dariusz1001 Re: szkoła Moose- przestroga dla lektorów !!!!!! 14.11.11, 12:29 Val , za przeproszeniem chyba cię walnęło w głowę - Moose to bardzo dobra szkoła , masz depresję to wyżywaj się u siebie w domu a nie na stronach. CO jak co ale o tej szkole mogę dużo dobrego powiedzieć . Kilka lat nauki w 2 miastach Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz1001 Re: szkoła Moose 14.11.11, 12:31 Bardzo polecam, jak nie jest Pani kombinatorką to będzie Pani bardzo zadowolona z pracy w Moose. To uczciwa i solidna szkoła. Wiem,że nie jest łatwo przebić się z pozytywną opinia bo internet w Polsce to jedno bagno ale prosze pójść na rozmowę i samemu się przekonać Odpowiedz Link Zgłoś
gerda-gerda1 Re: szkoła Moose 28.12.11, 18:02 To z pewnością bardzo dobra szkoła. Największa we Wrocławiu o to zatrudniająca dobrych nauczycieli. Nie da się powiedzieć złego słowa Odpowiedz Link Zgłoś
gerda-gerda1 Re: szkoła Moose 28.12.11, 18:08 Babo67 wredna o czym ty piszesz , czy 45 zł za 60 minut to wygórowana cena ? To bardzo dobra cena tak samo jak cała szkoła. Podłość baranów nie ma sobie równych. Jak możesz pisać ,że ta szkoła upadła w Wawie, zobacz ranking szkół, ta szkoła jest w trójce największych szkół w Polsce, działa w ponad 100 miastach, zdobyła liczne nagrody i wyróżnienia związane z jakością nauczania. Idź babsztylu jeden do lasu lub na łąkę paść barany Odpowiedz Link Zgłoś
tuh1 Re: szkoła Moose 28.06.14, 17:10 Pracowałem w moose w Bydgoszczy jako ulotkarz przez 2 miesiące i moja opinia nt. tej pracy jest w pełni POZYTYWNA! Fakt, pieniądze nie były duże, ale za to adekwatne do wysiłku. Można wybrać, czy chce się rozdawać ulotki "z miejsca", t.j. na ulicy, czy też roznosić je po domach. Ja wybrałem drugą opcję. Codziennie dają określoną liczbę ulotek, które trzeba roznieść w ciągu 5 godzin (później były 4 godziny, gdyż kończyły się ulotki, było ich mniej). Jeśli rozniesiesz szybciej - masz wolne do końca dnia, a płacą za całe 5 godzin, nawet jak rozniesiesz w 3. Fakt, że jeśli się sprężasz, zwiększają Ci liczbę ulotek, ale i tak można się wyrobić. Praca na umowę, pracodawczynie miłe, tolerancyjne. Jeśli wyniknie sytuacja, że czas pracy mija, a zostają Ci ulotki, to kontaktujesz się z siedzibą i mówisz, ile masz ulotek - jeśli jest ich za dużo, to zostawiasz je sobie do następnego dnia, jeśli niewiele - proszą Cię o ich rozniesienie (nie płacą chyba za o gratisów, ale to można znieść, w końcu 5 lub też 4 godziny powinny były wystarczyć). Przerwę na śniadanie robisz sobie we własnym zakresie. Czasem dzwonią i pytają, gdzie jesteś, lub nawet wysyłają człowieka sprawdzającego Twoją pracę, ale to normalne. Codziennie dostajesz mapkę terenu. Minusy - nie opłacają biletów na dojazd do różnych dzielnic, i wspomniany brak kasy za dodatkowe minuty (ale jak się ktoś spręża, to wyrabia się w wyznaczonym czasie). Plusem jest to, że nie każą na chama włazić do każdego bloku, np. jak wisi skrzynka na ulotki przed budynkiem, to pozwalają włożyć tam kilka ulotek i nie wchodzić. Podsumowując, idealnie nie jest, ale mnie się podobało, p.w. luźna atmosfera. Byle się nie obijać. POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
tuh1 Re: szkoła Moose 28.06.14, 17:12 Dodam jeszcze, że nie robią kłopotów, jak jednego dnia nie możesz przyjść do pracy. Po prostu nie płacą Ci za ten dzień. Codziennie podpisujesz odbiór ulotek i godziny pracy, i na podstawie tych podpisów wypłacają wynagrodzenie następnego miesiąca, ok. 13-14. dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
eszonokrak Re: szkoła Moose 22.05.15, 12:16 Ja chętnie opowiem co i jak, bo od roku pracuje w szkole w Gdańsku. Ogólnie jest ok, nie było żadnych problemów jak dotąd we współpracy - kasa jest zawsze na czas, atmosfera miła, uczniów też mam sporo. Moja stawka to 30zł brutto za 60minut lekcji indywidualnych - szalu nie ma, ale godzin jest całkiem sporo, a co najważniejsze mogę je sobie rozłożyć jak mi wygodnie, więc nie narzekam. Teraz przy przedłużeniu umowy dostałem 1zł podwyżki, a przy tym szkoła zrezygnowała w ogóle z umów o dzieło, więc zatrudniają na zlecenie ze składkami na nfz - i to jest ekstra. Odpowiedz Link Zgłoś
juzefanglista34 Re: szkoła Moose 07.06.24, 07:09 W tej szkole niewiele można się nauczyć, lektorzy bardzo często się zmieniają, bo oni biorą studentów. Koszmarna praca biur, które ściągną z was pieniądze nawet jak nie odbędą się lekcje. Uwaga, umowy zabezpieczają tylko Moose, nie dajcie się nabrać. Odpowiedz Link Zgłoś