blassblau Re: exit poll 25.05.14, 21:30 poszłam na wybory rzutem na taśmę - tuż przed zamknięciem lokali odbyłam przypadkową rozmowę o pedałach, lewicowych zboczeniach, [piii] feministkach i bezlitosnym gender - niby wiadomo, że gdzieś ten beton jest, skoro regularnie pokazuje się w wyborach ale żeby go od razu osobiście znać? KNP. nasz dar dla Europy Odpowiedz Link
dolor Re: exit poll 25.05.14, 21:58 Ja tam nikogo nie spotkałem prócz lekko znudzonej komisji. Odpowiedz Link
dolor Re: exit poll 25.05.14, 22:05 Ojej. Usłyszałem wypowiedź JKM na pytanie: i co oni tam będą robić? "Krzyczeć. Mury Jerycha padły od trąb." I przeczytałem wzruszający komentarz na dziennik.pl: "~oko.2014-05-25 21:36 I to jest dowód,że należy olewać wybory bo i tak zawsze musi wygrać PO.Dlatego moja noga już tam nigdy nie stanie.A tak nawiasem, teraz wiadomo,że mamy 5 mln 134 tys.żydów w Polsce,można zwątpić w życie." To ja się może zajmę czymś pożytecznym. Odpowiedz Link
bita_swinia Re: exit poll 25.05.14, 22:10 No ale co zaskakująco rozczarowało? Takie wyniki widzimy chyba już od dekady. Odpowiedz Link
bita_swinia Re: exit poll 25.05.14, 22:48 Jeśli rozczarowaniem ma być przechył w prawo ( Korwin) to jest to złudne. Biorąc pod uwagę frekwencję, to z której strony zbiera się opozycja do rządu, prawicowa prawica jak widać już wyżej nie podskoczy. Wszystko na nią teraz gra i mają tyle co mają. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: exit poll 25.05.14, 23:00 ponoć 25 proc. tych, którzy głosowali na korwinistów, to kobiety. ciekawe czy to zbuntowana postgimbaza czy uległe starsze panie. jeden z komentarzy: "Widzę pewną analogię Europosła Korwina i Warsaw Shore. I tu i tu pieprzą, robią wieś, żenujące widowisko robią a jednak jakimś cudem SĄ..." Odpowiedz Link
bita_swinia Re: exit poll 25.05.14, 23:09 albo wyemancypowane starsze panie. Pani Chmielewska była korwinistką. Już trochę takich pań Taczerowych widziałem na świecie. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: exit poll 25.05.14, 23:16 preferencje młodych: Korwin 28,5% PIS 21,5% PO 19,3% Ruch Narodowy 6% Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: exit poll 25.05.14, 23:18 chodzi konkretnie o przedział 18-25 lat JKM 28,5 PiS 21,5 PO 19,3 Ruch Narodowy 6,0 PSL 5,7 TR 5,5 SLD 5,1 PR 4,1 Odpowiedz Link
bita_swinia Re: exit poll 25.05.14, 23:22 To jest standart, że na Korwina najlepiej się głosuję "wolnościowo" jak mama kaszę nakazuje jeść do końca. Później przechodzi. Odpowiedz Link
bita_swinia Re: exit poll 25.05.14, 23:19 ciekawe zdjęcie. Weszli ci, których znamy już długo. Młodsze pokolenie bezbarwne całkowicie, rozczarowane polityką. Ciekawe kto będzie rządził za dekadę. Myślę, że nikt nie postawiłby na Tuska pół złotego kiedyś, że to właśnie on będzie głównym przywódcą. Odpowiedz Link
bita_swinia Re: exit poll 26.05.14, 00:17 Ja to nawet nie bardzo kojarzyłem, że dziś są wybory. Widzę, że mamy wzrost nacjonalizmów w świecie, w którym nacjonalizm już nie wyraża nikogo interesów oprócz napierdalaczy ideologicznych sprzedających papkę umysłom ksenofobicznym. Jak na Ukrainie. Niedostatki ekonomiczne zostały zamienione w konflikt narodowościowy i nikt nie zyskuje na tym oprócz Putina, który chce zachować do śmierci swoją władzę dającą mu luksus. A już z czego cieszą się polscy nacjonaliści to zupełnie nie wiem. Mogę jeszcze zrozumieć szarego Niemca, Francuza czy Anglika. Ale Polak nie wiem czego oczekuje jeszcze w miesiącach gdy zaczeło się raptem mówić o militaryzmie Rosyjskim. Odpowiedz Link
bita_swinia Re: exit poll 26.05.14, 08:33 Jakby spojrzeć na obiektywne skutki działań pana Palikota był to agent pana Tuska zgodnie z hasłem Sikorskiego : tak bardzo kochamy lewicę, że cieszymy się, że mamy dwie. Jedyne w czym się wsławił to ustawa emerytalna wspierając PO, nic nie ugrał, pod względem PR-owym zrobił wszystko żeby rozpieprzyć swój potencjał jakby sam się przestraszył, że jeszcze za dużo procent dostanie i szef będzie zły, gdy był skazany na wzrost w opozycji,choćby ze względów estetycznych jako odróżnienie do jednego dużego bloku mentalnego popisu. Akcja udana ponad miarę. Od wielu lat badania demograficzne wskazują, że PIS jest skazany na zwycięstwo w najbliższych wyborach do sejmu. I teraz Donaldowi przydałoby się coś z lewej strony zamiast jej orania. Bo już nikt nie będzie głosował na Tuska przeciw PIS, ludzie nie pójdą do wyborów. STrategia pana Adasia głaskanie narodowców i zagospodarowywanie lewicy rozpuszczając jej elektorat spowoduje, że pan Adaś może zaczać skupować gaśnice do domu i w miejsca pracy. Odpowiedz Link
bita_swinia Re: exit poll 26.05.14, 09:04 2 mln za wóz TVN to znak, że nozdrza Adasia czują już swąd. Nie tylko wozu, ale i płonącej tęczy. Płonących ludzi na Ukrainie. I tu nawet zmasowany antykacapizm w ramach obłaskiwania mas nie pomoże. Jakby na to spojrzeć w siedzibie związków zawodowych Ukraińskich płonąć mogły geny, które zasiadały z genami taty MIchnika w Ukraińskiej partii komunistycznej. Odpowiedz Link
bita_swinia Re: exit poll 26.05.14, 09:21 Gdy jest sprawa aborcji pierwsze ostrzelane są feministki przez Wyborczą, która chce bronić świętego kompromisu. Gdy jest kwestia wyborów sprawa torur Millera wycieka co róż, teraz podobno ustrzelono Kwacha ( swoją drogą Palikot angażując kwacha kolejny pr-wy idiotyzm pokazał). Już prędzej kwasizm sam by zaczał uprawiać . ludzie lubią takie bicie piany w jakim się ten pan specjalizował zamiast debilnych hepeningów. Odpowiedz Link