Dodaj do ulubionych

Pan reżyser

21.12.14, 11:20
Zanussi ostatnio sporo rewelacji daje, prawdopodobnie w związku z promocją swojego kolejnego gniota.

- po co kobietom wolność
- kijem nauczyłem swoje labradory politycznej poprawności

Bardzo mi się podoba też jego wynurzenia jak to dobrze, że rynek zmusza ludzi do walki o życie w powiązaniu z jego lamentami, że dwa lata musiał czekać bo siksy z komisji nie chciały mu dać milionka na film. Chciały poprawiać wielkiego rzemieślnika. Gdyby nie komuna nikt temu przygłupowi nigdy nie dałby złamanego grosza na te filmidła. Inteligent z przemyśleniami jak z kościółka w latach 50tych. marny inteligent, całkowity brak wyobraźni filmowej. Nadaje się do katolickich produkcyjniaków.
Obserwuj wątek
    • dzointy Re: Pan reżyser 21.12.14, 11:32
      Leśne dziadki w PKW? I bardzo dobrze. Od tego są komisje zaufania publicznego, żeby zasiadali w nich starcy. Bardziej mnie drażni widok w telewizorze kolejnego sędziego w wieku lat 25 na oko. Natomiast leśne dziadki przyssane do państwowych dotacji filmowych to patologia. Żeby jeszcze kręcili coś co przystoi dziadowi : filmy z jakąś uniwersalną pogodą mądrością. Pan Zanussi zajmuje się krytyką kultury feministek w korporacji. CO on ma do powiedzenia na ten temat?

Mechanizm jest prosty. Dziad bierze kasę od państwa i za tę kasę nakazuje się rozbierać młodej aktorce, żeby sobie zrobić nagrania.

Tak samo nominacje do nagród literackich. Pani krytyk dostaje kasę za pisanie pochlebnych recenzji, za które bierze sobie geja literata do łóżka.

Obrzydlistwo.
    • dzointy Re: Pan reżyser 21.12.14, 15:04
      "Moje kino wywodzi się przede wszystkim z literatury, jest rodzajem ludzkiej mowy. Idea wizualności kina zawsze budziła moje wątpliwości."

Chwila refleksji reżysera. Dodać należy jeszcze, że ta literatura to najzwyklejsza grafomania poskładana z katolickich komunałów usłyszanych na lekcjach religii. Wizualność kina budząca wątpliwości u reżysera to jak piłka nożna będąca kłopotem dla piłkarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka