Dodaj do ulubionych

WZW C a studia medyczne

IP: *.eaw.com.pl 06.03.15, 13:20
Witam, mam na imie Kamila. Mam 20 lat, na wzw c zachorowalam gdy mialam 1,5 roku. Moj problem polega na tym, ze studiuje diagnostyke laboratoryjna (I rok), jednak zatailam informacje o chorobie skladajac dokumenty na uczelnie i obawiam sie negatywnych konsekwencji tego dzialania. Co powinnam zrobic w takiej sytuacji, zeby moc ukonczyc studia? Czy jesli dostarcze zaswiadczenie o chorobie spotkam sie z duza dyskryminacja (lub nawet wyrzuceniem ze studiow)? Moim marzeniem jest przeniesc sie od pazdziernika na kierunek lekarski lub ew. farmacje. Czy ktos spotkal sie z taka sytuacja i moglby mi powiedziec czy ukonczenie takich studiow i wykonywanie tego zawodu byloby dla mnie mozliwe?
Obserwuj wątek
    • kiepski476 Re: WZW C a studia medyczne 06.03.15, 13:27
      1. Według mojej wiedzy dyskryminowani są wyłącznie pracownicy służb mundurowych.
      2. Najdalej za rok pozbędziesz się wirusa i problem rozwiąże się całkowicie..
    • mama2be Re: WZW C a studia medyczne 06.03.15, 13:42
      Kamilo, nie choruję co prawda na wzwc, ale skończyłam stomatologię i w trakcie studiów nikt nie wymagał badań w kierunku wzwc. Przynajmniej wtedy. Na dzień dzisiejszy w szeroko pojętej medycynie też to badanie nigdy nie było wymagane obligatoryjnie, ale zalecane dla własnej wiedzy - w końcu to zabiegówka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka