kobraluca 28.01.08, 14:51 Zastanawiam sie jak bardzo wazna jest medytacja? Ja niestety mam problemy z koncentracja, mam malutkie dziecko i ciezko mi sie odizolowac od tego co dzieje sie wokol i "wylaczyc sie". Jak wy medytujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zoyka30 Re: medytacja 28.01.08, 15:26 Ja mam ten sam problem,chociaz nie mam małych dzieci :) Może na to trzeba czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
mamba47 Re: medytacja 29.01.08, 10:21 medytuje wieczorem kiedy ,leze w lozku, czasami mysli uciekaja gdzies, przychodza inne te niepozadane. czasem ogarnia mnie jakies zdenerwowanie, brak koncentracji,jakis pospiech, brak skupienia sie nad rozmowa z aniolami:-( jak to rozumiec?co to moze byc?? Odpowiedz Link Zgłoś
jarty Re: medytacja 29.01.08, 20:49 to co ja nazywam medytacją, wielu by tego tak nie nazwało, nie czynię żadnych "magicznych" ruchów, ani pozycji, po prostu jestem skupiony, przemyśliwam różne rzeczy i "otrzymuję" odpowiedzi, zawsze jakoś przyjdzie trafne rozwiązanie lub obraz jakiejś sytuacji, który przynosi ze sobą zrozumienie tego co się dzieje również regularnie czytam jakieś treści medytacyjne, czy refleksyjne, dające do myślenia, kiedy wieczorem jestem już po wszystkim, usypiam poszukując dobrych chwil w pamięci dnia, a kiedy wstaję, dziękuję za możliwość przeżycia kolejnych a teraz, jak to piszę, zdaję sobie sprawę, jak z czasem pokonałem siebie i rzeczywiście robię to co teraz opisuję, choć jeszcze pare lat temu, takie rzeczy wydawały mi się czymś mało sensownym - pozostaje więc życzyć wytrwałości i cierpliwości :-) Odpowiedz Link Zgłoś