Dodaj do ulubionych

TFLS pilnie proszę o opinię

• lcci Re: świetny kurs LCCI 02.04.13, 20:30
      Wiam

Mam serdeczną prośbę do Pani czy pamięta może Pani jakie były pytania na egzaminie ustnym?
      Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam
      • mirenka4 Re: świetny kurs LCCI 23.08.14, 17:09
        Tez jestem zainteresowana egzaminem LCCI .
    • lovelybabe Re: TFLS pilnie proszę o opinię 21.10.13, 19:52
      Krotko. Nie polecam
      • 9karcia Re: TFLS pilnie proszę o opinię 28.10.13, 20:02
        kursu ocenić nie mogę, ponieważ szkoła nie wywiązała się z umowy, mieli 21 dni, od daty podpisania umowy na rozpoczęcie kursu. Niestety nie raczyli się ze mną skontaktować, straciłam 21 dni, ale ok. Pani w sekretariacie nie była w stanie nic poradzić, tzn z mojej strony wyszła inicjatywa, czy jest możliwość dołączenia do innej grupy, czy skoro nie wywiązali się z umowy, to przysługuje mi jakaś zniżka, cokolwiek?! ale wreszcie powiedziała, że mogę zmienić grupę, ale muszę do każdej raty dopłacić po 90 zł, czyli łącznie kurs 2 semsetralny to koszt 2700 zł. Bo oczywiście w trakcie podpisywania umowy, dowiedziałam się, że jeszcze to i tamto, drugi kurs darmowy, ale materiały trzeba kupić itd. oprócz tego płatność kartą wiąże się również z wyższymi kosztami. Kojarzy mi się ze znaną metodą manipulacyjną "niska piłka" klient jest już zdecydowany, podjął decyzje, chce podpisać umowę i nagle kolejne koszty! Szkoła także zabezpiecza się wekslami, warto dowiedzieć się jak to prawnie wygląda, bo umowa jest tak skonstruowana, że ciężko zrezygnować z kursu nie będąc stratnym, dodam w moim mniemaniu, bo zaraz mnie pozwą o coś. Z innej beczki, pierwsze wrażenie? było dużo osób, ogólny ruch, pomyślałam, no nieźle, w kiepskiej szkole raczej nie ma tylu ludzi. był to 6 października a 7 "kończyła" się promocja drugi język gratis, pani nas ponaglała i nęciła ofertą, że to już ostatni dzień, licznik na stronie bił! hmmm pachnie koejną metodą tym razem - czas nagli, szybko szybko bo zaraz się oferta kończy. Oczywiście okazało się, że promocja jakoś dalej trwa lub jest już kolejna, trwa jeszcze 1 dzień! 4 h i 58 minut!!!

tak jak mówię merytorycznie nie mogę ocenić szkoły, natomiast osobiście czuję się w pewien sposób wprowadzona błąd, szkoły na pewno nie polecę znajomym, a i w sieci trzeba uważać, bo erzecznik, PRowiec czy jakiś inny marketingowiec, bacznie obserwuje wszystkie fora i śledzi wpisy. Można się nawet pokusić i rozważać, czy tyle pozytywnych wpisów, to nie przypadkiem tzw. buzz marketing - chociażby zachęcam do wątku - forumprawne.org/prawa-konsumenta/170872-szkola-jezykowa-tfls-3.html, w którym jakaś laska miała problem z tą szkołą i nagle na forum, gdzie oczekiwała porady, pomocy, wszyscy zaczęli na nią najeżdzać, w szczególności osoby, które mają na końcie 1 post, czy 2 - świeżaki, nagle się odzywają i chwalą szkołe? ... . te same osoby zaczęły pisać o szkole, że uczą się tam od x lat i szkoła jest super. Przypadek? pozostawiam do refleksji!
        • stella2019 Re: !spam! pilnie proszę o opinię 07.11.18, 19:53
          Również nie polecam tej szkoły. Bardzo nieuprzejmy Pan w recepcji!
    • martazzzz_z Re: !spam! pilnie proszę o opinię 15.02.18, 12:09
      Nie polecam kursu konwersacyjnego! Poszłam z polecenia do tej szkoły. Niestety może kiedyś szkoła miała swój poziom, ale teraz idą niestety na ilość a nie na jakość. Liczy się tylko jak największa ilość przyjęć- przy rejestracji straszny chaos organizacyjny. Najważniejsze jednak, że lektor niestety nie przygotowany do prowadzenia zajęć. Uważam, że nie powinno być tak, że jeżeli ktoś posługuje się językiem angielskim jest stworzony do roli nauczyciela, lektora. Kurs konwersacyjny jak sama nazwa wskazuje powinien polegać na konwersacji a nie na monologu lektora. Ja nie mam problemu ze zrozumieniem języka ang natomiast chciałam przełamać barierę językową. Uważam, że pieniądze wydane w błoto. Szkoła zabezpiecza się umowami z wekslem więc nie ma możliwości rezygnacji w trakcie kursu. NIE POLECAM! SZKODA KASY!

Nie polecam kursu konwersacyjnego! Poszłam z polecenia do tej szkoły. Niestety może kiedyś szkoła miała swój poziom, ale teraz idą niestety na ilość a nie na jakość. Liczy się tylko jak największa ilość przyjęć- przy rejestracji straszny chaos organizacyjny. Najważniejsze jednak, że lektor niestety nie przygotowany do prowadzenia zajęć. Uważam, że nie powinno być tak, że jeżeli ktoś posługuje się językiem angielskim jest stworzony do roli nauczyciela, lektora. Kurs konwersacyjny jak sama nazwa wskazuje powinien polegać na konwersacji a nie na monologu lektora. Ja nie mam problemu ze zrozumieniem języka ang natomiast chciałam przełamać barierę językową. Uważam, że pieniądze wydane w błoto. Szkoła zabezpiecza się umowami z wekslem więc nie ma możliwości rezygnacji w trakcie kursu. NIE POLECAM! SZKODA KASY!

• stella2019 Re: !spam! pilnie proszę o opinię 07.11.18, 19:54
        Przygodę z ta szkołą zakończyła na etapie rozmowy kwalifikacyjnej. Straciłam miesiąc czekając na kurs. Bardzo nieprzemyślane Pan w recepcji. Nie polecam!
        • stella2019 Re: !spam! pilnie proszę o opinię 07.11.18, 19:55
          stella2019 napisała:
          Przygodę z tą szkołą zakończyłam na etapie rozmowy kwalifikacyjnej. Straciłam miesiąc czekając na kurs. Bardzo nieuprzejmy Pan w recepcji. Nie polecam!
      • majan Re: !spam! pilnie proszę o opinię 13.08.19, 14:59
        Obsługa TRAGICZNA :-( Poczułem się o ponad 30 lat młodszy, bo było jak za Gierka. Konsultantka umówiła się w biurze i nie przyszła, mężczyzna za ladą kompletnie niekomunikatywny, umiał jedynie powtarzać w kółko " proszę zapłacić".
        Wszystkie ustalenia z kilku rozmów z (nieobecną) konsultantką go nie interesowały.
        Odradzam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka