Dodaj do ulubionych

Panie Jakimowicz

15.01.19, 02:12
www.facebook.com/osrodek.monitorowania/posts/899669403541527

A skąd przekonanie, że pana usłużna praca jest wartością szczególną? Może Niemcy wolą aroganckich Arabów niż zakompleksionych Polaków? To przekonanie Polaków, że są jakimś szczególnym wkładem jest żenujące. Biorą tego kogo chcą i tyle. A Polak tylko zazdrości, ze tego socjalu nie dostał.

NIgdy Niemcy Polaków nie uważali za białą rasę. Panie przecież masz pan brązową gembę na zdjęciu, oni zresztą też ale jakie to ma znaczenie. Wbijcie se Polaczki do tej tępej pałki ze pojęcie rasy dotyczyło narodów germańskich, a nie słowian.
Obserwuj wątek
    • 136ty Re: Panie Jakimowicz 15.01.19, 02:19
      A moze Europa Zachodnia woli mieć ostrą granicę miedzy sobą a obcym? Polak gdzieś po środku ja zaburza i bardziej zagraża. Lepiej nawieść obcych ciemnych niewolników niż dalekich ubogich krewnych sadzać przy stole.
    • 136ty Re: Panie Jakimowicz 15.01.19, 02:25
      Niemcy mają dłuższą historię sztamy z islamistami niż z Polakami. Te Polskie żale są żenujące. Chcecie być atrakcyjni to zróbice coś seksi sami, a nie podłączajcie się do białej rasy. Seksi jest coś obcego a nie ogon się wleczący za tobą
    • 136ty Re: Panie Jakimowicz 15.01.19, 09:56
      Jeśli ktoś używa słowa brud w stosunku do ludzi jest odrażający z każdej strony.

Nie tylko punktu widzenia szacunku dla człowieka. Ale i przeciwnej.

To są sformułowania z polskiej najniższej biedy, dla której bycie brudem jest tematem życia.
    • 136ty Re: Panie Jakimowicz 15.01.19, 10:02
      Oglądałem taki program satyryczny ze szwedzkiej telewizji. Na początku mnie zszokował. Podobno to kraj ktory wszedzie tropi rasizm, a to był już poziom rasizmu naprawdę wysoki. Dotyczyło żartów z chińskich turystów.

Ale później przyjrzałem się jeszcze raz. Był też film z turystą wyprowadzonym przez szwedzką policję, który krzyczał ze go zabijają i policjantami którzy się śmiali. i w sumie w tym była wolność.

Germani widać nie lubią kogoś kto robi z siebie ofiarę. A jak chcesz położyć się na ziemi i drzeć mordę to twoja sprawka ze jesteś smiesznym chińczykiem.
      • 136ty Re: Panie Jakimowicz 15.01.19, 10:10
        A dlaczego mi się skojarzyło?

Bo Chińczycy są podobni do Polaków. Też są rasistowscy. Też jeden polski prestiżowy polityk krzyczał na niemieckim lotnisku : Niemcy mnie biją.

I może wydają się Niemcom bardziej żenujący niż aroganccy arabowie którzy podpalają swoje namioty w proteście. Lepsza chamska siła życia wstawiająca z kolan, niż kompleks niższości.
        • 136ty Re: Panie Jakimowicz 15.01.19, 10:31
          W Szeregowym Rajanie była ładna scena. Z Niemcem zresztą. Niemiec po tym jak zabił w walce wręcz Amerykanina schodzi po schodach a tam pisarz kompanii celuje do niego z karabinu i boi się go zabić, cały jest sparaliżowany strachem. I on przechodzi obok niego jakby go nie widział. Raczej trudno mówić tu o łasce, tylko o ostatnim stadium pogardy.
    • 136ty Re: Panie Jakimowicz 15.01.19, 11:31
      Mysle ze czesc narodu nie rozumie jednej sprawki.

Czym jest wstawanie z kolan. To nie pozycja bierno agresywna paranoika. Tylko samemu uznanie się za wolnego cżłowieka. I to jest problem. To nie super ego jest siłą. Ono tylko osłabia. Siłą jest decyzja o własnej wolności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka