Dodaj do ulubionych

Żyłem w ciemności

11.09.12, 23:41
Ludzie wiedzieli to od lat, a ja się dopiero teraz dowiedziałem, że w Ikei hot dogi są za złotówkę.
Obserwuj wątek
    • forumowy.czytacz Re: Żyłem w ciemności 11.09.12, 23:56
      Całe życie zdobywamy nową wiedzę i doświadczenia.

Ja np. mimo, że do młodzieży od dawna się nie zaliczam, niedawno dowiedziałem się, że żeby się do SB dostać (czy zostać zwerbowanym) należało mieć wyższe wykształcenie.
      Ci ze średnim, lądowali na krawężniku albo w ZOMO.

Ale kogo to obchodzi...
      • lozonia Re: Żyłem w ciemności 12.09.12, 00:08
        A do której policji politycznej trzeba mieć niższe? Werbuje się potrzebnych, a dwa temu z wyższym bardziej zależy. Jest na krótszej smyczy socjalizującej. A jakie haki są na margines?
        • lozonia Re: Żyłem w ciemności 12.09.12, 00:20
          Wyższe wykształcenie jest bardzo dobre do pracy w służbach. Im wyższe wykształcenie tym bardziej ludzie są skłonni do relatywizmu moralnego. A służby polityczne raczej zawsze są poza moralnością.

Jak powiedział pan Michnik w Iranie jest teraz jak za Gierka. Bo był i widział. Film irański co dostał oskara tez trochę jest jak z tamtych czasów. Ludzie z dołów boją się Allaha, a liberały problem z kłamstwem mają mniejszy.

A jednocześnie wykształceni bardziej uzależnieni od tego, żeby mieć jakąś pozycję i twarz. Jest materiał do szantażu.
    • olga_w_ogrodzie Re: Żyłem w ciemności 23.09.12, 20:48
      dorzucę info, iż na Dworcu Centralnym są hod dogi po 1.50.
      więc chyba się bardziej opłaca, bo na Dworzec od biedy możesz dojść na piechotę, a do Janek trzeba za bilet płacić.
      chyba, że na Targówek pomaszerowałbyś.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka