Dodaj do ulubionych

POPIS sejmowy

02.12.15, 18:54
Kaczor łamie prawo, a opozycja gra w jego grę , głosuje w jego głosowaniach i legitymizuje jego działania. Jeśli Kaczyński w nocy zrobi głosowanie, w którym uzna się za Boga Ojca, a tego katolskiego cycka z pałacu za Jezusa, opozycja zagłosuje przeciwko i załamie ręce : niestety Kaczyński ma większość i wprowadził teokracje choć to niekonstytucyjne ale ma większość więc co zrobić, protestujmy pod sejmem, że nie jest bogiem ojcem. Zanim lud stanie na barykadach mogę się dowiedzieć kiedy instytucje tego kraju po prostu zaczną egzekwować prawo?

Tak jak pani prokurator, która stwierdziła, że sprawa Ziobry idzie dalej z automatu i żadne bełkotania Dudy nie mają nic do rzeczy.

Ale przecież mamy popis - syndrom sztokholmski tego kraju. Co pierdnie się z najgłębszych otchłani katolicko narodowego sracza to święte!!!!
Obserwuj wątek
    • figlarczyk Re: POPIS sejmowy 02.12.15, 19:06
      Niech profesorowie grzecznie poproszą Dudę, żeby się wycofał z nazbyt brawurowych choć przecież patriotycznych działań, a Kolenda Zalewska zrobi maślane oczka do prezesa i powie :panie prezesie przecież ideały sierpnia, Sobieski, ułani i kościół kochajmy się!
      • fo.e Re: POPIS sejmowy 02.12.15, 19:14
        można ironizować, bagatelizować, izolować się
        ale chwilowo mają nas wszystkich w garści
        • figlarczyk Re: POPIS sejmowy 02.12.15, 19:21
          oni zawsze mają w garści feudalną hierarchiczną zbieraninę drżących o koryto
          • fo.e Re: POPIS sejmowy 02.12.15, 19:24
            a co ma sprawa TK do koryta?
            • figlarczyk Re: POPIS sejmowy 02.12.15, 19:31
              To co Duda do władzy sądowniczej, i różne władze do siebie ponoć rozdzielone. Jeśli będą rozdzielone i nikt nie będzie pod urokiem magii Kaczyńskiego to nie będzie miał. Ale sądząc po ogólnej uległości można przypuszczać, że gdzieś drżą tyłki.
              • fo.e Re: POPIS sejmowy 02.12.15, 20:10
                jako ludzkość (czyli ci sprytni i zapamiętani) wymyśliliśmy w oświeceniu, że wzajemne patrzenie sobie na ręce przez różne grupy uprzywilejowane i dzierżące władze ułatwi maluczkim życie. spodobał mi się ten pomysł. nie chcę, by nad całością mojej egzystencji czuwał prezes i jego moralne zmysły.
                • figlarczyk Re: POPIS sejmowy 02.12.15, 20:17
                  proszę nie bić piany, tylko odpowiedzieć prosto kto odpowiada za utrzymanie tego rozdziału. Pani prokurator uznała, że dalej będzie ciągnąć sprawę Kaminskiego ( nie Ziobry jak pomyłkowo napisałem), czyli Dudy pieprzenie nie jest warte papieru na którym się odbyło. Okazuje się jednak, że w przypadku Trybunału wszyscy są pod wielkim wrażeniem Prezesa. Bo proezes wszedł na sale i powiedział , że jest głosowanie. Jak powie, że głosuje nad prawami fizyki też niestety będą uniwersytety musiały się władzy podporządkować zapewne, bo okaże się, że do egzekwowania prawa nie ma nikogo. Do sądzenia mnie poruszono za to 5 instytucji i kilkukrotnie tyle ludzi.
                  • fo.e Re: POPIS sejmowy 02.12.15, 20:39
                    sąd w sprawie Kamińskiego i kolegów zastosował przepisy, i tu nie ma zaczepienia, by mógł to zablokować sejm. w przypadku sporu o TK jest taki problem, że potencjalne niekorzystne z punktu widzenia obozu rządzącego orzeczenie już zostało przez wybrańców narodu zanegowane. a Trybunałowi odmówiono prawa wypowiedzi. to jest organ, który ma stać na straży Konstytucji RP. tymczasem ktoś mu zdarł majtki i założył błaźnią czapkę. a teraz czas na następny rozdział demokracji w wydaniu środkowoeuropejskim.
                    • figlarczyk Re: POPIS sejmowy 02.12.15, 20:43
                      a tu nie ma przepisów? czyli może Kaczyński ma rację , a druga strona strojąc się w piórka KOD kłamie? Może sejm może robić co chce, zglaszać kandydatów, odwoływać znów zgłaszać.

Bo jeśli Kaczyński olewa niezgodnie z prawem Trybunał to czemu do diabła opozycja bierze udział w imprzkach chorych pana Prezesa? Niech mu wystawi kancelaria sejmu rachunek za wynajem sali do celów rozrywkowych.
                      • fo.e Re: POPIS sejmowy 02.12.15, 20:53
                        ale co osiągnie opozycja wychodząc z sali?
                        przyjmie impet fali krytyki.
                        chyba już to zrobili dwa razy i dostali (PO) po nosie
                        ich głosy nie mają znaczenia w sejmowych głosowaniach
                        opozycyjni mogą tyko przeszkadzać, zgłaszać wnioski - w okolicach formalnych
                        • figlarczyk Re: POPIS sejmowy 02.12.15, 21:05
                          Na sali mogą sobie być tak samo jak w studiu TVN albo na ulicy pod sejmem. Politykę mogą sobie uprawiać gdzie chcą. Ale uczestniczenie w głosowaniach łamiących prawo nawet jeśli przeciw jest legalizowaniem Kaczyńskiego.

Ale mogą też nie być.A kogo jest ta fala krytyki? Bo to właśnie o to chodzi. Kto legalizuje Kaczyńskiego. Bo to o tą legalizację chodzi biorąc go serio. Czary mary, które mu daje władze. Dlaczego jest fala krytyki na PO? Niech trybunał robi swoje zgodnie z prawem i tyle. Jasełka Kaczyńskiego ustawić programie rozrywkowym. Kaczyński powie zaraz, że może konstytucję uchwalić 232 głosami za i wszyscy powiedzą no tak ma większość, musimy się podporządkować :))) Ja myślę, że przy takim graniu jak teraz on to za miesiąć zrobi. Uchwali konstytucję głosami swojej partii :))))))))
                          • fo.e Re: POPIS sejmowy 02.12.15, 21:50
                            są przepisy konstytucji na temat możliwości jej zmiany
                            i takiej większości sam pis nie ma.
                            ale są inne siły parlamentarne
                            • figlarczyk Re: POPIS sejmowy 02.12.15, 21:53
                              A przepisu o tym, że Kaczyński nie może odwoływać już wybranych sędziów trybunału nie ma? Pani cały czas mówi o jednym, że są przepisy, więc o co chodzi w tym drugim niby? jeśli nie łamie przepisów więc o co chodzi? o kwestie smaku?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka