ci-rilla 08.03.11, 16:44 Jakich znacie dobrych i sprawdzonych Mistrzow Reiki u ktorych warto sie uczyc? I dlaczego tych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amethystray Re: Mistrz Reiki 09.03.11, 10:22 Najpierw moze okresl swoje kryteria dobrego i sprawdzonego i kto dla ciebie jest tym u ktorego warto sie uczyc a moze ktos ci odpowie. Ja np ucze Reiki ale uwazam ze wypowiadac sie o jakosci moich kursow powinni moi studenci/studentki Reiki. Odpowiedz Link Zgłoś
m.war Re: Mistrz Reiki 09.03.11, 11:46 a po co uczysz Reiki? komu i w jaki sposób tym Reiki pomogłeś? masz jakieś namacalne efekty pracy? nie pisze tylko ,że komuś bóle pleców przeszły po twoich zabiegach. Odpowiedz Link Zgłoś
amethystray Re: Mistrz Reiki 09.03.11, 12:59 Coz, od 1998 roku sporo sie tego zebralo. :) Owszem zycie wielu ludzi zmienlo sie na lepsze i to nie tylko pod wzgledem fizycznym ale ogolnie zyciowym i duchowym. Nie oczekuj ze podam ci przyklady z imienia i nazwiska bo cenie prywatnosc osob ktore uczeszczaja na moje zajecia. Odpowiedz Link Zgłoś
m.war Re: Mistrz Reiki 10.03.11, 15:00 nie chcę imion i nazwisk. tylko jakieś konkretne schorzenia. to możesz chyba opisać? szczególnie chodzi mi o leczenie schorzeń fizycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
m.war Re: Mistrz Reiki 11.03.11, 11:28 dziwne, że kiedy pytam o konkrety nastaje cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
mag401 Re: Mistrz Reiki 11.03.11, 11:31 Witam Cichocki Warszawa! Jeśli chcesz, żeby napisał, że komuś np noga po amputacji odrosła to nie napisze bo trzeba to by było opisać w jako cud. Mistrz Reiki posługuje się energiami i w tym kontekście należy rozpatrywać te osiągnięcia. Najczęściej po pomoc zgłaszają się ludzie gdzie medycyna nie pomogła. Przykłady , które mogą zaistnieć w ramach oddziaływania energetycznego: poprawienie krążenia w nogach przy grożącej amputacji, likwidacja arytmi, poprawienie pracy nerek i likwidacji złogów, poprawienie układu oddechowego / likwidacja objawów astmy/. Niektórzy mistrzowie mogą poprawić rozwój intelektualny dzieci, w niektórych przypadkach zmniejszenie ADHD. To są wyrywkowe możliwości , Rodzaj energii jakie są dane mistrzowi i konkretny pacjęt ze swoimi dolegliwościami pozwala na osiąganie różnych wyników. Nie traktujcie Mistrzów Reiki jako cjudotwórcow!!! Ja nie posługuję się tymi energiami! Nie zapominajcie , że modlitwa to też jest ENERGIA! Odpowiedz Link Zgłoś
m.war Re: Mistrz Reiki 11.03.11, 11:42 to co opisujesz można osiągnąć bez tzw. bioterapii w o wiele tańszy sposób. np. zmienić swoje nawyki żywieniowe. te przypadłości, które opisujesz nie przekonują mnie. likwidacja objawów astmy? co to za sukces? wystarczy wyrzucić z diety gluten, cukier i nabiał. odchorowywać infekcje bez leków. i astma ustąpi. zmniejszenie ADHD? co mam przez to rozumieć? ja dalej pytam o konkrety. konkretne schorzenia. nie pytam o cuda, tylko o przykłady chorób. dajmy na to- niedoczynność tarczycy! cukrzyca! no słucham?! Odpowiedz Link Zgłoś
amethystray Re: Mistrz Reiki 14.03.11, 12:24 Dziekuje mag401, wlasciwe to nie mam juz nic do dodania. Poniewaz widze ze cokolwiek by sie napisalo m.war bedzie szukac dziury w calym. Odpowiedz Link Zgłoś
ci-rilla Re: Mistrz Reiki 16.03.11, 10:23 Ja prosilam o rekomendacje nauczyciela Reiki a m.war zrobil z tego przepychanke zaslepionego sceptyka ktory usiluje udowodnic wszytkim szarlatanerie z wierzacymi. Ponawiam swoja prosbe o rekomendacje i prosze udowadniaczy jedynej slusznej racji o znalezienie sobie innego watku do szczekania. Odpowiedz Link Zgłoś
m.war Re: Mistrz Reiki 16.03.11, 13:24 nie zrobiłem przepychanki tylko prosiłem o odpowiedź na pytanie. dalej czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
m.war Re: Mistrz Reiki 16.03.11, 13:23 zadałem Ci konkretne pytanie. nie wiesz co odpowiedzieć? dlaczego każdy uzdrowiciel boi się dyskusji? Odpowiedz Link Zgłoś
amethystray Re: Mistrz Reiki 17.03.11, 10:55 Nikt sie nie boi dyskusji tylko dyskusja nie ma sensu jesli jedna ze stron ma wyrobione z gory zdanie na temat i tylko usiluje je udowodnic. Co ma miejsce w twoim przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
m.war Re: Mistrz Reiki 17.03.11, 12:49 a jak myślisz dlaczego mam takie zdanie? mam ja na podstawie własnych doświadczeń z bioterapią. może Tobie uda się je zmienić? dlaczego nie chcesz odpowiedzieć na proste pytanie? czy ja wymagam cudów? pytam w jakich schorzeniach udało ci się pomóc? w innym wątku pytałem dlaczego bioterapeuci współpracują z big farmą i jeszcze się tym szczycą? znasz odpowiedzi na moje pytania? wiesz w ogóle co to zdrowie? czy wg Ciebie połykanie tony tabletek na grypę, biegunkę i inne infekcje to dobre działanie? potem przychodzi prawdziwa choroba i wtedy kolejna dawka chemii. a bioterapeuta wspomaga w powrocie do zdrowia. no czy tak? odpowiedz proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
lachelis Re: Mistrz Reiki 20.03.11, 09:09 Podobnie jak m.war uważam,że niektóre z wymienionych chorób nie są stricto chorobami ciężkimi. W większości przypadkach ADHD uważa się za chorobę gdzie bardzo często to nic innego jak nadmiar energii twórczej w dziecku, która należy ulokować poprzez np. odpowiednie zajęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
samotny_wilk_1 Re: Mistrz Reiki 26.03.11, 00:21 Jaak wyżej napisano bioterapeuta nie jest cudotwórcą, poza tym są tacy, którzy naprawdę potrafią pomóc (tych jest stosunkowo niewielu) i tacy, którym się tylko tak wydaje. Poza tym - czy z czystym sumieniem możesz powiedzieć, że bioterapia NIKOMU nie pomogła? A czy lekarz medycyny ZAWSZE jest w stanie daną chorobę wyleczyć? Może mniej zaślepienia a więcej tolerancji i zrozumienia... Odpowiedz Link Zgłoś
m.war Re: Mistrz Reiki 27.03.11, 11:59 lekarze medycyny nie lecza chorób! działają tylko lekami chemicznymi objawowo. przyczyny chorób zaś nigdy nie usuną. właśnie dlatego bawi mnie jak bioterapeuci piszą, że wspierają swoja energią proces leczenia przez lekarza. widziałeś kiedyś lekarza, który wyleczył cukrzyce tak by nie trzeba było przyjmować leków i insuliny? nie! spotkałeś kiedyś bioterapeutę, któremu się to udało? Odpowiedz Link Zgłoś
samotny_wilk_1 Re: Mistrz Reiki 26.03.11, 00:17 No to może ja pokuszę się o odpowiedź na poruszony temat: Sam jestem mistrzem reiki, ale siebie nie będę rekomendował. Mogę polecić tu piszącego Amethysta lub moją mistrzynię sensei Bożenę Trojok z Katowić. Jeśli chciałabyś więcej informacji - zapraszam na www.ezoforum.pl. tam jest wiele osób, które robiły reiki u takiego czy innego mistrza i ich możesz o rekomendację zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś
kotkanadachu Re: Mistrz Reiki 03.04.11, 06:26 ,Praktykuje Reiki od kilku lat, chcialabym nawiazac kontakt z jakas praktykujaca osoba zeby wymienic sie doswiadczeniami. Uprzejmie prosze o kontakt mailowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kina82 Re: Mistrz Reiki 06.04.11, 19:40 Ja wyznaję zasadę, że nie ma co szukać, jak sie jest gotowym na pewne kroki to Mistrz się sam znajdzie, tak było w moim przypadku (PS. pozdrowienia Piotrze). Z kilku znanych mi przypadków, jak ktoś poszedł na jakikolwiek kurs Reiki tak z marszu to coś było nie tak, mimo, że kursy były u polecanych Mistrzów to nie nawiązywał się kontakt między Mistrzem a uczniem. Na forum można polecać Mistrzów ale nawet najlepszy Mistrz może nie być tym właściwym dla wszystkich. Jak ktoś będzie potrzebował to ten kontakt z odpowiednią osobą się sam jakoś znajdzie, w najmniej spodziewanej chwili. co do sceptyków, to zawsze w każdej dziedzinie, w każdym temacie znajdą się sceptycy, którzy będą próbowali udowadniać to i owo. Ale coś takiego nie ma sensu. To tak jakby np. katolikowi próbować udowadniać, że Boga nie ma albo coś takiego. To kwestia po części wiary, po części podejścia, po części czegoś tam innego. Szkoda czasu na wywody i udowadnianie komuś, że się nie jest wielbłądem. Pozdrawiam reikowo. Odpowiedz Link Zgłoś
amethystray Re: Mistrz Reiki 13.04.11, 12:49 A ja tak na koniec polecam przeczytanie tego artykulu. www.ezosfera.pl/leszek/artykul/686 Odpowiedz Link Zgłoś
amethystray Re: Mistrz Reiki 13.04.11, 12:52 Kotka zapraszamy na www.ezodar.pl lub www.ezoforum.pl znajdziesz tam sporo praktykow Reiki a takze nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
kotkanadachu Re: Mistrz Reiki 15.04.11, 05:28 Dzieki, nie potrzebny mi nauczyciel, swoje dyplomy zrobilam kilka lat temu, raczej chodzi mi o wymiane doswiadczen jako ze ostatnio po trzesieniu ziemi u nas mam sporo osob dosyc roztrzesionych, coraz czesciej sie zdarza ze ktos placze po sesji, choc wiekszosc osob ma raczej bardziej zadawnione urazy niz trzesienie ziemi z przed kilku miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
amethystray Re: Mistrz Reiki 18.04.11, 16:28 Na tych forach wlasnie znajdziesz osoby z ktorymi mozesz sie wymienic doswiadczeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
bella_harmony Re: Mistrz Reiki 07.02.17, 19:03 To dobrze, jeśli ktoś szuka porady przed skorzystaniem z usług. Potem można się słono przejechać i odchudzić portfel. A pod koniec miesiąca płacz... Ostrzegam przed korzystaniem z usług Eva hl... (w ofercie także reriki) Więcej informacji: bit. ly/EwaHL Odpowiedz Link Zgłoś