Dodaj do ulubionych

Ochrona munduru

08.08.21, 07:32
Wybuchła ta kwestia przy okazji wtargniecia umundurowanych ludzi do dyrektorki chyba domu dziecka w sprawie szczepień. I ministerstwo chce zakazać noszenia części umundurowania zolnirrskiego.

Jest jasne ze ma być ochrona munduru. I ja osobiście jestem przeciw noszenia opasek powstańczych bo one na sto procent były mundurem.

Ale co z demobilem? Ludzie noszą spodnie polowe wojskowe bo są wygodne, zwłaszcza jak ktoś lubi łono przyrody.

Banda idiotów musiała wszystko sprowadzić do absurdu jak ci co kupują całe mundury do tego orzelkiem na beretach i wyglądają jak żołnierze. . Kretyni. Chcesz miec mudurek organizacyjny to se go zaprojektuj i uszyj. Przecież to żenujące żeby ludzie w wieku średnim przebierali się za żołnierzy,
.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Ochrona munduru 08.08.21, 07:37
      I teraz nie będzie niczego. Policja chyba będzie dawać do analizy wszystkich w ubraniach w kolorze maskujące czy rozkład kieszeni czasem nie zastrzeżony jako mundur
    • dotera Re: Ochrona munduru 08.08.21, 08:01
      Ci kolesie mają coś z głową. Oni nie dość że noszą mundury razem z szalikami, beretami z orzelkiem, to już widziałem ze kamizelki z kieszeniami na amunicję zaczęli zakładać. Czy im nie jest wstyd gdy widzą żołnierzy i sami przy nich idą jako przebierancy? Mundur jest elementem budowania dumy i przebierańców się w niego jest żenujące.

Nie mam nic przeciwko noszeniu poszczególnych części z demobilu polowych bo wtedy to nie mundur tylko ubranie jeśli nie ma naszywek. Ale zakładanie całego w celach nie uzytkowych ale reprezentacyjnych jest żenujące.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka