Dodaj do ulubionych

Jaką szkołę wybrać?

• filomena65 Re: Jaką szkołę wybrać? 15.12.11, 17:16
      Angielskiego uczyłam się na kursyjezyki.pl :) i byłam bardzo zadowolona :)
    • sna.ke Re: Jaką szkołę wybrać? 28.12.11, 19:38
      Wybór jest duży więc pytajmy znajomych i czytajmy fora
      • robsonos Re: Jaką szkołę wybrać? 29.12.11, 09:03
        sna.ke napisał:

> Wybór jest duży więc pytajmy znajomych i czytajmy fora

Przecież pyta. W dużych miastach wybór jest faktycznie duży. Ale wystarczy odrzucić małe szkoły językowe i te, o których pierwszy raz się słyszy. Wtedy o wybór łatwiej.
    • grom95 Re: Jaką szkołę wybrać? 31.01.12, 19:51
      Ja bez problemu mogę przejechać parę dodatkowych przystanków, aby dotrzeć do dobrej szkoły, choć oczywiście jak coś fajnego jest blisko ciebie to super
    • mark-o12 Re: Jaką szkołę wybrać? 07.02.12, 19:33
      Ja tam nie lubię uczyć się języków, ale niestety muszę i co wy na to ???
    • olawitek Re: Jaką szkołę wybrać? 09.02.12, 16:57
      Ja chodzilam do www.linguateensspace.com.pl/ na kursy przedmaturalne. W tym momencie juz trwa nabor, bo moja siostra sie wlasnie zapisywala. Dobre wrazenie wywarla na mnie ta szkola i jej podejscie do słuchaczy. Jak masz z czyms problem idziesz do prowadzacego i pomaga Ci. Wszystko jest bardzo fajnie i przejrzyscie tlumaczone, ze naprawe idzie sie sporo nauczyc.
      • krollek Re: Jaką szkołę wybrać? 09.02.12, 21:21
        Zawsze warto porównać oferty
    • ksawery4 Re: Jaką szkołę wybrać? 28.02.12, 20:46
      Ofert jest aż za dużo
      • robsonos Re: Jaką szkołę wybrać? 29.02.12, 12:11
        ksawery4 napisał:

> Ofert jest aż za dużo

W dużych miastach na pewno. Choć też pozornie, bo wiele szkół powstaje i upada, a dużych graczy, istniejących na rynku od wielu lat aż tak dużo nie ma.
        A tylko takich miejsc warto się zapisać.
    • robsonos Re: Jaką szkołę wybrać? 06.03.12, 10:11
      karolka63 napisał:

> Bo niestety taki jest prawo rynku

Z jednej strony racja, ale przecież nie tylko szkoły językowe nauczają języków.
      Z drugiej strony ludzie często popełniają błąd koncentrując się na jednym kryterium wyboru szkoły, czyli cenie. Oczywiście to ważna sprawa, ale taki sposób wyboru, to często pieniądze wyrzucone w błoto.
    • tengababa Re: Jaką szkołę wybrać? 06.04.12, 12:21
      Wydaje mi się, że speak up jest oki. Ja mam jak najbardziej pozytywne wrażenia co do ich kursów i sposobu nauczania :)
    • robsonos Re: Jaką szkołę wybrać? 14.05.12, 12:22
      alala55 napisał:

> Ja zawsze wybieram szkoły, które są na rynku długo, boję się jakiś wynalazków

I to właśnie jest rozsądne. I łatwiej o wybór, bo tego typu szkół nie jest w końcu aż tak wiele.
    • robsonos Re: Jaką szkołę wybrać? 21.05.12, 11:16
      na.ss napisał:

