Dodaj do ulubionych

Pierwsza para

23.02.14, 10:08
ateizmu.

"ak uniknęłam używek, wpadania w złe towarzystwo w tak młodym wieku? - mówi Dorota w wywiadzie dla Kobiecym Okiem. Wydaje mi się, że bardzo istotną rzeczą jest filar w postaci rodziców czyli fundament, na którym można postawić swoje ideologie. Moim tatą jest sportowiec, więc zawsze ta higiena życia była istotna w moim domu.

Oprócz tego też uprawiałam sport, więc jeśli moi znajomi ze szkoły palili papierosy czy chodzili na imprezę to po prostu nimi gardziłam - dodaje. I to była szczera pogarda, łącznie z tym, że chodziłam po kiblach w szkole i gasiłam ludziom pety na czole. Ale ja byłam trochę taka zbuntowana."

www.pudelek.pl/artykul/64047/doda_gasilam_ludziom_pety_na_czole/

Hitler też stawiał na tężyznę fizyczną i pierwszy przeprowadził kampanię antynikotynową. A jego chłopcy gasili pety na głowach. Witalne antychrześcijańskie siły życiowe.
Obserwuj wątek
    • dolor Re: Pierwsza para 23.02.14, 11:52
      Bardzo lubię te porównania do Hitlera. Czekam aż ktoś napisze, że Hitler też oddychał i defekował.
      Pozytywne chrześcijaństwo też istniało:
      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4b/Deutsche_Christen_Flagge.svg/220px-Deutsche_Christen_Flagge.svg.png
      • sempena Re: Pierwsza para 23.02.14, 11:55
        a ja coraz mniej lubię ateizm.
        • dolor Re: Pierwsza para 23.02.14, 12:26
          Ateizm pana za to piekłem nie postraszy.
          Dobrze by jednak było, gdyby na argument typu: gwałciciele są źli, nie odpowiadano: tak? A wśród niegwałcących są złodzieje i mordercy.
          • sempena Re: Pierwsza para 23.02.14, 12:28
            źli jak sam szatan ci chrześcijanie.

było by dobrze jakby wszyscy myśleli podobnie ateistycznie
            • dolor Re: Pierwsza para 23.02.14, 12:35
              Dużo gorsi:)
      • sempena Re: Pierwsza para 23.02.14, 12:44
        > Bardzo lubię te porównania do Hitlera. Czekam aż ktoś napisze, że Hitler też od
        > dychał i defekował.

i właśnie ja to robię. bo ja tożsamość robię odwrotną, że tak powiem. nie widzę w kimś hitlera szatana, tylko w hitlerze kogoś całkiem zwyczajnego z ulicy.
        • dolor Re: Pierwsza para 23.02.14, 12:51
          W każdą stronę działa podobnie. Hitler nie był kimś zwyczajnym z ulicy, mimo że oddychał, defekował i rzucił palenie.
          • sempena Re: Pierwsza para 23.02.14, 12:54
            Był tym jednym na miliard potomków przysłanych z innej galaktyki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka