Dodaj do ulubionych

azs skóry głowy

19.09.09, 10:36
ma ktoś? ja już nie mam sił, mam to cholerstwo na głowie, pod włosami,
wszystkie maści mało pomagają, czasem znika czasem się nasila, może lepiej na
głowie pod włosami bo tak nie widać ale jest i mam już dość, nie można sobie
poradzić z tym.
Obserwuj wątek
    • markus0123 Re: azs skóry głowy 19.09.09, 19:11
      Hej hej

mam chyba to samo co tym. W zasadzie pomagały mi tylko trzy rzeczy.
      1) Leki przeciwhistaminowe typu Aleric czy telfast
      2) na samą skórę głowy stosuje od czasu do czasu maść Pimafuctort i czasami płyn
      Dermovate.

Jednak są to tylko rzeczy które u mnie pomagają na chwile i po jakimś czasie
      znowu sie nasila. Dobrą rzeczą są te leki przeciwhistaminowe bo przynajmniej tak
      nie swędzi.

Niestety u mnie czasami też przenosi się na twarz w formie takich czerwonych
      plamek które swędzą i to czasami bardzo a potem jak rozdrapie to robią się takie
      krwiste - na to pomagają mi tylko maści sterydowe typu elocom czy cutivate.

Chciałbym się w końcu tego jakoś pozbyć ale próbowałem już tylu rzeczy, że nawet
      nie pamiętam już wszystkich nazw. Teraz może wypróbuje produkty Emolium
      • markus0123 Re: azs skóry głowy 25.09.09, 20:36

Od kilku dni stosuje emolium do skóry główy i żona która mi to wciera zauważyła,
        że zaczęła mi się łuszczyć bardziej skóra??? Czy to normalne?? Może to jest tak,
        że najpierw musi się coś złuszczyć do końca a potem będzie lepiej??
        • olunia882-to-ja Re: azs skóry głowy 26.09.09, 10:02
          nie będzie lepiej, jeśli nie pasuje jakiś składnik będzie się pogłębiać. ja
          najpierw stosowałam elocom w płynie, to było dla mnie najlepsze. teraz nie
          jestem w pl , ale jak tylko wrócę zaraz polecę po receptę. pomagał mi jeszcze
          szampon typowy dla alergików, taki można kupić w aptece bez recepty, ma
          ograniczone składniki. ja mam pod górkę bo mam długie włosy.
          • voxave Re: azs skóry głowy 01.07.13, 05:58
            Dołączam do jęczących--najgorsze to swędzenie jak jest upał.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka