indianka1975 21.06.05, 16:09 A ja jestem ciekawa spod jakiego znaku zodiaku jest Pani Marlena :) ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marlena.skrabulska Re: do Pani Marleny 22.06.05, 10:23 Koziołek, ascendent w Bliźniętach, Wenus i Mars w Wodniku..;-)) Osobliwa mieszkanka :) Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: do Pani Marleny 22.06.05, 19:53 zlosnica100 napisała: > Kurcze, spudłowałam....:) Wiesz, czasem jest tak, ze widzi sie znak przeciwny. To zalezy od tego jak kto ludzi postrzega. Gdyby postawic symbolicznie Ascendent na Sloncu, to znaczy, ze zobaczylas znak na solarnym Descendencie. A Descendent to punkt, w ktorym stykamy sie z ludzmi. Ja czesto zgaduje znak Slonca, Ascendentu lub te przeciwne. Odpowiedz Link Zgłoś
zlosnica100 Re: do Pani Marleny 23.06.05, 08:02 Czy to znaczy ze Koziorozec i Rak są jakby lustrzanymi znakami?Pytam takze dlatego ze ja mam Słonce w Raku a ascendent wlasnie Koziorożec. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: do Pani Marleny 24.06.05, 01:30 Bardzo ladnie to nazwalas, mnie sie podoba takie okreslenie: "lustrzane". Astrolodzy uzywaja okreslenia "znaki opozycyjne". Poszczegolne pary znakow oddziela odleglosc 180 stopni, czyli aspekt zwany opozycja. Te pary to: Baran-Waga, Byk-Skorpion, Bliznieta-Strzelec, Rak-Koziorozec, Lew-Wodnik, Panna- Ryby. Znaki zodiaku to nie gwiazdozbiory, tylko symboliczne odcinki rownie symbolicznego kola, zwanego ekliptyka. Mozesz to sobie narysowac: Na kole poznaznaczaj kreski jak na zegarze. Wpisz znaki zodiaku przy kazdej kresce w kolejnosci (tak jak w np. w gazecie). Zacznij od godziny 9.00 i wpisuj w kierunku *przeciwnym* do wskazowek zegara. Na pierwszy rzut oka nic z tego nie wynika, ale jezeli popatrzec na polaczenia miedzy nimi zobaczysz, kosmiczna harmonie: Mozesz polaczyc kreskami znaki: Barana, Lwa i Strzelca. Narysuje Ci sie wielki trygon zywiolu ognia, ktory odpowiada za dzialanie. Jezeli polaczysz Byka, Panne i Koziorozca to bedzie to wielki trygon zywiolu ziemi - odpowiada on za posiadanie, przetwarzanie materii. Bliznieta, Waga i Wodnik stworza trojkat z zywiołu powietrza, odpowiedzialnym za umysl, wymiane mysli zas Rak, Skorpion i Ryby to zywiol Wody symbolizujacym emocje. Podobnie mozesz sobie polaczyc znaki w kwadraty: Baran, Rak, Waga i Koziorozec utworza krzyz kardynalny. Ludzi z tych znakow cechuje duza determinacja. Symbolicznie sa to znaki, ktorymi zaczynaja sie pory roku. Byk, Lew, Skorpion i Wodnik tworza krzyz staly. Ludzie z zaznaczonymi znakami w horoskopie cechuje wieksza stalosc, niz pozostale. Ostatni krzyz to zmienny: tworza je: Bliznieta, Panna, Strzelec i Ryby. Ludzie z tych znakow sa bardziej chwiejni niz inne, czesto zmieniaja zdanie, zainteresowania itp. Oczywiscie wszystko zalezy od horoskopu osobistego, bo mozna miec ladnie rozlozone zywioly i jakosci (krzyze) i czlowiek mimo ze spod Byka nie bedzie uparty:) A czasem jest tak, ze pozornie lekliwy Raczek bedzie mial planety osobiste w Lwie i trudno bedzie zobaczyc w nim typowe cechy Raka. Napisalam bo by zauwazyc, ze w kosmosie panuje idealna harmonia, kazdy znak jest inny, niesie ze soba inna energie ale tak samo jak pozostale - jest potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
zlosnica100 Re: do Pani Marleny 24.06.05, 08:14 Dzieki za wyczerpującą odpowiedz :) Odpowiedz Link Zgłoś