych filmów z lektorem.Kurs jest aktualnie hitem w Stanach Zjednoczonych i wiele osób uczy się tą metodą.Na stronie trzeba się zarejestrować i wykupić kurs Interation,bardzo łatwo przysfaja się frazy,polecam,uczę się 2-gi miesiąć z ogromnymi rezultatami.
      Stronka : www.topenglishcourse.pl
    • mannu-ella Re: Kursy angielskiego w Warszawie 02.06.14, 11:54
      Czy według Was warto uczyć się języka w Wakacje ???
    • cowboy22 Re: Kursy angielskiego w Warszawie 28.06.14, 20:41
      Jakie plusy metody Callana
    • czajkatarzyna Re: Kursy angielskiego w Warszawie 15.07.14, 13:26
      Ja chodziłam do szkoły językowej LANG w centrum. Serdecznie wam polecam, mogę się wypowiedzieć o kursach przygotowawczych do matury i do FCE. Przede wszystkim dużym plusem jest to, że lektorzy wymagają, a tym samym uczą nas solidności. Dużym plusem również fakt, że szkoła wychodzi z angielskim do ludzi – pewnie kojarzycie lekcje angielskiego, które wyświetlają się na tramwajowych ekranach?!? - taaaak to ich pomysł, na produktywne wykorzystanie czasu podróżujących.A poza tym dobra kawa z ekspresu przed zajęciami. Niby nic, ale chce się przyjść wcześniej, zrobić kawkę, usiąść w saloniku i poczekać na znajomych z kursu :)
    • marzena23411 Re: Kursy angielskiego w Warszawie 18.07.14, 12:34
      Witam,
      czy znacie jakąś godną polecenia szkołę językową w Warszawie? Chodzi o język angielski dla dzieci w wieku wczesnoszkolnym. Jaka metoda będzie najbardziej odpowiednia aby uzupełnić wiedzę nabywaną w szkole podstawowej? Znacie tą metodę www.speak4kids.eu, co o niej myślicie?
    • annn004 Re: Kursy angielskiego w Warszawie 31.07.14, 21:39
      Też uważam, że najbardziej skuteczna jest nauka przez konwersacje z native speakerem.
      A najszybciej nauczymy się jeżyka obcego wyjeżdżając do innego kraju :)
      Ciekawą ofertę widziałam na www.luckyluke.edu.pl/
      Szkoła Języków Obcych Lucky Luke w Warszawie prowadzi zajęcia w małych grupach, przygotowuje do matury i egzaminów, a także szkolenia językowe dla pracowników firm.
    • robsonos Re: Kursy angielskiego w Warszawie 19.08.14, 09:33
      Wybór spory w większych miastach, w tych mniejszych jest nieco gorzej. Inna sprawa to, że ilość szkół i konkurencja często nie przekłada się na wyższą jakość nauczania a jedynie na niższą cenę.
    • szopenek2 Re: Kursy angielskiego w Warszawie 20.08.14, 09:23
      Proponuję ci naukę języka angielskiego przez skype na przykład w szkole www.korkiangielski.pl
      • kotfilemon-easy Re: Kursy angielskiego w Warszawie 26.08.14, 13:28
        a ja polecam ILSP ilsp.edu.pl/
        ekstra lokalizacja i kadra, zawsze pomogą. Szkoła jeszcze mało znana, poleciła mi koleżanka i jestem b. zadowolona
        • 0anitta Re: Kursy angielskiego w Warszawie 01.10.14, 07:54
          Kotfilemon, zawsze polecane szkoly czy rzeczy beda pewniejsze . Ja zawsze ufam rekomendacjjom. Na angielski chodzilam już jakiś czas temu ale zupelnie zapomnialam, nawet podstawy sprrawiaja mi trudnosc, ale tak to jest jak nie ma się stycznosci nacodzien. Tez z polecenia mam isc do szybkiekursy.pl tylko na początku chcialam się zorientowac o opiniach o tej szkole, bo imo rekomendacji znajomej zawsze się upewniam, przezorny ubezpieczony czy jakos tak :) jak cos wiecie na ten temat dajcie mi znac , dzieki :)
    • rafka770 Uwaga speak up spamuje 21.08.14, 17:36
      Uwaga na spam wysyłany przez Speak up . Wiem ze nigdy tam nie pójdę.
      • agness149 Re: Uwaga speak up spamuje 12.10.15, 14:30
        Uwaga przed Speak Up Musialam splacac 3 miesiace za firme Speak Up za ich dlugi w banku Santander!! Za ich wlasne dlugi!!! Zerwalam kurs bo maja zle opracowany system. Czesto czekalo sie na zajecia w kolejce nawet 2 tyg bo nie bylo miejsca a oplacac trzeba bylo tak czy owak. To nie jest prawda ze jest plastyczny grafik i ze sie dostosowuja do ucznia. bzdura! Narzucali. Brales takie dni ktore byly wolne! Tak wiec oplacilam kare za zerwanie o czym wiedzialam ale najwiekszy problem w tym, ze szkola nie uregulowala z bankiem . a wrecz nie informowala bank o tym ze uczen zerwal umowe i dostawalam wciaz info z banku o wplacie, pozniej mialam pogrozki ze wysla komornika, wiec musialam placic dodatkowo. Szkola umywala rece, DZwoniam do Lerning System 500razy z prosba aby poinformowali bank o zerwaniu umowy a oni nic. Tak robia tylko dranie!! Moja kolezanka przeszla tem sam horror z nimi!! Ostrzegam wszystkich!!! Co z tego ze istnieje umowa? ja sie wywiazalam!! ale Learning System Poland sp nie!! mieli 2 tyg na uregulowanie z bankiem, zgodnei z umowa. to oni sie nie wywiazuja z umowy a nie uczen!! a uczen ponosi konsekwencje za ich karygodnosc z bankiem!!
    • formalistka_one Re: Kursy angielskiego w Warszawie 25.08.14, 09:29
      Czy będąc na poziomie A1 warto iść na kurs business , czy lepiej poprawić angielski kursem ogólnym i potem uderzyć na business ???
      • roczek0 Re: Kursy angielskiego w Warszawie 27.08.14, 15:14
        najpierw ogólny, np. w PI school o której już gdzieś tu pisałem, a potem business z bardzo protego powodu - na poziomi A1 jednak dość słabo mówisz, a na kursie business nikt już nie będzie uczył Cię czasów, tylko konkretnych zwrotów czy wyrażeń. Nie będziesz w stanie przyswoić słownictwa, bo będziesz skupiac sie na układzie zdania czy na zwrotach nieistotnych z punktu widzenia specjalizacji. Przy business wart znać jężyk na tyle, żeby móc czytać np. branżowe artykuły, związane ze sołwonictwem. Najpierw ogół potem szczegół.
    • kotfilemon-easy Re: Kursy angielskiego w Warszawie 26.08.14, 13:25
      ja polecam International Language School of Poland. chwilowo miałam przerwę wakacyjną ale zaraz do nich wracam :) maja chyba najładniejszą siedzibę w Warszawie, super lokalizację w centrum i świetne nauczycielki.
      fajnie że mają dużo uczniów z zagranicy - czy chcesz czy nie musisz trenować swój język!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka