olga_w_ogrodzie 23.06.14, 00:19 wszystkoconajwazniejsze.pl/michal-kobosko-zaczynijmy-myslec/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spite_wisnie Re: Podzielam 23.06.14, 01:19 Puszkę Pandory otworzył pierwszy pan Adaś swoim podsłuchem. A głupota jest całkowicie po stronie władzy. Oni po prostu mają za krótkie spodenki i za bardzo wystają z nich fujarki. Odpowiedz Link
spite_wisnie Re: Podzielam 23.06.14, 01:33 Wprost sprowadził współczesną postpolitykę po prostu do absurdu. Skoro w polityce chodzi tylko o kwalifikacje moralne, tvn24 zajmuje się tylko moralnością władzy i społeczeństwa, ich lustracją , produkcją tasiemców wojny polsko polskiej to ktoś poszedł krok dalej i nagrał jeszcze więcej. W końcu chodzi o postęp technologiczny w kapitalizmie, nieprawdaż? No i dobrze, Polacy zaczynają przechodzić ostre ćwiczenia gimnastyczne na temat : po co jest panstwo, debata publiczna. Następną lekcję może dać koalicja z Korwinem. Polacy muszą rozjebać państwo swoim gniewem, żeby zobaczyć jak działa i po co jest, tak jak dziecko zabawkę. Inaczej zawsze to dla nich będzie twór obcy narzucony. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Podzielam 23.06.14, 01:47 Tobie nie przeszkadza, że kierownikiem Polski został kryminalista pan Latkowski, który takim jest dziennikarzem jak ja praczką z przedmieść Rio de Janerio wyspecjalizowaną w krochmaleniu bawełnianych halek jednej pani przybyłej z Tczewa. no i że to, co się zyskało, to się traci w świecie. mnie przeszkadza. Odpowiedz Link
spite_wisnie Re: Podzielam 23.06.14, 01:58 A kiedyś został pan Adam. To chyba coś w samym systemie jest złego, że można tak zostać. NIe wiem za bardzo co pan Radosław zyskał. Na taśmach mówi co innego . Pozbycie się tego pana z polskiej polityki sprawia mi satysfakcję. Odpowiedz Link
spite_wisnie Re: Podzielam 23.06.14, 02:05 Tak samo jak wiemy z taśm, że pochwały Obamy są gówno warte, co wiemy i bez taśm, tak samo żadne znaczenie dla Polski ma to co ktoś powiedział na taśmach. Ludzie sobie gadają. Każdy powiedział co wszyscy wiedzą. Ma to tylko znaczenie dla losów polityków i partii PO, bo nie można władcy oglądać w majtkach bo śmieszy zamiast budzić nadzieje. PO to nie państwo. Odpowiedz Link
spite_wisnie Re: Podzielam 23.06.14, 02:12 To nie rozwala państwa, tylko debatę publiczną. Ale jak rozwalić coś co jest już dawno rozwalone? Polska zakiwała się na śmierć w działaniach PR. Może zaczną więc w końcu obywatele myśleć po co jest polityka debata, partie. Ile można pogrążać się z cynizmie i dekadenckim dryfie. A dzisiejszych oburzonych działaniami Wprost boli tylko to, że PO straci. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Podzielam 23.06.14, 02:27 mnie nie. mnie nie boli to. mnie przeszkadza rządzenie Pl przez kierownika Latkowskiego oraz sranie w banie innych dziennikarzyn z prawej i totalnych bezmyślnych polityczyn z PiS i TR. zero myślenia, zero odpowiedzialności. a może karma wraca? /Ś.P. T. Mazowiecki i UD ratująca KLD i ludzie PO lejący w twarz ratowników/ Odpowiedz Link
spite_wisnie Re: Podzielam 23.06.14, 07:09 sorry, ale kto jest bezmyślny? Podawano pełno cytatów Donalda Tuska jak reagował na taśmy Beger. Jeszcze lepiej na taśmy Rywina. Kto jest bezmyślny? Znów opozycja jest winna, że chłopcy z PO są zwykłymi obszczymurkami? Rosjanie są winni, opozycja kto jeszcze? Tylko nie PO jest winne, że zdziecinniali ministrowie nie umieją trzymać jęzora za zębami. Kiedyś to by sobie taki minister spraw wewnętrznych w łeb strzelił za takie numery. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Podzielam 23.06.14, 02:33 uważam, jak autor zalinkowanego tekstu, że przede wszystkim rozwala to, co się udało zdobyć. durnowato czasem, zbyt powoli, ale wspinanie - i się teraz szczeble łamią, bo ludzie, którzy przepisują nagrania z nielegalnych podsłuchów i mówią, że to dziennikarstwo, tak se krótkowzrocznie chcą nakład i kasę zwiększać. Odpowiedz Link
spite_wisnie Re: Podzielam 23.06.14, 07:14 bo od tego jest prasa, żeby sobie nakłady zrobić. A minister od tego, żeby umiał się zachować. Może jest w tym jakaś wina BOR, ale sorry za rączkę mają ich prowadzić? Ochraniają ich chałupy, żeby ich nikt w domu nie podsłuchiwał. A Radzio im po pizze skakać karze. Przecież muszą mieć dziś swiadomosć, żę wszedzie sa podsluchy. NIe ma miejsc prywatnych. Snowden pokazal, ze USA podsluchuja wszedzie. Odpowiedz Link
wolfbreslau Re: Podzielam 23.06.14, 08:19 Wprost przez całe lata brało czynny udział w tym, przeciw jego naczelny teraz protestuje..czyli paranoja, i cykor, gdy prokurator stoi u bram, a komornik zaciera ręce. to sie nazywa po polsku: łapaj złodzieja....i złodziej wtedy wrzeszczy to najgłosniej :-) a jest i inna wykładnia: jak Kali ukraść krowe to dobrze, gdy Kalemu, to jest to rozmontowywanie plemienia itd etc :-) Odpowiedz Link