Dodaj do ulubionych

Kamikadzedead

18.03.19, 09:32
Oglądając jego filmy mam watpliwosci co do jego czystych intencji. Duza czesc jego krytyki odnosi się do roznego rodzaju pracowników, którzy zachowują się jak zachowują bo po prostu nie mają jasno rozpisanych kompetencji. SKąd ktoś kto nie odpowiada za coś ma być za to odpowiedzialny? Problemy Rosji całkowicie biorą się z psutej od głowy ryby. Jeśli widzisz je gdzie indziej zaczynasz robić to co robi władza. To nie jest tak, że władza nie lubi krytyki. Na przykład dowcipy polityczne możliwe ze sama władza wytwarza. W Rosji one były najbardziej rozwiniete jak nigdzie indziej na swiecie. Krytykuj i spuszczaj pare z kurka. Ja widzę, że on już zabrał się całkowicie za krytykę społeczeństwa. W Rosji jednak wszystko bierze się z korupcji i agresji, która produkuje straumatyzowanych ludzi.
Obserwuj wątek
    • 136ty Re: Kamikadzedead 18.03.19, 09:35
      To co od Rosjan samych zależy to przestać samych siebie traktować jak gówno i nauczyć szacunku do siebie. To dobry początek pod zmianę władzy.
    • 136ty Re: Kamikadzedead 18.03.19, 09:42
      Kamikadze ciagle pokazuje na koniec wysoką technologię ze świata. A co ty zrobiłeś żeby mieć wysoką technologię? SPołeczeństwo odpowiada tylko nie ja bo ja widze ze ono jest gówniane? Gówniane spoleczenstwo nie wytworzy wysokiej technologii, bo zeby ja wytworzyć trzeba rozumiec idee szacunku i oddania dla czegoś. Batem możesz zagnać tylko do wykopków.
      • 136ty Re: Kamikadzedead 18.03.19, 09:51
        Zauważyłem ze kwestia śmieci pełni istotną rolę w Rosji.

Z jednej strony tam chyba nie ma zorganizowanego wywozu śmieci. chyba je zakopują po prostu wywalają na polach. Z drugiej widoki jak ludzie szukają jedzenia na śmietniku.

Mam pytanie. A skąd te jedzenie na śmietniku jeśli wszędzie bieda? Obawiam się ze władza rosyjska jest do tego zdolna i wywalać gdzieś jedzenie, żeby ludzie nauczyli się jeść ze smietnika. Ja nie wiem czy bym smietnik znalazł z którego wyciagałbym całe kiście bananów i innych rzeczy. Putin robi cała politykę degradowania i demoralizowania spoleczenstwa.
        • 136ty Re: Kamikadzedead 18.03.19, 10:01
          I to nie jest paranoja. Naczelny klaun Putina Żyrinowski powiedział wprost w parlamencie : Im lepiej wykształcony naród tym szybciej będą rewolucję. Jeśłi ich wykształcimy oni nas nie wybiorą. Wielu absurdów w Rosji nie idzie w żaden sposób zrozumieć inny jak to ze władza chce utrzymac władzę przez demoralizacje. Rosja jest mistrzostwem świata w wykręcaniu kota ogonem.
    • 136ty Re: Kamikadzedead 18.03.19, 12:12
      Pewien psychiatra w USA dokonał charakterystyki Putina ( ciekawe jak maja się do tego etyka zawodu). Niezbyt wyrafinowana, ze socjopata. Ale powołał się na epigenetykę i stwierdził ze naród rosyjski przez swoją historię żyjący w poddaństwie genetycznie potrzebuje silnej ręki. Nie bardzo wiadomo do czego, bo nic nie ma. Powołał się tez na agresję murzynów w USA ze to efekt niewolnictwa i nie moze ich winić.

Chciałbym się dowiedzieć czy epigenetyka działa w jedną stronę? A jak sytuacja ma się z narodem korei. Podzielonym. Podział stworzył dwa całkowicie różne społeczeństwa. A przecież mieli tą samą genetykę.

Irlandczycy byli uważani za wiecznych biedaków, chory człowiek europy, europa wschodnia na zachodzie, a w ciągu jednej generacji mają PKB na osobę najwyższe w Europie.

Diagnozy psychiatrów to dopiero bzdura, upupianie.
      • 136ty Re: Kamikadzedead 18.03.19, 12:20
        Największe znaczenie na życie człowieka ma to jak sobie opisuje świat i w jakie opisy wpada innych ludzi. Na przykład im bardziej ludzie się opisują naukową tym bardziej się ujednolicają i mniej fantazyjnie żyją.
    • 136ty Re: Kamikadzedead 19.03.19, 00:39
      Obejrzałem dziś kilka kanałów rosyjskich młodszego pokolenia. Mimo ze im kibicuje nie rozumieją oni ze odtwarzają oni całkiem to samo co krytykują.
    • 136ty Re: Kamikadzedead 19.03.19, 14:06
      Putinek wymyślił sobie nowy pomysł. Karanie za fake news. Kary kosmicznie wysokie. Kary wysokie sa tez za udział w manifestacjach ktore on uwaza za nielegalne. I to jest cały ruski mir. Silna ręką czyli redystrybucja przemocy jednej grupy spolecznej na drugą.

Rosjanie się boją bo co mają zrobić w sytuacji jeśli władza po prostu może ot tak zabrać mieszkanie a połowa społeczenstwa sie cieszy bo pewnie się nalezało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka