Dodaj do ulubionych

W dawnych czasach

24.02.24, 07:59
Różne rytuały, normy kulturowe służyły poprawie życia i wzmacnianiu dobrych zachowań. Gdy społeczeństwa zostały zatomizowane i sterowane jak lunatycy mediami, zatruwane resentymentem w imię wyzwolenia, dopiero teraz staje się to zrozumiałe .
Obserwuj wątek
    • dotera Re: W dawnych czasach 24.02.24, 08:12
      Ale to też lekcja. Gdy społeczeństwa zawodzą i zostają oszukane trzeba samemu w sobie szukać źródła żeby oszukać się już nie dac
      • dotera Re: W dawnych czasach 24.02.24, 08:39
        Żeby ludźmi zarządzać najlepiej ich zastraszyć, zmanipulować wina, odebrać godnosc. Dzis to nie jest wprost jednak tylko sprzedawane jako dobro. Nowoczesność to operacja specjalna na umysłach tubylcow
        • dotera Re: W dawnych czasach 24.02.24, 08:42
          Przez całe życie dochodziło do mnie tylko że wszystko jest odwrotnie niż jest promowane. Wszystko jest kłamstwem . Nie można się mylić we wszystkim. Można jeśli specjalnie chce się wszystko zniszczyć. Tak jak zachód został zniszczony.
          • dotera Re: W dawnych czasach 24.02.24, 08:48
            Moim głównym jeśli nie jedynym problemem jest to że za bardzo odbijam to co jest wokół. Nasiakam nawet jeśli nie chce. Współcześnie trzeba nasiąkać złem . Więc trzeba się odciąć
    • dotera Re: W dawnych czasach 24.02.24, 13:16
      Zastanawia mnie ta kwestia czemu wybór zła wielu widzi jako łatwiejsze niż wybór dobra. Nie wydaje mi się żeby to wypływało z natury człowieka. Dzieci raczej są dobre . Może dlatego że ktoś dba o to żeby ludzie wybierali źle Nie chodzi mi tu o zrzucanie z siebie odpowiedzialności za wybór. Tylko o to czemu psychologicznie resentymenty znajdują swoje uzasadnienie.. Jeśli mowa o dzieciach , co sprawia że ledwo podrosną i stada podrostków to brutalna przemoc
      • dotera Re: W dawnych czasach 24.02.24, 13:18
        Moim zdaniem istnieją Biesy które to rozkręcają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka