Dodaj do ulubionych

do Pani Marleny

21.06.05, 16:09
A ja jestem ciekawa spod jakiego znaku zodiaku jest Pani Marlena :) ?
Obserwuj wątek
    • zlosnica100 Re: do Pani Marleny 22.06.05, 08:21
      Stawiam na Raka...:)
      • eska27 Re: do Pani Marleny 22.06.05, 09:00
        stawiam na Koziorozec
        • marlena.skrabulska Re: do Pani Marleny 22.06.05, 10:23
          Koziołek, ascendent w Bliźniętach, Wenus i Mars w Wodniku..;-)) Osobliwa mieszkanka :)
          • eska27 Re: do Pani Marleny 22.06.05, 12:11
            koziol kozla wyczuje na odleglosc;)

• zlosnica100 Re: do Pani Marleny 22.06.05, 14:25
              Kurcze, spudłowałam....:)
              • anahella Re: do Pani Marleny 22.06.05, 19:53
                zlosnica100 napisała:

> Kurcze, spudłowałam....:)

Wiesz, czasem jest tak, ze widzi sie znak przeciwny. To zalezy od tego jak kto
                ludzi postrzega.

Gdyby postawic symbolicznie Ascendent na Sloncu, to znaczy, ze zobaczylas znak
                na solarnym Descendencie. A Descendent to punkt, w ktorym stykamy sie z ludzmi.

Ja czesto zgaduje znak Slonca, Ascendentu lub te przeciwne.
                • zlosnica100 Re: do Pani Marleny 23.06.05, 08:02
                  Czy to znaczy ze Koziorozec i Rak są jakby lustrzanymi znakami?Pytam takze
                  dlatego ze ja mam Słonce w Raku a ascendent wlasnie Koziorożec.
                  • anahella Re: do Pani Marleny 24.06.05, 01:30
                    Bardzo ladnie to nazwalas, mnie sie podoba takie okreslenie: "lustrzane".
                    Astrolodzy uzywaja okreslenia "znaki opozycyjne".
                    Poszczegolne pary znakow oddziela odleglosc 180 stopni, czyli aspekt zwany
                    opozycja. Te pary to:
                    Baran-Waga, Byk-Skorpion, Bliznieta-Strzelec, Rak-Koziorozec, Lew-Wodnik, Panna-
                    Ryby.

Znaki zodiaku to nie gwiazdozbiory, tylko symboliczne odcinki rownie
                    symbolicznego kola, zwanego ekliptyka. Mozesz to sobie narysowac:

Na kole poznaznaczaj kreski jak na zegarze. Wpisz znaki zodiaku przy kazdej
                    kresce w kolejnosci (tak jak w np. w gazecie). Zacznij od godziny 9.00 i wpisuj
                    w kierunku *przeciwnym* do wskazowek zegara.

Na pierwszy rzut oka nic z tego nie wynika, ale jezeli popatrzec na polaczenia
                    miedzy nimi zobaczysz, kosmiczna harmonie:

Mozesz polaczyc kreskami znaki: Barana, Lwa i Strzelca. Narysuje Ci sie wielki
                    trygon zywiolu ognia, ktory odpowiada za dzialanie.

Jezeli polaczysz Byka, Panne i Koziorozca to bedzie to wielki trygon zywiolu
                    ziemi - odpowiada on za posiadanie, przetwarzanie materii.

Bliznieta, Waga i Wodnik stworza trojkat z zywiołu powietrza, odpowiedzialnym
                    za umysl, wymiane mysli zas Rak, Skorpion i Ryby to zywiol Wody symbolizujacym
                    emocje.

Podobnie mozesz sobie polaczyc znaki w kwadraty:
                    Baran, Rak, Waga i Koziorozec utworza krzyz kardynalny. Ludzi z tych znakow
                    cechuje duza determinacja. Symbolicznie sa to znaki, ktorymi zaczynaja sie pory
                    roku.
                    Byk, Lew, Skorpion i Wodnik tworza krzyz staly. Ludzie z zaznaczonymi znakami w
                    horoskopie cechuje wieksza stalosc, niz pozostale.
                    Ostatni krzyz to zmienny: tworza je: Bliznieta, Panna, Strzelec i Ryby. Ludzie
                    z tych znakow sa bardziej chwiejni niz inne, czesto zmieniaja zdanie,
                    zainteresowania itp.

Oczywiscie wszystko zalezy od horoskopu osobistego, bo mozna miec ladnie
                    rozlozone zywioly i jakosci (krzyze) i czlowiek mimo ze spod Byka nie bedzie
                    uparty:) A czasem jest tak, ze pozornie lekliwy Raczek bedzie mial planety
                    osobiste w Lwie i trudno bedzie zobaczyc w nim typowe cechy Raka.

Napisalam bo by zauwazyc, ze w kosmosie panuje idealna harmonia, kazdy znak
                    jest inny, niesie ze soba inna energie ale tak samo jak pozostale - jest
                    potrzebny.
                    • zlosnica100 Re: do Pani Marleny 24.06.05, 08:14
                      Dzieki za wyczerpującą odpowiedz :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka