warszawa75 20.07.05, 08:51 czy ktos instalowal u siebie uranię? działa? poszukuję opinii o tym programie bo nie wiem czy warto! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marlena.skrabulska Re: urania 20.07.05, 09:47 wejdź na forum Anahelli : forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11132 Tam znajdziesz wszystkie odpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: urania 21.07.05, 00:14 Jestem i tu:) Demo Uranii jest darmowe, dostepne na www.astrologia.pl Wersja free robi tylko horoskopy urodzeniowe, tranzytowe i progresywne oraz cykle Jonasa. (moze cos pominelam). Nie naklada kosmogramu jeden na drugi. Zeby miec full opcje trzeba kupic pelna wersje za kilkaset zlotych. Moim zdaniem oplaca sie. Dla mnie jest lepsza od innych programow, bo jest przystosowana do srodowiska windows i ma dosc intuicyjna obsluge. W pelnej wersji moze przerazac wielosc opcji, ale jezeli z czegos sie nie korzysta (np. progresje lunarne) to po prostu sie tego nie uzywa. Duza zaleta jest wyszukiwanie list progresji i tranzytow: mozesz zadac szukanie np. kiedy tranzytujacy Saturn wejdzie Ci na urodzeniowe lub progresywne Slonce. - program wyrzuci wszystkie daty w zadanym przez Ciebie okresie. Odpowiedz Link Zgłoś
warszawa75 Re: urania 21.07.05, 11:43 niestety mam pewne problemy z instalacją uranii, dzisiaj spóbuje ponownie, mam nadzieje ze się uda :) dziekuje za odpowiedz. ciekawa jestem tylko czy bede potrafiła zinterpretować ten horoskop bo coś mi się wydaje ze neistety nie :( chyba mam mylne wyobrażenieo tym programie :( ale dam znac jak mi poszlo Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: urania 21.07.05, 21:29 Horoskop zrobiony w Uranii interprtuje sie tak samo jak w innych programach, czy rysowany recznie. On nie zawiera zadnych interpretacji. W darmowych wersjach raczej tego nie znajdziesz, wiem ze jest program Astrolog z interpretacjami, kosztuje kilkaset zlotych, nie wiem dokladnie ile. Inne programy masz w tym watku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=18097607 Urania, Astrolog, Mandala czy inne programy sa dla profesjonalistow, a to znaczy, ze nie uzywa sie tam nazw planet, znakow i aspektow tylko ich symbole. Bez znajomosci symboli nic nie odczytasz, nawet z podrecznikiem. (Pisze to, bo nie wiem co umiesz a czego nie). Automatyczna interpretacja z programu w obcych jezykach jest na www.astro.com teksty sa dosc trafne, z tego co pamietam autorstwa Roberta Handa - znanego brytyjskiego astrologa. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella No i oczywiscie 21.07.05, 21:30 Jezeli chcesz czytac i pisac o astrologii, to zapraszam na moje forum. Odpowiedz Link Zgłoś