> W Warszawie kilkanaście

Wydaje mi się, że znacznie więcej. Kilkanaście to może być takich, które warto brać pod uwagę.
      • korn.elik Re: Jaką szkołę wybrać? 28.05.12, 16:08
        Według mnie około 10 warto rozważyć
    • malutka502 Re: Jaką szkołę wybrać? 11.06.12, 15:49
      Hej! zależy gdzie mieszkasz , ale gdybyś pochodziła z Zachodniopomprskiego to bardzo polecam ci Szkołę Wyższą w Stargardzie Szczecińskim , która nazywa się STARGARDINUM. Świetna bo nie droga stypendium też można dostać , a wykładowcy spoko , atmosferka ok. Jest z czego wybrać .Osobiscie polecam bo sama na niej stydiuję ekonomię i jestem zadowolona zreszta jak chcesz to zapoznaj się z ich stroną na tej uczelni ciągle coś sie dzieje Warto !!!!!!!!! A i jeszcze jedno władze uczelni masz za rogiem i wiesz jak wyglądają nie tak jak na innych uczelniach , że nawet niewiadomo kto kim jest albo widzisz go raz na początku i na końcu albo w ogóle tutaj każdy jest otwarty na potrzeby studenta i dlatego człowiek czuje się jak u siebie czyli ŚWIETNIE !!!!!!!!!!!!!!!
      • standby22 Re: Jaką szkołę wybrać? 25.10.14, 12:01
        Ogólnie szkół to jest ostatnio o zawrót głowy
    • eq_szkola_jezykow_obcych Re: English For You 08.08.12, 11:49
      niekoniecznie, to zależy od organizacji.
      u nas np mamy języki: angielski, hiszpański, niemiecki, włoski i francuski.
      Każdy język jest prowadzony oddzielnie, lektorzy są dobierani tak, żeby specjalizowali się w tym konkretnym języku (nikt nie uczy np 3 języków naraz). Każdy lektor przygotowuje indywidualny program nauczania dla każdej grupy, co roku nowy, mając na uwadze potrzeby konkretnych uczestników danej grupy.
      Dzięki temu, że prowadzimy tyle języków, nasi Słuchacze mogą chodzić na zajęcia z dwóch języków i tak układamy im plan, żeby się nie pokrywały i żeby nie mieli niepotrzebnych "okienek". Na przykład w zeszłym roku mieliśmy grupę gimnazjalistów, którzy uczyli się angielskiego na poziomie B2 i hiszpańskiego A1. Ułożyliśmy im plan tak, żeby zaraz po swoich lekcjach mieli angielski, potem przerwę na kanapkę i odpoczynek, a potem hiszpański i dzięki temu jeszcze za dnia wracali do domów:)
      tak więc przy dobrej organizacji szkoła ucząca kilku języków jest zbawieniem dla ambitnych i zapracowanych ludzi:)
    • pozno2 Re: Jaką szkołę wybrać? 11.08.12, 17:17
      Od września będę mieszkać w Poznaniu, co dobrego tam
    • eq_szkola_jezykow_obcych Re: Jaką szkołę wybrać? 23.08.12, 22:55
      dokładnie tak samo, jak normalny egzamin FCE, tylko że jest oceniany przez lektorów i metodyków szkoły, która go przeprowadza, a nie przez oficjalną komisję.
    • kussy0 Re: Jaką szkołę wybrać? 01.09.12, 09:58
      To znajdz sobie dobra szkołe on line
      • eq_szkola_jezykow_obcych Re: Jaką szkołę wybrać? 03.09.12, 15:41
        Szkoła on line ma swoje wady i zalety, jak wszystko.
        Do zalet należy to, że nie trzeba dojeżdżać i jest taniej.
        Do wad- ciężko się zmotywować samemu w domu. Osobom, które nie są bardzo zdyscyplinowane polecałabym jako uzupełnienie kursu i praktykę w mówieniu, nie jako zamiennik kursu.
        • bellafont Re: Jaką szkołę wybrać? 05.09.12, 12:18
          a ja słyszałam o konwersacjach on-line jako uzupełnieniu zwykłego kursu! to byłoby coś ;)
        • marc_polo Re: Jaką szkołę wybrać? 10.09.12, 09:43
          eq_szkola_jezykow_obcych napisała:

> Szkoła on line ma swoje wady i zalety, jak wszystko.
          > Do zalet należy to, że nie trzeba dojeżdżać i jest taniej.
          > Do wad- ciężko się zmotywować samemu w domu. Osobom, które nie są bardzo zdyscy
          > plinowane polecałabym jako uzupełnienie kursu i praktykę w mówieniu, nie jako z
          > amiennik kursu.
          Pełna zgoda. Wybór należy do nas - nauczyć się dobrze angielskiego czy wygodnie.
    • blue_pencil_bemowo Re: Jaką szkołę wybrać? 02.09.12, 11:41
      W takim razie zapraszamy do szkoły językowej Blue Pencil na Bemowie. Lektorzy studiowali i pracowali jako nauczyciele w Wlk. Brytanii i USA. Proces nauczania u nas to trzy etapy:

1. Nauczymy Cię mówić (3-6 miesięcy)
      2. Nauczymy Cię mówić poprawnie (6 - 8 miesięcy nauki)
      3. Wzbogacimy bogactwo językowe (bez limitu czasowego - uczysz się aż uznasz że wystarczy)

Zapraszamy!
      --------------------------------------
      www.bluepencil.pl/
    • marc_polo Re: Jaką szkołę wybrać? 17.09.12, 08:49
      biiggo napisał:

> Najlepiej mieć kontakt z różnymi odmianami,tak aby nie przyzwyczaić się do jedn
      > ego akcentu

Dlaczego tak uważasz? Wydaje mi się, że najlepiej uczyć się w jednym miejscu, jeżeli oczywiście nam odpowiada. To oznacza zazwyczaj konkretnego lektora, który ma "swój" akcent. Co innego korzystanie z nauk wyniesionych na kursie, co oznacza przecież używanie języka - choćby słuchanie (TV, Film, news) ludzi różnych narodowości o różnym akcencie.
      • sianlian Re: Jaką szkołę wybrać? 17.09.12, 17:56
        To zależy do czego ci Native jest potrzebny, jeżeli chcesz rozumieć np. filmy to zdecydowanie Native z usa
        • marc_polo Re: Jaką szkołę wybrać? 18.09.12, 09:57
          sianlian napisał:

> To zależy do czego ci Native jest potrzebny, jeżeli chcesz rozumieć np. filmy t
          > o zdecydowanie Native z usa

Oczywiście motywacja do nauki angielskiego może być związana z filmem, ale przecież nie każdy musi lubić i oglądać głównie amerykańskie produkcje. Brytyjczycy przecież kręcą świetne filmy, a często przytrafiają się płyty DVD, które nie są w Polsce wydawane, czyli mają napisy angielskie. Chodzi oczywiście o produkcje nieanglojęzyczne.
    • marc_polo Re: Jaką szkołę wybrać? 19.09.12, 08:39
      kulka62 napisała:

> Ja wolę akcent amerykański, dla mnie bardziej męski

Co to znaczy bardziej męski?
      Przyznam, że jestem bardziej osłuchany z amerykańskim, ale męskość tu raczej nie ma nic do rzeczy.
    • marc_polo Re: Jaką szkołę wybrać? 21.09.12, 08:32
      jun-ky napisał:

> To pianie po brytyjsku, jak wykastrowany kot ???

A to już jest nacjonalizm.

A jakby ktoś śmiał się z języka polskiego?
    • kot-lar Re: Jaką szkołę wybrać? 02.10.12, 23:56
      A o co chodzi z tymi fiszkami ???
      • minis.trant Re: Jaką szkołę wybrać? 04.10.12, 00:40
        Takie faje uzupełnienie, ale może być na plus
      • mihkron Re: Jaką szkołę wybrać? 06.10.12, 20:53
        To chyba jakaś gra językowa, na czym dokładnie to polega
        • song3 Re: Jaką szkołę wybrać? 24.10.12, 13:07
          Kursy języka Business English ???
    • smartik Re: Jaką szkołę wybrać? 17.10.12, 11:26
      mandaryn3 napisała:

> Różnica jest tylko taka, że podczas Mock Testu odpada element stresu, więc od w
      > yniku osiągniętego podczas takiego testu należy odjąć z 10 procent

niekoniecznie, gdyż Mock test jest sporo przed egzaminem , więc masz czas
    • fiorddek Re: Jaką szkołę wybrać? 23.12.12, 23:02
      Ten Helen Doron to jakiś monopolista dla maluchów, czy jest coś jeszcze ??
    • marc_polo Re: Jaką szkołę wybrać? 04.01.13, 09:35
      dom-owy napisał:

> Tych dobrych jednak tylko kilka

Co racja, to racja. Ale to przecież norma. Można wybrać dobrą szkołę lub tanią szkołę. Oczywiście są jeszcze inne warianty, typu szkoła niezbyt dobra a droga. W dobrych szkołach warto zawsze szukać promocji.
    • marc_polo Re: Jaką szkołę wybrać? 07.01.13, 10:31
      foor napisała:

> Im więcej kontaktu z żywym angielskim tym lepiej, może to być także wyjazd języ
      > kowy
      Pełna zgoda, ale wyjazd to raczej ostateczność lub wakacje, bo kto w roku szkolnym może sobie na coś takiego pozwolić.
      • sm-er Re: Jaką szkołę wybrać? 07.01.13, 22:16
        Byłam jakiś czas temu na kursie wyjazdowym na Malcie, rzeczywiście sporo skorzystałam
        • marc_polo Re: Jaką szkołę wybrać? 10.01.13, 11:27
          sm-er napisała:

> Byłam jakiś czas temu na kursie wyjazdowym na Malcie, rzeczywiście sporo skorzy
          > stałam

Wyjazd to fantastyczna forma nauki, ale ma podstawową wadę (zaletę) - nadaje się na lato.
          • galer-yjka Re: Jaką szkołę wybrać? 12.01.13, 18:47
            Oj tam jak ktoś ma kase może polecieć sobie na kurs angielskiego do Kapsztadu w RPA albo Australii
            • mak-ler Re: Jaką szkołę wybrać? 13.01.13, 11:22
              A po co wyjeżdzac na kurs? Przecież sam wyjazd za granicą uczy więcej? Samo życie - wysiadasz z pociągu/samolotu musisz kupić bilet, zapytać o drogę, zabukować się w hotelu, kupić coś do jedzenia, pojechać gdzieś, przeczytać gazetę. Samo życie!!! :)
              • marc_polo Re: Jaką szkołę wybrać? 14.01.13, 09:37
                mak-ler napisał:

> A po co wyjeżdzac na kurs? Przecież sam wyjazd za granicą uczy więcej? Samo życ
                > ie - wysiadasz z pociągu/samolotu musisz kupić bilet, zapytać o drogę, zabukowa
                > ć się w hotelu, kupić coś do jedzenia, pojechać gdzieś, przeczytać gazetę. Samo
                > życie!!! :)

Poza tym takie kursy to są dobre na lato, bo kto w roku szkolnym ma na to czas.
                • mode-rny Re: Jaką szkołę wybrać? 15.01.13, 10:33
                  Z tymi urlopami to akurat bywa różnie
                  • marc_polo Re: Jaką szkołę wybrać? 15.01.13, 10:44
                    mode-rny napisał:

> Z tymi urlopami to akurat bywa różnie

Zimowe urlopy raczej wykorzystywane są na stosunkowo krótkie wypady. A latem lepiej jest odpocząć. Choć oczywiście możesz łączyć przyjemne z pożytecznym.
    • disko-4 Re: Jaką szkołę wybrać? 16.01.13, 13:20
      Ja jednak wolę pracować według jakiegoś stałego schematu, ale oczywiście każdy ma inaczej poukładane życie
      • marc_polo Re: Jaką szkołę wybrać? 17.01.13, 12:39
        disko-4 napisał:

> Ja jednak wolę pracować według jakiegoś stałego schematu, ale oczywiście każdy
        > ma inaczej poukładane życie

Ale elastyczność grafika nie jest zaprzeczenie stałego schematu. To po prostu od Ciebie zależy. Masz więcej opcji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka