Dodaj do ulubionych

Energia drzew

12.11.23, 10:58

“Człowiek, który potrafi rozmawiać z drzewem, nie potrzebuje psychiatry. Niestety, sporo ludzi uważa inaczej.” Phil Bosmans

Ciekawi mnie ta kwestia. Każde drzewo odczuwa się inaczej . Najsilniej działał na mnie pewien klon . Gdy wchodziłem między jego konary czułem że wchodzę w pole energii. Drzewa też gruntuja. Prostują mnie. Ciekaw jestem czy to można masterować, zgłębiać.

Dostrzegłem kilka razy zadziwiająco silny związek między natura i organizmem . Silniejszy niż myślałem.

Obserwuj wątek
    • dotera Re: Energia drzew 12.11.23, 16:32
      Widzę że znany autor od popularyzowania przyrody wydał książkę na ten temat . To moje hobby będzie. Przechodziłem jakiś czas temu po ogrodzie z wieloma opisanymi drzewami. Każde było inne.
      • dotera Re: Energia drzew 12.11.23, 17:11
        Wczoraj też miałem wyraziste doświadczenie. Na początku nic na to nie wskazywało. A później doświadczenie cielesne i poczucie stabilności umysłu. Drzewa leczą. Żywioły leczą. Drzewa mają w sobie też coś źródłowego i świętego. Totemy zwierzęce chyba bardziej pogrążają ludzi w rzeczywistości. Drzewa są jak kościoły pnące się do nieba
        • dotera Re: Energia drzew 13.11.23, 14:52
          W jodze wszystko jest empiryczne. Jedyne może mam problem tylko z dietą. W naszym klimacie trzeba jeść trochę inaczej. Natomiast wszystko się zgadza jak w niczym. Nawet w kwestiach fitnesowych widzisz że robisz to z logika swojego ciała które się poprawia, a nie walczysz z ciałem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka