julidzia 13.12.07, 13:43 urodziłam się 14 sierpnia. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
urmila Anioł REIYEL 13.12.07, 23:04 Anioł REIYEL jest przeciwnikiem czarnej magii i pogańskich obrzędów. Pod szczególną Jego opieką znajdują się egzorcyści, ponieważ podtrzymuje ich na duchu, gdy czują się bezradni wobec ataków szatana. Anielski Posłaniec we właściwym momencie radzi jak go obezwładnić i osłabić jego moc. Czasem wydaje się to trudne, tym bardziej, że walka o czyjąś duszę może decydować nawet o przyszłości całego państwa. Modląc się do Anioła REIYELA prosimy o nieustanną opiekę nie tylko dla kapłanów, ale również osób świeckich. Lista osób, które prywatnie zajmują się odpędzaniem złych duchów, jest bardzo długa. Wystarczy tylko, aby wystąpiła w nas silna wiara w to, iż dobro zawsze zwycięża. Ona nas uskrzydla i prowadzi do celu. Odpowiedz Link Zgłoś
karmen1979 Re: Anioł REIYEL 13.01.08, 17:07 Witam! Który z aniołów jest moim opiekunem, Urodziłam się 29 października? Bardzo dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
elleshesie Re: który z Aniołów jest moim opiekunem 14.12.07, 03:50 Mogę i ja się dowiedzieć? :) Urodziłam się 9 stycznia. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
urmila Re: który z Aniołów jest moim opiekunem 18.12.07, 22:59 elle..:) Anioł YEYALEL leczy oparzenia, bezpłodność oraz choroby oczu. Specjalizuje się przede wszystkim w leczeniu chorób oczu. Zdarza się, że w przypadku trwałej utraty wzroku Niebiański Posłaniec spieszy z pomocą, objawiając tym samym wielkie dzieła Boga. Medycyna naturalna w każdej chorobie człowieka stara się znaleźć przyczynę jej powstania. Chore ograny mówią do nas, musimy tylko usłyszeć ich głos. Przykładowo wszystkie dolegliwości gastrologiczne mają podłoże w stresie i nerwicy. Chore oczy są odbiciem ludzkiego postrzegania świata i otaczającej jej rzeczywistości. Gdy zdrowo patrzymy na świat i ludzi mamy gwarancję mienia dobrego wzroku, pozbawionego jakichkolwiek wad. Krótkowzroczność jest efektem dostrzegania wyłącznie tego, co jest najbliżej, czyli domu, rodziny a przede wszystkim siebie. W przypadku dalekowzroczności wolimy zajmować się wszystkim innym, oprócz tego, z czym spotykamy się na co dzień. Zaćmy i katarakty są tylko zasłonami przed bardziej poważnymi problemami, najczęściej dotyczącymi nas samych. Anioł YEYALEL uzdrawiając oczy, przywraca nam również mienie odwagi w spojrzeniu na rzeczywistość i wskazuje środki do zmian i poprawy sytuacji. Niebiański Posłaniec uzdrawia też oparzenia, będące prawdopodobnie efektem mimowolnego samo ukarania się za sytuacje wstydliwe i kompromitujące. Wyleczoną skórę będzie można odsłonić i pokazać już bez żadnych skaz i ubytków Niebiański Posłaniec leczy również niepłodność, a tym samym uzdrawia zranioną psychikę; przyczyny problemów należy doszukiwać się jeszcze w dzieciństwie. To mogą być silne kompleksy sieroctwa lub zetknięcie się z przemocą w rodzinie. Jednym słowem uzdrowieni przez Anioła YEYALELA są odrodzeni duchowo, wzmocnieni boską energią, mają nową samoświadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
elleshesie Re: który z Aniołów jest moim opiekunem 18.12.07, 23:29 Ja jestem krótkowidzem, więc coś się mój patron nie spisał.:) Powinnam mieć wzrok jak orzeł, a tu klapa.:) Masz ci los.:D Żartuję sobie, oczywiście.:) Odpowiedz Link Zgłoś
urmila Re: który z Aniołów jest moim opiekunem 19.12.07, 00:37 No to ślij modlitwy do niego kobieto :))) a kto powiedział, że masz mieć wzrok jak orzeł, mając takiego Anioła za patrona? Może właśnie Twoja wada jest po to, by zmienic punkt widzenia dzięki niemu? :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
alison18 Re: który z Aniołów jest moim opiekunem 19.12.07, 17:34 A jaki aniol jest moim patronem skoro ur sie 30 lipca ? Odpowiedz Link Zgłoś
elleshesie Re: który z Aniołów jest moim opiekunem 20.12.07, 21:24 Ale ja to pisałam żartobliwie.:) Dobrze wiem, że moja wada wynika głównie z czytania książek po nocach i spędzania zbyt dużej ilości czasu przy kompie.:) Ale pomodlić się zawsze można.:) Odpowiedz Link Zgłoś
ikus343 Re: który z Aniołów jest moim opiekunem 18.12.07, 10:20 Jesli urodziłam się 13 sierpnia, to jest to również moj anioł? Odpowiedz Link Zgłoś
urmila Re: który z Aniołów jest moim opiekunem 18.12.07, 10:36 Odpowiem pod wieczor:) Odpowiedz Link Zgłoś
urmila Re: który z Aniołów jest moim opiekunem 18.12.07, 23:00 ikus :) Anioł SEHEIAH zapobiega pożarom. Leczy choroby psychosomatyczne. Chroni przed ogniem i pożarami. Jest również patronem strażaków. Nie dopuszcza do wybuchów gazu i ulatniającego się czadu. Choć dla wielu imię Anioła SEHEIAHA jest nieznane, Bóg w swojej dobroci posyła Go do tych, którzy wzywają ]ego pomocy. Bóg Ojciec posiada nieograniczoną moc, co do której nie powinniśmy mieć wątpliwości. Gdy pragnie nam pomóc, wysyła swoje Anioły, by przez Nie objawiła się Jego chwała. W modlitwach prosimy o ochronę przed groźnym żywiołem, jakim jest ogień. O opiekę nie tylko nad ludźmi, ale nad zwierzętami i całym dobytkiem. Anioł SEHEIAH jest również lekarzem wszystkich chorób psychosomatycznych takich, jak owrzodzenie żołądka i dwunastnicy, chorób jelit czy alergii. Najczęściej są one wynikiem silnych przeżyć i długotrwałych stresów. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnica30 Re: który z Aniołów jest moim opiekunem 07.01.08, 13:09 Czy moim aniołem stróżem jest Omael, jeśli urodziłam się 19 sierpnia? Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriat Re: który z Aniołów jest moim opiekunem 07.01.08, 22:53 Witam serdecznie i zycze Wspanialego 2008 roku. Tak, Aniol Omael jest aniolem strozem dla urodzonych miedzy 19 a 23 sierpnia. Podrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnica30 Re: który z Aniołów jest moim opiekunem 08.01.08, 10:28 Serdecznie dziękuję za udzielenie odpowiedzi. Teraz wypada tylko szukać wszelkich wiadomości na Jego temat, jeśli ktoś miałby coś pod ręką będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriat Re: który z Aniołów jest moim opiekunem 08.01.08, 11:04 Witaj! Prosze bardzo: Anioł OMAJEL opiekuje się potomstwem, płodnością i porodami. Wzmacnia więzi rodzinne miedzy dziećmi a rodzicami. Anioł OMAEL przyczynia się do zachowania ciągłości gatunku u wszystkich istot zamieszkujących ziemię. Jednak przede wszystkim obdarowuje małżeństwa dobrym i zdrowym potomstwem. Jest również opiekunem kobiet oczekujących narodzin dziecka, jak i tych, u których występują powikłania. O pomoc do Anioła OMAELA mogą się też zwrócić rodziny, dla których konflikt między rodzicami a dziećmi stał się problemem. Często rady rodziców odbierane są przez dzieci jako zamach na ich wolność. Świadomość młodego człowieka kształtuje nie tylko rodzina, ale i środowisko, które wywiera największy wpływ na jego psychikę. Przyjaciele, szkoła czy aktualny trend mody jest czasem większym autorytetem niż rodzinny dom. Mimo iż to rodzice najczęściej przebaczają, zachowują jednak w swych sercach żal, którego późniejsze reperkusje mogą okazać się bardzo nieprzyjemne. Gorycz objawia się między innymi chęcią zwrócenia na siebie uwagi wtedy, gdy dzieci mają już własne pociechy i zwykle są bardzo zajęte. Nie pozwólmy więc, aby ból osamotnienia zmuszał rodziców do robienia nam przykrych niespodzianek i już dziś prośmy w modlitwach o błogosławieństwo dla wszystkich ojców, matek i dzieci. Modlitwa matki jest jak rozpostarte skrzydło Anioła, które osłania cały dom przed burzą. Mimo iż jego ramiona są większe i silniejsze, odwzajemni się miłością i służbą dla wszystkich domowników. Matka, gdy stanie się prawdziwą kapłanką życia rodzinnego, będzie ostoją dla męża i ojca jej dzieci. Prosimy o pojednanie, wybaczenie, miłość, zdrowie i radość, ale i o szacunek, bez którego nie ostanie się żadna miłość. Omael jest obdarzony przydomkiem "Bóg Cierpliwy". Psalm 71:5 - Bo Ty jesteś oczekiwaniem moim, Panie, nadzieją moją od młodości. Jako Anioł Opiekun wymaga umiejętności harmonijnego gospodarowania życiem uczuciowym. Na planie naszego rozwoju duchowego prosi, byśmy dawali zawsze coraz więcej miłości wszystkim, z którymi jesteśmy związani. Przypomina odwieczne prawo: jeśli chcesz otrzymać - dawaj. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnica30 Re: który z Aniołów jest moim opiekunem 08.01.08, 11:29 Bardzo serdecznie dziękuję. Sporo informacji można znaleźć na temat mojego Opiekuna. Jakieś początki w Jego poznaniu już mam. Pojawia się jednak pytanie ....Czy o czymś to świadczy, że właśnie takiego opiekuna mam? Co mogę zrobić żeby się z Nim zaprzyjaźnić, poznać? Odpowiedz Link Zgłoś
carlam1 Re: który z Aniołów jest moim opiekunem 10.01.08, 15:06 Drogie kolezanki,bylabym bardzo wdzieczna za nazwe mojego Aniola.Urodzilam sie 19 lutego.Z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam cieplo. Odpowiedz Link Zgłoś
jarty Re: który z Aniołów jest moim opiekunem 10.01.08, 17:30 a jaki jest dla urodzonego 7 sierpnia? Odpowiedz Link Zgłoś
rozafa 15.12 i 01.01 12.01.08, 21:31 bardzo prosze czy ktos moglby mi odpowiedziec jaki Aniol jest opiekunem moim i mojej corki moja data 15.12 corka 01.01 bedac daleko stad wielokrotnie doswidczylam pomocy sil nadprzyrodzonych mam niemal pewnosc ze to wlasnie Anioly czuwaly nad nami dlatego tez chcialabym im podziekowac i prosic aby nas nie opuszczaly Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriat Re: 15.12 i 01.01 13.01.08, 10:00 NEMAMIAH opiekuje się urodzonymi w dniach 1 - 5 stycznia; Obszary działania: .misja życiowa .pieniądze .sprawiedliwość .postrzeganie ezoteryczne, przeszłe życia, premonicja Nemamiah jest obdarzony przydomkiem "Bóg Godzien Modlitwy". Psalm 115:11 - O bogobojni, ufajcie Panu! On jest ich pomoca i tarczą. Wysyła wszystkie nowe idee celem oświetlenia mentalu człowieka i pomaga mu w wejściu w sfery wyższego mentalu. Prosi byśmy wyzwolili się ze sztywnych przekonań w celu znalezienia własnego źródła inspiracji. Jako Anioł Opiekun przynosi powodzenie we wszystkich sprawach i w każdej dziedzinie. Anioł NEMAMIAH inspiruje strategię i taktykę. Anioł NEMAMAIH pobudza w nas chęć do walki w słusznej sprawie i w obronie wszystkiego, co niesprawiedliwe. Jest Aniołem posiadającym umiejętność dyplomacji i taktyki. Dlatego też nie popiera chaotycznych i nieprzemyślanych decyzji, ani też agresywnych działań. Strategia walki z nieprzyjacielem przewiduje mądrze opracowany plan działania i konsekwentne trzymanie się zasad. Niech przykładem takiego postępowania będzie historia dwóch braci, którzy jako dorośli już mężczyźni utracili matkę. Ich ojciec po kilku latach poślubił drugą kobietę i nakłoniony przez nią przepisał jej cały swój majątek. Gdy zmarł po długiej chorobie, okazało się, że synom nie należy się prawie nic, nawet z tego, co zostało po matce. Obydwaj wzburzyli się i postanowili walczyć o należne im dobra. Jednak na drodze do jedności stanęły im różnice w temperamencie i sposobie myślenia. Starszy, bardziej porywczy i nerwowy wtargnął do domu ojca i zabrał meble, biżuterie i drogocenne przedmioty. Drugi zaś, skontaktował się ze swoim adwokatem i dowiedział się, że testament spisany przez ojca mógł być przez macochę wymuszony, a ojciec ze względu na zbliżającą się śmierć poddał się jej sugestiom. Na rozprawie sądowej przyznano należną część obu braciom, z tą tylko różnicą, że starszy musiał zapłacić karę grzywny za bezprawne zagarnięcie mienia, które wtenczas jeszcze do niego nie należało. Mądra taktyka jest darem z Niebios, a ci, którzy pragną ją otrzymać, mogą zawsze o nią prosić. NANAEL opiekuje się urodzonymi w dniach 13 - 16 grudnia; Obszary działania: .misja życiowa .postrzeganie ezoteryczne, przeszłe życia, premonicja .zdrowie/uzdrawianie .inteligencja Nanael jest obdarzony przydomkiem "Bóg Który Upokarza Dumnych". Psalm 119:75 - Wiem, Panie, że sprawiedliwe są Twoje wyroki, i żeś mnie słusznie ukorzył. Wprowadza do naszych serc krople boskiej milości, której wibracja, wypełniona miłością i współczuciem, pozwoli otworzyć nasze serca na energię Światła i promieniować tą Miłością wokół nas. Jako Anioł Opiekun prowadzi nas w wewnętrznych poszukiwaniach. Wspomaga przy omijaniu pułapek naszych małych demonów, wszystkich negatywnych mocy, które nie pozwalają nam ewoluować. Anioł NANAEL wzbudza powołanie duchowe i zakonne. Pomaga w modlitwach i medytacjach. Anioł NANAEL wzmacnia więzi duchowe między człowiekiem, a Bogiem, wzywając do powołań zakonnych. Prawdziwie powołany jest ten, który zakosztował słodyczy Boga i wznosi ją ponad wszystkie inne ziemskie miłości. Pragnie odizolować się od otaczającego świata i ukryć w klasztornym zaciszu. Zaprawia się tedy w duchowych ćwiczeniach i daje zezwolenie Bogu na całkowite rozporządzenie swoją osobą. Dla większego przypodobania się Bogu stara się dokonywać coraz to nowych dzieł, aby wraz z przekonaniem o słuszności postanowień duchowo odnawiać świat. Służba w zakonie może polegać na ścisłej i zamkniętej klauzurze, jak i na działaniach misyjnych. Siłą napędową do takich czynów jest miłość Boga i pragnienie zjednoczenia się z Nim. Anioł NANAEL pomaga w walce z przeciwnościami, gdyż zna niestałość ludzkiej natury, a zatem dąży do tego, by wytrwali w modlitwach. Modlitwa, kontemplacja i medytacja to kontakt z Bogiem i poufne z Nim obcowanie. To rozmowa duszy na wyższym poziomie i otwarcie serca. W naszym wnętrzu budzą się duchowe zmysły odczuwające Bożą obecność. Niebiański Posłaniec usuwa przed nami trudności, jeśli takie się pojawiają. Największą przeszkodą jest niechęć i oschłość w stosunku do Boga. Najczęściej pojawia się w okresie, gdy wydaje się nam, iż Bóg nie słucha naszych modlitw i nie spełnia naszych próśb. Obrażając się niesłusznie na Niego, wyrażamy wtenczas swój bunt i sprzeciw. Istnieją również inne powody tak zwanej "nocy ducha", którą przeżywali najwięksi mistycy i -święci. Obojętność wobec Boga w przykry sposób targała ich duszą, do-puszczając myśli, iż obcują nie z Bogiem, a diabłem. W modlitwach prosimy o wytrwałość w powołaniach zakonnych, o dar modlitwy i prawdziwą łączność z Bogiem. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
jarty 3 - 7 sierpnia 14.01.08, 09:48 znalazłem swojego Dla urodzonych Między 3 a 7 sierpnia Anioł YERATHEL demaskuje kłamców i oszczerców. Pomaga w respektowaniu człowieczych praw. Anioł YERATHEL broni tych, którzy padli ofiarą fałszywych przyjaźni i znajomości. Demaskuje oszczerców, wrogów i nieprzyjaciół. Swoich podopiecznych obdarza darem dyplomacji potrzebnym do wykrycia szyderców. Jest Aniołem prawdy i szczerości. Czasem pod fałszywą maską życzliwości ludzie skrywają swe prawdziwe oblicze. Potrafią bez mrugnięcia okiem przysięgać na nieistniejącą rzeczywistość. Przemalowane i przejaskrawione opowieści są tylko wstępem do podstępnych działań, u podłoża których kryje się zło. Gdy prawda wychodzi na jaw, potrafią wykręcić się kłamstwem rzucając oszczerstwa na innych. Podopieczni Anioła YERATHELA umieją wyczuć przewrotnych oszustów i nie dać się im zwieść. W modlitwach prosimy o szczere wyznanie prawdy, gdy cień kłamstwa pada na współmałżonka posądzonego o zdradę, w koleżeńskich i przyjacielskich stosunkach, w nieuczciwym handlu, na wokandach sądowych, w rodzinie, w pracy, słowem wszędzie, gdzie kłamstwo i obmowa przyczyniłaby się do cierpienia innych. od kiedy pamiętam, siałem jakiś niepokój w niektórych ludziach ... Odpowiedz Link Zgłoś
jarty według innego źródła 14.01.08, 10:01 według innej strony mój Anioł Stróż to Seheiah. www.gabinetpodaniolami.com Dla urodzonych Między 8 a 13 sierpnia Anioł SEHEIAH zapobiega pożarom. Leczy choroby psychosomatyczne. Anioł SEHEIAH chroni przed ogniem i pożarami. Jest również patronem strażaków. Nie dopuszcza do wybuchów gazu i ulatniającego się czadu. Choć dla wielu imię Anioła SEHEIAHA jest nieznane, Bóg w swojej dobroci posyła Go do tych, którzy wzywają ]ego pomocy. Bóg Ojciec posiada nieograniczoną moc, co do której nie powinniśmy mieć wątpliwości. Gdy pragnie nam pomóc, wysyła swoje Anioły, by przez Nie objawiła się Jego chwała. W modlitwach prosimy o ochronę przed groźnym żywiołem, jakim jest ogień. O opiekę nie tylko nad ludźmi, ale nad zwierzętami i całym dobytkiem. Anioł SEHEIAH jest również lekarzem wszystkich chorób psychosomatycznych takich, jak owrzodzenie żołądka i dwunastnicy, chorób jelit czy alergii. Najczęściej są one wynikiem silnych przeżyć i długotrwałych stresów. jakoś trudniej mi się z tym zidentyfikować... Odpowiedz Link Zgłoś
karmen1979 Re: który z Aniołów jest moim opiekunem 13.01.08, 17:19 Witam! Który z aniołów jest moim opiekunem, Urodziłam się 29 października? Bardzo dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriat Re: który z Aniołów jest moim opiekunem 13.01.08, 20:00 Prosze bardzo, oto Twoj Aniol YELAHIAH opiekuje się urodzonymi w dniach 29 października - 2 listopada; Obszary działania: .opieka .eliminacja karmy .inteligencja .sprawiedliwość Yelahiah jest obdarzony przydomkiem "Bóg wieczny". Psalm 119:108 - Ofiarowania ust moich upodobać racz, Panie, i wyroków Twoich naucz mnie. Jako Anioł Opiekun prosi byśmy rozwinęli umiejętność jasnego i wyraźniego postrzegania świata wokół nas. To Anioł Ognia, wymagający od nas pracy nad naszą Wolą, wytrwania w obowiązkach, których się podejmujemy. Daje odwagę stawienia czoła rzeczywistości, jakakolwiek by ona nie była, wezywa do heroicznych czynów. Anioł YELAHIAH przynosi zwycięstwo w wojnach i rewolucjach. Anioł YELAHIAH jest walecznym wojownikiem inspirującym do działań przeciwko najeźdźcy. Nie jest sprzymierzeniem agresorów i narodów napadających na inne państwa, dlatego też wzbudza w narodach podbitych i uciemiężonych chęć walki i przeciwstawienia się najeźdźcy. Nie jest Aniołem łatwo poddającym się. Pomaga szybko zorganizować wojska i uderzyć na przeciwnika. Obdarza swoich podopiecznych siłą, męstwem i odwagą. Mimo przeważających sił wroga potrafi w cudowny sposób odeprzeć je i wyzwolić uciśniony lud. Na pomoc Anioła YELAHIAHA mogą liczyć państwa słabe militarnie i takie, które nie dysponują dużą liczbą wojsk. Zmuszone są posługiwać się dyplomacją i taktyką; czasem jednak zdarza się, że reżimy upadają bez jednego wystrzału. Myślę tu o tak zwanych "aksamitnych rewolucjach" lub cudownych odparciach wojsk nieprzyjaciela. Niebiański Posłaniec wspomaga nie tylko urodzonych pod jego skrzydłami, ale też wspiera wszelkie działania rozpoczęte właśnie na przełomie października i listopada. Jeśli bliżej zapoznamy się z historią zauważymy, że Rewolucja Październikowa, która rozpoczęła się pod koniec października, zakończyła się zwycięstwem. Wszelkie inne powstania prawdopodobnie nie miały szansy powodzenia ze względu na to, iż wybuchały w czasie, w którym nie dominowała siła i moc Anioła YELAHIAHA. Odpowiedz Link Zgłoś
karmen1979 Re: który z Aniołów jest moim opiekunem 13.01.08, 23:20 dziękuję bardzo za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
karmen1979 Re: który z Aniołów jest moim opiekunem 14.01.08, 17:02 Jaki anioł opiekuje się ludźmi urodzonymi 24 października i 3 grudnia.Bardzo dziękuję i cieplutko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ag_at5 Re: który z Aniołów jest moim opiekunem 15.01.08, 10:26 Wiktoriat - jesli mozesz, napisz o moim aniele - Vasariah. Czerpiesz swoja wiedze z jakiegos obszerniejszego zrodla. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriat Re: który z Aniołów jest moim opiekunem 15.01.08, 11:13 Witaj. Zajrzyj do: Zapraszam na forum, tam podalam linki gdzie mozesz poczytac wiecej na temat Swojego Anila Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lidka37x Re: który z Aniołów jest moim opiekunem 15.01.08, 12:54 a ja urodziłam sie 27 03 ktory z Aniolow jest moim opiekunem?Z GÓRY DZIEKUJE Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriat Re: który z Aniołów jest moim opiekunem 15.01.08, 13:51 W: Zaproszenie na forum umiescilam linki gdzie mozna znalezc na temat Aniolow urodzeniowych Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
klara_78 Re: który z Aniołów jest moim opiekunem 18.01.08, 14:34 Witam, czy mogłabym i ja dowiedzieć się, który anioł jest moim opiekunem, urodziłam się 21 września Odpowiedz Link Zgłoś