dotera
02.02.22, 05:28
Ciekawe ze dowiedziałem się pierwszy raz o tym sojuszu jakiś czas temu na youtubie Ukraińskim zanim w Polsce o tym powiedziano. Bo podobnie kilka lat wcześniej dowiedziałem się o Miedzymorzu tam, zanim w Polsce o tym powiedziano. Ogólnie na wschodzie dowiaduje się więcej o Polsce niż w Polsce.
Mam pytanie do polskich elit które ciągle pisały o tym ze rzekomo Rosja chce rozbić Unię, choć te o ile mówiły o rozbiciu Nato, o sojuszu z europą wręcz przedciwnie.
Jak to się stało ze raptem już wyszliśmy nawet z NATO, bo nie tylko z Unii? Przecież ten sojusz jest z krajami, z których jedno nigdy nie wejdzie do NATO, a drugie tworzy z USA i Australią swój nowy sojusz militarny i już na starcie w konflikcie z Francją jeśli chodzi o produkcję łodzi dla Australii. Cały czas słuchałem na GW jak Putin chce rozbić Unię, i wystarczył tylko sceptycyzm Niemiec co do dostarczania bronii Ukrainie i już jesteśmy przeciwko Niemcom w sekundę.
Przecież po samym składzie tego sojuszu, po samych doświadczniach historycznych tego sojuszu widać, ze nasze elity wprost są elitami kolonizacyjnymi, usadowionymi tu przez kolononizatorów. Anglia będzie umierać za Gdańsk raptem? Gdy w chwilę wcześniej głównym jej argumentem dla plebsu zeby wyjść z Unii byli polscy imigranci?
Z jednej strony mamy kraj z którym weszliśmy w wiezi gospodarcze, z drugiej kraj któr ma surowce i będziemy sojusz robić przeciwko tym dwóm , bo Anglia potrzbuje tu wojny w imię swoich interesów? O jacy oni są dobrzy, nawet broń dali na kredyt. Jaką broń? DO wojny partyzanckiej na stepie? Czy ktos na serio myśli ze dziś wojna będzie wyglądać jak w czasie drugiej wojny światowej z bitwami pancernymi? Czołgi dziś nie są sprzętem wojennym tylko policyjnym zeby ludność cywilną straszyć. WOjna się skończy po ostrzale rakietowym.