Dodaj do ulubionych

Anglia-Polska-Ukraina

02.02.22, 05:28
Ciekawe ze dowiedziałem się pierwszy raz o tym sojuszu jakiś czas temu na youtubie Ukraińskim zanim w Polsce o tym powiedziano. Bo podobnie kilka lat wcześniej dowiedziałem się o Miedzymorzu tam, zanim w Polsce o tym powiedziano. Ogólnie na wschodzie dowiaduje się więcej o Polsce niż w Polsce.

Mam pytanie do polskich elit które ciągle pisały o tym ze rzekomo Rosja chce rozbić Unię, choć te o ile mówiły o rozbiciu Nato, o sojuszu z europą wręcz przedciwnie.

Jak to się stało ze raptem już wyszliśmy nawet z NATO, bo nie tylko z Unii? Przecież ten sojusz jest z krajami, z których jedno nigdy nie wejdzie do NATO, a drugie tworzy z USA i Australią swój nowy sojusz militarny i już na starcie w konflikcie z Francją jeśli chodzi o produkcję łodzi dla Australii. Cały czas słuchałem na GW jak Putin chce rozbić Unię, i wystarczył tylko sceptycyzm Niemiec co do dostarczania bronii Ukrainie i już jesteśmy przeciwko Niemcom w sekundę.

Przecież po samym składzie tego sojuszu, po samych doświadczniach historycznych tego sojuszu widać, ze nasze elity wprost są elitami kolonizacyjnymi, usadowionymi tu przez kolononizatorów. Anglia będzie umierać za Gdańsk raptem? Gdy w chwilę wcześniej głównym jej argumentem dla plebsu zeby wyjść z Unii byli polscy imigranci?

Z jednej strony mamy kraj z którym weszliśmy w wiezi gospodarcze, z drugiej kraj któr ma surowce i będziemy sojusz robić przeciwko tym dwóm , bo Anglia potrzbuje tu wojny w imię swoich interesów? O jacy oni są dobrzy, nawet broń dali na kredyt. Jaką broń? DO wojny partyzanckiej na stepie? Czy ktos na serio myśli ze dziś wojna będzie wyglądać jak w czasie drugiej wojny światowej z bitwami pancernymi? Czołgi dziś nie są sprzętem wojennym tylko policyjnym zeby ludność cywilną straszyć. WOjna się skończy po ostrzale rakietowym.

Obserwuj wątek
    • dotera Re: Anglia-Polska-Ukraina 02.02.22, 05:39
      Sojusz z Anglią to nie sojusz w wolnością tylko z jej dialektycznym odwróceniem. To znaczy sojusz ze wszystkim tym co w tzw "liberalnej demokracji" nie jest wolnością tylko totalitaryzmem kolonizatora.

Oni oczywiście są ojcami "liberalnej demokracji". Będą zapewniać o wartościach na poziomie ideologii. A w praktyce masz być poddanym bazie tej "wolności" czyli ich interesom gospodarczym jako kolonizowany, bo tym się zajmuje w polityce zagranicznej tylko i wyłącznie tej kraj. A jak nie chcesz to ci powiedzą ze jesteś wrogiem wolności.
      • dotera Re: Anglia-Polska-Ukraina 02.02.22, 05:44
        ANglicy nie chcą mieć z tobą żadnych interesów na poziomie UNII, ale w imię wolności dadzą ci broń na kredyt zebyś walczył za ich interesy skrajnie przeciwko swoim.
        • dotera Re: Anglia-Polska-Ukraina 02.02.22, 05:54
          A Ukraińcy w parlamencie w języku angielskim dziękowali z flagami brytyjskimi Anglikom. Takiej żenady nie widziałem dawno.

Ktoś ładnie napisał : CHata wuja toma.

Oni ciągle piszą o kacapskim niewolnictwie, a nigdzie nie widziałem tak niewolniczych zachowań jak w takich przypadkach gdy hołdy są składane zachodnim państwom w nadzieji nie wiadomo czego. Ruscy instynkty suwerenności mają o niebo większe.
          • dotera Re: Anglia-Polska-Ukraina 02.02.22, 06:00
            Ten sojusz to czysty porządek fali. Polska pod Anglią ma rozwalone relacje z Rosją, i ceny gazu wbrew interesom swoim za to anglosaksońskim. Natomiast Ukraina do problemów z gazem dołozy to ze znów utraci siłę roboczą na rzecz Polski i będzie się wykrwawiać.

Ciekawy tez sojusz polegajacy na tym ze anglia wyszła z Unii bo nie chce polskich pracowników. A Ukraina blokuje transport z Chin do Polski.

Pssychiatryk po prostu
            • dotera Re: Anglia-Polska-Ukraina 02.02.22, 06:02
              Prosze mi powiedziec jak szybko zaatakowani banderowcy dojdą do wniosku ze czemu niby tylko oni mają walczyć i Polakom siłę robocza naganiać i wciagną nas w wojnę? Może anglicy im powiedzą gdzie zrobić zamachy terrorystyczne zeby nas do tego przekonac?
    • dotera Re: Anglia-Polska-Ukraina 02.02.22, 06:19
      Powiem szczerze, ze o ile o tym juz pisałem ze tu realizujemy interesy anglosasów wbrew sobie, to gdy dowiedziałem się o tym sojuszu wydał on mi się tak groteskowo wprost wyrażony, ze jeszcze miałem podejrzenie ze może to są fake newsy, strony niezbyt warte wiarygodności.

I po kilku dniach nasza prasa już potwierdza o zaawansowanych pracach tworzenia sojuszu.

Ale w sumie nie od dziś komiksowość polskiej polityki wypływa na wierzch.
    • dotera Re: Anglia-Polska-Ukraina 02.02.22, 23:39
      Coraz bardziej sądzę obserwując propagandę ze wojnę na Ukrainie chcą Anglosasi.

Temat tej wojny jest mocniej grzany u nich niż na wschodzie. Będą kombinować jak wciągnąć Ukrainę w odbijanie Donbasu.
    • dotera Re: Anglia-Polska-Ukraina 03.02.22, 20:41
      Przypominam naszym politykom ze już czujemy całkiem niedawne skutki tego sojuszu.

Mianowicie poszlismy z nimi wbrew Nato do IRAKU. I co dziś oprocz uchodzcow na wschodniej granicy z tego mamy? Ktorzy wszyscy z nich sa przekonani ze to my im kraj rozpieprzylismy i mamy wobec nich zobowiazania?

My zawsze będziemy dostawać po dupie w tym sojuszu i uparcie będziemy się go trzymać jak (utraty) niepodległości
    • dotera Re: Anglia-Polska-Ukraina 05.02.22, 01:46
      Ukraina jest jeszcze bardziej absurdalna niż przypuszcałem.

Teraz okazuje się, ze to władze same nie chcą realizacji porozumień mińskich, i to pomimo ze naciska na nich w tym względzie nawet ameryka.

Nie chcą powrotu separatystycznych republik, bo mogą utracić władzę przez ten elektorat i wiszą im emerytury.

I trzymają w tym szachu całą europę, która dogadałaby się z Putinem.
      • dotera Re: Anglia-Polska-Ukraina 05.02.22, 01:49
        czyli mowiac prosto, rzadzi tym mafia ktora moze trzymac pod butem narod bo wojna. a narod nie ma najmniejszych perspektyw rozwoju
        • dotera Re: Anglia-Polska-Ukraina 05.02.22, 02:03
          Spotkałem się z opiniami ze polityka USA jest dziś całkowicie chaotyczna zmieniają decyzję i to chyba trzeba uznać ze to padające mocarstwo które samo już nie wie czego chce.
          • dotera Re: Anglia-Polska-Ukraina 05.02.22, 02:07
            Obecne elity żeby przejąć władze infantylizowaly amerykanów z całą mocą. I zdaje się nie wzięły pod uwagę że teraz będą zarządzać tym co stworzyły. To ludzie tworzą służby, ludzie których stworzyli.
      • dotera Re: Anglia-Polska-Ukraina 05.02.22, 10:25
        Jest to logiczne w sumie ze nie chcą porozumień mińskich. Bo dobrze wiedzą ze nie mają władzy na ukrainie inaczej niż przez zamach stanu na Majdanie. W sprawiedliwych wyborach, zawsze nawet jeśli dojdą do władzy to zaraz przyjdzie reprezentant wschodu Janukowicz.

Ale to jest proste. Jeśli działasz przeciwko naturze musisz poświecać na to dużo energii. Dziś trzeba dużo energii zeby trzymać Ukrainców pod butem, kraj nie ma najmniejszych perspektyw rozwoju. I to się sypnie, razem z ameryką schodzącym ze sceny globalnym mocarstwem. Pytanie tylo brzmi w jakim stylu się to skonczy , bo ci psychopaci są w stanie rozkręcić wojnę w naszym regionie
        • dotera Re: Anglia-Polska-Ukraina 05.02.22, 10:35
          konflikt ukraiński jest tak ładnie lustrzany, ze jakby patrzeć z zewnątrz w kogo jest interesie, człowiek dochodzi ze dokładnie w obydwu stron za każdym razem. Na banderyzmie zyskał Putin przejmując Krym . Na tym samym zyskała ameryka przejmując doktryną szoku Ukrainę za pomocą banderowców. Rownie dobrze można by uznać ze dokonany został rozbiór.
          • dotera Re: Anglia-Polska-Ukraina 05.02.22, 10:39
            Tak więc patrzysz i widzisz wojnę. I w kogo jest ona interesie.

I dokładnie dwóch stron. Putin wbił zęby nikt nie przyjmie Ukrainy do Europy. Banderowcy dzięki wojnie odcięli swoich wrogów i mają swój banderstadt.

Tylko zwyczajni ludzie nie mają namjmniejszych szans na rozwoj Ukrainy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka