30.06.12, 10:40
O kim mówiono, że nie dostrzega ironii? o zespole Aspargera?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,12044158,Figurski__Dopoki_ironizowalismy_na_temat_PiS_u_to.html?lokale=warszawa
Ciekawe jaki zespół ma Figurowski, który we wszystkim widzi ironię. Moim zdaniem zespół prostego narcyza, który dokonał podwójnego zaprzeczenia rzeczywistości, tak, że minus i minus dał szansę na plus, w postaci szczerej chamskiej szydery, która zasłoni się urzędowo ironią.

A ja bym mu odpowiedział : Dopóki będziesz sobie szydził chamsko z władzy to sobie szydź nawet bez ironii. Ale nie zrobisz tego, bo nie jesteś anarchistycznym wędrownym wesołkiem, tylko dobrze w tej władzy umocowanym panem i wiesz za co panom słuzysz.

- Ich lojalność skończyła się wtedy, gdy pojawiła się groźba strat finansowych. Z punktu widzenia przedsiębiorstwa, które zarabia pieniądze, to zrozumiała decyzja, ale też odsłania, jak niewiarygodny jest wizerunek stacji niezależnej, lansującej niekonwencjonalną satyrę i promującej wolność słowa. Nie zauważyłem takiego braku lojalności wobec swoich pracowników w innych mediach - mówi Figurski.

Raptem się okazało Panie Figurowski, że funkcja wesołego kapo nie wystarczy panom z gury do sprawnego zarządzania przedsiębiorstwem, tylko muszą się też liczyć, z nastrojami zarzadzanych. W czasie takich rewolucji władza coś rzuca ludowi na pożarcie, często wiernych sługów.
Obserwuj wątek
    • kipiacy_autentyzmem Re: o.O 30.06.12, 10:49
      raduj się pan, panie Figurski : pracodawca panu płacił a teraz nie zapłaci hehehehehehehhe
    • kipiacy_autentyzmem Re: o.O 30.06.12, 11:01
      czy to nie jest piekne jak przedstawiciel klasy sredniej i milosnik gibkich form zatrudnienia w chwili odciecia od koryta odwoluje sie do wyzszych etycznych uzasadnien dla wlasnego etatu? Do wolnosci slowa promowania. Zaraz założy roszzczeniowy związakek zawodowy i będzie walczył o wolność słowa na etacie.
    • metadonon Re: o.O 04.07.12, 09:15
      bardzo ładny tekst w przekroju i panie też ładne. jak już ktoś się ma ogrzać przy temacie to niech te panie się grzeją, a nie ciocie olejnikowe i reagujący jak psy pawłowa panowie hartman, lis i im podobni. chociaż najwięcej się grzeją jak zwykle przeciwnicy grzania.
      • metadonon Re: o.O 04.07.12, 09:30
        grzeją się ciocie kulturalne, z gombro na sztandarze, w walce klasowej z ludem ciemnym i plugawym
        • metadonon Re: o.O 04.07.12, 09:33
          Gombro jest potrzebny jako armata na pisowczyka
          • metadonon Re: o.O 04.07.12, 12:02
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12066682,Wojewodzki__Do_mojej_mamy_Ukrainka_nie_przyszla__Zadzwonie.html
            Znów naród głupi tylko pan Wojewódzki mądry. Znów to wina prawdziwego polaka. Bo co prawda wojewodzki zatrudnia panią z Ukrainy, ale tępy zawistny ( skoro zawistny więc może biedny i go nie stać na tą pomoc domową) naród ją zwalnia i gwałci. Była taka żydowska studetka w USA ktora malowala antysemickie hasła nocami, a przylapana mowila ze chciala wskazać problem antysemityzmu. Taka ich wersja Wojewódzkiego.

Nie bardzo wiem, czemu tabloidy i wojewódzki zasłaniają się wolnością słowa. Rywin też powininen chyba się załonić takową. No to panie pokazały czym jest ta wolność słowa.

A wojewodzki jako rycerz z tabloidyzacja mediów, to już trzeba gw inteligenta, żeby to łyknąc
    • olga_w_ogrodzie Re: o.O 05.07.12, 22:01
      jest ktoś dobry ?
      wg Ciebie.
      choć w miarę do przyjęcia ?
      • metadonon Re: o.O 05.07.12, 23:07
        ostatnimi dniami na forum pisali calkiem dobrzy ludzie.

poza tym panie z przekroju.
        • metadonon Re: o.O 05.07.12, 23:09
          chodzi o kogoś z twojej bandy? kilemal hehehehehehe
          • olga_w_ogrodzie Re: o.O 06.07.12, 00:43
            jednak miałam rację wybierając opcję, by tu nie bywać.
            zaciekawiłam się na chwilę czy w ogóle ktoś jest/był dla Ciebie w porządku.
            w calutkim wszechświecie.
            ale rechocz sobie dalej.

/od nadmiaru wściekłego rechotu bez sensu można pęknąć.
            ale mam w nosie.
            to w końcu nie ja rechoczę./

miłego życia.
          • olga_w_ogrodzie Re: o.O 06.07.12, 01:18
            "banda"...
            mam jakąś bandę, Szanowny ?
            "twoja" - zwyczajowo małą literą.
            przedtem opinia o jakimś "Figurowskim" - kto to niby ?
            się chce żółć wylać po raz enty, to dobrze choć nazwisko umieć napisać prawidłowo - mniej niechlujstwa, Szanowny.
            /a i o wziąĆ przy innych okazjach może się doczekam, że nie zapomnisz./
            "kilemal" - że co ?
            trupia czacha z koścmi na krzyż ?
            sentymenty denaturowe ?

no jeśli ja mam bandę jakąś, to sama jestem bandytką.
            po co z takimi gadać, uprzednio przedstawiając inne opinie ?
            kiedy kłamałeś/kłamiesz ?
            jak bandytka, to ja Ci mogę zademonstrować, co to znaczy czepiać się wszystkich i wszystkiego nie bacząc, jak dużo przykrości się sprawia i jak bandyci się zachowują.
            tylko słówko, a już się uruchomię.
            bo sto tysięcy razy tylko prosiłam.

• metadonon Re: o.O 06.07.12, 07:40
              znów się ciebie uczepiłem pokrzywdzona Olgo? Ciekawe w którym wpisie? Bo w którym ty mnie to mogę wskazać. może zraniłem uczucia religijne jak pani Doda? zdaje się, że są forumy dla redaktorek na których można wspólnie się modlić bez urazy.

• metadonon Re: o.O 06.07.12, 07:46
                I wątki żółciowe mają nawet dłuższe! hehehehehehehe
                • dzika_hiena Re: o.O 07.07.12, 11:49
                  STraszne! Pani Środa powiedziała, o Wojewódzkim, że impotent. Co prawda, Pan Wojewódzki cały czas diagnozy stawia narodowi i ludziom poszczególnym, ale to przecież oświecone. Znów zawistny naród się czepia, bo jest piękny, młody i bogaty.

Ciekaw jestem, że o zawiści mówią głównie elity. Czy to nie jest objaw narcyzmu?

Bo popatrzmy sobie na Polaka.

Badania statystyczne mówią, że jesteśmy w Europie narodem, który zgadza się na największe nierówności dochodu i uznaje je za uzasadnione.

Jak przyjeżdzają bogaci piękni młodzi piłkarze, w środku nocy im wymyślają jakieś powitania i hołdy.

taki zawistny naród.

Swoją drogą niezła przemiana pani Środy. Pierwsze reakcje jej były niesamowicie stonowane zdystansowane, ale naród ją ośmielił.
                  • dzika_hiena Re: o.O 07.07.12, 11:53
                    jak można tak o Kubie, jak można, przecież to nie Kaczyński. Szok!!!!
                    • olga_w_ogrodzie Re: o.O 07.07.12, 12:49
                      a kto mówi, że nie można o Kubie ?
                      i kto sobie nie pozwala o Kubie ?
                      bo ja widzę, że wszyscy teraz po nim jadą.
                      abstrahując od tego, że nie podobało się mi, co z Figurskim powiedzieli, a jeszcze bardziej ich "wyjaśnienia", to obecny lincz też jest śmieszny i koniunkturalny, jak dla mnie.
                      • 3peleton Re: o.O 07.07.12, 13:04

> a kto mówi, że nie można o Kubie ?

>to obecny lincz

nie dostrzegasz sprzecznosci tych dwoch zdan? jak cos jest linczem to jest bezprawne, czyli nie mozna.

też jest śmieszny i koniunktura
                        > lny, jak dla mnie.

ale kto jest koniunkturalista? i kto koniunkture wyznacza? bo ja widze ze rozne gazety go byly sklonne bronic, gorzej z ludem ciemnym, ale jakos lud wyznaczyl pozniej koniunkture i rzeczywiscie celebryci zechcieli sie ogrzac.
                        • olga_w_ogrodzie Re: o.O 07.07.12, 13:14
                          mam gdzieś ględzenie w kółko o Jakubie W. i tych wszystkich, którzy się na jego temat raptem wypowiadają srodze.
                          wszyscy się teraz chcą celebrycko ogrzać w światełku potępienia czy obrony.
                          już swoją opinię wyraziłam i się mnie nim i resztą opiniodawców zajmować już nie chce.

• 3peleton Re: o.O 07.07.12, 13:18
                            slusznnie i madrze! i mam dla ciebie niespodzianke :

nikt cie nie zmusza!!

sa watki fora i inne przestrzenie wolne od tego tematu!!!!
                            • olga_w_ogrodzie Re: o.O 07.07.12, 13:35
                              3peleton napisał:

> slusznnie i madrze! i mam dla ciebie niespodzianke :
                              >
                              > nikt cie nie zmusza!!
                              >
                              no ale nie jest to niespodzianka.
                              przecież wiem, że nie jestem zmuszaną.
                              a sądziłeś, że nie wiem ?
                              po prostu wyjaśniłam, że nie chce się mi bić piany, bom, com miała do powiedzenia w tej kwestii, już powiedziała.

> sa watki fora i inne przestrzenie wolne od tego tematu!!!!

naprawdę uważasz, że o tym nie wiedziałam ?
                              gdybym była Tobą, to zmanipulowałabym i orzekła, iż stwierdzasz, że ja głup.
                              a przecież Ty tylko uznałeś, że ja jestem w posiadaniu jakiejś bandy.
              • olga_w_ogrodzie Re: o.O 07.07.12, 12:55
                metadonon napisał:

> znów się ciebie uczepiłem pokrzywdzona Olgo? Ciekawe w którym wpisie? Bo w któr
                > ym ty mnie to mogę wskazać. może zraniłem uczucia religijne jak pani Doda? zda
                > je się, że są forumy dla redaktorek na których można wspólnie się modlić bez ur
                > azy.

z czego wnosisz, że uważam, iż doszło do uczepienia i pokrzywdzenia ?
                ja tylko spytałam czy ktoś w ogóle jest dobry na tym świecie.
                no sorry, skoro się wyraża swe oceny na forum, to się należy liczyć z innymi ocenami, pytaniami, próbami dyskusji.
                to Ty, wg mnie, odebrałeś me pytanie jako czepianie się i krzywdzenie, skoro zareagowałeś agresywnie jadąc z jakąś bandą moją.
                a że nie pierwszy raz i dobrze wiemy oboje o co idzie, to i ja zareagowałam, przyznam, niegrzecznie.
                nie powinnam się była czepiać Twych pomyłek i za to, że się czepiłam, przepraszam.
                • 3peleton Re: o.O 07.07.12, 13:08
                  > ja tylko spytałam czy ktoś w ogóle jest dobry na tym świecie.

pytanie w kontekscie. no wiec ja sie czepiam jako frustrat, a inni sie czepiaja jako kto? no dobrze wyrazilas ocene i ja wyrazilem ocene.

hehehe, jakbys ty zrobila pomylke to bylaby wstyd, ale jak ja zrobie to jest to norma. prosze mnie nie przepraszac za moje istnienie.
                  • olga_w_ogrodzie Re: o.O 07.07.12, 13:30
                    3peleton napisał:
                    >
                    > pytanie w kontekscie. no wiec ja sie czepiam jako frustrat,

nie wiem czy się czepiasz, jako frustrat.
                    ja tego wszak nie powiedziałam, zatem manipulujesz.
                    wiem, że bardzo często się nikt i nic Tobie nie podoba.
                    ma prawo.
                    ja miałam spytać prawo czy jest ktoś/coś, co się podoba.
                    /prócz rosyjskich parkurowców i pań z "Przekroju".
                    no i mnie, oczywiście/

a inni sie czepiaja
                    > jako kto?

jacy inni ?
                    a może mnie najbardziej na świecie Ty obchodzisz w czasie rozmowy tej, a nie inni ?

> no dobrze wyrazilas ocene i ja wyrazilem ocene.

problem jest taki, iż Ty, w mojej ocenie, skupiasz się na innych, a ze mną wszak rozmawiasz.
                    >
                    > hehehe, jakbys ty zrobila pomylke to bylaby wstyd,

owszem.
                    wstydziłabym się ciut, bo staram się siebie na ogół autoadiustować.

ale jak ja zrobie to jest to
                    > norma.

niepokojące, że tak o sobie myślisz.
                    zrób coś z tym może.
                    ja tak o Tobie nie powiedziałam - manipulacja mająca na celu wywołanie u mnie poczucia winy za słowa, których nie napisałam.

> prosze mnie nie przepraszac za moje istnienie.

proszę nie manipulować.
                    przeprosiłam za moje własne niegrzeczne zachowanie, a nie za Twoje istnienie.
                    • 3peleton Re: o.O 07.07.12, 13:40
                      A wiec ciesze sie ze mam prawo. Aczkolwiek pan wojewodzki bierze pieniadze za to ze sie nim zajmuja a on innymi, a ja nie i ja mam prawo o nim, zwlaszcza jak robi co robi a ja nie mam ochoty o sobie, zwlaszcza ze nic nie zrobilem nikomu hehehehe.

Nie zrozumialas ostatniej mojej wypowiedzi. Dla ciebie jest to powod do wstydu, dla mnie nie jest to powod do wstydu.

• olga_w_ogrodzie Re: o.O 07.07.12, 13:46
                        3peleton napisał:

> A wiec ciesze sie ze mam prawo. Aczkolwiek pan wojewodzki bierze pieniadze za t
                        > o ze sie nim zajmuja a on innymi, a ja nie i ja mam prawo o nim, zwlaszcza jak
                        > robi co robi a ja nie mam ochoty o sobie, zwlaszcza ze nic nie zrobilem nikomu
                        > hehehehe.

to się ciesz i hehłaj na miarę dolnej strefy stanów FK.

>
                        > Nie zrozumialas ostatniej mojej wypowiedzi. Dla ciebie jest to powod do wstydu,
                        > dla mnie nie jest to powod do wstydu.

no to teraz już zrozumiałam.
                        nie wstydź się dalej - bądź dumny.
                        • 3peleton Re: o.O 07.07.12, 13:50
                          a tam są jakieś górne stany hehehehe?
                          • olga_w_ogrodzie Re: o.O 07.07.12, 19:15
                            owszem.
                            na FK jest parę osób, których teksty można czytać z zainteresowaniem,
                            a także podziwem dla poziomu wypowiedzi, nawet wtedy, gdy autor prezentuje stanowisko, z którym wiele osób się nie zgadza.

a jeśli ma Ci to pomóc czuć się komfortowo tutaj, to ja odpuszczam sobie wkraczanie na jakiekolwiek Twoje poziomy - od hehehe po wysokie stany strefy wysokiej.
                            darz bór.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka